Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Logitech G203 Lightsync - prisvärd kvalitet och prestanda

  • 26 maj 2020
  • 12 hjälpta
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Se när vår expert Jesper Grandien testar Logitech G203 Lightsync.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vill du ha bra hållbarhet?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Musen ser ut att vara solid och rejält byggd, dock så är sladden i det klenaste laget och kan säkert gå sönder om ett husdjur är i farten.

Är du ute efter en lite större mus?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5

Jag gillar passformen men den passar inte riktigt mig med medelstora händer, det blir jobbigt att använda den under längre perioder.

Kvalitet

Logitech G203 är en solid mus med en traditionell och simpel design av god kvalité. Det finns rejäla PTFE-skates under musen som gör att den glider fram väldigt bra och dessa är även garanterade att hålla i 250 kilometer av släpande på musmattan. Mussladden är något tunn, gjord av gummimaterial och kan säkerligen skadas och skalas av om den skrapas emot något. Sladden upplevs dock inte som störande.

Prisvärdhet

Logitech G203 är en relativ billig spelmus på marknaden. Trots det billiga priset erbjuds en väldigt god kvalité, där det enda man egentligen kan klaga på är musens sladd som kan uppfattas som ömtålig då den är i enbart gummi/plast. Detta är något man absolut får räkna med i den här prisklassen, särskilt med tanke på den övriga prestandan som är väldigt prisvärd. I övrigt så känns det som att musen håller väldigt bra kvalité och den lever också upp till förväntningarna.

Prestanda

G203 är ingen mus i toppklassen men ligger nära nog. Prestandan på pappret är ganska låg om man jämför med möss i toppklassen, till exempel Razer DeathAdder V2, men G203 har så pass bra prestanda ändå att en vanlig användare inte märker någon märkbar skillnad. Det man som vanlig användare istället bör tänka på i det här fallet är att musen har en ömtålig sladd och en väldigt liten passform för någon med lite större händer. För den som är intresserad av en billig men ändå bra gamingmus är det här ett bra köp.

Passform

Musen har en simpel design med en enkel passform som passar de flesta händer beroende på vad för grepp användaren har. Musen är till fördel för mindre händer, jag som själv har ganska normalstora händer tycker G203 fungerar bra trots att jag är van vid en större mus. Det handlar nog lite om personliga preferenser också, och tack vare den lite mindre passformen får Logitech även ner vikten till en helt okej vikt på 85 g.

Helhetsintryck

När jag testade G203 så var mitt första intryck väldigt positivt, jag tycker Logitech har lyckats proppa en så pass billig mus med bra prestanda samt att de även klämt in RGB-belysning med mjukvara till det. Dock så tycker jag som inte har små händer att musen kan vara aningens dryg att jobba med i långa sessioner då min hand är lite för stor för denna passform. Men det är så klart en smaksak. Om det är något jag ska ge extra plus för så är det de stora PTFE-skatesen under, de ser ut att kunna hålla i en evighet innan de slits ut och Logitech själva hävdar också att dom håller i 250 kilometers släpande på musmattan!

Specifikationer
Vikt
85g + kabel
DPI
200-8 000
Minne
Inbyggt för 1 inbyggd profil
Knappar
6 programmerbara
Max hastighet
>200 IPS
Kabellängd
2,1 m
Skates
PTFE med hållbarhet på 250 kilometer
Max acceleration
>25 G
Avfrågningshastighet
1000 Hz (1ms)
Övrigt
Lightsync RGB: 1 zon (16,8 miljoner färger)
Om datormöss från Logitech

Logitech är ett välkänt elektronikföretag främst känt för sina grymma trådlösa möss, headset och tangentbord men också för trådade tillbehör, däribland spelkontroller såsom ratt och växelspakar. Logitech har omkring 8000 anställda och har funnits på marknaden sedan 1981 och har sedan dessa tillverkat över 1 miljard datormöss. Logitech är även sponsor till flera lag inom E-Sport, bland annat Astralis, NAVI, ENCE och E-sportlaget Talon.


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter och älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Logitech G203 Lightsync?

vurt
vurt

87 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Känns som en billigare mus, kan man få den för 300:- (helst billigare!) så är den väl helt okej. Jag har haft många 100:- - 150:- möss och dom är ungefär i denna klass också, minus LED-grejset som de saknat. Den är lätt och väldigt plastig, känns "billig" i jämförelse till de tusenkronorsmöss man haft. Bra storlek för mig med mindre händer. Synd att man inte kan frigöra scrollhjulet som på den dyrare G900 jag hade innan, man saknar det när man ska scrolla långt.

s
stroem1894

16 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 månader sedan

Inköpt för 149:- på Elgiganten, finns verkligen inget att klaga på. Minst lika bra som många möss i 500 kronorsklassen. Något liten dock, så har man stora händer kanske man bör välja en annan mus.

a
azn

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Alltså, för 79:- så är den ett av de bästa köpen i musväg någonsin. Tänk efter - 79:- för den! Hur i hela friden skulle jag finna något att klaga över då? Allt är liksom en bonus! Snygg, lätt, stilren. Även det ergonomiska är spot on! Visst, den glider rätt lätt, men det är absolut inget jag tar med i betygssättningen, för vet ni...79:-! Bra bygge, nice RGB. Scrollhjulet är rätt stor, och kräver något mer kraft än, låt säg, Steelseries-möss. Men det tycker jag är en fördel. (Har S/M-hand och tycker den passar mig alldeles utmärkt, men skulle även kunna tänka mig att musen passar M/L-händer) Supernöjd!

H
Hoggen

4 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Snygg, enkel, lätt och ergonomisk. Onekligen prisvärd. Höger och vänster musknapp är rappa och tar direkt. Klicken är tyvärr ganska högljudda. Scrollhjulet har relativt stor diameter och kräver därför lite större rörelse mellan varje "hack". Dessa är distinkta (ingen mjuk scroll). Såväl mittenknappen som sidoknapparna kräver lite mer kraft för att aktivera. Sidoknapparna är lite sega i anslaget, men något tystare. Passar medelstora och större händer om man gillar det där lätta stödet i handflatan.

K
Kvasi

97 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Gick från SteelSeries Rival 110 till den här och den här är bättre på allt.