Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Huawei Freebuds 3 - en självklarhet för Huawei-användaren

  • 27 februari 2020
  • 27 hjälpta
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3.5
Se när vår expert Joakim Ewenson testar Huawei Freebuds 3 Wireless In-ear.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Huawei-användare? Köp!
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Har du en Huawei P30 eller annan modern Huawei-telefon, allra helst med EMUI10 eller senare? Vad väntar du på? Spring och köp, nu! Solklart betyg på 4,5/5 med god potential till ytterligare höjning om man får bättre ordning på brusreduceringen i vind!

Inte för dig med iPhone
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
1.5

Sugen på Freebuds 3 som alternativ till Apples AirPods? Tja, rent ljudmässigt så är de absolut en värdig utmanare. När det handlar om allt annat så kommer du snart sakna inställningsmöjligheter och tillgång till uppdateringar. Huawei Freebuds 3 är verkligen inte dåliga som så, men för iPhone finns bättre alternativ och därmed blir det inte mer än 1,5/5 i betyg för dig med iPhone som mobiltelefon.

Öppet OCH brusreducerat

Huawei Freebuds 3 har en öppen design som av sin natur inte stänger ute allt ljud för dig som användare. Trots detta har man ändå jobbat in en brusreducering för att minska omkringliggande brus och bakgrundssorl vid resor eller användning i kontorslandskap.

För egen del så har jag dock inte lyckats få brusreduceringen att fungera särskilt väl i de förutsättningar som jag träffar på. Istället för att filtrera bort det vindbrus jag normalt träffar på i mitt yrke som lokförare, så verkar istället brusreduceringen förstärka vinden vilket ger en rätt oangenäm upplevelse.

Bäst med en Android-telefon

Även om Freebuds 3 jobbar över blåtand och därmed fungerar med i stort sett alla blåtandsenheter som kan skicka ljud så är det tveklöst så att de fungerar som allra bäst med en Android-telefon och då allra helst en Huawei-telefon där du kan installera tillhörande app, Huawei AI-life.

Med appen kan du göra ändringar i hur tryckningar på hörlurarna skall fungera, exempelvis välja om det ska vara samma funktion i båda eller om den ena skall aktivera brusreducering och den andra för start/paus/låtbyte i uppspelning. Det är även genom denna app som du får uppdateringar av hörlurarnas mjukvara så om du vill kunna förbättra dina Freebuds 3 med tiden, då gör du bäst i att använda en Android-telefon till dem. Volymkontroll finns tyvärr inte inbyggt, men mikrofon för samtal gör.

Ljudbild

Det som kanske är viktigast av allt när det gäller hörlurar är ju ändå hur de låter under olika förutsättningar. Här är min upplevelse riktigt positiv och även om jag primärt använder mina hörlurar för att lyssna på poddar under arbetsdagen så har jag ju givetvis även testat ren musikuppspelning med riktigt gott resultat.

Huawei Freebuds 3 levererar ett riktigt trevligt och klart ljud vid uppspelning av poddar samt levererar förvånansvärt bra med tryck vid musik- och videouppspelning. Givetvis får du generellt bättre ljud med hörlurar av typen in-ear men Freebuds har definitivt inget att skämmas för!

Trådlöshet och andra praktiska ting

Huawei Freebuds 3 är ett par hörlurar av typen true-wireless, det vill säga att det inte finns ett spår av sladd någonstans. Koppling mot din tekniska enhet sker via Bluetooth 5.1 och hörlurarna fungerar precis lika bra när man använder endast en såväl som båda hörlurarna för att lyssna på sitt favoritljud.

Laddning sker via laddningsfodralet som erbjuder laddning antingen via USB-C eller trådlös laddning med Qi-standarden. Fulladdade hörlurar spelar sedan i ca 4 timmar eller totalt ca 20 timmar med stundvis stödladdning från laddningsfodralet, där hörlurarna får bo i ungefär en timme för att nå full laddning.

Lättkopplade, om…!

Använder du en Huawei-telefon med EMUI10 eller nyare så får du även en förenklad kopplingsprocess mycket likt den som Apple erbjuder mellan iPhone och AirPods, där du helt enkelt öppnar upp laddningsfodralet i närheten av din Huawei-telefon och sedan blir erbjuden att koppla samman de två.

Använder du någon annan tillverkares Android-telefon, en iPhone eller valfri annan blåtandskompatibel enhet så kopplar du istället på det traditionella sättet, genom att hålla inne en knapp på laddningsfodralet och sedan leta efter dina Freebuds i din blåtandspanel. Kanske inte fullt lika smidigt men verkligen inte besvärligt heller!

Specifikationer
Speltid
4 timmar, totalt upp till 20 med stödladdning i fodralet
Laddning
Trådad (USB-C), trådlös laddning (Qi)
Vikt
48 g totalt inkl laddningsfodral, 4,5 g per hörlur
Bluetooth
v 5.1
Övrigt
Brusreducering, enkel sammankoppling med Huawei-telefoner
Om hörlurar från Huawei

Huawei har som så många andra mobiltelefontillverkare upptäckt behovet av att komplettera sitt utbud av telefoner med trådlösa hörlurar av bra kvalité. Den senaste upplagan av true wireless-hörlurar heter Freebuds 3 och kommer i inte mindre än tre olika färger, klassiskt vitt och svart samt nu även eldigt röd eller Valentine Red som färgen kallas på engelska.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Huawei Freebuds 3 Wireless In-ear?

whome
whome

52 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Bra ljud och mycket bra BT räckvidd. Jag kan låta mobilen ligga i ett rum och gå runt i nästan hela lägenheten utan att tappa kontakten mellan lurarna och mobilen. Det är BETYDLIGT mycket bättre än andra BT-lurar! Dom är dessutom sköna att använda och lätta att ladda (trådlöst & med USB C). Noise cancelling tycker jag funkar OK. Så vad kan man klaga på? Kanske att dom åker ur öronen om man inte är försiktig, tränar eller liknande. Men å andra sidan sitter dom skönare i örat så det är en balansgång. Jag gillar dom helt enkelt.

B
BadRobster

16 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Tveklöst miltals före Apple Ipod 2 lurar kan jag säga som mångårig iPhone användare och lite frälst i Apples telefoner. Men här snackar vi Grymt bra ljud och med en mikrofon som gör att man utan problem kan vara i högljudd miljö och ändå så hörs bara ens röst för den man pratar med och därmed är miltals före Ipods sorgliga mikrofon och ljudnivå. Negativt är att de inte ger full kompabilitet med Apples telefoner och att det inte går att justera ljudet på lurarna, utan att man måste fram med telefonen och justera. LÅNG taltid eller tid att lyssna på musik jämfört med ipods är också ett stort plus. Helt ärligt så bokstavligen slängde jag mina ipods i soporna efter att ha haft dessa en månad och beställde ytterligare ett par till frugan.

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra ljud, de första 10 sekunderna, men tyvärr är passformen katastrof, så lurarna "glider ut ur öronen" och då försämras ljudkvalitén. Används till att prata i telefon.

T
Tarik

4 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Inte alls nöjd med ljudet, mistänker att formen inte passar mina öron. Snygga är de men ljudmässigt kan de inte jämföras med Samsungs egna buds eller Bose inears i samma prisklass. Helt enkelt försvinner stora delar av ljudbilden, både bas och diskanten pga vad jag tror att de hänger på öronen och inte kommer längre in. Förstår att det är öppna hörlurar, med för och nackdelar men man ska kunna höra musiken om man är på gymmet eller bussen vilket jag knappt gör. Som tur är har jag bara lånat ett par för att testa och inte köpt de. För min del är de ok för nyheter eller ljudböcker men musiken funkar de inte för. Anc fungerar inte alls med min samsung 20+ som jag testat i olika miljöer.

S
Stepout

14 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Jag tål inte silikon och därmed inte heller in-ear hörlurar. Jag tycker även om att kunna höra omgivningen så dessa lurarna blev valet efter mycket efterforskningar. Köpt på Elgiganten med prisgaranti som telefonshoppen(har absolut inget bra att säga om telefonshoppen) erbjöd för 1190 kr. Jag säger bara :WOW! Jättebra ljud och bas. Mycket bra stabil koppling mellan mobil och mellan hörlurarna. Har testat samtal i rejäl blåst, ingen har klagat. Dom hör mig lika bra som "att man pratar direkt i telefonen" Noise cancelling funktionen som jag sett fått en del kritik förstår jag mig inte på, det är ju självklart att allt ljud inte kan tas bort pga designen till hörlurarna men det tar verkligen bort ljud från omgivningen på ett bra sätt. Blåser det ute så hör man inte den och det tar bort olika surrande ljud Det har ju kommit flera uppdateringar sen hörlurarna släpptes och jag tycker allt fungerar klockrent. Jag kontrollerar hörlurarna via Google assistenten. Rekommenderas starkt av mig! Har aldrig provat huawei då jag är en Samsung fantast egentligen, men frågan är om jag inte håller på att ändra mig ⭐