Prisjakt

sandos

Medlem sen 2004-06-06
143
Bidrag
38
Hjälpsamröster
Corsair Gaming K63 Wireless Cherry MX Red (Nordisk)
Full Star 1
3.4
(14)
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Perfekt tangentbord! Som sagt hade batteritiden kunnat vara lite bättre, då det redan är tungt och lite mer batterier hade inte gjort någön större skillnad där. Men det är enkelt att koppla in en usb-kabel även när man använder det så för min del inget stort problem.

Tempest: Love Letter
Full Star 1
4.3
(3)
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Ett kul, enkelt spel som går snabbt att spela. ultraportabelt då allt får plats i en påse som stängs med den tråd.

Sony WH-H900N Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4
(62)
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Haft dessa länge nu och de fungerar myket bra. Relativt tåliga då de får åka fram och tillbaka från jobbet varje dag i ryggsäck, och de är fortfarande inte ens slitna efter ett år vad jag kan se! Bra ljud, bra noise cancelling. Det enda negativa är att de känns "tunga" och instängda när man har de på sig. Däremot får jag inte huvudvärk av de vad jag har mäkrt och det är jag känslig för på vissa andra hörlurar. För telefonsamtal, jobb (headset för möten) och lätt musiklyssning är de klockrena. För gaming fugnerar de väl inte riktigt, inte för att jag provat. Man kan väl inte använda mikrofonen när man kör sladd tyvärr, de blir då passiva lurar vilket väl är en till nackdel då. OBS att dessa lurar har ett specieltt läge för utomhus/vind! Har ej testat själv men såg att det klagades i någon recension på att de var dåliga i vind.

PowerWalker VI 800 SCL
Full Star 1
5
(3)
757 kr
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Har kört denna en vecka nu och är nöjd. Fungerar enkelt med linux och nut med blazer_usb drivrutinen. UPS:en rapporterar dock inte laddning men nut kommer uppskatta den från batterispänningen. 9ah batteri är aningen bättre än 7ah som många andra i samma prisklass har. Maxeffekt är inte alls lika viktigt som detta! Har en last på runt 10-15% av max för denna med en äldre hp miniserver samt lite router, switch osv. vilket borde ge en runtime på kanske 30 minuter. Nu var inte den viktig utan det enda viktiga är att jag kan få notifiering från larmet när strömmen så att man vet, samt att om det brinner kan larmet kommuniera utåt även om säkring eller JFB går, vilket redan har inträffat en gång! Och då råkade en billig, fungerande UPS vara perfekt. Kommer förmodligen köpa en till. Jag valde mellan denna och powerwalker med true sinewave men insåg att jag nog aldrig kommer märka någon skillnad. Alla prylar jag har inkopplade verkar glada (nog) och de fåtal minuter per år denna kommer vara aktiv så är det nog ingen fara alls att det inte är sinus. Ett annat alternativ var att gå upp powerwalkers ups:er med 2 battterier och med större effekt. Men att köpa 2 av desa ger ändå totalt sett både mer kapaciter och kraft. Prisvärt helt enkelt!

Eneba
Utmärkt
(312)
s
sandos
143 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Har köpt spel i form av xbox-koder och det har varit billigt (billigast på prisjakt) och har fungerat felfritt.

SanDisk USB 3.1 Ultra Fit 16GB
Full Star 1
2.7
(3)
79 kr
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Tja, hastigheten är inte mycket att skriva om direkt. Fick sisådär 15MB/s när jag kopierade lite större filer första gången.

Kingston USB 3.0 DataTraveler G4 16GB
Full Star 1
1.5
(2)
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Var trasig när jag fick den! Kunde inte ens kopiera filerna för en reset av en Xbox, vilket den specifikt köptes för. Den försvinner slumpmässigt från windows. Testat båda från Windows 7 och Windows 10.

Google Home WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4
(37)
759 kr
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Ljudet är inte direkt hifi - placera den i ett hörn och basen tar över totalt, placera den lite längre ut och den låter bättre i min mening. Fungerar helt ok, även tillsammans med en mini lite längre bort men jag hade förväntat mig mer kontrollerad bas av denna, även om den är väldigt liten. Provade vid något tillfälle att dra ner basen på EQ till 0 och det lät inte helt tokigt, kanske mer likt min andra mini. Det märkligaste dock: jag kör denna väldigt nära en mini, och det är "någonting" med ljudet som ibland ändras på någon av högtalarna som är väldigt läskigt om man råkar stå precis mellan högtalarna, det låter som att ljuder nästan glider mot någon av högtalarna eller liknande. Har ingen aning om vad detta beror på men har några teorier: 1) Automatisk rumskorrigering, i någon form. Inte så troligt dock, då borde det har marknadsförts... 2) Byta av kvalite på strömmen från spotify? Inte heller troligt då 5Ghz wifi borde köra maximal kvalitet hela tiden.... 3) Dynamisk EQ eller liknande, typ att den ändrar tonen beroende på detekterad musik. 4) Något som faktiskt förändrar fördröjning, dynamisk storlek på nätverksbuffring? Låter vansinnigt då den har inställningar för fördröjningar vilket skulle förstöra allt sådant Edit: Flyttade min Home mini till tvättstugan, så har inte "stereoproblemet" längre och nu känns högtalaren betydligt mer kompetent. Fortfarande inte i närheten av vad HK Citation One presterade vid en snabblyssning på elgiganten, men inte så himla dålig ändå. Ger den nog 4.5 stjärnor.

Lenovo Tab M10 ZA48 32GB
Full Star 1
3.5
(4)
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fungerar helt ok som platta till barnen. Dock ogillar jag att lenovo verkar ha gjort något eget "barnläge" - det som fanns/finns i android sedan tidigare med begränsade profiler fungerade bra för oss, medans alla appar inte går att installera eller fungera i lenovos eget läge. Dessutom finns det vad jag skulle kalla en bugg i interfacet: när barnet vill installera en app krävs pin från förälder. Sedan kommer man rakt in i appen, men när man går ut har barnet inte tillgång till appen som föräldern precis godkände installationen av! Då måste man in i inställningar och godkänna appen med pin som ett extra steg vilket känns onödigt. Det som är bra med plattan är att den laddar väldigt snabbt (usb typ-c!) och den är grymt mycket rappare än en nvidia shield tablet vilket är vad vi jämför med. Med en renare android så hade den fått 5/5. Faktum är att systerns shield är så mycket slöare att vi förmodligen köper en till m10 32GB till henne!

Carcassonne
Full Star 1
4.4
(5)
278 kr
s
sandos
143 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Detta är nog vårt mest spelade spel, dock nästan enbart med 2 spelare. Funkar jättebra då!