Prisjakt
HemPrisjakts experterTVTest - Philips 65OLED708/12

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Philips 65OLED708/12

19 februari 2024

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vad säger filmnörden?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

TV:n Philips 65OLED708/12 är perfekt för en filmnörd. Här får du en TV med 4K OLED 120 Hz. Dessutom med Ambilight så att att du kan titta på film/TV längre utan att ögonen blir trötta.

Vad säger tekniknörden?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Ju mer saker i ett system, desto bättre. Denna TV har 2:a generationens OLED (LG OLED EX-panel), 4K med 120 Hz, samt HDMI med 2,1. Dessutom får man ljus-systemet Ambilight på köpet, wow. Till en gamer finns det bl.a. VRR och 4K i 120 Hz.

Prisjakt toppbetyg
Philips 65OLED708/12 65" OLED 4K Ultra HD TV
TVPhilips 65OLED708/12 65" OLED 4K Ultra HD TV
fr. 14 990 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

Philips 65OLED708/12 är perfekt för en film/spel-nörd, eller för dig som har redan Philips Hue-system hemma. Dessutom gör Ambilight att man kan titta på film/TV längre utan att ögonen blir trötta. När det kommer till film i 4K så är OLED-tekniken kung på bildkvalitet, men det kostar en hel del.

Bilden (OLED, film med 4K är magisk)

Ambilight (wow-känsla i vardagsrummet)

Kan styras med mobilen (Google TV-app)

Ambilight går att synka med Hue-lampor (3-sidig)

Bara 2 st HDMI 2.1 uttag (totalt 4 HDMI uttag)

Ingen 144 Hz gaming

Stor och gammalmodig fjärr

Bilden vid solljus (alla OLED har problem med detta)

Ljudet (men ja, det är ju en TV och inte en högtalare)

Första intrycket

När denna Philips OLED TV:n åkte ut från kartonger var jag väldigt positivt överraskad att det följer med både snygga ben och skruvar för att sätta upp TV:n på väggen, äntligen har man tänkt till. Jag sätter alltid upp TV:n på väggen så benen åker in i förrådet. Bra att dessa är minimala och tar ingen plats, som många andra märken har missat.

VESA-standarden fungerar perfekt, men glöm att du ska ha TV:n direkt mot vägg då denna TV kommer med Ambilight. Då följer även ett par distanser med för att man ska komma rätt längd från vägg och få bra ljus från Ambilight-lamporna.

Installationen tar tid och detta på grund av systemet Google TV (nästa generation Android TV). Man måste skriva in alla koder och konton på TV:n. Detta är något som måste ändras med nästa generation och borde gå lättare med att dela WIFI-koder med sin telefon.

När jag till slut får igång TV:n så går allt snabbt. Jag som använder Android-telefon känner igen mig i systemet på en gång. Det blir wow-känsla när jag drar igång en film i 4K och detta mest för Ambilight effekten och den otroligt bra svärtan skärmen levererar.

Test med bild i 4K och mindre

Efter några veckor har jag testat olika sorters filmer, Youtube och TV. Allt från traditionell tablå-TV till 4K och streaming. Bilden är riktigt bra med alla färger och svärtan är otrolig så länge bilden levereras minst i full HD. Men så snabbt vi kommer under 1080 (full HD) så blir bilden inget bra, den blir otroligt grumlig och detta troligen för att mjukvaran inte förstår hur den ska skala upp bilden.

Jag skulle säga att OLED-tekniken verkligen är bäst när det kommer till allt som är filmat i 4K. Jag måste bara säga en gång till "vilken detaljrikedom och svärta" TV:n levererar, Denna Philips-TV använder LG:s OLED EX-panel och man märker att de har tagit ett kliv från förra generationens OLED.

Mjukvaran och hårdvaran

Mjukvaran är Google TV som är en av de bästa på marknaden och det finns uppsjö med appar. Man kan ändra framsidan och få bort mestadels av reklamen, men detta kräver att man har lite koll på vad man ska stänga av i systemet.

När TV:n är på går den att styra med Google TV-appen. Är den däremot i stand by så kan jag inte starta med appen, utan behöver den otympliga fjärrkontrollen. Här borde Google och Philips lägga mer krut så man slipper fjärren helt och hållet.

Fjärrkontrollen är standard storlek, men har man någon gång testat Samsungs fjärr så vet vad man kan begära när det gäller storleken. Skärpning TV-tillverkare - minska fjärren, den behöver inte vara stor a la 90-tal. Som många fjärrkontroller idag, så har även denna direktlänkar till t.ex. Netflix och Disney +. Personligen tycker jag det är irriterande men det verkar vara någon slags standard i TV-världen.

Ambilight

Ambilight-systemet (lamporna på baksidan) är den stora anledningen varför man väljer just Philips. Detta gör att ögonen inte blir lika trötta när man tittar på film eller spelar spel en längre stund. Dessutom ser det väldigt fint ut. Man kan välja olika typer av respons och styrka på ljuset bakom TV:n och även ha ljuset på när TV:n är stängd.

Att denna TV:n har kombinationen med OLED, 120 Hz, 4K och Ambilight borde göra att den hamna överst på mångas TV-önskelistor.

Något att klaga på?

Det finns alltid något att klaga på när det gäller teknik-prylar, även för denna produkt: 1. För Philips 65OLED708/12 är det saknaden av fler 2.1 HDMI-anslutningar, två stycken är för få (det finns totalt 4st HDMI uttag, övriga är HDMI 2.0). 2. Fjärrkontrollen är både gammal, mossig och väldigt stor. 3.Ambilight är bra men går man upp ett steg i prisklassen så får man 4 sidors Ambilight (denna TV har 3-sidors). Alla dessa missar är faktiskt inga större dealbreakers, så för mig står denna TV ändå som bästa köpet just nu.

Specifikationer

Bildtyp
OLED 120 Hz (LG OLED EX-panel)
Upplösning
4K (3,840 x 2,160 pixel), HDR
Mjukvara
Google TV (Nya Android TV)
Anslutningar
4 x HDMI (1 x eARC), 3 x USB, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, LAN och digital ljudutgång (optisk)
Vikt
23,7

Om tv från Philips

Philips är ett gammalt företag som grundades 1891 i Nederländerna. Företaget tillverkar allt inom teknik, från lampor till dammsugare och självklart TV:s. Philips TV:s tillverkas numera av ett företag som heter TPV Technology på licens av Philips. Produktutveckling sker fortfarande av Philips och TPV tillverkar TV:s i Europa, utanför staden Gorzów Wielkopolski i Polen.


Expert inom allt med fastighetsteknik, fläktar, luft & värme, samt teknik i allmänhet som bild och ljud. Dessutom är jag även musik- och spel-nörd (både PC & Konsol)! Jag har jobbat professionellt med luftrenare, fläktar och ljud. Hemma hos mig har jag en luftrenare i varje rum. Både för att jag gillar att testa ny utrustning men också för att få så bra luft i hemmet som möjligt. Inom mitt arbete kommer jag ofta i kontakt med morgondagens teknik som först lanseras för företag och sedan efter en tid även kommer till oss som konsumenter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons