Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Corsair HS65 Wireless
  • 3 april 2023
  • 28 hjälpta
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Stilren och trådlös gaming
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Vi var väldigt förtjusta redan i den trådade varianten av HS65 och de trådlösa är definitivt inte någon besvikelse heller. Till det yttre närmast identiska, minus sladd, och ljudet är även det i nivå med den sladdbundna varianten. Trådlös frihet gör livet lite lättare och bara att kunna springa iväg till köket för att hämta ett glas vatten utan att antingen slita med sig varken dator eller slita av sig hörlurarna gör det värt den extra kostnaden, om du har pengarna över det vill säga.

Sådär för bantad budget
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.5

Redan den trådade varianten av HS65 är lite utanför räckvidd för er med begränsad budget. För att få trådlös frihet så handlar det om ytterligare runt en femhundring i skrivande stund. Hur bra de än må vara så hjälper det inte om pengarna tar slut innan du når i mål. Så länge du inte är specifikt ute efter Corsair-looken eller vill komplettera ett befintligt system i din iCUE-samling så finns det billigare alternativ som levererar nästan i nivå på samtliga punkter.

En bekant upplevelse

När vi packar upp Corsair HS65 Wireless så sprider sig en känsla av déjà vu. Föga förvånande, eftersom det enda som egentligen skiljer till det yttre mot den sladdbundna varianten vi tidigare testat är just det, en sladd. Och att detta exemplar är vitt och det andra var svart då.

Gemensamt är en väldigt stilren och behaglig design med samma trevliga materialval och detta är ett par hörlurar du kommer undan med i såväl spel som möten, om så skulle önskas.

På den vänstra hörluren hittar vi volymreglage, USB-anslutningen samt en knapp för att tysta mikrofonen, något som även går att göra genom att höja upp den lodrät.

Höger hörlur har även den två knappar, en av-/på-knapp samt en för anslutning via blåtand till lämplig enhet.

Sladden kapad

Någon hos Corsair har uppenbart varit framme med en sax och kapat den sladd som tidigare förband dig med din dator på fysiskt mått. Istället hittar vi nu en USB-C-anslutning som du kan använda dels för laddning av hörlurarna, dels för anslutning till dator för att exempelvis kunna uppdatera mjukvaran i hörlurarna.

Tack vare trådlösheten så blir även vikten mindre kännbar, eftersom det helt enkelt inte finns något som riskerar fastna eller som drar i allmänhet. Corsair HS65 är kanske inte de lättaste hörlurarna på marknaden, men de är verkligen inte särskilt tunga heller.

Ljudupplevelse för gaming

Min personliga kopp te när det gäller gaming är just nu fördelat på Microsoft Flight Simulator och PUBG - Player Unknown Battlegrounds. Samma som när vi gick igenom den sladdbundna varianten av HS65 helt enkelt. Precis som sitt trådbundna syskon så är spelupplevelsen med beröm godkänd och personligen så tycker jag detta är en behagligare upplevelse än vad exempelvis det tekniskt mer avancerade HS80 erbjuder.

Upplevelsen i battle royal-spel som PUBG är utmärkt och med iCUE-mjukvaran får du en trovärdig surroundupplevelse som helt klart kan hjälpa dig höra vart fienden befinner sig.

I spel som Microsoft Flight Simulator får du en ordentligt tillfredställande bas när du drar på motorerna för fullt inför start och den nedfällbara mikrofonen ger en autentisk känsla när du kommunicerar med exempelvis flygtrafikledning online.

Ljudupplevelse för musik

Ett par gaminghörlurar är kanske inte det första en tänker på för att avnjuta musik och ärligt talat, det är nog bäst så. För även om Corsair HS65 fungerar utmärkt för många olika typer av spel så är upplevelsen kanske inte lika mycket på topp vad gäller musik.

Visserligen kan du anpassa ljudbilden till viss del via iCUE-mjukvaran för att på så vis få den att fungera för din musiksmak, men du vinner väldigt mycket på ett par dedikerade hörlurar som är bättre anpassat för musik jämfört med ett par gaminghörlurar.

Krisar det sig så går det fint att ansluta HS65 Wireless via blåtand till din mobila enhet, men räkna inte med några underverk av något slag.

Trådlöst bra

Den sladdanslutna varianten av Corsair HS65 är en riktig favorit för undertecknad. För ett hyfsat rimligt pris får du ett par bekväma och bra gaminghörlurar med en förhållandevis stilren design. Med HS65 Wireless får du i princip samma sak, fast utan sladd. Detta medför dels att du blir befriad på ett annat sätt när du bär hörlurarna, dels att du behöver tänka på batteriet när du använder hörlurarna.

Upplevelsen som helhet är tveklöst positiv även om jag kanske inte är fullt lika lyrisk som jag var kring de sladdanslutna.

Corsair HS65 Wireless är dock ett utmärkt par trådlösa gaminghörlurar som definitivt har gett mig ett antal timmars mycket behagliga spelupplevelser.

Priset är kanske inte inom allas budget men har du råd, så är jag övertygad om att du kommer bli mycket nöjd!

Specifikationer
Vikt
275 g
Frekvensomfång
20 - 20000 Hz
Känslighet
114 dB
Impedans
32 ohm
Högtalarelement
50 mm
Anslutning
2,4 GHz trådlös mottagare alternativt via Bluetooth 5.2
Batteritid
Upp till 24 timmar
Mikrofonimpedans
22 kohm
Mikrofonens frekvensomfång
100 - 10000 Hz
Mikrofonens känslighet
-41dB
Om hörlurar från Corsair

Corsair hör tveklöst till ett av de största och mest välkända tillverkarna när det gäller gamingtillbehör av olika slag. Utbudet består av såväl komponenter, hela datorer som kringutrustning och däribland då gaminghörlurar för de flesta plånböcker med prislappar från cirka femhundringen till tusentals kronor.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer