Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Philips 346P1CRH - en mångsidig bildskärm för arbetsmyran

  • 22 juni 2020
  • 80 hjälpta
Peter Olsson
Peter OlssonExpert inom bildskärmar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Se när vår expert Peter Olsson testar Philips 346P1CRH 34" Ultrawide Välvd WQHD.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som förenar nytta med nöje
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Ett mycket bra val för dig som söker en allround-skärm, med behaglig bild för långa arbetspass.

Är design viktigt?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Designen känns plastig och lite tråkig, det finns helt enkelt inget som sticker ut. Skärmen känns också onödigt tung och skrymmande.

Vad döljer sig i lådan?

Skärmen kommer i en rejäl låda med mycket frigolit och några kablar. Inget som får plats varken i brevlådan eller brevinkastet, inte ens på pakethållaren. Hemleverans är att rekommendera om du inte har tillgång till bil.

Philips skickar med en hdmi-kabel och en displayport-kabel. Det som saknas är en usb-kabel för att ansluta den inbyggda usb-hubben till datorn. Jag saknar också en kabel anpassad för nyare bärbara datorer med usb-c-anslutning. I övrigt får du en snabbguide som visar hur du får stativet på plats och kopplar in skärmen.

Otymplig och något tråkig design

Philips 346P1 är en 34”-skärm som med sin böjda design omfamnar dig vid skrivbordet. Välvda bildskärmar har sin charm och funkar bra på en skärm i denna storleken. Det som funkar lite mindre bra är själva konstruktionen av skärmen.

Foten och stativet tar upp rejält med plats på skrivbordet och det beror inte bara på att det är en 34”-skärm. Det är en klar nackdel eftersom du med en så stor skärm ändå vill ha lite distans. Jag sitter normalt med en 43”-skärm och den tar faktiskt upp betydligt mindre skrivbordsyta.

Skärmen är helt svart förutom Philips logga i silver. Designen känns något plastig och den nedre kanten av skärmen är onödigt stor och djup, en riktig dammsamlare.

Fina bildegenskaper för både jobb och spel

Philips 346P1 är ett bra allround-val med fin skärpa och utmärkta bildegenskaper. Upplösningen är på 3440x1440 (WQHD). Det ultrabreda formatet innebär att mycket ryms på bildytan, både när du spelar och arbetar med flera dokument samtidigt.

Skärmen erbjuder Adaptive Sync och en responstid på 4ms för en smidigare spelupplevelse. För dig som sitter långa perioder vid datorn finns både flickerfree-teknik och LowBlue-läge. Dessa funktioner skonar ögonen och gör att du blir mindre trött även när det vankas långa arbetspass. 346P1 har också multiview, så du kan ha flera enheter inkopplade samtidigt.

Inställningsmöjligheter finns det gott om och det är inte svårt att få till en behaglig bild. Uppspelning av HDR-material ser överlag riktigt trevligt ut med grym kontrast. 346P1 har inbyggda högtalare som inte gör någon audiofil särskilt glad men absolut funkar för enklare användning.

Smarta funktioner

Philips 346P1 har många smarta funktioner. Förutom inbyggd usb-hubb så har den också inbyggd kvm-switch. Det innebär att du kan ansluta två datorer till en skärm, med tangentbord och mus, vilket är perfekt om du har en dator till jobbet och en annan privat.

Den har inbyggd usb-c-dockningsstation som förutom att överföra bild och data även laddar din inkopplade enhet upp till 90w. Som om inte det var nog har skärmen även inbyggd webbkamera med en mikrofon som poppar upp i skärmens övre kant vid användning. Kameran är kompatibel med Windows Hello, vilket möjliggör inloggning med ansiktsigenkänning.

Konstruktionen känns gedigen och man kan enkelt justera skärmen steglöst i höjd, vrida i sidled och ändra vinkel. Eftersom den är välvd saknar den såklart pivotfunktion.

Enkel montering

Skärmen är superenkel att montera utan några verktyg. Ett klick och några snurr på en skruv så är skärmen färdig att använda. Kablarna ansluts underifrån och stativet har ett rektangulärt hål som du kan samla kablarna i. När du väl har fått alla kablarna på plats är skärmen klar för uppstart.

346P1 har ett traditionellt knappsystem för att navigera i menyn vilket gör att det krävs en hel del klick för att komma dit man vill. Jag kan nästan garantera att viss frustration kommer uppstå innan man klickat rätt. Skärmen har inbyggd USB-hubb där uttagen placerats på vänstra sidan av skärmen och är relativt lätta att komma åt.

Specifikationer
Storlek
34”
Upplösning
3440 x 1440
Ljusstyrka
500 cd/m2
Responstid
4ms
Betraktningsvinkel
178/178-grader
Kontrast
3000:1
HDR
Display HDR400-certifierad
Vikt (med fot)
11.65 kg
Om bildskärmar från Philips

Philips har mycket erfarenhet när det kommer till att leverera bild i alla dess former. Företaget grundades redan 1898 i Nederländerna och man har sedan dess gått från att tillverka glödlampor till att idag producera bildskärmar och tv-apparater med gott betyg. Philips tillverkar datorskärmar både för professionellt och privat bruk. Överlag så brukar skärmarna i den högre prisklassen mottas väl av både recensenter och konsumenter.


Peter Olsson
Peter OlssonExpert inom bildskärmar

Tekniknörd med fokus på hifi och hembio. Har byggt hembioanläggningar sen tidigt 90-tal och dragit kilometervis med kablar. Jag älskar film och för att uppnå den ultimata filmupplevelsen krävs en perfekt symbios mellan ljud och bild. Idag har jag två hembioanläggningar att laborera med och senaste tillskottet i familjen är Dolby Atmos (takhögtalare).

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Philips 346P1CRH 34" Ultrawide Välvd WQHD?

s
setosam

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Bra kompromiss till kontorsarbete och gaming med några små missar. Mycket smidigt att ha en skärm, mus, tangentbord och Ethernetkabel till två datorer. Men det är lite svårt att växla mellan datorerna när båda är igång, så den här skärmen är bättre när man kör en dator åt gången. Jag kör USB-C till arbetsdator (Lenovo laptop) och DP+USB till gamingdator. + Inbyggd USB-C docka, USB- hubb, webbkamera och KVM-switch. Kvaliteten på kameran duger bra till möten. + Helt ok ljud i högtalare och mikrofon, men föredrar headset i möten. + Mycket bra bild. Skarp bild med bra kontrast och och färger. - Kameran känns plastig. Det är nog inte tänkt att man ska fälla ned den efter varje möte. - Följer inte med någon USB-C till USB-C kabel för att koppla in laptop. I den här prisklassen borde det följa med. - KVM-switch styrs i den svårnavigerade skärmmenyn (OSD) med viss fördröjning på mus och tangentbord som är inkopplade via USB till skärmen. Har inte hunnit testa om adaptiv sync funkar till Nvidia-kort (GTX 1070-TI) än.