Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Irobot Roomba i7+ - rent i hörnen utan tjafs

  • 23 december 2020
  • 91 hjälpta
Victor Svaleklint
Victor SvaleklintExpert inom robotdammsugare
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Se när vår expert Victor Svaleklint testar iRobot Roomba i7+ 7558.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Vill du kunna fjärrstyra städningen?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Premierar du att kunna komma hem till ett nystädat hem utan att behöva lyfta ett finger, då passar denna robotdammsugare perfekt för dig! Appen låter dig fjärrstyra din dammsugaren utan att du behöver vara närvarande och är i princip självgående.

Många tunga gruskorn i hallen?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Robotdammsugaren brister lite i att ibland missar de där tunga gruskornen - något som lätt kan åtgärdas genom att helt enkelt köra den två gånger i rad. Ett litet minus men då effektiviteten i det stora hela är väldigt bra blir betyget här fortfarande högt.

Enkel installation

iRobot Roomba i7+ är busenkel att installera. Från att ha fått hem paketet tog det cirka tio minuter innan den glatt städade golven och började kartlägga mitt hem.

Det närmaste ett verktyg som behövdes var en kniv för att sprätta upp paketeringen. Väl ute ur lådan fick roboten en dammsugarpåse i sig, sattes på plats och gav då ifrån sig ett behagligt pling som visade att den var redo. Ett tryck i på 'Clean' och så var den igång!

Smidig och intuitiv app

Nedladdning av appen 'iRobot' gick lätt och smidigt med registrering där det besvärligaste var att hitta på ett passande namn till min nye kumpan.

Användning av appen var smidigt och intuitivt och de mest nödvändiga funktionerna står klart och tydligt. Jag blir uppmanad att - om jag vill - dela upp mitt hem för att kunna lägga extra krut på vissa delar av hemmet. Detta i kombination med tips som rullas ut succesivt för att inte överväldiga mig med val gör den riktigt intuitiv.

En riktig toppenapp, med andra ord.

Intelligent på flera sätt

Här skiljer sig agnarna från vetet i många robotdammsugare. De billigare varianterna använder sig främst av metoden kör-in-i-saker-och-se, medan i7+ är mycket mer sofistikerad än så.

En kamera på ovansidan gör att den navigerar ditt hem sömlöst och planerar sin rutt effektivt. Även om du flyttar på möblerna anpassar sig i7+ på ett intelligent sätt och dammsuger därefter.

Ett annat stort plus är att den saktar ner när den möter möbler, både för att spara på sig själv och inredningen. En lätt stöt in i möblerna med stötdämparen gör att den är skonsam och noggrann i hörn.

i7+ kopplas enkelt ihop med Alexa/Google Assistant och ditt smarta hem med några knapptryck.

Batteritid på topp

Även här utskiljer sig i7+ med ett riktigt bra batteri - ett tillräckligt bra batteri för att den skall kunna köras två gånger i rad om så krävs. Själv har jag satt den på ett schema att dammsuga just två gånger per dag när jag inte är hemma för att alltid ha det rent på golvet.

Skulle batteritiden ta slut under dammsugning är inte heller detta ett problem då den automatiskt åker tillbaka till sin station för att ladda innan den återupptar jobbet där den slutade.

Batteriet är på på 3300 mAh och ger 75 minuters dammsugning, mer än nog för ett vanligt hem.

Självgående och livskvalitetshöjande

Framtiden är här! De senaste tre veckorna har varit en fröjd, min gamla manuella dammsugare står nere i källaren och min nya bundsförvant går varm om dagarna. Man kan nästan säga att vi arbetar parallellt. Jag får ett diskret pling i telefonen om att dammsugningen är klar och har aldrig haft några problem med dess självständighet.

Du väljer själv när dammsugningen skall ske och du gör det med fördel då du inte är hemma. Ett fast schema eller manuell start - du bestämmer. Roboten tömmer automatiskt sig själv i stationen som du tömmer ungefär en gång i månaden.

Vissa saker är livskvalitetshöjande - en snabb dator, riktigt bra hörlurar eller en skön säng. På den listan finner vi nu också en robotdammsugare i toppkvalitet.

Städresultat

i7 är + är en av de bästa robotdammsugarna på marknaden och en av de bästa jag själv testat. Den är väldigt noggrann i sin städning och får det rent i hörnen på ett sätt som jag inte sett någon annan robotdammsugare lyckas med.

Den städar förvånansvärt effektivt och smart och ser till att det blir rent överallt i hemmet. Med sin låga höjd på 9,20 cm kommer den in under i alla fall min soffa. Det enda negativa jag har att säga om själva städningen är som sagt att den ibland har svårt att få upp de allra tyngsta gruskornen. Men det löser du lätt genom att bara köra den en extra gång.

Specifikationer
Batteritid
3300 mAh, 75 minuters dammsugning
Höjd
Låga 9,20 cm
Alexa / Google Assistant
Ja
Automatisk tömning
Ja, i stationen som du sedan själv tömmer
Schemaläggning
Ja
Om robotdammsugare från Irobot

iRobot och serien av Roomba är kanske en av de mest välkända robotdammsugarna på marknaden. De har funnits med sedan begynnelsen och har i princip varit synonymt med robotdammsugare. I början av 2010-talet har de varit ohotade men andra tillverkare har kommit ikapp och gett konkurrens. Med iRobot Roomba i7+ visar iRobot att de fortfarande är en topptillverkare och det gör de med råge.


Victor Svaleklint
Victor SvaleklintExpert inom robotdammsugare

Med ett stort intresse för allt vad teknik heter har jag specialiserat mig på automation. Smarta lampor, röststyrning, självgående hushållsartiklar och den lilla extra komforten har alltid varit av stort intresse. För att alla skall ha tillgång till smarta hem har jag länge arbetat som tekniker och personligen installerat otaliga smarta och individanpassade lösningar. Själv har jag automatiserat hela mitt hem, både för bekvämligheten och för jag uppskattar utmaningar. Mitt ledord är att automation är för alla, såväl nybörjaren som den inbitne entusiasten.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om iRobot Roomba i7+ 7558?

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Fantastisk robotdammsugare som underlättar min vardag. Det trevliga med detta är att det skapar kartor för varje rum och du kan bestämma vilka rum som ska dammsugas. Inga problem att resa på semester och fortfarande släppa den eftersom den har en väska som den tömmer sig i. Så mitt hem behöver jag inte suga när jag kommer hem. Ett bra köp.

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Jag gillar verkligen den här Roomba eftersom den har väldigt bra navigering när det gäller roomba980. Det är också mycket trevligt för dig som vill använda det i flera zoner i hemmet. Då skapar det kartor över själva huset / zonen och du ritar bara zonerna på kartan i appen. Den har god absorptionsförmåga och kan enkelt flyttas från golv till golv. Bra köp.

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Har haft denna robot ganska länge nu och är mycket nöjd. det gör ett perfekt jobb, och du glömmer nästan att det är där. Huset är dammfritt och kaninerna är frånvarande. Gräver att det bara är att bära det till alla våningar även om basstationen inte finns på det golvet. Slå på den via appen så är golvet klart när du kommer hem från jobbet. Cool att du skapar utrymme i appen, och extra stilfullt att du kan säga "hej google, dammsug kök", och sedan gör han det. Kunde inte ha varit förutom den här Irobot :-)

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Köpte en i7 + för ett år sedan och var mycket nöjd med den. Har en hund som tappar lite. Robot Vacuum Cleaner är utmärkt för dammsugning av både päls, kaninkaniner, svarta gummiknötter från konstgräset, brödsmulor och liten ask från vedspisen. Kör över dörrtrösklarna utan problem. Fungerar också med Google Home. "Hej Google, starta robotdammsugaren" och hicka att den är igång. Har gjort en del research med IFTTT också, så nu börjar roboten varje gång jag lämnar hemmet. Ganska kul. Det bästa måste vara att det tömmer sig själv. Jag behöver inte tänka på någonting. Roboten berättar när den vill uppmärksamhet genom appen.