Prisjakt

Naderiano

Medlem sen 2008-12-16
81
Bidrag
38
Hjälpsamröster
Bosch Compress 3800i EW13
Full Star 1
1.5
(1)
45 549 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan*

KÖP EJ. Varning för mycket text. OBS! Detta gäller syskonen Bosch Compress 3800i ew9 . Samma maskin med klenare elpatron Den här maskinen marknadsförs som Perfekt till utbyte, Optimal energibesparing, Enkel och effektiv värme, Perfekt till utbyte, Optimal energibesparing mm av Bosch egen hemsida samt Polarpumpen. Jag gjorde misstaget att byta ut min Nibe Fighter 310P mot denna. För det första så funkade kompressorn i 4 timmar efter installation och sedan ville inte starta. Ringde installatören som kom förbi och troode det var någon inställning. Kom förbi men det var inte fället. Skulle vara säkringen till kompressorn. Efter nån vecka kom installatörn med säkringen men efter de öppnade maskinem så var det inte fallet. Endast den gamle 3000 hade en säkring. Gick några veckor och de kontaktade Bosch och kom förbi egen (notera att det gick på direkt el hela tiden). Problemet var enkel. Fas L2 som gick in in maskinen var ej skarvade (antingen installatören eller från fabrik, vet ej). Så fungerade kompresson. Efter några veckor dog kompressorn igen med felmeddelandet Larm fast med inga aktiva larm i maskinen. Efter många felsökiningar så var det styrenheten som vas kas. Den läste inte värden från flera av temp-givarna. Så funkade kompressorn igen. Under tiden så hade jag aldrig en fungerade komoressor, men nu när det funkar så hör man den där bankande pulserande ljudet pang pang pang pang var ca 0,5 sek i nästan hela huset. Sovrummet ovanför, köket och vardagsrummet. Ljudet går genom dörrar och isolerade väggar. Inget svar från installatörn och antar att jag ska leva md ljudet då är det många på många forums som upplevamer likadant. Det ör bara att inte förlänga garanti/försäkringen och vänta på att maskinen dör så att man kan ersätta med en annan märke. Maskinen marknadsförs som effektiv och i folksams test har fått hög betyg och ska ha en SCOP vörde av 4,39 (om jag inte minns fel). Problemet är att kompressorn är endast 0,3-0,35 kW! Med en 4,39 SCOP värde får man ca 1,6kW (enligt spec också) vilket är långt ifrån husets värme. En vanlig vila behöver typ 5-7 kW och det innebär att elpatronen är nästan alltid igång. (Niba 370 har en 3kW output, Nibe 730 har 5 eller 6 om jag inte minnas fel). Som kund borde jag har fått infon att kompressorn är lite större än en kylskåps kompressorn och den där pulserande oljudet är helt oacceptabelt.

*Redigerades en månad sedan
Bosch Compress 3800i EW9
Full Star 1
2.6
(6)
42 995 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan*

KÖP EJ. Varning för mycket text. Den här maskinen marknadsförs som Perfekt till utbyte, Optimal energibesparing, Enkel och effektiv värme, Perfekt till utbyte, Optimal energibesparing mm av Bosch egen hemsida samt Polarpumpen. Jag gjorde misstaget att byta ut min Nibe Fighter 310P mot denna. För det första så funkade kompressorn i 4 timmar efter installation och sedan ville inte starta. Ringde installatören som kom förbi och troode det var någon inställning. Kom förbi men det var inte fället. Skulle vara säkringen till kompressorn. Efter nån vecka kom installatörn med säkringen men efter de öppnade maskinem så var det inte fallet. Endast den gamle 3000 hade en säkring. Gick några veckor och de kontaktade Bosch och kom förbi egen (notera att det gick på direkt el hela tiden). Problemet var enkel. Fas L2 som gick in in maskinen var ej skarvade (antingen installatören eller från fabrik, vet ej). Så fungerade kompresson. Efter några veckor dog kompressorn igen med felmeddelandet Larm fast med inga aktiva larm i maskinen. Efter många felsökiningar så var det styrenheten som vas kas. Den läste inte värden från flera av temp-givarna. Så funkade kompressorn igen. Under tiden så hade jag aldrig en fungerade komoressor, men nu när det funkar så hör man den där bankande pulserande ljudet pang pang pang pang var ca 0,5 sek i nästan hela huset. Sovrummet ovanför, köket och vardagsrummet. Ljudet går genom dörrar och isolerade väggar. Inget svar från installatörn och antar att jag ska leva md ljudet då är det många på många forums som upplevamer likadant. Det ör bara att inte förlänga garanti/försäkringen och vänta på att maskinen dör så att man kan ersätta med en annan märke. Maskinen marknadsförs som effektiv och i folksams test har fått hög betyg och ska ha en SCOP vörde av 4,39 (om jag inte minns fel). Problemet är att kompressorn är endast 0,3-0,35 kW! Med en 4,39 SCOP värde får man ca 1,6kW (enligt spec också) vilket är långt ifrån husets värme. En vanlig vila behöver typ 5-7 kW och det innebär att elpatronen är nästan alltid igång. (Niba 370 har en 3kW output, Nibe 730 har 5 eller 6 om jag inte minnas fel). Som kund borde jag har fått infon att kompressorn är lite större än en kylskåps kompressorn och den där pulserande oljudet är helt oacceptabelt.

*Redigerades en månad sedan
Samsung RR40M7565B1 (Svart)
Full Star 1
2.7
(2)
8 995 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

låter som en lastbil. köp ej.

Samsung RR40M7165WW (Vit)
Full Star 1
1.5
(2)
7 495 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

håller med föregående talare, låter som en lastbil. köp ej.

Samsung RR40M71657F (Rostfri)
Full Star 1
2.4
(7)
8 495 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

låter fruktansvärt mycket speciellt när kompressorn kommer igång

Sandstrøm SHTW18E
Full Star 1
3.8
(1)
499 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*

tyst, bra kvalité. +5 luftfuktighet i ett rum som ör 50kvm under ett antal timmar. Uppdatering: rummen når max 40%RH (både sovrummet och vardagsrummet). 4L kapacitet men oklart hur många ml/timmar. Nöjd.

*Redigerades ett år sedan
Amazon.se
OK
(232)
Utmärkt
ett år sedan

lite barnsjukdomar på hemsidan annars bra priser, utbud och leverans

Homeroom
Dålig
(106)
Usel
ett år sedan*

felaktiga priser. fick en kreditupplysning och sedan efter två dagar ett mejl om att produkten är slut, trots att det fanns i lager (och fortfarande finns) under hela processen.

*Redigerades ett år sedan
Adlibris
Dålig
(500+)
Usel
8 år sedan*

för lång leveranstid. Har väntat nu 7 dagar men boken sitter kvar "Stockholm, Paketterminal". Adlibris skickade boken efter 5 dagar!

*Redigerades ett år sedan
Gillette Skinguard Sensitive 8-pack
Full Star 1
3.3
(3)
260 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Riktigt bra. Funkar lite bra våt som torrt. Mycket bättre än "vanliga" gillette rakblad.

Sida 1