Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Jabra Evolve2 65 Flex
  • 30 maj 2023
  • 19 hjälpta
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Kontorsarbetarens dröm
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Spenderar du mycket tid i digitala möten, med eller utan video? Gillar du att ha den trådlösa friheten men ändå inte offra ljudkvalité eller finesser för det? Då bör du spana in Jabra Evolve2 65 Flex eller kanske mer be din arbetsgivare göra detta. Här får du nämligen ett synnerligen praktiskt headset som tjänstgör lika väl med en mobil enhet som din dator, allra helst om Microsoft Teams är en stor del av din vardag.

Inget för musikaliska finsmakaren
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Är det tvärt om, att digitala möten är en mindre del av din vardag och du ägnar mer tid åt att lyssna på musik, då finns det bättre alternativ för pengarna. Alldeles oavsett hur bra och smidiga Jabra Evolve2 65 Flex är för röstsamtal och hur hjälpligt de än spelar upp annan media, så kommer du förmodligen uppskatta ett par musikinriktade hörlurar med mikrofon som bonus mer i vardagens användning.

Länge leve hybridarbete

Om vi ska hitta något positivt kring pandemin som härjat så är det väl hybridarbetsreformen som följt i spåren, möjligheten att blanda kontorsarbete med arbete hemifrån eller för all del, sommarstugan eller helt enkelt annan ort när tillfälle bjuds.

Med hybridarbetet kommer även andra krav på arbetsredskapen vi behöver för att kunna ägna dagarna åt videomöten, telefonsamtal och för all del även enklare voice over-arbete.

Trådbundna headset i all ära, men det är ändå bra trevligt att inte vara bunden till sin dator utan istället kunna röra sig fritt så ofta tillfälle bjuds.

Flexibelt värre

En av de största fördelarna med Jabra Evolve2 65 Flex är just dess flexibla design. Det här är ett par hörlurar framtagna för att kunna vikas ihop och transporteras lätt mellan kontor och alternativa arbetsplatser.

Evolve2 65 Flex levereras dessutom med ett smidigt fodral där du inte bara får ner hörlurarna i sig utan även den lilla USB-dongel som de är förkopplade till.

Hörlurarna kan utöver allt vikande även vinklas plant, så att du enkelt kan förvara hörlurarna liggandes på ett skrivbord eller bära de runt nacken i perioderna mellan alla möten.

Trådlöst hit och dit

Den trådlösa anslutningen i Jabra Evolve2 65 Flex sker via blåtand, mer specifikt version 5.2 om du har en kompatibel enhet.

Upp till åtta enheter ryms i minnet och du kan ha två enheter kopplade samtidigt vid behov för att enkelt kunna använda dina Evolve2 65 Flex till både en dator och en mobiltelefon samtidigt.

Räckvidden uppges vara på upp till 30 meter, men det sannolikt under mycket optimala förutsättningar. Det lär dock inte vara några större problem att ta sig ett litet varv runt skrivbordet eller hemmet när behovet uppstår.

Inte nog med att du ansluter trådlöst till din enhet, Jabra Evolve2 65 Flex erbjuder även möjlighet till trådlös laddning...!

Ladda här och var

Laddning av Jabra Evolve2 65 Flex sker antingen via USB-C eller via trådlös laddning. Beroende på modellvariant du köper så medföljer en trådlös laddningsplatta som du lätt kan placera ut på skrivbordet och nyttja mellan varven.

Laddningstiden är uppåt 120 minuter som sämst men sitter du lite kärvt till så kan du fylla upp till ca 45% på runt halvtimmen. Inte fantastiskt på något vis men inte heller direkt dåligt. Med batteriet påfyllt så kan du plocka ut upp till 32 timmar med musik, med aktiv brusreducering avstängd, eller upp till 20 timmar samtalstid under optimala förutsättningar.

Plockar du på den aktiva brusreduceringen och belysningen som avslöjar att du sitter i möte så hamnar vi dock rätt snabb neråt 15 timmar batteritid, men det är åtminstone nog för att täcka nästan två hela dagar av mötesmaraton.

Brusreducerat sa du?

Jabra Evolve2 65 Flex erbjuder dig en aktiv brusreducering som skall vara särskilt anpassad för att hantera kontorslandskapens sorger.

Denna brusreducering skall vara för såväl lyssnande som mikrofonen och tanken är att endast plocka upp din röst och inte bakgrundssorlet omkring dig. Utöver brusreducering finns även ett helt vanligt läge, utan brusreducering såväl som ett transparent läge där mikrofonen hjälper till för att plocka upp ljudet omkring dig, nog så smidigt vissa tillfällen.

Brusreduceringen tycks fungera väl och jag har personligen inte hört några klagomål från andra samtalsparter i samband med att jag använt dessa för såväl telefonsamtal som videomöten med aktivt använda mekaniska tangentbord i omgivningarna.

Bekvämt i längden

Med en vikt på ca 135 gram så är det inte ett särskilt tungt par hörlurar, åtminstone inte jämfört många andra alternativ på marknaden.

Konstruktionen är sådan att öronkuddarna sitter på, inte runt öronen och det är alltid en smakdelare och definitivt inte något som passar alla. För egen del så finner jag dock Jabra Evolve2 65 Flex riktigt bekväma, även under mötesmaraton som sträcker sig över flera timmar.

Tack vare vikten och materialvalen blir det inte särskilt jobbigt att bära dessa hörlurar ens under längre stunder och även om det säkerligen går att förbättra ytterligare så är det verkligen inte något som går att klaga på.

Flexibel frälsare

Nu kan det vara undertecknad som inte är särskilt svårflörtad men Jabra Evolve2 65 Flex har verkligen varit en synnerligen trevlig bekantskap, allra helst med tanke på att jag annars sitter med ett äldre par Sennheiser-lurar till vardagens möten.

Evolve2 65 Flex har varit en ren fröjd på alla sätt, från en väldigt stabil och bra blåtandsanslutning till den smidiga laddningsplattan och en mikrofon som stänger av eller slår på ljudet beroende på hur den fälls.

Att kunna ha hörlurarna kopplade till såväl min dator som min mobil samtidigt är guld värt och det gör det väldigt enkelt att fånga samtal i den enheten som passar bäst för syftet.

Även om Jabra Evolve2 65 Flex kanske inte är perfekta på alla sätt så gör de sitt jobb på ett förtroendeingivande vis, alldeles oavsett om jag jobbat från kontoret eller hemifrån.

Specifikationer
Anslutning
Bluetooth, USB-A, USB-C
Vikt
136 gram
Batteritid
Upp till 32 timmar under optimala förutsättningar
Laddning
Via USB-C eller trådlös laddning
Högtalarelement
28 mm
Högtalarens frekvensområde
20 Hz – 20000 Hz
Mikrofonernas frekvensområde
Analog 20Hz - 10000Hz, digital 20Hz - 10000Hz
Mikrofontyp
2 analoga MEMS-mikrofoner, 4 digitala MEMS-mikrofoner (stereo)
Mikrofonkänslighet
-38 dBv/Pa (analog mikrofon), -26 dBFS/Pa (digital mikrofon)
Om hörlurar från Jabra

Jabra har ett stort produktutbud inom såväl traditionella konsumentinriktade hörlurar som hörlurar för mer specifika ändamål som dessa Evolve2 65 Flex. Nästan oavsett vad du har för behov och önskemål så kommer du hitta en ljudprodukt som passar dig.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer