Prisjakt

ArashJ

Medlem sen 2009-03-15
92
Bidrag
58
Hjälpsamröster
WD Caviar Black WD1001FALS 32MB 1TB
Full Star 1
4.7
(17)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har haft 2st av dessa diskar i nästan 2 år för att lagra viktig data och de har fungerat hur bra som helst. Läs- och skrivhastigheten ligger runt 100MB/s och inte låter de mycket.

LogiLink PC0033
Full Star 1
5
(1)
331 kr
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Inga problem att installera, portarna är synliga och kan användas som om de satt direkt på moderkortet. Gör vad den ska men jag återkommer med mer återkoppling när jag har testat att programmera mot portarna lite.

Logitech Cordless Rumblepad 2 (PC/Mac)
Full Star 1
4.7
(23)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Den här joysticken är ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort. Den fungerar precis om den ska utan några som helst krångel och man reagera hur man vill i alla situationer utan att vara rädd för att rycka ut sladden eller slå omkull saker på bordet. När jag inte spelar använder jag den som en fjärr, med en global profil. för att styra datorn från soffan. Det är inte ofta den behöver kalibreras men ibland när jag aktiverar den behöver jag rotera på spakarna lite så att musen slutar att vandra.

Microsoft Windows 8 Pro Eng (Uppgradering)
Full Star 1
3
(2)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Man får tycka vad man vill om Windows 8 men faktum är att dess kärna är en snabbare, säkrare och förbättrad version av Windows 7 och man kan göra precis allt man gjorde innan på den även endast med mus och tangentbord. Jag uppgraderade till den (via alternativet ren installation) från Windows 7 Pro x64 på min nya stationära dator för 3 månader sen och jag kunde inte vara nöjdare. Den har inte krånglat det minsta och accepterat drivrutiner till alla mina gamla prylar. Pekmöjligheten ger datorn ytterligare en dimension nämligen 10 extra interaktionsmöjligheter utöver musen och tangentbordet och man hittar alltid något positivt att göra med den fria handen. Bara att kunna bläddra i webbtidningen när man håller en kopp kaffe och macka på morgonen är en fröjd. Det moderna gränssnittet kanske inte är så mycket att hurra för på en stationär dator men de levande mosaikerna ger konstant flöde av användbar information t.ex. nyheter, väder, mejl, möten eller sportresultat. Gillade du Windows 7 kommer du absolut älska Windows 8 och vill du inte ha det moderna gränssnittet är det fullt möjligt att göra sig av med den men ge det en chans, det handlar bara om att vänja sig lite. + Start-menyn (Alltid 2 klick till målprogrammet jfr med 6 i den klassiska i sämsta fall.) + Sökfunktionen (Skriv bara det du söker och få kategoriserat resultat på hela datorn.) + Lite virtuellt minne + Snabb programrespons + Snabb start och avstängning + Säkrare än Windows 7 + Nya Filutforskaren + Nya Aktivitetshanteraren + Nya Internetutforskaren (IE10) + Filåterskapning + Diskpool + OS-uppfräschning + Inbyggd antivirus + Inbyggd ISO-filhantering + Visuell inloggning + Levande mosaiker + Molnsynkronisering + 10 pekpunkter och gester (kräver pekskärm.) - Avstängningsknappen (Gömd, tar 1s extra att ta fram men man kan skapa genväg.) - Trådlösprofilhantering (Borttagen, hantering möjlig via kommandon eller tredje part.)

Microsoft Windows 8 Pro Sve (Uppgradering)
Full Star 1
3.5
(37)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Man får tycka vad man vill om Windows 8 men faktum är att dess kärna är en snabbare, säkrare och förbättrad version av Windows 7 och man kan göra precis allt man gjorde innan på den även endast med mus och tangentbord. Jag uppgraderade mammas HP Compaq DX2450 med Windows 7 H.P. x86 till W8 Pro x64 via alternativet ren installation för 1 månad sen och hon kunde inte vara nöjdare och gladare över det. Den har inte krånglat det minsta och accepterat alla gamla HP-drivrutiner till datorn samt alla lösa prylar som skrivare och tv-kort. Det moderna gränssnittet kanske inte är så mycket att hurra för på en stationär dator men de levande mosaikerna ger konstant flöde av användbar information t.ex. nyheter, väder, mejl eller sportresultat. Man har hört så mycket skit om Windows 8 vilket gör en tveksam till att uppgradera speciellt till en 65-årig kvinna som inte begriper sig på datorer men det har visat sig att det är helt obefogat och i vissa fall faktiskt rena lögner. Gillar man Windows 7 kommer man absolut gilla Windows 8 och det handlar om att vänja sig lite. Det tog mamma ett försök att lära sig hur man startar ett program i den moderna start-menyn och faktum är att hon nu hittar programmen betydligt snabbare än i Windows 7. Apparna gör det betydligt lättare att komma åt saker och ting, t.ex. kommer man åt allt man har på sitt hotmail-konto med 1 endaste klick. + Start-menyn (Alltid 2 klick till målprogrammet jfr med 6 i den klassiska i sämsta fall.) + Sökfunktionen (Skriv bara det du söker och få kategoriserat resultat på hela datorn.) + Lite virtuellt minne + Snabb programrespons + Snabb start och avstängning + Säkrare än Windows 7 + Nya Filutforskaren + Nya Aktivitetshanteraren + Nya Internetutforskaren (IE10) + Filåterskapning + Diskpool + OS-uppfräschning + Inbyggd antivirus + Inbyggd ISO-filhantering + Visuell inloggning + Levande mosaiker + Molnsynkronisering + 10 pekpunkter och gester (kräver pekskärm.) - Avstängningsknappen (Gömd, tar 1s extra att ta fram men man kan skapa genväg.) - Trådlösprofilhantering (Borttagen, hantering möjlig via kommandon eller tredje part.)

The Legend of Zelda: Skyward Sword - Special Edition (Wii)
Full Star 1
4.7
(11)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Efter "Ocarina of Time" är "Skyward Sword" utan tvekan det bästa Zelda-spelet. Det är en gedigen historia bakom äventyret även om vissa aspekter av det känns Avatar-inspirerat. Vissa delar av den är faktiskt väldigt gripande så att det fäster sig i tankarna efteråt. Musiken är mäktigt och grafiken är underbart snygg även om Wii-konsolen inte riktigt klara det Kantutjämning som är nödvändigt. Kontrollen är jätte bra och det är för första gången som man kan svinga svärdet så som man behagar. Det är ett fruktansvärt roligt samt spännande spel och man njuter verkligen av varenda minut och vill att det aldrig ska ta slut. Tyvärr finns det en sak som förstör upplevelsen lite och det är Links äventyrskompanjon Fi som hela tiden har något att säga och leder en nästan igenom hela äventyret vilket är olyckligt då man själv vill lösa gåtorna. Jag insåg snabbt detta och valde att ignorera henne totalt och även de stora skvallerstenarna. Jag rekommenderar alla som vill ha en utmaning också gör det. För övrigt är spelet alldeles för lätt då de vanliga fienderna överlag är mesiga och ger många hjärtan speciellt om man har en hjärtmedaljong. Sen finns alla de drycker som man kan köpa och alla fen man kan fånga i glasburk. När man har klarat spelet en gång aktiveras hjälteläget (Hero Mode) och då blir det betydligt svårare, det blir färre liv och Link blir hjärtsvag. Så borde det ha varit från början, åtminstone valbart. De flesta Zelda-spel känns för korta men detta är ett av de längre. Det finns många moment mellan templen och även en hel del bisysslor. En intressant aspekt i detta spel är att beroende på hur man löser ett problem får man olika resultat i resten av spelet. Som vanligt finns det många föremål och samlingsobjekt att leta rätt på och vill man även hitta allt inklusive templen helt själv måste man strunta i att använda slagrutan (Dowsing) -- obs! heligt vatten och osynligt skeppet är för svårt att hitta utan. Jag har gått runt spelet 2 ggr i varje läge och älskar det fullkomligt och det hjärtkrossande att behöva ta bort en stjärna.

The Legend of Zelda: Twilight Princess (Wii)
Full Star 1
5
(44)
249 kr
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Efter "Ocarina of Time" (och nu även efter "Skyward Sword") är "Twilight Princess" utan tvekan det bästa Zelda-spelet. Det är en gedigen historia bakom äventyret som nog är en av de mörkare där Link lik "Majora's Mask" är transformerad till en varelse som är nyckeln till världens undsättning. Det är ett fruktansvärt roligt och spännande spel med härlig grafik och musik. Förutom 4 olika samlingsobjekt innehåller spelet en hel del moment mellan templen och man njuter verkligen av varenda minut och vill att spelet aldrig ska ta slut. Tyvärr tycker jag att spelet är en aning för kort och kanske för lätt men kan inte ge annat än full pott.

Nintendo Wii Nunchuk (Wii) (Original)
Full Star 1
4.8
(18)
100 kr
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Kanonbra joystick som fungerar överraskande bra tillsammans Wii-fjärren för att hantera en drös med spel. Det enda negativa är att utformningen gör att man lätt får ont i handen om man spelar för länge men det är nog väldigt individuellt. En sak som kan vara irriterande tillsammans med vissa spel är sladden och man önskar ibland att nunchuken var trådlös.

Nintendo Wii MotionPlus (Wii)
Full Star 1
4.8
(4)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

En kanonbra pryl som ger extra känslighet till Wii-fjärren och möjliggör spel som Wii Sport Resort och Skyward Sword för att nämna de två absolut bästa. Visst borde den här teknologin varit tillgängligt redan från början men vid släpptiden av Wii var tekniken helt enkelt inte mogen. Fjärren blir lite tyngre och otympligare med detta bihang samtidigt som batterierna inte håller lika länge men definitivt värt det trots de extra kronorna.

Nintendo Wii Remote (Wii) (Original)
Full Star 1
4.7
(9)
A
ArashJ
92 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Den absolut bästa joysticken genom tiderna är enligt mig den man hade till Nintendo 8-bitars trots begränsat antal knappar. Jag var väldigt tveksam till denna fjärr som joystick men den fungerar överraskande bra. Vrider man den -90° så liknar den faktiskt den antika och det är synd att utformningen samt inställningarna inte tillåter att man håller den så och spelar. Ett stort avbräck är dock att det inte går att ladda batterierna utan att ta ut dem vilket är besvärligt pga skyddet samt eventuell kopplingen ned till -- Wii Motion Plus eller Nunchuk.