Kategorier
Prisjakt

bobo

Medlem sen 2001-12-09
452
Bidrag
141
Hjälpsamröster
Telegrossen
Utmärkt
(215)
Utmärkt
9 månader sedan
Utomordentlig kundservice och snabb leverans. Rekommenderas.
Arturia DrumBrute Impact
3.3
(1)
3 088 kr
2 år sedan
Rolig och intuitiv med bra, snabbjobbad och flexibel sequencer. Kul med polyrytmik där samtliga ljud kan ha egendefinierat antal steg i en pattern. Svaghet nummer 1 ligger i ljuden som på gott och ont är analoga. Blir mycket puff och pys av det. Men Impacten fungerar bra i kombination med annat för att få en bredare palett med ljud. Svaghet nummer 2 är att de rattar som finns för ljuden inte går att komma åt med Midi CC. Väldigt synd då jag gillar att automatisera saker. För mig är det också ett litet minus att pattern inte sparas per automatik. Förlorade ett par patterns på det då de verkar finnas kvar i minnet trots att man byter pattern, men försvinner då man startar om maskinen. En av de få sakerna med maskinen som inte var så självklar att det bara fungerade utan att man behövde tänka. En annan sak jag vet man ska kunna göra, men som jag inte lyckats klura ut än är att flytta ett specifikt slag lite timingmässigt. Säkert busenkelt, men kommer kräva att jag tittar i manualen. En solklar 3,5:a på en skala 1 - 5.
Jabra Step
1.5
(1)
359 kr
3 år sedan*
Absolut sämsta hörlurar jag varit med om. Oavsett vilka gelkuddar man använder så är de inte ens i närheten av mina hörselgångar. Trots hooks runt öronen sitter de inte kvar som de ska alls. Pga detta är basen också obefintlig. Låter precis som om någon annan haft dem på sig och du blänger på dem ilsket på bussen när du tvingas lyssna på deras skitmusik du med.
*Redigerades 3 år sedan
Roxcore Ceptor BT
2.4
(7)
500 kr
3 år sedan*
Ljudmässigt kräver jag inte mer. Funkar bra med BT-koppling och så... Men aj, vad ont det gör efter att ha haft dem på sig ett tag. Sitter inte alls skönt i öronen. Så om betyget gäller lurarna eller mina öron låter jag vara osagt. Endera av dem är 'Ganska dålig' i alla fall... Edit: plockade bort vingarna eller what-ever man kallar dem. Nu sitter de skönt, men ramlar ut om jag inte har mössa på mig. Inget större problem nu på vintern, vilket gör mig mer nöjd än tidigare. Så drar upp från 3 till 6 stjärnor. Använder dem ändå väldigt mycket.
*Redigerades 3 år sedan
Behringer Model D
3.8
(1)
3 280 kr
3 år sedan*
Helt outstanding! När det kapas en nolla på priset från en original-MiniMoog så kan man leva med skillnader i ljudet. Men de eventuella skillnader som finns är minimala, näst intill icke-existerande. (enligt recensioner och experter, själv har jag inte AB-testat). Det fysiska formatet funkar bra. Eurorack-kompatibelt (men drar 1A, så tveksamt om det kan räknas kompatibelt på riktigt ;)). Vissa rattar kanske är i minsta laget och de röda och blå switcharna ser lite plastiga ut, men känns helt okej ändå. Trevligt med lite routingalternativ. Extra trevligt att master out per default är routat till external in om man inte kopplat in något annat. Fin overdrive av signalen blir det. Model D låter magiskt. Den är lättrattad och man får snabbt fram både klassiska och nya ljud. Kan inte annat än rekommendera. De små minus som finns berättigar inte ett lägre betyg än full pott.
*Redigerades 3 år sedan
Braun KF520
3.3
(1)
499 kr
3 år sedan*
Med tanke på priset är denna bryggare bra, till och med mycket bra. Den är plastig, men ändå gedigen. Konstruktionen för filterhållaren är helt okej, droppstoppet funkar utomordentligt och automatisk avstängning är så klart bra. Men viktigast av allt så upplever jag inte något fel i bryggtemperatur. Tar man verkligen och mäter temperaturen skiljer det sig kanske från min Moccamaster, men det är som sagt inget jag upplever när jag njuter mitt nybryggda kaffe.
*Redigerades 3 år sedan
Samsung Gear S3 Classic
4.4
(44)
3 690 kr
3 år sedan*
Bara haft den ett par dagar nu. Men är väldigt nöjd. Inte haft en klocka på evigheter, men varit sugen på en smart variant länge. Snygg, sitter skönt (ska nog byta till metallband istället ändå), lång batteritid och funkar näst intill perfekt. Enda stora minuset jag ser är att jag har svårt för att aktivera skärmen med väckningsgesten, vilket gör att jag hellre har igång klockan hela tiden och det påverkar så klart batteritiden.
*Redigerades 3 år sedan
Huawei Smart Cover for Huawei Mate 9 Pro
1.8
(3)
200 kr
4 år sedan*
Utseendemässigt och formmässigt det bästa skal jag haft någonsin. Hade fått full pott om det inte vore för att den genomskinliga delen skaver mot telefonen så det blir repor. Hade på skalet i några veckor tills skyddsplasten som satt på telefonen blivit rejält repigt. Drog av plasten så telefonen kändes som ny igen. Fortsatte använda skalet lite till (är ju skillnad i reptålighet på plast och glas) men anade ganska snabbt små förslitningar även på glaset. Så slängde skalet där och då innan det var för sent.
*Redigerades 4 år sedan
Behringer Xenyx 1002B
3.5
(1)
960 kr
4 år sedan*
Precis vad jag var ute efter när jag letade efter en liten extramixer med minst två AUX (en är monitor send (pre fader - och kanske även eq) visserligen, men gör inte mig någor). Hade ont om ingångar på min Roland MX-1 och behövde göra något åt det. Mestadels så bouncear jag till audio väldigt tidigt i skedet och behöver mest ha allt inkopplat så jag snabbt kan mutea allt utom det jag för tillfället vill spela in. Vill man kunna spela allt samtidigt och på samma gång få in allt på separata spår i DAW får man nog kolla efter en annan setup. Nu har jag lite instument inkopplade till denna samt att jag kopplat in två effektkedjor på monitor out och aux out. Main out, samt retur från de två effektkedjorna kör jag sedan in på vars ett stereospår på min MX-1. MX-1:s aux send har jag sen i sin tur kopplat in som ett vanligt stereospår på Behringern. Så det går lite kors och tvärs :P Just det: värt att nämna som inte framgår så tydligt; Det medföljer racköron som standard. Riktigt trevligt (även om jag inte använder dem). Mixern kan också drivas på batteri. Trams tycker jag, men någon annan kanske tycker det är toppen :)
*Redigerades 4 år sedan
Roland Boutique JX-03 Sound Module
3.7
(2)
4 år sedan*
DLX sålde ut några ex för 999:- och passade då på att köpa en. Har tidigare äget en JU-06 (och för längre sedan en Juno-106 vilket gjorde att JU-06 blev det naturliga förstahandsvalet när Roland släppte sin Boutique-serie) som jag älskade soundet på, men som ändå inte kom så mycket till användning och därför sålde igen. JX-03 känns som en betydligt mer kompetent synt än JU-06/Juno 106. Junon var fantastiskt enkel att ratta och lät fantastistkt, men begränsad i funktionalitet. JX-03 har betydligt större möjligheter och expanderar ganska kraftigt på flera plan jämfört med sin föregångare Roland JX-3P. Supernöjd med köpet (och hade varit nöjd även om jag köpt till fullpris). Lite tacky att de behållt originalets 32 presets fast ändå lite charmigt. Mer trist så har de tyvärr kapat antalet user presets till 16 från originalets 32 (men funkar så klart att köra backup till dator om man vill spara fler). Ännu ett litet minus som gör att jag sätter en nia istället för full pott är att vridpotarna pga sin lilla storlek inte är speciellt sköna ratta runt på. Men bortsett från detta, en riktigt trevlig maskin.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1