Prisjakt
HemPrisjakts experterAnsiktskrämTopplista - Bästa dagkräm med spf

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa dagkräm med spf

29 januari 2024

Har du tagit dig till den här listan så vet jag att du är en smart person som är ute efter det bästa skyddet för vår hud, nämligen SPF (sun protection factor). Du vill också minska ett steg på hudvårdsrutinen genom att kombinera dagkräm och SPF i ett. Välkommen, du har hittat listan för dig!

SPF skyddar inte bara mot hudcancer utan ger också mindre rynkor och pigmenteringar. För att få dessa effekter måste dock solskyddet appliceras i rätt mängd, jag brukar säga att två fingrar ger ett gott skydd till ansikte + hals medan tre fingrar (se bild) ger tillräckligt för ansikte + hals + dekolletage.

SPF delas grovt in i två olika grupper, kemiska och fysikaliska filter. Enkelt förklarat kan man säga att kemiska filter absorberar UV-strålningen och oskadliggör den medan fysikaliska filter gör så att UV-strålningen "studsar" och inte tas upp av huden. Jag rekommenderar alltid att köra på minst SPF 30, eftersom det skyddar mot ca 97% av UV-strålarna, ju högre desto bättre.

1. Evy Technology Daily Defence Face Mousse SPF50 75ml

Fungerar som primer, passar alla

Inget!

Svenska EVY tog marknaden med storm med deras solskydds-mousse till kroppen. Den här produkten utformad för ansiktet är inte sämre!

Produkten är i mousse-konsistens och en golfbollsstorlek räcker till hela ansiktet. Klappa den några gånger mellan händerna så smälter moussen och blir lättapplicerad. Innehåller kemiska filter.

Den här har inte bara en hög SPF, utan stärker hudbarriären, är vattenresistent, håller SPF-skyddet i upp till 8 h, är parfymfri, vegansk och innehåller inga konserveringsmedel.

Att den dessutom passar alla hudtyper, fungerar felfritt som primer (den suger tag i sminket så det sitter exakt hela dagen), har högt UVA-skydd och är lättillgänglig för konsumenten gör den till en solklar vinnare!


2.

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Högt UVA-skydd, passar alla

Skydd håller ej lika länge som EVY

Älskade La Roche Posay! Detta apoteksmärke som alla känner till.

Deras SPF-game är verkligen "one of a kind". Det här året har de släppt ett nytt UV-filter (MEXORYL400) som har gjort att deras SPF har ett otroligt högt UVA-skydd (över 40) och samtidigt ett väldigt högt UVB-skydd (50+).

Det här solskyddet är utöver att det skyddar huden maximalt så pass återfuktande att det kan användas som dagkräm för alla hudtyper (ja, även den aknebenägna). Dessutom så svider det inte alls i ögonen, är extra svett-resistent och ger ingen vit hinna alls vilket gör den optimal för alla hudtoner.

Den här delar i princip förstaplatsen med EVY, men hamnar ändå på en andraplats eftersom skyddet inte håller lika länge.

Ett fantastiskt solskydd och en värdig silvermedalj!


3. SkinCity SkinCare Light Emulsion SPF50 50ml

Antioxidanter, känns lätt på huden

Inte för den torraste/fetaste hyn

Letar du efter en dagkräm och SPF i ett som känns lätt på huden samtidigt som den återfuktar, har antioxidantiska egenskaper och fungerar bra under smink? Då har du hittat rätt.

Det här solskyddet innehåller kemiska filter, antioxidanten E-vitamin samt mjukgörande ingredienser i form av glycerin och squalene. Utöver detta så är den även parfymfri och vegansk.

Den passar utmärkt för de med en normalhud och de med blandhy. Den är tyvärr lite för lätt för den torra och kan kännas lite för återfuktande för den allra fetaste hudtypen.

Skulle den passa alla skulle den utan tvekan komma högre upp på listan. Nu får den istället en välförtjänt tredjeplats!


4. DermaCeutic K Ceutic Post Treatment SPF50 30ml

Perfekt för torrisen!

Dyr, inte för fet hudtyp

Är du en torris? Blir lätt röd i huden? Kanske gör peelingar eller laserbehandlingar på salong? Då är det här produkten för dig!

Den här dagkrämen innehåller SPF 50 i både kemiska och fysikaliska filter.

Utöver det innehåller den antioxidanterna E- och C-vitamin samt ett K-vitaminkomplex som bland annat lindrar rodnad och verkar antiinflammatoriskt. Den innehåller även mjukgörande ingredienser som hyaluronsyra, sheasmör och glycerin samt är parfymfri.

Den här får en välförtjänt fjärdeplats på grund av dess otroliga ingredienslista samt att den är perfekt för de med torr och känslig hy.

Den här produkten passar en hud som är torr, känslig eller normal. Den med fetare hudtyp kommer förmodligen tycka att den är för återfuktande/fet.


5. Paula's Choice Clear Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF30 60ml

Toppen för en aknebenägen hud!

Dyr per milliliter

För en blandhy och fetare hudtyp kan det vara svårt att hitta en SPF som inte ger känslan av att ha ett smörpaket i ansiktet.

Att också hitta en SPF som sitter bra under smink och som inte gör att sminket bokstavligt talat glider av ansiktet brukar nästan vara ett omöjligt uppdrag. Dock kan jag ha lösningen på problemet - Paulas Choice CLEAR Ultra-Light Daily Hydrating Fluid SPF 30+.

Det här är en SPF med kemiska filter som är otroligt lätt i konsistensen. Den innehåller antioxidanten E-vitamin och återfuktar den feta/blandade hudtypen samt jobbar på porernas storlek.

Det enda minuset förutom att den inte passar alla hudtyper är att den är dyr per användning om man nu tar så mycket SPF som man ska (men det gör vi alltid va?).

Perfekt för dig med fetare hy som vill ha en spf som även jobbar på förstorade porer.


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer