Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Xtrfy K4 TKL RGB - kvalitet utan krimskrams

  • 28 februari 2020
  • 37 hjälpta
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Se när vår expert Jesper Grandien testar Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk).
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vill du ha hög kvalitet?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Tangentbordet är rejält byggt med en stadig ram och botten. Det är ganska tungt och ligger stadigt på skrivbordet. Rejäl tygsladd som ser ut att tåla det mesta.

Ute efter bästa möjliga användarupplevelse?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Switcharna låter ganska mycket även med headset på sig och tangentbordet har en ganska hög profil vilket gör det jobbigt vid längre användning, särskilt utan handledsskydd.

Plug n’ play

Det jag tycker är extra skönt med just det här tangentbordet är att det inte behövs något extra program eller mjukvara för att ändra på belysningen till tangentbordet. All kontroll av belysningen sker direkt på tangentbordet med få knapptryckningar - precis så som jag tycker plug n’ play ska vara. Det underlättar också om du ofta flyttar tangentbordet mellan olika datorer då du inte behöver in i något program och ändra varje gång.

Robust men slimmad design

Designen på det här tangentbordet skriker hög kvalitet. Bara av att lyfta tangentbordet så känner man att det är rejält, mycket tack vare vikten. Bottenplattan på tangentbordet bidrar till lite extra vikt vilket kan uppskattas bland många användare. Tangentbordet har trots sin robusta design även slimmats ner ganska duktigt, till exempel så finns det ingen numpad vilket gör tangentbordet lämpligt för de som kanske har lite mindre plats på skrivbordet. Tyvärr så saknas det ett handledsskydd.

Belysning

Belysningen lyser starkt, svagt eller inte alls om man så önskar och har en hel del olika lägen som enkelt kan ändras med få knapptryckningar direkt på tangentbordet. Däremot finns det begränsningar när det gäller belysning för enskilda knappar. Det finns alltså inte möjlighet att ändra belysning per knapp utan detta sker zonvis. Inget man behöver ha för att spela men kan ändå vara något vissa prioriterar, till exempel om man bara vill lysa upp de knappar man använder eller liknande.

Effektiva switchar men...

Switcharna på tangentbordet upplever jag som väldigt effektiva när man spelar men även med headset och mycket ljud igång så kan jag inte låta bli att störa mig på att de gör ganska mycket ljud ifrån sig. Något man kanske får leva med om man gillar de röda switcharna som följer med. I övrigt finns det inte mycket att klaga på, jag har genomfört det här testet med ett headset som har öppna kåpor, så har du stängda kåpor kommer du påverkas mindre av ljudet.

Stabilt men med hög profil

Tack vare tangentbordets vikt och grepp ligger det stabilt på skrivbordet och flyttar sig inte omedvetet vilket är en av de första sakerna jag tänker på när jag kollar tangentbord, det finns inget värre än tangentbord som rör sig när man spelar eller skriver. Som följd av detta är det en något hög profil på tangentbordet som jag upplever någorlunda obekvämt, särskilt utan ett handledsskydd. Men detta är en avvägning man får göra själv då ett handledsskydd både tar extra plats och är en smaksak som inte alla gillar.

Specifikationer
Switchar
Mechanical Kailh Red RGB
Polling rate
1000hz
Vikt
1.05 kg
Anti-ghosting
100%
RGB
16.8 miljoner färger
Kabellängd
2 m
Övrigt
Full N-key rollover
Om tangentbord från Xtrfy

Xtrfy är ett relativt nytt företag som tagit sig in på marknaden för professionella gamingprodukter. Sedan 2013 då bolaget grundades har produkterna designats i Skåne i samråd med flera av världens mest erfarna gamers. Xtrfy gör ett bra jobb med att simplifiera sina produkter vilket syns tydligt då deras produkter ofta bara kräver att man sätter i sladden, plug n’ play när det är som roligast!


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter och älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)?

R
Rizzrack

47 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 månader sedan

Härligt tangentbord! Första gången jag tester ett TKL tangentbord och jag gillar det skarpt. Drar av en stjärna då det inte ingår ett handledsstöd.

IamDavej
IamDavej

215 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Mycket trevligt tangentbord. Är retro men ändå modernt. Väldigt go känsla i knapparna och bra val för ljus. Plugg and play, inga drivrutiner, inget onödigt. Bara ett väldigt bra tangentbord. Tung och mycket bra kabel. Allt andas kvalitet.

Karim21
Karim21

41 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Skönt tangentbord, gör som den ska. Det enda som jag tycker fattas är custom-val av färger i RGB´n. Man kan enbart välja mellan 6 färger och inga nyanser från dessa 6. Enbart val av styrka.

r
ruckarn94

10 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Bästa tangentbord jag har haft. Rekomenderar starkt detta tangentbord 😊👍

T
Turb0

48 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Riktigt nice. Det är mitt 3:e mekaniska tangentbord och är det bästa jag använt. Tidigare tangentbord: Ett trådlöst från Drevo (Kina) 250kr Qpad MK85 (svenskt?!) 1100kr