Prisjakt

crooan

Medlem sen 2010-03-21
79
Bidrag
48
Hjälpsamröster
Battlefield: Bad Company 2 (PC)
Full Star 1
4.5
(67)
369 kr
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Bättre än Modern Warfare 2 för att taktiskt tänkande och samarbete är lika viktigt som vapenfärdighet. Ju fler vågade spelare i multiplayer desto galnare och roligare.

Test Drive Unlimited 2 (PC)
Full Star 1
3.8
(6)
3 134 kr
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

= Höga ambitioner och för mycket plastikkirurgi + botox i jakten på skönhet och perfektion ger istället känsla av tomhet. Grundidén är helrätt men fel fokus stjälper detta spel. + Stor öppen miljö, kör vart du vill, hur du vill + Arkitekturen. Ibiza. Pittoreska gator + havet i bakgrunden + solnedgång = wow - Körkänslan - Animation och röstskådespel Ambitionen har tydligen varit att göra ett socialt onlinespel - bilspelens motsvarighet till World of Warcraft alt Sims. Dessvärre har fokus legat på fel detaljer. Målgruppen, som ju i första hand lär vara intresserad av bilar och trimning, möts av medioker körkänsla och magra trimningsalternativ. Istället har stor möda har lagts ner på plastikkirurgi, kläder, husköp, inredning och festarrangemang - men för sådant vänder man sig till Sims. Körkänslan varierar beroende på bilen man kör, men i allt för många fall är det svårt att få bilen att "leva". Analog kontroller behövs, tangentbord ger ett för hackigt respons. På en punkt är det dock förbättring jämfört med ettan, nämligen att bilen rullar jämnare över krön (största irritationsmomentet i ettan då bilen i princip skuttar av vägen). Ett socilat spel borde förmedla känsla av att vara befolkat och full av liv. Denna känsla saknas: fotgängarna lyser med sin frånvaro, tävlingarna har inga åskådare, animationerna är stela och synkar inte väl med röstskådespelet. Summan är ett ambitiöst spel som faller på de viktiga detaljerna, även om det är svårt att inte imponeras av spelvärldens storhet och skönhet. Om man istället tog Need for Speed Underground 2, med dess körkänsla och trimningssystem, och satte den på Ibiza, hade detta spel varit mer eller mindre fulländat.

Sony Ericsson Xperia X8
Full Star 1
3.8
(88)
499 kr
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Kortfattat: Utmärkt som telefon med Android-funktion, och helt ok som Android med telefon-funktion. Har nu haft telefonen i en månad, vilket är den tid som det tar för den initiala förälskelsen att lägga sig och istället blotta bristerna. Man bör ta denna telefon för vad den är: en kompetent mobil från SonyEricsson, med Androidfunktion som bonus. Är man i första hand ute efter Android-maskin finns det nu bättre val i samma prisklass. Positivt: + Lätt att komma igång, inget krångel + Bra mottagning och ljudkvalité (det sistnämnda gäller både samtal och musik) + Välutrustad - levereras med en Bluetooth-handsfree, extraskal och skärmskydd (utöver laddare och hörlurar) + Bra batteritid för Android, håller i två-tre dygn vid måttligt-flitigt användning (surf, samtal, sms, musik, videor, andra appar). Detta är dubbelt så bra jämfört med de flesta andra Android-telefoner, som ibland har svårt att klara sig över dagen. 6 dygn om standby + flertal samtal och sms. + Skärm och respons är över medel + Behändigt format framförallt i längsledden + Stilren design och (delvis) svenskproducerat (högst subjektivt förvisso, så dra bort en stjärna om sådant tvittar för dig) Negativt: - Endast Android 2.1. Dock har det nu börjat komma entusiastbyggda installationer av 2.2 (bättre prestanda, möjlighet att använda som 3G-modem till datorn, spara appar på externminnet). - Kameran saknar autofokus (glöm närbilder och Barcode Scanner) och trivs bäst (dvs endast) i dagsljus. - Framskalet ser plastig ut, men känns solid. Batteriluckan (bakskalet) ser solid ut, men känns plastig då den börjar knaka efter några veckor. Detta åtgärdas genom att man byter batteriluckan mot en ny, vilket desvärre är kostsamt i längden. - Avsaknad av multitouch är inget man saknar vid daglig användning (manöveras väl med endast en tumme). Imponerar dock inte på vänner/kollegor du demonstrerar telefonen för (mina blev djupt besvikna). Övrigt: + Med rätt appar kan telefonen användas som vattenpass och grafräknare - Köp den med någon sorts surfpaket, jag gjorde inte det och ångrar det.

Fujifilm FinePix F70EXR
Full Star 1
4.5
(2)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Inte riktigt samma bildkvalité som jag förväntade mig efter att ha läst alla recensioner (därmed inte sagt dålig). Börjar med invändningarna: - Jämfört med min gamla Canon har den något svårt att fånga de varma tonerna i en landskapsbild. Bilder på soliga scener mister något av sin lyster. - Synlig bearbetning av bilderna t.ex. där bladen på träd smetas ut och får tendenser av impressionistisk målning à la Monet. - Massvis med inställningar och ändå går det inte att hitta den perfekta konfigurationen. Nördigt kul att pilla men inte helt nybörjarvänligt och dessutom tidskrävande för oklar nytta. - EXR-sensorn är enligt mig överskattad. Dynamic range är bra men vi pratar inte om några automatiska HDR-bilder. + God bildkvalité överlag, trots ovanstående + Bra i mörka miljöer. Framförallt är det ett läge där den tar fyra bilder och lägger ihop dessa för att öka ljusstyrkan, utmärkt i museer där blixt är förbjudet. + Manuellt läge + Byggkvalitéten + 10x zoom, även om den används sällan + 27mm vidvinkel + Bra blixt + För det mesta snabb autofokus

D-Link DIR-300
Full Star 1
3.6
(15)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte den för 1 år sedan för 300kr, vilket jag anser vara utomordentligt prisvärt. Använder den till Telia 10Mbit bredband. Har en stationär dator, bärbar dator (wifi) och en smartphone (wifi) kopplat till den. Hittils fungerat utan några som helst problem. + Enkel installation + Bra konfigurationsmöjligheter + Driftsäker + Når 10Mbit i nedladdningshastighet

Apache: Air Assault (Xbox 360)
Full Star 1
5
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Möjligtvis helikopterspelens motsvarighet till Need For Speed Underground 2. Bra balans mellan realism och arkad. Underbar känsla av fart och action. Tummen upp om Battlefield inspirerade dig att kolla in detta spel.

Trust Crossfire Gamepad (PC/PS3)
Full Star 1
5
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte denna gamepad för att spela helikoptersimulator med (Apache Air Assault), och för detta ändamål gör den sitt jobb mycket bra. Installationen kräver endast att man pluggar in USB kontakten. Själva kontrollen är i hårdplast som känns ganska robust, ligger stadigt och skönt i handen. Knapparna har härligt distinkt tryckkänsla. Spakarna har gummerad topp och ger lagom bra grepp, plus för gropen i mitten som enligt mig ökar ergonomin. Motståndet i fjädringen är medelhögt. Enda invändningen är att spakarna är något okänslig i mittläget vilket gör de minsta utslagen något krångligare (det går med träning) och det är det som hindrar den från att få full pott.

OCZ Vertex 2 E Series SATA II 2.5" SSD 60GB
Full Star 1
3.5
(42)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Säkert den enskilt bästa hastighets-uppgraderingen man kan skaffa till sin dator just nu. Förut tog windows vista 1min30s till 2min att ladda klart, nu tar det 30-40 sekunder. Och en liknande förkortning av laddningstid på övriga program märks. Lätt att installera, som vilken hårddisk som helst. Köpte min på Webhallen, vilket levererades med senaste firmware som i skrivandets stund är 1.1

HP Compaq Mini 110c-1011so/eo
Full Star 1
4.3
(4)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Köpte den med 6-cells batteri på rea för 2000kr. Givet priset är jag mycket nöjd med datorn. Checkpoints: -Konstruktion och mobilitet: materialvalet känns robust snarare än exklusivt. Tål att bära runt på. 6-cells batteriet ger 5-6 timmars drifttid, vilket gör en mindre beroende av eluttag, men batteriet som sådan sticker ut på undersidan, vilket tar plats och ev gör den mer sårbar. -Tangentbord: utmärkt storlek och layout, troligen bäst bland netbooks. Tangentkänsla fullt godkänd om än inte exceptionellt. -Skärm: Helt ok kontrast. Upplösning 1024x576. Färgerna är åt det blekare hållet, men det här är knappast en dator man använder till bildhantering eller spel. -Funktionalitet: Bara att plocka ut den ur förpackningen, ladda batteriet och köra, allt fungerade utmärkt från start, inkl webkamera, mikrofon, högtalare. Windows XP gör att den känns snabb. Ett tips är att använda webbläsaren Opera som är snabb och utnyttjar skärmutrymmet smart. W-LAN fungerar utmärkt på de ställen jag har testat det på, t.ex. bibiotek, tågstationer. Bonus för mediakort läsare (SD, micro flash). Enda invändningen är fläktljudet, som hörs tydligt när man är i ett tyst rum, dock fullt tolerabelt. Helhetsintryck: uppfyller vad en enkel netbook förväntas göra. Plus för tangentbordet, minus för formfaktor och fläktljud. Även för 2500kr är den väl värt sitt pris.