Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Lenovo Yoga Book C930 - en flexibel reskompis
  • 18 november 2019
  • 12 hjälpta
Caitlyn Johansson
Caitlyn JohanssonExpert inom datorer
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För illustratören och läsaren
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Om du spenderar mycket tid läsandes, är illustratör eller reser mycket - då passar Yoga Book C930 perfekt!

För spelaren
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
1.0

Jag hade inte rekommenderat C930 om du planerar att spela eller kolla mycket på film. För det behövs större skärm och eventuellt bättre prestanda. Men är du som sagt mer intresserad av att rita eller läsa på datorn så är detta ett värdigt alternativ.

En modern hybrid

Jag har då tagit på mig senaste projektet Lenovo släpper i deras enorma arsenal av ovanliga laptops! Denna i form en hybrid-laptop som kombinerar pek/ritskärm med något ännu mer ovanligt - en Ink Screen. Denna skärmen ser ut som att den tillhör en bok och är till för att rita, skriva eller läsa på. Man förvandlar det platta Halo-tangentbordet till ritblock med ett enda klick och kan sedan enkelt digitalisera bilderna till datorn. Om man lägger en text på den är det nästan samma känsla som att läsa en bok!

Estetiskt tilltalande

Yoga Book fick inte sitt namn utan anledning. Den ser verkligen lugnande ut, som en skissbok eller ett anteckningsblock. Tunn, stilren och framförallt elegant. De två skärmarna hålls ihop av vad jag skulle beskriva som hopbundna bambupinnar, vilket ser fruktansvärt läckert ut! Designen är klockren med en snygg, matt, grå finish. Jag har aldrig sett något liknande, gillar du Apples eleganta design så är det här ett steg uppåt. Högsta betyg till designen!

MÅNGA features

Det finns så många olika features på datorn att det kan bli lite överväldigande eller rent av förvirrande. Efter ett tag lär man sig givetvis, men när man först introduceras till datorn så förstår man inte mycket. Jag hade gillat om det fanns popup-fönster som förklarade vad de olika funktionerna innebar. 2/5 för användarvänlighet.

Nämnde jag att den är liten?

C930 är verkligen som ett litet anteckningsblock, och väger heller inte särskilt mycket. Det går utmärkt att transportera datorn i lådan man fick till (som faktiskt är oerhört praktisk) då den rymmer laptopen SAMT alla tillbehör som manual, penna och laddare, detta i ett format mindre än din vardagliga laptop. Men du kan säkert hitta något passande fodral för surfplattor om så önskas då den är i ungefär samma storlek som en platta. På bilden ser du hur liten den är jämfört med min andra laptop.

Så hur är den som ritplatta?

Min sambo som är tecknare har använt datorn med digitalt skapande som fokus och är helt klart nöjd med vad den erbjuder! Pennan är bekväm att använda och har många tryckpunkter vilket innebär att det känns bekvämt att skriva med den. Att rita går utmärkt, den enda svårigheten är att vi inte lyckades stänga av funktionen som gör former av vissa gester, vi hittade inget uppenbart sätt att stänga av funktionen. Skärmen är en QHD-skärm som har fin skärpa och bra bildkvalitet. Överlag så är det en av de bättre datorerna du kan använda för konstskapande, den är nästan i stil med budget-ritplattor. Att det är en 2-i-1-dator som kan tävla med något som är specifikt skapat för ritande säger rätt mycket.

Inget för spel - oslagbar för allt annat

Jag älskar idén med 2 i 1. För spel så är denna dator ingen idé att ens överväga, men för allt annat är den oslagbar! Just nu spenderar jag större delen av mina resor spelandes men hade så inte varit fallet hade jag utan tvekan köpt den. Den bristande prestandan är något man helt enkelt får ha i åtanke när man köper en så pass liten dator. Batteritiden är mer än tillfredsställande och skärmen är av fin kvalitet. Tangentbordet är förvånansvärt bekvämt att skriva på (konstigt nog, jag var jätteskeptisk från början!), man får snabb feedback och bra respons på varje tangenttryckning. Pekpennan fungerar bra och känns helt ok att både skriva och rita med.

Specifikationer
Processor
Intel Core m3 7:e gen. 7Y30
RAM
4 GB
Lagring
128 GB SSD
Skärm
10.8" LED-bakgrundsbelysning pekskärm 2560 x 1600 / WQHD
Vikt
775 g
Om surfplattor från Lenovo

Lenovo som företag är framförallt kända för att dominera marknaden med sina otroligt bra budgetlaptops men även för deras stationära datorer. De har överraskat världen med sina Ideapad, Thinkpad, Yoga och Legion-datorer och är ett av världens ledande datorföretag. Lenovo betyder "New Legend" och det är precis vad man kan säga om teknikjätten, Legion-laptopsen tog gamingmarknaden med storm vad gäller både pris och prestanda!


Caitlyn Johansson
Caitlyn JohanssonExpert inom datorer

Tja! Jag är en Teknik galen tjej med precis lika stort intresse för konserter! Plockat sönder saker sen jag fick möjligheten (Långt innan jag lärde mig sätta ihop dom igen vilket mina föräldrar inte uppskattade!). Jag älskar allt vad gäller teknik och att lära mig om olika områden! Framför allt fokuserar jag på gaming baserade stationära och laptops men även på multimedia, workstation och allmän användning! Jag prioriterar vettigt pris för prestanda före specifika märken, men estetik behöver ju inte vara dyrt. Självklart har man favoriter! Du kommer se mycket fokus på prisvärt från mig men även högre kvalité/high end! Jag hänger mycket på Swerigs Tech support/Köp och sälj!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10 ZA0G 32GB?

A
Avregistrerad
7 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Trottlar konstant ner sig laggar vid spelande , Tydliga värmeproblem vid normalt användande, kort batteritid . Undvik köp