Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Sony INZONE Buds

17 november 2023

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Gaminghörlurar på resande fot
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Sony Inzone Buds känns som ett bra val för den resande gamern. Hörlurarna fungerar både till PC, Mobil eller till Playstation 5 och eftersom de är in-ear så tar de väldigt lite plats i resväskan, eller jackfickan om man nu vill det. Bonuspoäng för brusreducering om man sitter och spelar i högljudda miljöer.

Inte samma känsla & ljud som over-ear
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Det är inte riktigt samma känsla och ljud som i over-ear och det kan det nog aldrig bli. Jag tycker over-ear-lurar har en större fördel när det gäller just gaming och vill man ha det bästa ljudet för spel som t.ex CS, så skulle jag istället kika på till exempel Sony Inzone H5, som jag också har recenserat.

Prisjakt toppbetyg
Sony Inzone Buds TWS
HörlurarSony Inzone Buds TWS
fr. 2 790 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

Sony Inzone Buds passar bäst för dig som prioriterar enkelheten med in-ear-hörlurar med låg fördröjning och är ofta på resande fot. Inzone Buds fungerar väldigt bra med utgångspunkten att de ska gå att spela med och inte ta upp mer plats än en ringask i datorväskan eller i jackfickan.

Låg latens på mindre än 30 ms

Flera storlekar på öronpluppar

Sitter bra i örat

Aktiv brusreducering

Funktion för omgivningsljud

USB-mottagaren känns en aning stor och klumpig

Ljudet kan inte toppa ett par over-ear-gaminghörlurar

Första intrycken

När jag först tittar på Inzone Buds ser de rätt schyssta ut. De känns mindre och smidigare än till exempel mina äldre Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear. Passformen är lite bättre helt enkelt, även om det kanske inte ser så ut vid en snabb jämförelse.

Det följer med fyra olika sorters pluggar till öronen vilket känns väldigt tryggt, då vet man att de kommer sitta bra oavsett storlek på öronen.

Hur är ljudet?

Allt fungerar rätt bra och lurarna ger ett helt bekymmersfritt ljud. Dock tycker jag att ljudet känns bättre i riktiga over-ear-hörlurar, så det är nog svårt att konkurrera med dessa. För någon som verkligen vill ha in-ears av andra skäl är Inzone Buds ett bra val och ganska nära over ear-upplevelsen ljudmässigt - men inte riktigt på samma nivå.

När det gäller spelljud tycker jag det är enklare att identifiera till exempel motståndares position med vanliga over-ears. Något som också spelar in är Sonys funktion "360 Spatial Sound" som kan ge en lite hjärnspöken ibland. I spel som är mer äventyrliga ger ljudet en bättre upplevelse men i spel som CS kan det istället uppfattas lite förvirrande ibland. Funktionen går dock att stänga av om man vill.

Jag upplever ingen fördröjning heller vilket känns som en otroligt viktig punkt för ett par gaminghörlurar.

Touchkontroller

Du kan slå på brusreducering eller omgivningsljud med ett tryck på vänster hörlur. Det fungerar smidigt och du hör ett ljud som respons för varje tryck.

Ett kort tryck på höger hörlur höjer volymen medan ett långt tryck sänker volymen. Det fungerar bra men är kanske inte helt lika intuitivt som med riktiga knappar. Men det är klart svårt att få till på ett par trådlösa hörlurar som dessutom är in-ear. Som tur är kan detta också ställas in i Inzone Hub, mjukvaran för hörlurarna.

Sony har löst detta på ett så bra sätt som möjligt, kanske inte något unikt egentligen men värt att poängtera.

Låg fördröjning - fungerar väldigt bra för gaming

Vi var lite tidigare inne på det här med låg fördröjning. Inzone Buds levererar ljud med lägre än 30 milisekunders fördröjning om man kopplar upp sig via den medföljande mottagaren som kopplas in via USB-C.

Det känns helt naturligt när jag spelar spel som till exempel CS 2. Fördröjningen märks inte för mig, på min nivå i alla fall. Kanske kan detta var något som proffs reagerar på, men jag tror att de allra flesta inte skulle märka någon skillnad.

Helt klart godkänt.

Mjukvaran Inzone hub

Inzone hub som är Sonys mjukvara för hörlurarna tycker jag om mycket. Det är enkelt att förstå alla funktioner och det finns ofta informationsrutor som man kan klicka fram för att få en förklaring på vad funktionerna gör.

I Inzone hub kan man även ändra ljudprofiler. Bra att kunna skifta mellan gaming och till exempel podd- och musiklyssnande.

Funktioner som att balansera spelljud och chattljud, kontroll av brusreducering/omgivningsljud, spatialt ljud (rumsligt ljud) och mycket mer kan med enkelhet slås av eller på.

En sak som saknas är att man inte kan se batteriprocent. Det är en funktion som jag verkligen saknar. Sony tverkar tycka att det får räcka med klassiska "batteripluppar" för att ungefär avgöra hur mycket batteri som finns kvar.

Specifikationer

Batteritid
12 timmar utan brusreducering via USB-mottagaren. 24 timmar via Bluetooth.
Total batteritid med laddningsfodralet
24 timmar
Batteriladdningstid
2 timmar
Snabbladdning
5 minuter för 1 timmes speltid
Trådlös anslutning
2.4GHz eller Bluetooth 5.3
Brusreducering
Ja, går att stänga av
Omgivningsljud
Ja, går att stänga av
Färger
Svart eller vit
Vattentäthet
IPX4
360 Spatial sound
Ja, för spel
Latens
Mindre än 30ms

Om hörlurar från Sony

Sony har ett gott rykte när det handlar om hörlurar och har länge varit favoriter bland många när det gäller trådlösa in-ear eller over-ear-hörlurar med god brusreducering. Jag har många vänner som genom åren varit nöjd med flertal modeller både in-ear och over-ear där brusreduceringen alltid varit det som varit största pluset. Nu finns det även hörlurar med fokus på gaming som också har aktiv brusreducering, bra för dig som spelar i en högljudd miljö.


Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer