Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Logitech K950 Slim

24 april 2024

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För kontorsarbetaren

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5

K950 Slim tycker jag är ett bra tangentbord för kontorsarbetaren som inte är i behov av bakgrundsbelysta tangenter. Tangentbordet drivs på AAA-batterier och behöver inte bytas ut på 36 månader. Det finns många extraknappar för genvägar, till bland annat miniräknaren och skärmklippsverktyget.

Inget för mörkersittare

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Ett minus är avsaknaden av tangentbelysning. Även om detta fungerar för de som arbetar i ljusa kontorsmiljöer, påverkar det negativt mig som även arbetar kvällstid och föredrar en mer dämpad belysning. För dig som föredrar att arbeta i mörkare miljöer rekommenderar jag istället MX Keys S. Dessutom är prisskillnaden inte särskilt stor; personligen skulle jag föredra MX Keys S framför K950 Slim.

Logitech Signature Slim K950

Tangentbord

Logitech Signature Slim K950

fr.

765 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

K950 Slim är en något avskalad variant av MX Keys för under tusenlappen och jag skulle säga att tangentbordet passar bäst för dig som har just det budgetkravet, samt inte behöver bakgrundsbelysningen. Vidare är K950 Slim ett kanonbra hjälpmedel för att öka din produktivitet framför datorn, med smidiga genvägsknappar och med låga tangenter blir skrivkänslan nästan lika bra som med MX Keys. Som en bonus kan du byta ut batterierna och därmed anta att det här tangentbordet kommer fungera väldigt länge innan någon komponent ger med sig.

36 månader batteritid

Kan enkelt synkas mellan 3 olika datorer

Många genvägsknappar (volym, skärmklipp, miniräknare, etc)

Märkta knappar för både Mac, Chrome & Windows

Ingen bakgrundsbelysning

Lite plastig känsla

Kostar nästan lika mycket som MX Keys S (som upplevs bättre)

Första intrycken

Vid en första anblick så är K950 Slim väldigt lik MX Keys men vid en närmare titt är det en hel del skillnader.

Känslan av tangenterna ger hintar om billigare material och tangentbordet flexas lite när jag lägger vikt på tangentbordet. Framför allt känns ramen lite klenare än ramen för MX Keys S.

I övrigt känns det som ett bra tangentbord för arbete och med den långa batteritiden på upp till 36 månader tycker jag det spontant låter som ett superbra alternativ på kontoret.

K950 Slim har också utfällbara fötter under som kan fällas ut för att få en bekvämare vinkel på tangentbordet.

MX Keys VS K950 Slim

Båda tangentborden tycker jag hamnar i samma fack. Det vill säga tangentbord för arbete och kreativitet. K950 Slim känns lite billigare i materialet och tangenterna är inte lika härliga som MX Keys S, dock fortfarande väldigt bekväma och ganska tysta. Upplever att MX Keys dock är lite tystare.

Det kanske mest anmärkningsvärda är belysningen. K950 Slim saknar bakgrundsbelysning och det är mycket därför som tangentbordet kan hålla en batteritid på upp till 36 månader. För mig är belysningen en dealbreaker, men har du en bra skrivbordslampa eller inte alls sitter i mörker så känns K950 Slim som ett väldigt bra alternativ för den som vill slippa att ladda men ändå ha ett trådlöst tangentbord med låg profil.

Som tidigare nämnt har K950 Slim fötter som kan fällas ut, det har inte MX Keys så här finns det mer valmöjlighet med K950 Slim.

Ej uppladdningsbara batterier

Det finns såklart fördelar med att ha batterier man bara ploppar i men det känns lite omodernt att behöva byta AAA-batterier i ett tangentbord när det allra oftast går att ladda upp tangentbord med en USB-C i dagsläget.

Men på andra sidan av myntet så finns det ju en god poäng i att ha utbytbara batterier. När ett inbyggt batteri blir dåligt så blir hela tangentbordet dåligt, i det här fallet med K950 Slim så byter vi enkelt batterierna på baksidan och tangentbordet får 36 månaders batteritid på nytt.

Det finns ju såklart inget som hindrar dig från att sätta i uppladdningsbara AAA-batterier heller om du vill.

K950 Slim - För kreativitet

Det finns mycket bonusknappar på K950 Slim som gör livet lite enklare. Till exempel så finns det tre knappar för att enkelt skifta mellan datorer om du vill använda tangentbordet till flera datorer.

Utöver det ser vi mycket trevliga knappar för skärmklippsverktyget, miniräknaren, låsknapp, sökknapp, volym- och mediaknappar och en del mer.

Tangentbordet känns ypperligt för ökad produktivitet, det gäller bara att lära sig att använda de smidiga genvägsknapparna.

Kvalitén i tangenterna

Det är lite synd att ett så estetiskt fint tangentbord med bra utformade tangenter låter lite tråkigt.

Skriver man lite snabbare på tangentbordet så hörs det mer och mer att tangenterna är av det "billigare slaget". Man hör ibland fjädringsljud eller vad man nu väljer att kalla det och det förstör upplevelsen lite för mig som är lite kräsen på området.

Med det sagt tror jag att någon (precis som jag) som provat MX Keys inte hade vilja gå över till K950 Slim men någon som kommer från ett vanligt basic-tangentbord hade säkert blivit jättenöjd.

Jag skulle rekommendera att lägga till de extra hundralapparna för ett MX Keys S istället och få lite mer premiumkänsla. Dock behöver man ladda det tangentbordet lite oftare än det behöver bytas batterier i K950 Slim.

Specifikationer

Höjd

134,8 mm

Bredd

433,8 mm

Djup

23,1 mm

Vikt

685g med batterier

Batteri

Ej laddningsbart, alkaliskt (2st AAA ingår)

Batteritid

Upp till 36 månader

Räckvidd

Upp till 10 meter

Anslutningstyper

Logi Bolt USB-mottagare (ingår) Bluetooth® Low Energy-teknik (Bluetooth 5.1)

Om tangentbord från Logitech

Logitech har ett stort utbud av tangentbord och vänder sig till både gamers, avancerade kreativa användare och vardagsanvändare. Vare sig du letar efter ett gamingtangentbord eller ett tangentbord för kontorsarbete så har Logitech ett flertal trådlösa modeller med en pålitlig anslutning och trygg mjukvara för anpassning av ditt tangentbord. Min personliga åsikt är att Logitech var, och är pionjärer inom de trådlösa datortillbehören. Speciellt på den tiden när allt fler tillbehör gick från trådade till trådlösa och än i dag ser vi mer ofta än sällan innovativa lösningar som tar oss framåt från Logitech.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons