Prisjakt

skippo

Medlem sen 2009-06-04
20
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Bose QuietComfort 25 for Apple Devices Over-ear Headset
Full Star 1
4.3
(75)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Otroligt bra lurar för den som är på jakt efter active noise cancelling lurar. Lätta i vikten. Trycker inte mot huvudet (dock lite mer än ett par QC20 som jag testat, men det kan ha att göra med att de var begagnade) De helt nya lurarna "flexar" nog mer med tiden. Var lite osäker först på hur de skulle fungera ihop med glasögon, men måste konstatera att de fungerar över förväntan. Inte alls stor skillnad fast man har glasögon eller inte. När det kommer till ljudkvalité i musik är det kanske inte på samma nivå som lika dyra lurar utan noise cancelling, men pga funktionen hör man vissa detaljer tydligare i musiken än på bättre lurar pga att vanliga lurar ofta tappar dessa detaljer pga störande ljud i omgivningen om man nu inte vill lyssna på allt för hög volym.

Fujitsu Lifebook UH552 (LKN:UH552M0007SE)
Full Star 1
3.8
(4)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Är det någon här som har något att anmärka angående högtalarna? På farsans UH552 som han köpte från cdon före jul låter nämligen högtalarna helt förfärligt. Har aldrig hört laptophögtalare som låter lika kasst.. Det skär som i öronen redan när man bara har lite ljud på (under 20% av max volym) för att sedan bli helt olidligt att lyssna till om drar volymen över 20%. Min iphone har bättre ljud. Vi löste det med att köpa till en billig bluetoothhögtalare, men så skall det ju inte behöva vara.. Det kan ju vara ett måndagsexemplar förvisso. Och då borde detta gå på garantin. Hoppas ni kan hjälpa mig i denna fråga. Annars suverän dator om man lägger till en SSD..

Crucial m4 2.5" 256GB
Full Star 1
4.9
(10)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bästa komponentköpet sedan långt tillbaks. Otrolig prestanda fast jag kör på en Macbook pro Mid 2010 (SATAII). Uppstart tar under 17 sekunder och då är webläsaren redo. Och datorn är numera helt ljudlös. Nämnde jag att den är snabb??

TP-Link TL-MR3420 3G/4G
Full Star 1
4.1
(83)
336 kr
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Riktigt bra. Hade en Dovado innan och den här är flera gånger bättre till en tredjedel av priset...

Dovado 4GR
Full Star 1
3.4
(46)
s
skippo
20 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Uppdaterar: 1år senare... Routern är inte bra. Iom senaste halvårets uppdateringar har routern börjar stänga av sig sporadiskt och till början startade den om nån gång per dag. Nu startar den om flera gånger per dag. Jag ides inte kämpa med den nåmer så jag köpte betydligt billigare TP-Link som är etta här på prisjakt. Efter att kommit fram till att den är otroligt mycket bättre än dovadon, så har jag beställt 3 stycken till, till vänner och bekanta. KÖP EJ Dovado 4GR! Mycket bra Router för dig som vill dela mobila bredbandsuppkopplingen. Får 6,5mbit ner/1,5mbit upp. Fungerar mycket stabilt. Har inte krashat en en enda gång. Bästa routern som jag haft hittills! Då jämfört med Dlink DIR-635, och en Netgear WGR614. Nackdelarna: Den blir varm, den har inget medföljande stöd för att ställas stående. Och det största minuset: Ingen möjlighet att använda som printserver eller koppla en extern usb HDD. Tillverkaren har poängterat i flera forum att stöd för detta inte kommer att läggas till. Skulle lagt tio fulla poäng om dessa funktioner skulle funnits tillgängliga.

Onkyo TX-NR509
Full Star 1
4.5
(25)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Mycket bra förstärkare. Otroligt bra nätverksstöd och absolut bästa förstärkaren i denna prisklass enligt mig. Iphone appen gör att man enkelt kan ändra input källa samt output format, bläddra eller söka musik från lokala DLNA enheter (NAS), Den medföljande fjärrkontroller åker bort eftersom den inte har bakgrundbelysning, vilket känns som mer eller mindre ett måste ifall man kör med projektor. Fungerar perfekt att streama internetradio via Vtuner. När man sätter igång förstärkaren så kopplas senaste internetradiostation igång automatiskt. Kvaliten är mycket högre än vad man förväntar sig i denna prisklass. Samt så har den mycket bra funktioner som räcker långt och blir över. Enda nackdelen är väll fjärrkontrollen som känns aningen plastig samt saknar belysning i knapparna, samt att knapparna på själva förstärkaren ej heller har belysning, så det kan vara lite problematiskt att trycka på rätt knapp i ett mörkt rum. Men som sagt inga problem med ovanstående om man har en ipod eller iphone om man kontrollerar med. Blir inte varm heller! Uppdatering: Går även att programera medföljande fjärrkontrollern för att styra DVD-uppspelning på xbox 360.. Fin bonus som inte står i manualen dock.

WD My Book World Edition 2.0 1TB
Full Star 1
4.1
(11)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte denna NAS förra veckan och till en första början fick jag en chock av hur mycket den lät. (vibrationer och läsknaster) Skulle man haft en stationär dator eller en väsnande bärbar så skulle ljudet ej ha irriterat mycket, men som sagt vibrerade den rätt så rejält i stående läge. Kontakten till disken tappades gång på gång. Och hade stora problem att ens komma in och konfigurera den via webgränsnittet. Efter första kvällen med enheten var jag på snudd att lämna tillbaka den pga alla irritationsmoment som uppstod med produkten. Fick heller inte Time Machine att fungera från macen till nasen, vilket var en av orsakerna varför jag köpt disken. Lösningen på nästan alla problem kom nästa dag. Som flera här sagt: Stäng av alla onödiga services på disken och använd absolut "INTE" medföljande programvaran. Om du installerat det, så avinstallera det. Ljudproblemet löses mycket enkelt och disken är numera tystate enheten i rummet. Då jämför jag med macbook pro (som är mycket tyst). Lägg disken i liggande läge och en mjuk tygbit under, alla vibrationer samt knaster från när disken läser är som bortblåsta. Ljuset från LED:en går även att stänga av, vilket kan störa i ett annars mörkt rum. Med andra ord. Helt suverän disk efter att fått den att fungera samt med ljuddämpningen. Allt fungerar och mycket bra transferspeed mellan WLAN -> LAN. Samt att Time Machine fungerar utmärk! KÖP!

Apple MacBook Pro (2010) - 2,4GHz DC 4GB 250GB DVD±RW 13"
Full Star 1
4.9
(50)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Har haft en Acer Timeline 4810t hittills och var lite skeptiskt om det skulle vara lönt att göra uppgraderingen till Macbook. Nu efter över en veckas användande kan jag bara säga att jag absolut inte ångrar inköpet av macbooken. Bättre kvalité får man bara inte för de pengarna. Enda nackdelarna som jag stött på hittills är väll: - Varmare än timelinen. (däremot över 4 ggr snabbare) - Tömmer batteriet mycket snabbare under windows 7 - Chassit leder ström om du inte har jordat uttag. - Inget HDMI uttag (adapter från minidisplay port -> HDMI finns att köpa separat)

Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
s
skippo
20 omdömen
UselRedigerades 14 år sedan

Måste ge detta företag en stjärna, tyvärr. Skulle jag kunna ge lägre eller minus stjärnor så skulle jag göra det. Som tidigare person nämner skickar spelbutiken begagnade spel utan att tala om det i förväg. Samt så fick jag vänta över en vecka på spelet. Mitt spel hade repor på både skiva och fodral och slitet som bara den. Dåligt!

Acer Aspire Timeline 4810T-353G25Mn (LX.PBA0X.218)
Full Star 1
4.7
(3)
s
skippo
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Till en början inte så bra dator pga alla skräpprogram och Vista som kör ungefär 80 processer i bakgrunden direkt efter nystart. Skärmen är inte alls bra när det gäller svärta, har man det minsta avsky för backlight-leakage/bleeding är detta inte en dator för dig, det svarta är verkligen inte svart samt betraktningsvinkeln är väldigt klen för att vara en skärm med dagens mått. LED-bakgrundsbelysningen gör ändå bilden välidgt ljus och färgåtergivningen (förutom det svarta då) är prima. Datorn är väldigt stilren, batteritiden superb, lätt, blir inte varm, väldigt tyst. härlig touchpad (bästa jag använt på en bärbar). Den räcker gott och väl till surfande, filmtittande osv. Tangentbordet blir väldigt flottigt vid första kontakt (alla fingeravtryck syns tydligt) Helhetsbil= Nöjd