Prisjakt

Don Karnage

Medlem sen 2009-10-20
33
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Jays t-Jays Two
Full Star 1
3
(2)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Märklig design, inte så sköna att ha i öronen. Okej ljud

AKG Y55
Full Star 1
3.5
(9)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Detta är ett designmisslyckande, precis som liknande AKG-lurar. De kvartscirkel-formade plastfästena som håller fast öronen i bygeln är rena skräpet. De är inte byggda för att hålla. Går inte att ha den typen av delar i plast, de går sönder förr eller senare.

Penclic Mini Keyboard C2 (SV)
Full Star 1
2.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

++Bra kompakt layout, gör att man kan ha musen närmare tangentbordet = bra ergonomi. --Dålig kvalitetskänsla. Tangentbordet är SUPERLÄTT så det känns inte gediget utan glider runt på skrivbordet eftersom det saknar ordentliga gummifötter. Tangenterna bottnar för djupt, de går näsan djupare än själva skalet, vilket känns kasst. ++Men å andra sidan är fördelen att man kan ta med tangentbordet i jobbväskan utan problem. --Dålig byggkvalité på usb-sändaren. Räckvidden är bra men själva plasten är kasst gjord. --Fungerar till Windows men inte till Linux eller Xbox. (till skillnad från mina Logitech K-tangentbord som funkar överallt) --Laddkabeln är av modell automatisk hoprullning - korkat nog har den inget som helst stopp, utan ligger ALLTID i "dragläge", detta är tillräckligt för att dra iväg tangentbordet eftersom det är så lättviktigt.

Penclic Mini Keyboard K2 Wireless (SV)
Full Star 1
2.8
(1)
499 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Snyggt och bra layout för att vara såpass kompakt. Den lilla formen gör att man kan ha musen närmare tangentbordet och rakare armar => bra ergonomi. Kvalitetskänslan är dock kass. Framförallt beror det på att tangentbordet är superlätt och har för få gummifötter, så det glider runt på skrivbordet och ger inget mostånd när man använder det. Tangenterna känns också lätta och ostadiga - de går att trycka ned alldeles för djupt, de går näsan djupare än själva chassit, vilket känns kasst. En fördel med den låga vikten är att detta känns som ett av få desktoptangentbord som känns okej att transportera i jobbväskan. Laddkabeln är av modell automatisk hoprullning - korkat nog har den inget som helst stopp, utan ligger ALLTID i "dragläge", detta är tillräckligt för att dra iväg tangentbordet eftersom det är så lätt..skrattretande. Räckvidden är mycket bra, men usbpluggen är av dålig kvalité och passar inte alls lika bra i en usb-port, om man tex jämför med en Logitech-plugg.

Roxcore Bullets v2 In-ear
Full Star 1
3.3
(4)
129 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bättre ljud än såhär får man inte för 100 kr. De låter faktiskt till och med rätt bra. För det här priset hade jag bara förväntat mig ett ljud som var "knappt acceptabelt", så jag blev positivt överraskad över att jag inte reagerar på att de skulle vara märkbart sämre än andra lurar jag ägt för typ 200-400 kr. ( exempelvis med ajays one). Det negativa är att sladden ser ut som en vågig snabbnudel, och lätt trasslar in sig. Jag misstänker därmed att hållbarheten är galet låg. Det poisitiva med den tunna sladden är dock att den inte orsakar något dunsande ljud i öronen, till skillnad från lurar med mer högkvalitativa sladdar.

Nokia BH-940 Purity Pro by Monster
Full Star 1
3.9
(16)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

++ Riktigt bra ljud (dock inte "fantastiskt") ++ Löstagbar sladd med mycket bra kvalité. Kanske den mest trasselfria sladd jag använt -- Dålig mikrofon. Får ALLTID klagomål på volymen när jag försöker snacka i telefon med dessa, så det gör jag aldrig längre. ++ Brusreduceringen är guld. Fungerar otroligt bra i bilen (dock filtrerar den även bort blinkersljudet så inte helt safe) i flyget är den ovärdelig - även om man fortfarande hör en hel del brus. -- Plastbågen har usel kvalité. Den övre delen har gått sönder, har lossnat plastbitar från samtliga 4 hörn. Kass konstruktion då man har tunn, skör plast med mycket luft emellan - lätt att ha sönder. ++ Mycket god komfort. Jag tycker INTE att de är för tunga eller sitter åt hårt. ++ Stängs av när du viker ihop dom -- Går inte att stänga av när du har dom utfällda. Går man runt med dom runt halsen är dom alltså på och en röst säger "Turn bluetooth on in your device and pair" ÖVRIGT: Jag tänkte säga nåt om BT-räckvidden men har lärt mig att räckvidd på hörlurar är irrelevant. det är SÄNDARENS räckvidd som är det enda som spelar roll. Min HTC One X har usel sändning, då spelar det ingen roll vilka BT-lurar jag använder, blir ofta hackigt ljud på avstånd över 1 meter. Ipad har däremot otrolig BT-sändare och klarar över 10 meter på öppen yta.

HTC One X 1GB RAM 32GB
Full Star 1
3.9
(132)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

++Bra skärm, Snabb processor, Bra kvalité på skalet, Mycket bra ljud. --Dålig batteritid och långsam laddning. Detta är en stor stressfaktor i mitt liv. Varje dag vaknar jag med en fulladdad telefon men jag har ALDRIG kommit hem utan den haft mindre än 20% kvar.. Ofta dör den under eftermiddagarna. Och en timmes laddning ger inte så mycket. (Har inga batterislukar-apps och använder den mest för musik och surf) Dör HTC One så är den död. Ingen chans att kunna starta upp den senare och skicka ett nöd-sms, såsom min gamla HTC Legend kunde. --Täckningen är oroväckande. Kör telia och jämfört med samma abb på min ihpone eller htc legend så är denna ofta sämre. Jag är den enda på mitt jobb som helt saknar täckning på vårt kontor, trots att vi har fönsterplatser. Snacka om förnedrande att behöva gå ut och ringa när man skaffat ny telefon... ++Hårdvarudesignen är okej. Material, knappar, skjärm är kanon. --front-kameran sitter i en fördjupning och därmed går det ej att polera linsen så den är ofta täckt av ludd. ++HTCs extra funktionerna i webbläsarn är fantastiska. Att content blir fit-to-screen-width är magnifikt - känns som en feature som hyllats som fan om Apple hade kommit på den. --HTCs låsskärm har en del smarta kontroller för musikspelare men en idiotisk feature är att om man öppnar en app via låsskärmen så kan man inte gå vidare till hemskärmen, utan hemknappen för en tillbaka till låsläget.

SteelSeries Siberia Full-Size Headset
Full Star 1
3.8
(56)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Värdelös mikrofon. För att kunna samtala i Skype måste jag hålla micen precis vid munnen, så hela idén med att fästa den på sladden eller tröjan fallerar. Att ha en sladd till headsetet och en till micen låter som en bra idé, men det är det inte. Blir bara trassligt och fult, en vanlig arm-mikrofon kan komma närmare munnen och det hade behövts när micen har så dålig kvalité. Att kunna ta av mikrofonen är viktig i teorin, men lurarna är lite för stora för att ha på stan och för dåliga för att ha som hifilurar hemma. EN punkt är lysande med dessa lurar: KOMFORTEN. Kan ha på mig dom i timmar utan att få ont. Annars är det mest negativt. Jag är ingen ljud-buff, men tycker ljudet är mediokert. Platt och tunt, saknar tyngd. Varken bra till musik eller spel. Jag hör helt enkelt inte alls var ljud kommer ifrån när jag spelar spel. Mina gamla datorhögtalare för 250 kr är avsevärt mycket vassare.

SteelSeries 7H USB
Full Star 1
3.3
(6)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

--Jag har aldrig upplevt nån vidare surroundkänsla med Steelseries lurar, varken Siberia eller dessa.Kan inte avgöra varifrån ljuden kommer när jag spelar Battlefield. Det går däremot bra på mina 400 kronors datorhögtalare... så jag måste ge lurarna underbetyg. --En aning platt ljud för musiklyssnande. ++Komforten är däremot rätt bra.

AKG K420
Full Star 1
4.2
(27)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

++Bästa lurarna i denna prisklass. Två snäpp vassare än Koss Porta Pro. -- Sitter åt lite hårt. Ömma öron efter en timme. -- Tyvärr måste jag ge lägre betyg då fästet mellan lurarna och bygeln bröts av när lurarna fick sig en törn. Alla såna här lurar går sönder (Koss får ofta sladdbrott) men just den hopvikbara designen gör dessa extra känsliga.