Kategorier
Prisjakt

Granloboy

Medlem sen 2009-01-25
12
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Nikon Nikkor AF-S DX 10-24/3,5-4,5 G ED
4.5
(5)
8 790 kr
6 år sedan*
Jag är väldigt nöjd med detta objektiv, som ger mig mycket bra resultat. Jag använder det primärt för fotografering av interiörer av lokaler till uthyrningsannonser, och detta gör verkligen skillnad jämfört med den 18-105-zoom som jag tidigare sprungit runt med. Det är en fröjd att komponera motiven med det och jag får med så mycket mer i bild, speciellt i mindre utrymmen som annars varit svåra att fånga på ett bra sätt. Nu fångar jag ”hela” lokalen och kan förmedla luftighet och rymd istället för att få en ganska platt bild på ett par (i bästa fall tre) väggar. Älskart. Jag valde mellan detta och Tokinas 11-20/2,8, som ju är ljuskänsligare och billigare, men Nikons extra millimeter i brännvidd blev en dealbreaker för mig, då jag har mer nytta av att kunna zooma ut så mycket som möjligt och kompenserar med stativ och längre slutartider istället.
*Redigerades 6 år sedan
Sony XBA-4iP
3.8
(1)
7 år sedan*
Fick dem för $199 på B&H i New York och är svårt nöjd till det priset. Jag blev klart överraskad av välljudet i dem. Har iofs bara använt såna man får med telefonerna tidigare och lyssnat på låtar på väg till och från jobbet. Men nu lyssnar jag på musiken istället. Instrument framträder på ett sätt och en klarhet jag tidigare bara upplevt med slutna lurar och ljudbilden känns väldefinierad och välseparerad. Med bra producerad musik känns det nästan som man befinner sig i samma rum, eller vid mixerbordet i kontrollrummet. Första dagen jag använde dem på jobbet satt jag med ett fånigt flin på läpparna och var i det närmaste okontaktbar. De funkar även som headset till Samsungandroider, samt Sony Xperia, trots att de är gjorda för iPod/iPad/iPhone. Det funkar att svara och lägga på samtalen med svarsknappen, samt starta och stänga av musiken. Det går dock inte att höja/sänka ljudet med knapparna på sladden. De finns även i version utan headsetfunktion, då heter de inte iP på slutet. Man får med två typer av silicone buds - en variant med skumgummi inuti som isolerar ljud utifrån. Funkade riktigt bra på vägen hem från jobbet. Hörde knappt trafiken alls och fick se mig om en extra gång vid övergångsställena.
*Redigerades 7 år sedan
Sony Xperia Z3 D6603
3.4
(73)
3 195 kr
7 år sedan*
Jag är helt lyrisk över denna enastående telefon efter två månaders flitig användning . Kommer från en Samsung S2, som jag tyckte funkade fint för mina behov innan den gick sönder. Var lite orolig att jag skulle tycka Z3 var för stor, men icke. Har den dagligan i framfickan på tajta jeans, vilket funkar finfint. Jag har "normalstora" händer och tycker det går riktigt bra att hantera den med bara en hand. Skärmen är stor, knivskarp med fantastiska färger och funkar hur bra som helst utomhus i fullt solljus. Inte heller behöver man noja om det kommer regnstänk på den. Touchfunktionen blir dock lite sämre då den är våt, men vad annat är att vänta? Inget som stör mig i alla fall. Har dock inte provat att bada med den, än. När den är torr så kan man kanske tycka att den är lite hal, då baksidan är av glas. Men jag har hittills lyckats håla den i ett fast grepp och upplever inte att det är ett jätteproblem. Men bara för att jag skriver detta så lär jag väl tappa den i morgon... Den har dock gått i golvet ett par gånger, av andra skäl än att den är hal, från skrivordet ner på ett stengolv klätt med heltäckningsmatta. Med hjärtat i halsgropen kunde jag båda gångerna konstatera att den klarat sig utan en skråma. Batteritiden är fantastisk - använder telefonen ganska flitigt till surf, musik & foto, och det räcker ändå runt två dygn. Tyvärr är inte batteriet bytbart för vanligt folk, men det är förhoppningsvis inte omöjligt den dagen det skulle behövas. Det är perfekt att man kan byta SD-kort till den. Möjligen att begränsningen på max 128 Gb kan vara något att anmärka på, men det räcker en bra bit ändå. Musikspelaren är mycket mycket bra, och med ett par bra hörlurar svävar jag som på moln i min egna lilla värld ute bland folk på stan. Kom över ett par av Sonys XBA-4iP till ett hyggligt pris, och jag hör nästan ingenting av trafikljud eller medtrafikanter. I stället känns det som om artisterna är inne i mitt huvud och spelar, bara för mig. Det är också ett headset, vars knappar funkar att svara och lägga på med, samt starta och stänga av musiken, trots att Sonys specar anger att det bara funkar med iPhone. Dock går det ej att höja och sänka volymen med headsetet. Kameran är också mycket bra, med gott om möjligheter att själv tweaka inställningarna för bästa resultat, men levererar också finfina bilder direkt ur boxen. Som alltid så får man bättre resultat ju mer erfarenhet av fotografering och feelingkänsla man har för bildkomposition, och denna räcker mer än nog för de flestas behov och mäter sig mycket bra med de andra flaggskeppstelefonerna som är samtida och ligger i samma prisklass som denna. Jag fotograferar mycket med systemkamera för publicering/annonsering i mitt jobb, men det har faktiskt hänt att jag använt några bilder fån Z3:an den senaste tiden. Men man får ta det för det är, och egentligen instagrammar jag mest med den.
*Redigerades 7 år sedan
MSI GS70 Stealth 2OD-053NE
3.8
(3)
8 år sedan*
Har haft denna ett par veckor nu och är svårt nöjd. Den hade nästan allt som var med på min checklista, förutom 802.11ac. Men det går att ordna med ett USB-nätverkskort för några hundringar om jag skulle uppleva det som ett behov. Kör annars oftast trådat nätverk när jag har 'bråttom'. Jag använder den 80-90% av tiden kopplad mot två externa skärmar, en 30" i 2560x1600 & en 24" i 1920x1200, och kör med locket stängt. Var orolig att fläkten då skulle få frispel och låta som ett reaplan eftersom luftintaget är ovanför tangentbordet, som alltså täpps till med nedfällt lock. Men döm om min förvåning då den är knäpp tyst vid vanligt surfande, MS-Officeande, bildredigering 'light' m.m. Uppdaterade såväl BIOS som EC-firmware det första jag gjorde, vilket många vittnat om gjort underverk med fläktljud/varvtal. Så om du läser detta D-Code, så rekommenderas ett besök på http://www.msi.com/product/nb/GS70-STEALTH.html#download, där du kan ladda ner senaste firmware och förhoppningsvis få bort det oljud du upplevde. Har inte gejmat varken mycket eller hårt, och ffa inte heller med de nyaste och mest krävande spelen. Men när jag kört gamla hederliga Medal of Honor med max på rubbet så har den fortfarande varit knäpp tyst.
*Redigerades 8 år sedan
Dell UltraSharp U3011
4.5
(10)
9 år sedan*
Väldigt mycket bra skärm. På det stora hela är jag mycket nöjd med denna. 2560 x 1600 på 30'' ÄR verkligen skillnad mot 1920 x 1200 på min tidigare 24'' Benq FP241W. Färgåtergivningen är superb och jag störs verkligen inte av anti glare-coatingen. Tvärtom. Ett av mina viktigaste kriterier vid val av denna var att det INTE är en blank skärm som ger en massa reflexer. Jag har svårt att förstå varför folk överhuvudtaget vill ha såna till datorer eller som TV-skärmar. De kanske vill flasha inför vänner med nåt som blänker och skiner? Hursomhelst - jag skulle lätt kunnat ge denna skärm tio poäng, om det inte vore för ett par begränsningar som stört mig i mitt användande: 1. Den klarar bara av att ta emot 2560 x 1600 via Display Port eller DVI - INTE via HDMI! Jag har en dator som bara har HDMI & VGA-utgångar, så där måste jag använda HDMI-DVI-adapter för att kunna få 2560x1600, med resultatet att texten blir grynig och bilden oskarp, på samma(?) sätt som en del har anmärkt på beträffande Dells lillebror U2711. Har dock inte testat HDMI-Display Port-adapter, vilket kanske löser det problemet? EDIT - Det gjorde det inte :( Det kom ingen bild alls med en adapter HDMI till Display Port. Detta suger verkligen hårt. Det verkar som jag blivit bunden till datorer med Display Port hädanefter... Men, min andra dator har Display Port och då blir bilden perfekt - knivskarp text o.s.v. Och via den får jag även över ljudet till skärmen, till vilken jag kopplat mitt 5.1-system från Logitech. Då funkar det typ som en hub för ljudet, så jag bara behöver plugga in Display Port-kabeln i datorn för att få ut ljud och bild. 2. Det finns ju USB-hub också, men då får man ju vackert koppla in en kabel till, vilket väl är ett i-landsproblem. Dock hade jag gärna sett att det var USB 3.0, vilket det inte är.
*Redigerades 9 år sedan
Asus ROG G75VW-T1031V
4.1
(6)
9 år sedan*
Har den som jobbdator och har trivts mycket bra med den sedan inköpet för fem månader sedan. Är dock inte så värst förtjust i designen som hämtat inspiration från de amerikanska stealthbombarna. Men det är väl tänkt tilltala den primära målgruppen i form av gamers i tonåren antar jag. För mig som är mer till åren kommen och mest använder den i jobbet hade den gärna fått se lite mer "business" ut. + Snabb + Välkyld + Tyst + Bra grafikkort + Bra med stor, och framförallt matt, skärm. Jag kan för mitt liv inte komma på ett enda rationellt argument som talar för spegelblanka skärmar. + Kanon med både Displayport & HDMI. Funkar oftast väldigt smidigt att swoppa mellan olika skärmar/TV. Ibland buggar det så att jag då och då blir jag tvungen att göra om inställningarna. - Skärmen har dock problem med betraktningsvinklarna, svarta/mörka partier blir väldigt fort gråa om man flyttar sig bara en aning i sid- eller höjdled. - Väldigt tung. Har blivit jobbigt för ryggen efter att ha burit den till och från jobbet dagligen i snart fem månader. Kör med Targus XL-väska som nämnts nedan, och som funkar finfint till datorn. - Irriterande när ljudet växlar mellan inbyggda och inkopplade högtalare/hörlurar när man byter ljudkälla. Inte så uppskattat på en arbetsplats.
*Redigerades 9 år sedan
Sony RM-VL610T
4.2
(7)
10 år sedan*
En alldeles lagom bra och enkel liten gynnare, till ett okej pris. Täcker mina behov alldeles utmärkt och till min glädje kunde jag städa bort de 5 kontroller som annars belamrade soffbordet. Ligger skönt i handen och känns bra att manövrera. Täcker alla de vardagliga behoven i mitt hem och jag ser det inte som något problem att ta fram en orginalfjärr igen för att exempelvis tweaka recieverns inställningar. Har inget behov av en display och tycker t.o.m. att det är skönt att slippa en meny till att behöva jiddra med. Har nog av det i exempelvis telefon och dator och what not... + Funkade "out of the box" till min Sony SACD-spelare och den gamla VHS:en. + Fick märkligt nog knappa in kontrollkod för min Sony reciever, men det var gjort på mindre än en minut. + Lika enkelt var det att knappa in koden för Philips DVD:n. + Sökmetoden funkade snabbt och bra till mitt gamla vrak till plasma-TV från Centrum, som hängt sig i menyläge efter ett strömavbrott och en fjärr som inte längre skickar signaler för att häva detta. Sonyfjärren fixar iofs inte alla funktioner som orginalfjärren en gång gjorde, men det den gör räcker för mig. + Inlärningen till ComHem-digitalboxen från Samsung gick på under fem minuter. Egentligen enda minuset då jag hoppats att kunna använda nån av de två medföljande koderna för Samsungboxar, men ingen av dem funkade. Men då jag anser mig ha tid att lägga ner fem minuter på detta så blir det ändå ett plus att kunna eliminera även den fjärren. Det är den som används flitigast i mitt hem, med navigering i menyer, in- och uppspelning, PiP m.m. och allt sådant klarar Sonyn. + Priset. 349:- i hämtpris på ClickOK är helt OK. Två veckors väntetid med endast ett DVB-T-kort i datorn kunde jag leva med. + Avsaknad av skärm - Ingen av de tre färgerna på de utbytbara undersidorna tilltalar mig. Hade velat haft ett helsvart, så den blivit mer clean. Men jag kan nog leva med det mörkmörka metallicblå. - Hade varit najs med belysta knappar.
*Redigerades 10 år sedan
Carlsson OD11
4
(9)
11 år sedan*
Suveräna högtalare! Svårt snygga och med ett fantastiskt ljud till ett (oftast) överkomligt pris. De finns endast på andrahandsmarknaden numera och behöver (hyfsat enkel) renovering för att funka. De går att renovera stegvis. Enklast är att börja med att byta bredbandselementen till de nya B65oaII som rekommenderas av www.carlssonplanet.com och du får ett par högtalare som låter kanon. Den som vill uppnå perfektion lägger ner lite mer tid och pengar och passar även på att byta diskanterna mot de nytillverkade T22:orna (kräver även anpassning av delningsfiltren) och sitter sedan med ett löjligt leende på läpparna...
*Redigerades 11 år sedan
Sonab OA-14
4.4
(12)
11 år sedan*
Suveräna högtalare! Svårt snygga och med ett fantastiskt ljud till ett (oftast) överkomligt pris. De finns endast på andrahandsmarknaden numera och behöver (hyfsat enkel) renovering för att funka. De går att renovera stegvis. Enklast är att börja med att byta bredbandselementen till de nya B65oaII som rekommenderas av www.carlssonplanet.com och du får ett par högtalare som låter kanon. Den som vill uppnå perfektion lägger ner lite mer tid och pengar och passar även på att byta diskanterna ... Läs helamot de nytillverkade T22:orna (kräver även anpassning av delningsfiltren) och sitter sedan med ett löjligt leende på läpparna...
*Redigerades 11 år sedan
Sonab OA-12
4
(3)
11 år sedan*
Suveräna högtalare! Svårt snygga och med ett fantastiskt ljud till ett (oftast) överkomligt pris. De finns endast på andrahandsmarknaden numera och behöver (hyfsat enkel) renovering för att funka. De går att renovera stegvis. Enklast är att börja med att byta bredbandselementen till de nya B65oaII som rekommenderas av www.carlssonplanet.com och du får ett par högtalare som låter kanon. Den som vill uppnå perfektion lägger ner lite mer tid och pengar och passar även på att byta diskanterna mot de nytillverkade T22:orna (kräver även anpassning av delningsfiltren) och sitter sedan med ett löjligt leende på läpparna...
*Redigerades 11 år sedan
Sida 1