Prisjakt

logos

Medlem sen 2008-07-26
65
Bidrag
14
Hjälpsamröster
Sony Ericsson P1i
Full Star 1
4.3
(129)
l
logos
65 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Detta måste vara världens sämsta smartphone. Den är seg. Den drabbas ofta av krascher. Den tappar datakommunikationen, och kan sedan inte koppla upp igen utan att jag startar om telefonen. Jag behöver kontinuerlig datakommunikation för att Sevenmail skall fungera. Att starta om telefonen tar flera minuter, så det är alltså synnerligen irriterande att jag ideligen måste starta om skiten, för att kunna använda datakommunikationen. Jag har heller aldrig varit med om en mobiltelefon, som så ofta tappar samtal, som denna telefon gör. Då har jag ändå hållare med extern antenn i bilen. Min tidigare SE K750i var rena drömmen i jämförelse med avseende på rena telefonsamtal. Telefonen har den senaste versionen av programvaran. Jag har återställt den till leveransläge två gånger genom att tvinga programvaruppdatering. Felet återkommer hela tiden. SE supporten har ingen lösning att erbjuda på problemet. Uppdatering 1 Telefonen var 2009-11-23 inne på garantiservice på grund av att den för det första alltid loggade ur CDMA nätet, när ett samtal ägde rum. För det andra dog alltid datakommunikationen, när telefonen loggade ur CDMA nätet. Telefonen klarade sedan inte att koppla upp datakommunikationen igen utan omstart. I går 2010-02-24 återkom samma fel igen. Denna telefon är kort sagt skit liksom P990i också var skit. Jag tror tyvärr att Sony Ericssons äventyr som tillverkare av mobiler snart är all, när de har lanserat två smartphones efter varandra av så här låg kvalitet.

Sony Ericsson HBH-DS980
Full Star 1
4.2
(27)
l
logos
65 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag har nu haft denna enhet i drygt ett år. Godkänd ljudkvalitet med Megabass aktiverat i min SE P1i. Mycket bekvämt att man i teckenfönstret kan se namnet på uppringaren, om denne finns i telefonboken. Praktiskt också att direkt i enhetens teckenfönster kunna nå telefonbok och samtalshistorik. Drifttiden är godkänd, så länge man inte använder A2DP funktionen (musik etc.). Enheten klarade bara drygt fyra timmar i A2DP drift på en laddning, när den var ny. Nu är den nere i drygt två timmar i A2DP drift på en laddning, vilket väl är normal förslitning på ett batteri med de typer av batterikemi, som används i dag. Det är det enda negativa, som jag har funnit med denna produkt. Om du står ut med att ladda ofta, när du använder A2DP, så kan jag rekommendera produkten. Vill du ha längre drifttid med A2DP, får du se dig om efter ett annat alternativ.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000
Full Star 1
3.7
(20)
l
logos
65 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Har just installerat musen. Kostade 399 kr på Siba i dag. Jag avråder bestämt från att köpa denna. Kanske är Logitech M555b Bluetooth Mouse ett bättre alternativ. Låg precision jämfört med min tidigare Logitech V550 Nano cordless laser mouse for notebooks på samma underlag. Muspekaren beter sig som om den har Parkinsons sjukdom. Den hoppar liksom fram stegvis. Gör det svårt att klicka på små objekt. Där finns ingen drivrutin för denna mus hos Microsoft. Den finns inte med i listan över möss. Jag valde en annan modell med snarlikt namn, men Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 saknades även i listan, som kommer upp under installationen av drivrutinen, så nu fungerar klickfunktionen på hjulet endast som musknapp 3. Någon annan funktion går inte att välja. När jag försöker kontakta Microsoft via epost, för att efterfråga drivrutin, måste jag ange produktid, innan jag kommer vidare. Jag möts då flera gånger av beskedet "Det gick inte att bearbeta det angivna produkt-ID:t på grund av ett system- eller nätverksfel. Försök igen om några minuter". Om jag hoppar över produktidentifieringen, vill Microsoft ha 665 kr, för att få sin egen skit att fungera. Skolexempel på hur man inte skall behandla kunder! Katastrof Microsoft! Det blir sänkning av ett betyget från 4 till 2. Innan jag möttes av Microsofts arrogans ovan, tyckte jag att det var trevligt att där medföljer en liten väska att förvara musen i, men det är nu helt irrelevant för mig. Det spelar inte heller längre någon roll att musen är ganska liten, vilket jag tidigare tyckte var en fördel, när den skall användas tillsammans med en bärbar dator. Detta är helt enkelt en dålig produkt med obefintlig support. Anslutningen via Bluetooth gick snabbt och smärtfritt. Jag har nu lyckats komma i kontakt med Microsofts support via epost. Svaret var dock inte till någon hjälp. Där skall enligt supporten inte behövas någon drivrutin eller programvara. De uppmanade mig att söka upp musen igen, vilket jag har gjort utan någon som helst förbättring av situationen. Supporten uppgav att där eventuellt kommer att tas fram en programvara för denna mus under Win Vista 32-bit. Jag står utan tvekan fast vid att två av tio inte är ett betyg i underkant för denna produkt. Se dig om efter annat alternativ, om du skall ha en bluetoothmus.

Logitech V550
Full Star 1
4.7
(6)
l
logos
65 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Min heter visserligen Logitech V550 Nano cordless laser mouse for notebooks, men det tycks vara samma mus. Det är endast färgerna, som skiljer. Jag är nöjd med denna mus. Möjligen var priset aningen högt. I mitt paket följde där med en hållare till musen, som man kan fästa på datorn, om man så vill. Där medföljde även en USB "dockningsstation". Jag hade själv hellre sett att där hade medföljt en liten väska till musen dock. Fungerar utmärkt på de flesta underlag. Kan inte påminna mig att jag har råkat ut för något underlag, där musen inte har fungerat bra. God precision. Pekaren flyter fram mjukt och i små steg. Det är lätt att klicka på även små objekt. Batterierna tycks vara länge. Jag har inte bytt, sedan jag köpte musen. Finns avstängningsknapp, för att spara batterierna, när musen inte skall användas under en tid. Många inställningsmöjligheter i den tillhörande programvaran. T.ex. kan man ställa in scrollhastigheten specifikt i olika program, om man känner för det.

Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz Socket 775 Box
Full Star 1
4.8
(22)
l
logos
65 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Bra mycket bättre skjuts med denna än med min tidigare C2D E4400. Den medföljande fläkten är helt acceptabel för mina behov.

Kingston USB DataTraveler I 2GB
Full Star 1
3.5
(2)
99 kr
l
logos
65 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Jag köpte två likadana varav det ena hade minnesfel, och därför får gå tillbaka till Netonnet. Jag är inte heller överdrivet imponerad av skrivhastigheten. Visst är priset lågt, men lägg hellre till några tior, och få ett snabbare minne med högre kvalitet.