GambitSWE

Medlem sen 2004-02-17
757
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy Buds 2 Wireless In-ear
Full Star 1
3.4
(6)
896 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Mina första trådlösa lurar "utan" band mellan öronen. Uppkoppling smidig, och snabb. Tämligen bra räckvidd, jämfört med tidigare erfarenheter, samt stort plus att man får så mycket speltid med dem om man räknar in etuiet. Då jag inte är en audiofil, så kan jag bara säga att ljudet är fullt godkänt för mig. Alla funktioner fungera smidigt, och då jag använder hörlurarna med både Pixel 5, som S10+, och nu även S22+, så funkar allt som jag använder mkt tillfredsställande. Det enda negativa är passformen för mig. Jag behöver alltid använda de största in-ear pluppar som finns med, men ändå så räcker dessa inte till, och de sitter inte så säkert att jag kan använda dem till alla aktiviteter utan oro, som ex träning. Bara att promenera får dem att sakta men säkert röra sig utåt från örat. Jag får nog leta upp passande pluppar i skumformat som expanderar för att få en bra passform.

Braun Series 7 799cc
Full Star 1
4
(12)
3 820 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Tänkte att utvecklingen kanske hade gått lite mer framåt än den hade gjort när jag köpte denna. Ville byta ut min snart 17-18 år gamla Philishave, som då var en top-of-the-line apparat, och en av de allra första med LCD display. Började bli lite svårt att hitta bladen till den, samtidigt som laddkabeln var lite skadad. Den klipper ganska bra, men blir betydligt varmare än min gamla, och definitivt mkt mer högljudd. Knappen som skall reglera "klipp-styrkan" verkar inte göra speciellt mkt, och jag verkar endast upptäcka att den blå lysdioden får ett inslag av grönt. Annars vekar det inte hända mer, iaf inte för mig. Plus att det är lätt och bekymmersfritt att rengöra maskinen, men samtidigt låter även detta lite väl högt. Är man på vift, så bör man ladda apparaten, för tydligen fungerar det inte att ladda apparaten direkt, hur tänkte man egentligen där? Jag förstår att denna även fungerar i duschen, och kanske därav begränsningen, men ändå. Är man borta länge från sitt hem, så är man nästan tvungen att ta med hela rengöringsstationen, då det inte finns något annat sätt att ladda den, vilket inte är optimalt med tanke på storleken, och att den innehåller flytande vätska. I dagsläget skulle jag inte rekommendera denna klippare till någon jag känner, då jag upplever den som kraftigt begränsad. --- efter redigering --- Upptäckte först igår, vid senaste användningen att man faktiskt kan ladda apparaten direkt, utan att gå igenom rengöringsstationen. Hur jag kunde ha missat det, kan jag inte svara på, jag skyller på åldern, ;-D Blev även påpekad detta av en snäll person här i forumet. Vidare har jag även lyckats att växla känsligheten/styrkan på själva rakningen med + och - knapparna. Jag får dock trycka mer än en gång för att den skall hoppa mellan lägena, vilket verkar lite underligt. Dessutom så vet jag inte om jag märkte någon märkbar skillnad. I och med att att man faktiskt kan ladda apparaten när man tar sig med den på en längre resa, och att styrkan kan justeras, så ändrar jag mitt betyg från en femma till en sjua. Tycker fortfarande att den är för högljudd och att den blir en aning för varm i själva rakhuvudet/bladen, för att få ett högre betyg.

AL-KO Premium 524 VS-A
Full Star 1
3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Efter ett par pass så är jag ganska nöjd med köpet. Har en ganska jobbig gräsmatta, som har en del skavanker, med vilt gräs och mkt mossa, och trots att gräset var högt, så var det inga problem för maskinen att handskas med det. - Lite jobbigare att lära sig än en automatisk självgående maskin, då denna har två reglage som måste vara intryckta samtidigt, en för själva driftgången, och en för framåt-driften. Var ett par gånger som man släppte fel reglage, som resulterade att motorn dog, istället för att stänga av framåt-driften, typ vid svängning. Tar ett tag innan man lär sig vilket reglage är vilket. - Som på många uppsamlare, så samlas väldigt mkt väldigt nära själva klipparen, vilket resulterar att man måste vara lite småförsiktig vid tömning, då man kan riskera att spilla ut lite av gräset tillbaka på gräsmattan. - Plastfälgarna (de grå på hjulen) har en tendens att släppa lite väl lätt om man kommer åt något hinder med framhjulen. Har bara släppt ett fåtal ggr för mig, och endast på framhjulen, men ändå lite irriterande. - Mulchning/Bio-klipp funktionen är väl sådär bra. Jag tyckte att maskinen lämnade lite väl mkt gräs på vissa platser, trots att jag dagen innan klippt gräset tämligen kort. Själva meningen med funktionen är ju att man inte skall se det finfördelade gräset, men nu fanns det lite ställen här och var, där man tydligt kunde se var klipparen hade lämnat en liten hög. + Samtidigt som det är ett minus att ha två reglage (koppling/motor och framåt-drift), så kan det vara ett plus vid ett par tillfällen. Vissa framåt-drivna klippare saknar förmågan att stänga av den självgående funktionen, och då kan det vara svårare att manövrera runt ett hinder. Nu kan man tämligen enkelt ta god tid på sig att klippa runt ett hinder, utan att "slåss och dra" i maskinen. + Trots att gräs-uppsamlaren kan upplevas en aning plastig, så tyckte jag ändå att den samlade upp mer gräs än en släktings betydligt dyrare gräsklippare (8500-9000 kr) av märket Klippo. + Stort plus att det finns så många höjdnivåer, och att det upplevs som lite lättare/enklare att ställa in detta än andra klippare jag testat. + Lite enklare att få denna ren, än de få jag maskiner jag testat innan, Klippo och Stiga. När jag nämner ren, så menar jag att lätt borsta av den från överflödigt gräs som lagt sig på den. De andra hade en sådan design, som gjorde det svårare att komma åt vissa ställen.

Asus N56VJ-S4029H
Full Star 1
3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Kraftfull dator, med ett någorlunda hyggligt grafikkort utöver det inbyggda. Funkar helt OK som arbetsmaskin, men väldigt seg med den extrem långsamma hårddisken på 5400RPM. Hårddisken gör att en ren installation av Windows 8/8.1 tar en bra bit över minuten att boota in i windows.

Google Nexus 7 32GB
Full Star 1
4.2
(90)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Väldigt bra android enhet, som funkar prima till att läsa böcker på. Älskar att läsa böcker, och då jag oftast läser pocket, så var storleken perfekt. Batteritiden är ganska skaplig, dock så har jag märkt av att den blivit lite seg i och med att man installerade android 4.x på den. Innan var den rappare enligt mig.

Logitech Harmony Touch
Full Star 1
3.4
(39)
449 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ersättare till min gamla Philips Pronto. Ville helt enkelt ha något nytt. Det jobbiga med denna, är väl att man måste vara uppkopplad, och att mjukvaruplatformen som gör det är hopplöst dålig. Tar mycket längre tid att konfigurera, då gränssnittet inte alls är lika självklart, som det vill låta.

Logitech G400s
Full Star 1
3.9
(18)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Mycket skön mus, som fick ersätta min skadade Steelseries Xai. Xai'en fick problemet med dubbeltryckningar, dock så fick jag problem även med ersättningsmusen. Då jag fotfarande har en Logitech M518 mus till min laptop, som funkat galant i 8 år, så tänkte jag att skaffa en likadan. Det blev dock uppföljaren, då G500 verkar enligt vissa inte medföra något mer positivt, utöver denna.

Corsair Carbide 200R (Svart)
Full Star 1
3.9
(13)
899 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra och rymligt chassi, som inte sticker ut i mängden. Väldigt stil-rent, och inte massa tjafs med skrikiga detaljer och stora fönster.

Corsair CX500M 500W
Full Star 1
3.2
(10)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra och tyst nätagg som gör sin grej. Behövde ha ett modulärt nätagg till en kraftigare sekundär dator, som även kunde användas till mer intensiva grejer, förutom det tänkta, som att vara server/nas.

Asus Z87-Pro
Full Star 1
3.6
(12)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ett OK moderkort, som har de väsentliga, dock så är det trådlösa nätverkskortet/bluetooth enheten lite av ett frågetecken. Jag har avaktiverat själva Wi-Fi delen, då den gjorde att datorn hängde sig, eller helt enkelt kraschade. Om detta bara var felaktiga drivrutiner tillsammans med skräpmjukvarorna som skall installeras tillsammans med moderkortet för att utnyttja diverse extrafunktioner som kortet bjuder på, låter jag vara osagt. Har endast låtit Blåtand delen vara aktiv, och använder mig av fast/trådbunden uppkoppling.