Prisjakt
HemPrisjakts experterPeelingTopplista - Bästa ansiktspeeling

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ansiktspeeling

29 januari 2024

Nu ska vi prata peeling! Detta fantastiska steg i hudvårdsrutinen som både gör så att de döda hudcellerna på ytan snabbare försvinner samt ger det eftersökta glowet! Det finns en mängd olika peelings på marknaden och man brukar grovt dela upp de i två grupper, mekanisk eller kemisk (syra) peeling. Skillnaden mellan dem är att en mekanisk peeling peelar genom fysisk skrubbning, dvs med korn, medan en kemisk peeling löser upp bindningarna mellan cellerna och på så sätt peelar huden.

Här listar jag mina bästa kemiska peelingar. De vanligaste man pratar om är BHA-, AHA- och PHA-syra. Just nu så exploderar marknaden av olika syror men jag ska guida er!. Mer djupgående om varje syra och vad de gör kan ni läsa under varje produkt.

Obs! Syror gör huden mer solkänslig, se därför alltid till att använda solskydd på dagen. För frekvent användning kan också skada hudbarriären.

1. Emma S. Treatment Enzyme Peel 75ml

Passar de flesta, vegansk

Ej parfymfri

Emma S Treatment Enzyme Peel tog marknaden med storm när den lanserades. Inte bara för den utsökta ingredienslistan, utan också för att den är lättillgänglig, passar de flesta, har ett bra pris och är enkel att använda.

Denna produkt innehåller glykolsyra (AHA-syra) och salicylsyra (BHA-syra).

Glykolsyran peelar på ytan av huden, tar bort döda hudceller och binder fukt. Salicylsyran är en fettlöslig syra som går ner i porerna och löser upp talget vilket gör att risken för pormaskar och akne minskar. Denna kombo gör att huden får ett direkt glow och djuprengöring.

Denna passar de flesta eftersom den här ansiktsmasken endast ska vara på 1 minut för att sedan sköljas av, 1-2 gånger i veckan. Risken för irritation är därmed liten. Den får därför en klar förstaplats.


2. NeoStrata Clarifying Facial Cleanser 200ml

Rengöring och peeling i ett

Priset

På andra plats kommer produkt som är väldigt enkel att använda men som också ger de resultaten man är ute efter. Nämligen en rengöring som peelar samtidigt.

Mandelic Clarifying Cleanser innehåller både AHA-, BHA- och PHA-syra.

AHA-syran (mandelsyra) peelar på ytan och lämnar ett subtilt glow samt har antibakteriella egenskaper, BHA-syran (salicylsyra) löser upp talg och smuts i porerna samt har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper medan PHA-syran (gluconlactone) binder fukt i huden. Den här lämpar sig därmed till en hud som är fet och/eller aknebenägen.

Här gäller det att testa sig fram, en del klarar att använda den varje dag medan vissa kör den 2-3 gånger i veckan.

Den hamnar på en stabil andraplats på grund av det höga priset och för att den inte passar alla, men eftersom den är enkel att använda och ger resultat så är den väl värd att vara med i toppen.


3. Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 30ml

Hejdå pormaskar! Parfymfri

Inte för torrisen

2% BHA Liquid Exfoliant. En kultprodukt i hudvårdsvärlden. Dock förstår jag varför, då den fungerar så bra. Riktigt bra.

Den innehåller som namnet antyder 2% ren BHA-syra (salicylsyra), en fettlöslig syra som går ner i porerna och löser upp talg samt smuts vilket på sikt minskar risken för pormaskar och akne. Dessutom har den en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt. Den passar därmed en hud som är av det fetare slaget, är aknebenägen eller för dig som vill få bort och lösa upp pormaskar.

Denna appliceras som en toner, det vill säga direkt efter rengöring, 2-3 gånger i veckan. BHA-syra kan ha en tendens att göra huden torr, så man vill inte använda den för mycket.

På grund av att den inte passar alla och inte är i den billigaste klassen hamnar den på en stabil tredje plats. Dock väl värd den på grund av de fantastiska resultaten den ger.

Hejdå pormaskar!


4. Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner 250ml

Glow på ett kick!

Stark produkt, risk för irritation

På fjärde plats hittar vi en glow-bomb-deluxe! Nämligen Glow Tonic från PIXI. Den här innehåller 5% Glykolsyra, den AHA-syra som kan penetrera djupast i huden.

Den här produkten appliceras som en toner, det vill säga direkt efter rengöring.

Vid kontinuerlig långvarig användning kan man se fina resultat på fina linjer och pigmenteringar. Dessutom hjälper den till att binda fukt väldigt bra. Men det som är riktigt bra med den här produkten är att den ger huden ett glow direkt, redan efter första användningen!

Jag rekommenderar att använda produkten 2-3 gånger i veckan till att börja med, för att minska risken för irritation samt för att minska risken för en skadad hudbarriär. Den här passar alla hudtyper förutom den känsligaste.

Den här förtjänar verkligen att vara med i min topp fyra-lista eftersom den ger de resultat den utlovar. Du kommer inte bli besviken!


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons