Prisjakt
HemPrisjakts experterTorkskåpTest - LG Styler - smart ångskåp som fräschar upp kläderna

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: LG Styler - smart ångskåp som fräschar upp kläderna

31 mars 2022

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För den upptagne företagsledaren med ont om tid
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Har du ofta behov av att snabbt fräscha upp ett klädesplagg inför ett viktigt möte? Då är LG Styler något för dig!

För den moderna familjen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Har ni ett eller flera barn där det ofta blir tjafs om att favorittröjan inte är ren, eller att vinterjackan blivit blöt. Då kan LG Styler vara räddaren i nöden - men det kommer till ett högt pris.

Prisjakt toppbetyg
LG S3MFC (Rostfri)
TorkskåpLG S3MFC (Rostfri)
fr. 21 995 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

LG Styler passar bäst för någon som använder mycket kläder som är känsliga eller som egentligen inte behöver tvättas, utan bara fräschas upp. En typisk användare skulle kunna vara någon som använder skjortor, kostymer eller liknande. LG Styler gör att kläderna känns rena utan att de slits lika mycket som i en traditionell tvättmaskin. Den använder ånga och skakar kläderna fram och tillbaka, vilket är skonsamt. LG Styler skulle även passa för en familj. Jag tycker att det varit väldigt smidigt att använda den för att rengöra mjukisdjur, snuttefilten eller Pippi-tröjan. Det har dessutom gått väldigt fort att torka även dyblöta kläder.

Känns premium

Enkel att använda

Doftfilter

Sliter inte på kläderna

Priset

Ljudnivån

Vem behöver egentligen ett ångskåp?

LG Styler är ett smart ångskåp. Det kanske låter som en gimmick, men låt mig berätta lite mer. LG Styler är främst tänkt att användas för att snabbt fräscha upp kläder som inte är i behov av en fullständig tvätt. Tänk dig att du använt en skjorta en dag, den är inte smutsig men har blivit lite skrynklig och känns inte riktigt fräsch. Då kastar du in den i ångskåpet, sätter i gång ”Refresh”-programmet och efter 39 minuter är skjortan så gott som nytvättad! Den luktar gott och är redo för kvällens aktivitet. LG Styler har många olika program för att torka, fräscha upp eller sätta pressveck på kostymbyxorna. Den har dessutom ett doftfilter man kan sätta in som ger plagget en extra fräsch känsla. Jag har personligen mest använt den för att fräscha upp gosedjur, snuttefiltar eller favorittröjan.

Användarvänlig app

LG styler har en app där man kan ställa in timer, ladda hem nya tvättprogram, starta ett tvättprogram och se hur lång tid det är kvar på ett program. Det var smidigt att lägga till enheten och det gick ganska fort att förstå hur den skulle användas. Det finns möjlighet att se ”Energy Monitoring” men den verkar inte visa någon strömförbrukning, vilket var lite synd. Den visar endast hur många cykler den kört senaste månaden.

Lite störande ljud

Jag skulle säga att ångskåpet håller en ganska låg ljudnivå, men i vissa delar av programmet blir det missljud som jag upplevde som ganska irriterande. Jag skulle personligen inte vilja ha den i samma rum som jag sover i eller ett rum nära intill. Vi hade den i tvättstugan och upplevde endast ljudproblemet när vi var i eller nära tvättstugan.

Hög kvalitetskänsla och snygg design

Innan jag testade LG Styler var jag själv på jakt efter ett torkskåp. När jag gick runt i butikerna upplevde jag att de flesta kändes väldigt rangliga. När jag öppnar LG Styler känns den mycket stabil, den har en rejäl dörr och enheten skakar ingenting när man stänger den. Det känns som en riktig premiumprodukt, med snyggt spegelglas där displayen är gömd i glaset. Designen är minimalistisk och elegant.

Användbar för alla, men inte för alla plånböcker

Ångskåp är en produkt som de flesta inte känner till, men som många skulle ha användning av. Att snabbt kunna få favoritplagget uppfräschat tror jag i princip alla skulle uppskatta. LG Styler fungerar dessutom mycket bra som torkskåp. Jag skulle säga att den största nackdelen med LG Styler är priset. Detta är en premiumprodukt och kanske inte för alla, men om den kom ner i pris skulle nog fler vara redo att testa den.

Specifikationer

Energiförbrukning
1850 W
Torkkapacitet
5,2 kg
Ljudnivå
40 dB
Storlek
445 x 585 x 1850 mm (BxDxH)
Vikt
86 kg
Kapacitet
2 galgar, 1 byxgalge, 1 hylla
Övrigt
Wifi, touchdisplay

Om torkskåp från LG

LG är ett bolag som utvecklar hemelektronik, allt från vitvaror till TV-apparater. De är innovativa och håller en hög kvalité på sina produkter. Jag gillar speciellt deras mjukvara som är lätt att använda. Deras känsla för kvalité lyser igenom extra tydligt med LG Styler, man känner att den är byggd för att hålla.


Hej, jag heter Dennis och jag är en klassisk nörd. Jag gillar det mesta inom teknik och fascineras av innovativa produkter. Jag spenderar mycket tid på att jämföra priser, kolla recensioner och läsa om produkter innan jag själv köper något. Jag hoppas att jag kan guida dig till den bästa produkten för just dig. Jag jobbar idag med att optimera ventilationssystem och har luft och värme som specialistområde.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer