Prisjakt
HemPrisjakts experterDatormössTest - Logitech G203 Lightsync - prisvärd kvalitet och prestanda

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Logitech G203 Lightsync - prisvärd kvalitet och prestanda

26 maj 2020

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vill du ha bra hållbarhet?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Musen ser ut att vara solid och rejält byggd, dock så är sladden i det klenaste laget och kan säkert gå sönder om ett husdjur är i farten.

Är du ute efter en lite större mus?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5

Jag gillar passformen men den passar inte riktigt mig med medelstora händer, det blir jobbigt att använda den under längre perioder.

Prisjakt toppbetyg
Logitech G203 Lightsync
Möss & pekdonLogitech G203 Lightsync
fr. 319 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

G203 är en bra mus till ett billigt pris. G203 passar väldigt bra till den som vill ha en bra spelmus som fungerar för det allra mesta, men som inte är beredd att lägga jättemycket pengar. Musens passform passar också de med lite mindre händer eller de som gillar att ha en lite mindre och klassisk passform på musen. G203 är en billig men kvalitativ spelmus för den som nöjer sig med bra och inte behöver det absolut bästa.

Billig

Bra skates för prisklassen

Kvalitet

Liten, passar sämre i större händer

Vanlig sladd som kan upplevas som ömtålig

Kvalitet

Logitech G203 är en solid mus med en traditionell och simpel design av god kvalité. Det finns rejäla PTFE-skates under musen som gör att den glider fram väldigt bra och dessa är även garanterade att hålla i 250 kilometer av släpande på musmattan. Mussladden är något tunn, gjord av gummimaterial och kan säkerligen skadas och skalas av om den skrapas emot något. Sladden upplevs dock inte som störande.

Prisvärdhet

Logitech G203 är en relativ billig spelmus på marknaden. Trots det billiga priset erbjuds en väldigt god kvalité, där det enda man egentligen kan klaga på är musens sladd som kan uppfattas som ömtålig då den är i enbart gummi/plast. Detta är något man absolut får räkna med i den här prisklassen, särskilt med tanke på den övriga prestandan som är väldigt prisvärd. I övrigt så känns det som att musen håller väldigt bra kvalité och den lever också upp till förväntningarna.

Prestanda

G203 är ingen mus i toppklassen men ligger nära nog. Prestandan på pappret är ganska låg om man jämför med möss i toppklassen, till exempel Razer DeathAdder V2, men G203 har så pass bra prestanda ändå att en vanlig användare inte märker någon märkbar skillnad. Det man som vanlig användare istället bör tänka på i det här fallet är att musen har en ömtålig sladd och en väldigt liten passform för någon med lite större händer. För den som är intresserad av en billig men ändå bra gamingmus är det här ett bra köp.

Passform

Musen har en simpel design med en enkel passform som passar de flesta händer beroende på vad för grepp användaren har. Musen är till fördel för mindre händer, jag som själv har ganska normalstora händer tycker G203 fungerar bra trots att jag är van vid en större mus. Det handlar nog lite om personliga preferenser också, och tack vare den lite mindre passformen får Logitech även ner vikten till en helt okej vikt på 85 g.

Helhetsintryck

När jag testade G203 så var mitt första intryck väldigt positivt, jag tycker Logitech har lyckats proppa en så pass billig mus med bra prestanda samt att de även klämt in RGB-belysning med mjukvara till det. Dock så tycker jag som inte har små händer att musen kan vara aningens dryg att jobba med i långa sessioner då min hand är lite för stor för denna passform. Men det är så klart en smaksak. Om det är något jag ska ge extra plus för så är det de stora PTFE-skatesen under, de ser ut att kunna hålla i en evighet innan de slits ut och Logitech själva hävdar också att dom håller i 250 kilometers släpande på musmattan!

Specifikationer

Vikt
85g + kabel
DPI
200-8 000
Minne
Inbyggt för 1 inbyggd profil
Knappar
6 programmerbara
Max hastighet
>200 IPS
Kabellängd
2,1 m
Skates
PTFE med hållbarhet på 250 kilometer
Max acceleration
>25 G
Avfrågningshastighet
1000 Hz (1ms)
Övrigt
Lightsync RGB: 1 zon (16,8 miljoner färger)

Om möss & pekdon från Logitech

Logitech är ett välkänt elektronikföretag främst känt för sina grymma trådlösa möss, headset och tangentbord men också för trådade tillbehör, däribland spelkontroller såsom ratt och växelspakar. Logitech har omkring 8000 anställda och har funnits på marknaden sedan 1981 och har sedan dessa tillverkat över 1 miljard datormöss. Logitech är även sponsor till flera lag inom E-Sport, bland annat Astralis, NAVI, ENCE och E-sportlaget Talon.


Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer