Prisjakt

filip71

Medlem sen 2009-01-29
22
Bidrag
22
Hjälpsamröster
Asko DBI8547W (Vit)
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan
Jag har haft Miele i alla år, men den senaste blev bara 7 år gammal och tyckte det var läge att prova något annat. Kvalitetskänslan med denna maskin är minst Miele-klass men till ett mycket lägre pris. Korgarna har ganska tätt galler så risken att något trillar genom är liten men det blir ju rent ändå. Både övre och undre korgen är stora och flexibla så man kan ha stora kastruller var man vill. Mittenkorgen är flexibel och kan tas bort helt för att få plats med riktigt höga grejer i nedre korgen. Man får även med en speciell korg för att kunna diska ugnsformar. Däremot så är korgarna lite för små för att få plats lite längre bestick samtidigt som man har knivar. Att korgen är i mitten gör också att besticken hamnar lite för lågt ner när man ska tömma och fylla på den vilket blir lite obekvämt jämfört med Mieles tredje bestickkorg som ligger överst. Och handtaget till mittenkorgen kunde vara större och bättre markerad så att den var lättare att dra ut - men man vänjer sig. Jag trodde jag skulle sakna en display med återstående tid på framsidan men det gör jag inte. Jag kör oftast det snabba programmet (1:30) och har anslutit maskinen till varmvatten. Det blir väldigt rent och funktionen att maskinen öppnar sig när den diskat klart gör torken snabbare. Hade den kostat några tusenlappar till hade den fortfarande varit ett okej köp men då hade den tappat en stjärna i betyg pga missarna i mittenkorgen. Men till det här priset är det en vinnare. Snabb, rent, tyst, stor och effektiv. Nu hoppas jag att den dessutom håller längre än 5 årsgarantin.
Miele G 4210 SCu (Vit)
Full Star 1
3
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Min förra Mielediskmaskin (638 SC+) började krångla efter nästan 13 års felfri gång (med fyra barn i familjen så gick den betydligt mer än de standardiserade 5 ggr/vecka) och även om man säkert skulle kunna laga den gamla så hade den ju fått sina skavanker och eftersom denna var nedsatt till 5990:- så slog jag till. Men inte utan tvekan. Det är utan snack en bra maskin som har allt som man förväntar sig av en kvalitetsmaskin men de har självklart prutat på en del om jag jämför med min förra maskin som jag gav en tusenlapp mer för och det var år 2000. + Tyst gång, det blir rent och den är enkel att förstå. Inget krångel helt enkelt + Den förnämliga översta bestickkorgen (men som andra, t.ex. Siemens, börjar plagiera) + Övre korgen går enkelt att höja/sänka + Lätt att ta ut och in korgarna hela vägen ut + Inbyggda torkelement + Display med rest-tid + Alla program känns användbara även om jag i princip bara kör ECO som är energisnålast men som tar längst tid 2h48min. Snabbaste programmet (fin+turbo) går på bara 36 minuter + Senarelägga start. Perfekt om man lämnar hemmet efter frukost men vill köra mitt på dagen när solcellerna på taket ger gratis el eller billig el på natten om man har timdebitering + Släta ytor och färre detaljer som gör den lättare att hålla blank + Kan köra den (enligt rekommendationen) på varmvatten (ekonomiskt om man har solfångare) - Någon centimeter grundare än den förra (mindre plats och man kan inte använda sina gamla korgar om man skulle vilja flytta över dem) - Underkorgen är lite konstigt planerad. På de flesta maskiner går tallrikraderna sicksack så att man kan få plats med tallrikar om lott, men inte på denna. Man är väl tvngen att dela på trådarna och svetsa på några fler punkter så det blir väl dyrare. - Översta bestickkogen är inte löstagbar (men då blir den å andra sidan någon cm tunnare och man får plats med lite större glas i övre korgen) - Knappar och display sitter på samma kretskort och verkar bara vara fastskruvat i hörnen så allt gungar och rör på sig när man trycker på knapparna. Klart att allt håller men ger lägre kvalitetskänsla. Med två skruvar till så hade det nog blivit stadigare - lite klenare och tunnare material och över lag inte lika Miele-premium som man varit van vid. - Inget riktigt lås till luckan - Den ska bara ryckas upp när man öppnar den (går med andra ord inte att småbarnsäkra helt) Men om jag nu jämför med min gamla 638SC+ så får jag nog lite mer för pengarna trots allt om den håller lika länge. Tittade även på en Asko D5454SOFXXLW som rymmer väldigt mycket men den var 2500:- dyrare, hade lite B-aktig anslutning mellan vattenrören och propellrarna som gjorde att man fick rycka ut korgarna, och så var luckan 5cm längre vilket hade gjort det ännu trängre i vårt lilla trånga kök. Nästa version av den kan kanske bli riktigt intressant, men förhoppningsvis kommer jag inte att behöva byta maskin på 15 år... Edit 2020: Tyvärr började den att läcka efter 8 år...
*Redigerades ett år sedan
Fitbit Charge 3
Full Star 1
2.6
(13)
778 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Har haft charge 1 och charge 2 tidigare. Ville ha en vattentät som kunde mäta simbassänglängder. Det fungerar halvbra. Man måste simma hela längden med samma simsätt. Växlar man från crawl till bröstsim och sedan till ryggsim så räknas det som tre längder. Tränar man benspark med simplatta så blir det noll längder. Dessutom fungerar inte pulsmätning i vattnet. Samspelet med telefonens gps fungerar mycket sämre med charge 3 jämfört med charge 2. Automatisk justering av steglängdsmätning fungerar fortfarande inte. Sämre hantering av start/stopp än charge 2. Har gått tillbaka till charge 2.
*Redigerades 2 år sedan
Pioneer MRX-3
Full Star 1
3
(3)
3 179 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Det är ganska stor låda och har ett bra ljud även om diskanten inte är riktigt på topp och tal kan låta lite burkigt. Skruvar man upp ljudet så blir helhetsbilden betydligt bättre - i synnerhet när man lyssnar på musik. Den var lite klurig att ställa in - man fick göra det med Pioneers egen app och sedan koppla 3,5mm audio-kabel mellan smartphone och högtalaren och efter lite trixande så var den en del av hemmanätverket. Som Bluetooth-högtalare är den som alla andra. Att den har en audio-chromecast är däremot en smidig funktion som gör att man kan skicka en radiokanal (t.ex. SR play) direkt till högtalaren och du behöver inte använda dig av Pioneer-appen. Tyvärr går den inte att använda som en vanlig internet-radio utan vad man än gör så måste man alltid ha en smartphone till hands. Skulle vilja kunna lagra 3-4 favorit-radiokanaler på knapparna på högtalaren men det går inte. Har inte testat andra funktioner. Den är ganska seg att växla mellan chromecastsändningar och väljer man bluetooth så är ljudet helt ur synk med bilden på t.ex. youtube. Det går inte att casta enbart ljudet från youtube till högtalaren utan då är det BT eller AUX som gäller.. För 997kr på Blackfriday är den riktigt bra men aldrig i livet för ~3200 som verkar vara ordinarie pris.
*Redigerades 3 år sedan
Garmin Vívoactive HR Regular
Full Star 1
3.5
(14)
2 899 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Har använt en enklare fitbit och ville ha en mera avancerad mätare med gps. Viktigt var att den var vattentät eftersom jag vill mäta simning i bassäng. Även om denna mätare hade precis allt jag ville ha s¨å fungerade den ganska mediokert. Pulsmätaren väldigt fel; När jag sprang snabbt och min puls låg på runt 170 enligt två andra mätare tyckte Vivoactive HR att den låg på 134. Vid snabbare promenader låg min puls på 114 enligt Fitbit men Garmin tyckte att den skulle vara runt 80. Försökte justera den på olika sätt och bar den på både höger och vänster hand med samma resultat. En annan mycket irriterande grej var Bluetooth-uppkopplingen mot min Samsung S5 som ständigt misslyckades. Har läst massor med artiklar om detta problem där ingen lyckats få rätsida på det. Problemet verkar sitta i BT-modulen i klockan, jag brukar inte ge upp i första taget men här gick jag bet. Skärmen på klockan var väldigt matt och hade dålig kontrast. Gissar att man försöker spara på batteriet men reklambilderna visar något helt annat. Pekskärmen var enkel och bra men menyerna var ett stort virrvarr där vissa saker syntes bara i vissa moder och inte helt lätt att veta när den var i någon specifik mode - det tar betydligt längre tid att lära sig att navigera i än de fem dagar som jag kämpade med den. Laddkontakten var en garmin-special och behövde lite våld att få på och av. Annars så var den skön att ha på sig. Batteritiden bra, gps:en snabb och priset rimligt. Jag gillade möjligheten att installera olika appar, vilket gjorde att jag kunde ta bort aktiviteter som golf och rodd som jag inte ägnar mig åt och kunde därmed minska på menyer och moder. Jag misstänker att just pulsmätningen är en individuell grej - funkar på de flesta men inte på alla beroende på hur man är skapt. Värst var krånglet med BT-uppkopplingen där appen garmin connect hela tiden tjatade om att uppkopplingen var bruten och denna varning gick så vitt jag vet inte stänga av. Detta tillsammans med att pulsmätningen inte fungerade på mig (medans min Fitbit charge HR mäter mycket exakt oavsett aktivitet) gjorde att jag lämnade tillbaka den. Jag brydde mig inte om att testa bassängmode, men kunde läsa mig till att hjärtmätning inte fungerar i vatten (även om just det inte var så viktigt). Just den här manicken funkade inte på mig och jag får invänta någon annan modell med motsvarande funktion från Garmin, Fitbit eller någon annan tillverkare.
*Redigerades 5 år sedan
Fitbit Charge HR
Full Star 1
2.5
(35)
754 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Har burit min dygnet runt i över ett halvår nu. Valde mycket noga - ville ha pulsmätning som mäter via armbandet. Min träning har helt klart blivit intressantare. Enkel, synkar bra med min PC och min Samsung S5. Batteritid halvbra med 4-5 dagar. Mäter lite för få steg när jag springer men rätt vid vanlig promenad. Pulsmätningen fungerar däremot bra. Ungefär 5-10% för lågt vid hög puls och 5-10% för mycket vid låg puls. Med den här tekniken kan man nog inte begära bättre - för mig duger det för att kunna se trender. Vibrerar vid inkommande sms och telefonsamtal. Tycker det är bra med all autodetektering av fysisk aktivitet och sömn. Just sömnen tycker jag är riktigt intressant och förklarar ibland varför man är trött - ibland tror man att man faktiskt sover mer än man gör. Jag gillar faktiskt appen och tävlar mot flera kompisar i antalet steg på helgerna. Märklig kabel för laddning men funkar bra, extrakabel går ju att köpa på ebay för några tior. Tyvärr inte vattentät. Lättrepad display. Kvaliteten på armbandet och fästet runt displayen håller kanske ett halvår, sedan går man tillbaka till elgiganten och så byter de ut den mot en ny - känt fabrikationsfel men då vill de ha kabel och dongel också. Sammanfattningsvis plus för enkelheten och minus för byggkvalitet.
*Redigerades 5 år sedan
Bosch Logixx WAW32569SN (Vit)
Full Star 1
3.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Den här maskinen är den mest energisnåla maskinen jag haft - inklusive en Cylindamaskin som kunde ta in kall och varmvatten (eftersom jag har gratis varmvatten från solfångare). Den här tar som sagt bara in kallvatten men den drar mycket mindre i alla fall. Jag har mätt upp att en 9kg 40 graders tvätt bara kostar 0,35kWh. Centrifugeringen är makalöst effektiv - man ska inte bara stirra sig blind på varvtalet eftersom storleken på trumman spelar lika stor roll (periferihastigheten) och den här trumman är stor så det blir inte mycket fukt kvar på 1600 rpm vilket man sparar in på elräkningen från torktumlaren. På displayen kan man enkelt se hur mycket ett visst program kostar i vatten och energi. Det blir rent och väl sköljt men som vanligt idag, så kan det ta lång tid. En vanlig 40 graders tar 3 timmar och på 60 grader 2,5 timme. Kör man ecoprogram så tar det nästan 2 timmar till. Lägger man på extra vatten, eco och fläckborttagning så kan man maxa på 6 timmar och 13 minuter (!) Men det gör stor skillnad på elräkningen så sista tvätten på helgen kan ju lika gärna köra på natten. Väljer man snabbare program så är det klart på 1 timme blankt, men då ska man bara stoppa i 5kg istället för 9kg tvätt. För mig spelar det ingen roll eftersom min maskin står i källaren men maskinen är mycket mycket tyst. Maskinen är väldigt stabil så även vid centrifugeringen så är den anmärkningsvärt tyst - man skulle gärna kunna tro att kombinationen 1600rpm och 9kg skulle få golvet att gunga, men på den här maskinen kan du ställa ett glas med vatten och ytan kommer knappt krusa sig. Jag är mycket imponerad trots att det är något så tråkigt som en tvättmaskin. Även om 6990:- inte är det billigaste så tycker jag ändå att den är väldigt prisvärd med 5 års garanti. För att vara helt perfekt och få högsta betyg så a) skulle jag vilja ha något alternativt snabbprogram för väldigt lite tvätt b) touchknapparna kan ibland känna dubbelklick när jag bara tryckt en gång c) Maskinen stänger av sig helt när den är klar (för att spara ström gissar jag) så man ser inte vilket program man kört och så går det inte att köra samma program om och om igen utan standardinställningen är 60 grader normalprogram för varje tvätt.
*Redigerades 6 år sedan
Cylinda FT 386 (Vit)
Full Star 1
2
(1)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Ytterligare tillägg oktober 2015. Lagret i trumnavet sprack efter 2,5 år och sånt går inte att laga. Bara att slänga. Skitmaskin! Jag skrev ett omdöme under 2013 baserat på de erfarenheter jag hade då. Jag kan nu lägga till några nya erfarenheter och ändra lite i texten vilket höjer betyget från 5 till 7 stjärnor. Främsta anledningen att det blev denna maskin är att den har separat kall- och varmvatten-anslutning till skillnad från vanliga maskiner som bara har kallvattenanslutning. Poängen är att om man har tillgång till billigt varmvatten, som t.ex. från en solfångare, så kan man spara en hel del pengar och energi. En annan fördel borde vara att tvättprogrammet borde gå lite fortare eftersom maskinen inte behöver ägna en massa tid åt att värma vatten. Jag trodde att maskinen blandade ihop rätt värme från de två intagen men så fungerar det inte. Den tar bara in varmvattnet en liten stund under vattenpåfyllningen för att inte riskera att få för varmt vatten. Om en vanlig 60-graderstvätt med bara kallvattenanslutning drar ungefär 1,75kWh (1,0 kWh i eco-läge) så borde man rent teoretiskt kunna komma ner till 0,2-0,3kWh per tvätt genom att inte behöva värma upp vattnet men den här maskinen kommer bara ner till 0,63kWh. Väljer man standardprogrammet "Bomull vit/kulör" på 40 grader så tar den inte in något varmvatten alls och drar 1,01 kWh (dvs mer än 60-graderstvätten). Om man däremot väljer programmet "Snabb vit/kulör", som också är till för 8kg tvätt, så tar den in varmvatten och kommer ner till 0,45kWh. Det blir förvisso ett sabla tryckande på knapparna för att välja 40 grader och 1400 varv på centrifugen (default är 30 grader och 800 varv på detta program) + extra sköljning varje gång jag vill köra en sådan tvätt men det fungerar och det blir faktiskt rent trots att det går en halvtimme snabbare. Men ingenting av detta står i bruksanvisning eller reklam utan jag var tvungen att ringa Cylinda service eftersom jag tyckte att min maskin inte fungerade som den skulle. De sa att maskinen bara tar in varmvatten på ett fåtal program men de hade ingen koll på vilka. Men ett år senare så upptäckte jag som sagt att den kunde ta in ta in varmvatten även på de lägre temperaturerna. Det här var heller ingenting som Cylinda service kände till eller informerade mig om. Om man tittar på andra egenskaper så är jag mer nöjd. Många användbara program, den tvättar rent och sväljer väldigt mycket. Den är inte den tystaste maskinen även om den inte på något sätt är högljudd men jag bryr mig inte eftersom den står i källaren. Om man fyller på lite för mycket och det fördelar sig ojämnt så kommer den att vägra centrifugera - så tre vinterjackor samtidigt är för mycket. Att proppa i en massa lakan går däremot bra. Bra display och enkel att använda. Det finns en evakueringslucka för att tömma maskinen på vatten eller tömma filtret som annars skulle kunna sabba utsugningspumpen. Evakueringsluckan är lika dålig som på alla maskiner - den är utformad så att när vattnet evakueras så rinner vattnet åt alla håll - gärna under maskinen. Har ingen konstruktör någonsin testat att tömma en tvättmaskin på vatten? Någonsin? Hos någon tillverkare? En annan detalj ör att om något skulle fastna i yttertrumman (t.ex. en BH-bygel) så kan man inte bara öppna trumman och plocka ut skiten - för det krävs att man demonterar allt och plockar ut hela trumman ur chassit. Trummans två halvor är ihopsatta med plastclips så sammantaget kan man säga att den här maskinen inte är till för att enkelt servas av en gör-det-självare utan den är konstruerad för att byggas ihop snabbt i fabriken. Till den sista minussidan är att den känns väldigt billig med massor med plastdetaljer i både chassi och lucka - det håller säkert bra, men känns inte riktigt premium... Så maskinen för 5555:- var jag under mitt första år inte alls så nöjd men tycker nu när jag upptäckt det alternativa 40graders-programmet så lever maskinen bättre upp till mina förväntningar och den får klart godkänt för mina behov. Men nästa gång kommer jag att kolla just det som jag har anmärkt på här mera noga... och då lär det nog inte bli en Cylinda byggd i Spanien igen.
*Redigerades 6 år sedan
OKI C321dn
Full Star 1
3.3
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Tröttnade på igentorkade bläckpatroner och gick tillbaka till färglaser igen. Den här var billig och hade duplex. Resultatmässigt är den väldigt mycket bättre än de tidigare färglasrarna med duplex jag haft (Samsung clp-500 och en brother). Snabb, tyst men klent med minne som gör att man inte kan skriva ut en helsida med fotofärgbilder. Så efter att ha uppgraderat minnet till 640MB (CE483A 512MB DDR2 144p köpt på ebay för 115kr) så funkar den i alla lägen. Färgåtergivningen kan självklart inte mätas mot en bläckspruta men för att vara en laser så är det väldigt bra. Tre minus från full poäng för dyra toner, för klent minne och ingen Wifi. Men ett extra plus för att skrivaren som sådan är liten och robust. Och ett plus för att den inte har krånglat alls under 1327 sidors utskrift
*Redigerades 6 år sedan
Eizo FlexScan EV2436W
Full Star 1
4.3
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Ville ha en skärm för fotoredigering med 1920x1200. + Bra och jämn bild med bra betraktningsvinklar + 1920x1200 + Mycket lätt att kalibrera, även om OSD är lite fattig så går alla inställningar att göra med Eizos program "Screenmanager PRO" där man kan göra alla inställningar (dvs verkligen justerar skärmen och inte bara kompenserar i grafikkortet). + Riktiga knappar med symboler på framsidan - inte några dolda och hemliga knappar + Inbyggda högtalare och USB-hub + Bra stativ med stora justeringsmöjligheter + lagom matt skärm + Otroligt prisvärd (gav 2590:-) - klena högtalare med obefintlig svag bas och volymen borde dessutom kunna ställas in med en ratt istället för med knappar - bara två USBportar - borde vara åtminstone 4 och gärna USB3 - ingen webbkamera
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1