Prisjakt

Sir Macalot

Medlem sen 2009-04-23
66
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Rega Elex-R
Full Star 1
4.5
(4)
10 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan

Gått från Naim XS2 och Yamaha a-s2100 till denna och nu är jag nöjd :) Fantastisk tillsammans med både Klipsch och LS50 meta!

Oppo Sonica DAC
Full Star 1
4.7
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Ett lyft ljudmässigt mot tidigare Musical Fidelity och Hegel dacs. Luftigt på ett mycket naturligt sätt. Lysande mediaspelare på köpet.. tappar en stjärna mot Chords 2qute som lyckas förena opponera upplösning med lite mer drag. Kan bli en gnutta steril i fel sammanhang.

*Redigerades ett år sedan
Yamaha A-S2100
Full Star 1
4.5
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Naturligt är nyckelordet. Eller i alla fall blir det känslan och ordet som dyker upp hos mig när jag lyssnat på denna. Kopplade en kort stund in ett par gamla Elac och jösses vilken kontroll Yamahan hade på ljudet. Tror Elac kan vara en bra matchning. Klipsch kändes inte lika klockren men något speciellt tillförde den ändå så det slutade med att Yamahan fick agera försteg med rör på slutet. Var känslan av att allt bara låter rätt på något sätt som var svår att skaka av sig så jag ville ha den kvar..

Naim Nait XS-2
Full Star 1
4.5
(26)
17 990 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Blev en katastrofal matchning med Klipsch Heresy 3. Föregående version lät fantastiskt med samma högtalare men denna sög ut allt liv ur musiken som blev torr och trist. Ett gammalt vintage Hitatchi kit lät gudomligt i jämförelse och Marantz pm6006 lät visserligen mindre upplöst, mindre organisk, mer artificiell och billigare på alla sätt, men mycket roligare. Yamaha 2100 hade likheter med Naimens ljudbild men var flera snäpp bättre på allt, mer upplöst, mer kontroll och mer äkta än Naimen. En kinesisk rörförstärkare för samma peng gjorde fullkomlig slarvsylta av den stackars Naimen. Kanske var det ett måndagsex, men skulle jag satt ett värde utifrån vad jag hörde hade det inte varit många tusenlappar.

Velodyne SPL-800 Ultra
Full Star 1
4.5
(17)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Stor skillnad mot vanliga SPL800 som jag tyckte var ok men inte mer. Håller inne med ett par stjärnor för den som mest använder den till musik, då blir den lilla fördröjningen som DSP ändå innebär lite väl tydlig vilket gör att REL och gänget låter tajtare. Sen är alltid frågan om det verkligen är värt att ha en så liten sub som ändå får ett rätt snävt optimalt frekvenssvar.

*Redigerades ett år sedan
Rotel RB-1572
Full Star 1
4.3
(13)
11 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Bisarr kraft blandat med en fenomenal snabbhet. Lite som en tiger, som tränats av Mike Tyson, uppspelad i dubbla hastigheten. Plockade fram nya sidor hos gamla trötta högtalare som blivit stående. Är inte high-end vilket märks när man parar ihop det med mer kapabla högtalare, då märks en viss grovkornighet, brist på flöde och sammanhållning. Men detta gäller bara mer kapabla golvare. Med enklare högtalare eller stativare som behöver kontroll och kraft kan den briljera. Lite sofistikation till och det hade blivit full pott.

*Redigerades 4 år sedan
Yamaha CD-N301
Full Star 1
3.3
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Billig, låter bra, stabil och har alla digitala utgångar man behöver för att kunna uppgradera när den dagen kommer. Nu går det dock att få de flesta funktioner och samma ljudkvalitet för betydligt mindre.

*Redigerades 4 år sedan
Primare I22 DAC
Full Star 1
4.7
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*

Tillsammans med ett par Elac 310.2 och en Bluesound node 2 och till priset (10 000) som den går för nu är den klockren. Upplösning, stereoperspektiv, balans, allt i topp. Släpper fram allt och gör vissa inspelningar som man tidigare missat till en fantastisk upplevelse när man märker allt det där som liksom inte kommit fram förut. Mest förvånad över att dacen är ett sånt lyft, den åker i åttor runt bluesound node 2s inbyggda dac, som i sin tur ändå lyckats hålla jämna steg med alla separata Dacar upp till runt 8000 jag testat. Får instämma med föregående talare angående HD11 också. Den tillförde inget alls jämfört med den inbyggda, snarare tvärtom. Oppos Sonica upplever jag som snäppet bättre än den inbyggda i I22an men då pratar vi en rejält underprisad dag för 10 000. En annan observation är att I22 dac är den förstärkare som gjort det lättast att höra skillnad på kablage. Har kört med ett 20-tal olika förstärkare vid det här laget och jag har inte alltid upplevt att kabelbyte gjort någon vidare skillnad men i det här fallet blev det väldigt tydligt när man kopplade in något lite bättre både på signalsidan och på högtalarsidan. I denna prisklass har jag inte hört något som låter bättre.

*Redigerades 4 år sedan
Shure M97xE Pickup
Full Star 1
3.8
(4)
1 595 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Efter ytterligare testning har jag ändrat mig. Det här är en helt ok pickup, lite bristande upplösning, känns beslöjad. Kanske dålig synergi med spelaren men det mesta blev bättre när jag skiftade till Ortofon silver.

*Redigerades 4 år sedan
Audiolab M-DAC
Full Star 1
4.5
(7)
12 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Har jämfört med dacar från Hegel, Meridian och Rotel. M-DAC låter juste, stor ljudbild, bra dynamik och mycket detaljerat, kanske något grå i sin framtoning, går att tweaka med olika filter och inställningar för den som vill, kan användas som försteg och har ett grymt hörlurssteg. Förlorar dock för min del ganska tydligt mot Hegels HD11.

*Redigerades 4 år sedan
Sida 1