Prisjakt
HemPrisjakts experterHörlurarTest - Logitech G Pro X 2 Lightspeed - levererar i räckvidd och batteritid

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Logitech G Pro X 2 Lightspeed - levererar i räckvidd och batteritid

11 september 2023

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Lång räckvidd & batteri som räcker i en evighet
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Förutom att headsetet levererar en bra kvalitet så är räckvidden och batteritiden riktigt imponerande. Brukar du gå runt i hela huset med headsetet på medans du köar för nästa game? Då är det här headsetet för dig!

Mikrofonen är okej
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5

Mikrofonen blev lite sågad när jag hoppade in i Discord och pratade med mina vänner. Ljudkvalitén är väl helt okej och fungerar bra, men den är inte så mycket mer än så och för den här prisnivån kanske man kunde förväntat sig lite bättre ljud, särskilt på en uppdaterad modell som denna. Men är mikrofonen riktigt viktig brukar enda lösningen vara att köpa en separat mikrofon.

Prisjakt toppbetyg
Logitech G Pro X 2 Lightspeed Wireless Over Ear
HörlurarLogitech G Pro X 2 Lightspeed Wireless Over Ear
fr. 2 449 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

Det är ett bra headset, det är det inget snack om. Har man redan flera Logitechprodukter samlade i G Hub så blir valet ännu enklare.

Jag tycker den här produkten passar rätt bra till de flesta, eftersom den nu fungerar både med USB-mottagare, Bluetooth och är trådad med 3.5 mm. Så de ger ett rätt vidgat användningsområde och jag rekommenderar headsetet till både PC- och konsollgamers som vill vara säker på att slippa anslutningsproblem eller dylikt.

Riktigt bra batteritid

Lång räckvidd

Sitter skönt

Sluter tätt runt öronen även med glasögon

Mikrofonen är bara "bra"

Ingen ANC

Första intrycken

I början av testet riktar jag stor uppmärksamhet till specifikationen som visar på upp till 50 timmars batteritid. Det låter ju fantastiskt. Ännu bättre känns det när första generationen bara hade 20 timmar. Mer än en dubbling i batteritid får en vara riktigt nöjd med.

I mångt och mycket så är headsetet väldigt lik sin föregångare i designen, trots det är Pro X 2 Lightspeed 25 gram lättare.

Kanske beror det på uppdaterad vaddering som känns mjukare.

G Hub

Det känns verkligen smidigt att ha samtliga produkter samlade i G Hub. Det finns goda möjligheter för anpassning av olika inställningar. Här stänger du av eller slår på brusreducering på mikrofonen och ser hur många timmar du har kvar innan du behöver ladda.

Även surroundljud och akustikinställningar kan ställas in här med enkelhet och sparas.

G Hub känns väldigt smidigt när man har flera enheter samtidigt kopplade. En bra översikt över sina enheter, batterinivå och inställningar.

Hur känns de på?

Hörlurarna sitter otroligt skönt och "minnesskummet" i öronkuddarna gör sitt. Det brukar kunna vara lite skillnad när man har glasögon när det gäller hörlurar men dem här sitter perfekt och sluter tätt så omgivningsljud försvinner.

Men någon aktiv noise-canceling fick vi inte på denna generation heller. Det är en mindre besvikelse. Något som många kanske inte kommer sakna men som är en bra funktion för ett par hörlurar strax under 3 000 kr.

Men man klarar sig rätt bra utan aktiv noise-canceling även om man tar med sig dessa ut på en promenad eller vad man nu kan tänka sig med lite oljud.

Ljud & mikrofon

Det som är nytt för denna generation är att mikrofonen i all fall har inbyggd noise-canceling som tar bort oljud. Detta tror jag mest kommer bli uppskattat till den skara användare som spelar in eller streamar och fortfarande använder headsetmikrofonen. I många kommunikationsprogram idag som till exempel Discord så finns redan den tekniken inbyggd innan ljudet skickas till mottagaren så det är ingen livsviktig funktion för många.

Mikrofonen fick en mindre sågning av mina vänner när jag hoppade in i Discord och pratade lite. Den är okej men man kanske förväntar sig lite bättre för den här prislappen. Den är också avtagbar precis som föregångaren.

Ljudet i hörlurarna känns bra men jag kände att jag inte var nöjd med den "platta" förinställningen, men tack vare G Hub kan det enkelt ändras så som man önskar i en femstegad Equalizer.

Förbättringar värda att poängtera

Det finns en del att ta in som är förbättrat eller nytt.

En stor förbättring tycker jag är möjligheten att kunna koppla in headsetet både via 2,4 GHz (USB-mottagare) trådlöst, via 3.5 mm eller med Bluetooth. Det känns som att användningsområdena för headsetet genast ökade med lite fler anslutningsmöjligheter.

Som tidigare nämnt, även vikten är något nedjusterad med 25 g lättare. En teori är att de (mjuka och sköna) skumvadderingarna runt öronen väger lite mindre nu.

Specifikationer

Batteritid
Upp till 50 timmar
Trådlös aktionsradie
Upp till 30 meter
Anslutningstyp
2,4GHz LIGHTSPEED
Laddkabelns längd
1.8 meter
Vikt
345 gram
Högtalarelement
Graphene 50 mm
Magnet
Neodym
Frekvensåtergivning hörlurar
20 Hz-20 KHz
Impedans
38 ohm (passiv): 38 Ohms
Känslighet
87.8 dB SPL @ 1 mW & 1 cm
Upptagningsmönster för mikrofon
Kardioid (riktad)
Frekvensåtergivning mikrofon
100 Hz-10 KHz

Om hörlurar från Logitech

Min personliga åsikt är att Logitech genom åren har varit pionjärer inom trådlösa tillbehör, däribland trådlösa headset. Sedan många år tillbaka har Logitech varit ett säkert kort för den som vill köpa ett trådlöst headset eller en trådlös mus. Medan många andra tillverkare har haft problem med trådlösa anslutningar har jag aldrig hört om någon som haft problem med det på en Logitechprodukt.


Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer