Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass

  • 8 november 2019
  • 37 hjälpta
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Se när vår expert Björn Sige testar Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som vill ha ett par tokbra NC-lurar till vardags och på jobbet
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Headphones 700 är en grym NC-lur på stan och i kontorsmiljö. De är fantastiska musikförmedlare i nästan alla situationer och brusreduceringen är bland det allra bästa du kan få idag. Den överlägsna mikrofonen gör dem också lämpliga för yrkesresenärer som ofta för kundsamtal i miljöer med mycket oväsen.

Söker du en optimal reselur?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Headphones 700 är ej hopfällbara och känns heller inte direkt stryktåliga. Brusreduceringen är grym för kontor och dagspendling, men Sony WH-1000XM3 lär vara ännu mer effektiv på flyget. Även föregångaren QC35II är, rent ergonomiskt, en mer renodlad reskamrat än Headphones 700.

Introduktion

Bose, pionjärerna inom aktiv brusreducering, var länge ledande inom segmentet med sin QuietComfort-serie av hörlurar. Men så fick konkurrenterna, med Sony i framkant, för sig att på riktigt gå på offensiven och utmana Bose på sin hemmabana. Till slut lyckades Sony göra köttfärs av QC-lurarna med sina WH-1000XM3. Bose har dock inte legat på latsidan, utan vill naturligtvis skydda sin titelstatus som tillverkare av de bästa NC-lurarna på marknaden. Resultatet av den strävan är Headphones 700.

Valet av namn har rest några ögonbryn men för mig är det bara logiskt. Det går i linje med Boses nya sortiment av stilrena, smarta AV-produkter med ’lifestyle’-approach (t ex Soundbar 700 och Home Speaker 500) - ett koncept tydligt tänkt att konkurrera med t ex Sonos och B&W Play.

I kartongen

Headphones 700 levereras inuti vad som känns som ett ganska väl skyddande fodral. Kablage för 2,5-3,5mm samt USB-A - USB-C ligger gömda under en magnetisk ficka. Snyggt.

Design, kvalitet & komfort

Headphones 700 är inte billiga - saftiga 4400 kronor vill Bose ha för dem. Men de har iallafall en behaglig premiumkänsla som faktiskt slår Sony på fingrarna och gör första intrycket till en angenäm upplevelse. Snygga är de också. Det finns dock ett par designval som jag vill ifrågasätta. För det första går Headphones 700 inte att vika ihop vilket gör att de tar onödigt mycket plats i handbagaget. Jag undrar också varför kåporna roterar åt ’fel’ håll. Bra om du snabbt vill lägga hörlurarna på ett bord antar jag, men konstigt när du vill bära hörlurarna runt nacken - vilket de flesta lär vilja göra emellanåt.

Nåväl, komforten är iallafall riktigt bra. Inte fullt så fantastisk som Sony, men mer än tillräckligt för flera timmars lyssning.

Headphones 700 är ej IP-klassade.

Funktioner & mobilapp

Touch-gränssnittet på Headphones 700 är bland det bästa jag upplevt. Du kan bara svepa och trycka på främre halvan av kåpan, men responsen är riktigt rapp och följsam. Ta lärdom, Sony.

Och TACK Bose för att ha inkluderat Bluetooth med multi-parkoppling, verkligen är en uppskattad funktion då du kan vara ansluten t ex till dator och mobil samtidigt. Som jag saknar detta i mina Sony.

Lika lyrisk är jag inte över den ackompanjerande ’BOSE Music’- appen. Den är snygg måhända, men jag har bara fått den att fungera en endaste gång under tiden jag haft lurarna. Hur den funkar på Androidtelefoner kan jag tyvärr inte svara på.

I teorin ska du kunna ställa NC-effekten i 10 nivåer och använda något Bose kallar för ”Bose AR”, en plattform som lovar innovativ implementering av hörlurar i augmented reality-sammanhang. Någon EQ som exempelvis Sony och JBL inkluderar finns dock inte, så det är till att du är nöjd med ljudet från början.

ANC-prestanda

Även avstängda märks det hur bra Headphones 700 sluter tätt om öronen. Men på med strömmen och det blir fantastiskt tyst, med bara ett nästintill ohörbart sus i utbyte.

Frågan på allas läppar lär vara huruvida Bose lyckats toppa Sony på den här punkten. Svaret är att båda hörlurarna håller absolut toppklass vad gäller brusreduceringen och vilken du än väljer kommer du att bli riktigt imponerad. Men, rent subjektivt utifrån mina jämförelser i olika miljöer, är Sony fortfarande snäppet mer effektiv - iallafall på att dämpa lågfrekvent buller.

Bose plockar också upp ljudet/vibrationerna från mina fotsteg mycket tydligare än vad Sony gör, potentiellt irriterande om du tänker promenera mycket med dem.

Ljudkvalitet

Korta versionen; ljudkvalitén ur Bose Headphones 700 är så bra att alla utom de mest hängivna audiofilerna (och basgalningarna) kommer leva lyckliga med dem oavsett om det är till tonerna av Beethovens Moonlight Sonata eller Astrid S senaste singel.

Ljudbilden är glasklar och verkligen raffinerad, tydligt mer så än JBL-lurarna jag nyligen recenserat, och upplevs åtminstone subjektivt som bättre definierad än hos huvudkonkurrenten Sony WH-1000XM3. Det är dels tack vare basåtergivningen, som är stramare, mer exakt och mindre svulstig i Headphones 700.

Mellanregistret är klangmässigt riktigt bra men en smula betonat, vilket kan uppfattas som positivt till en början då det får ljudet att kännas tydligare/krispigare. Men i slutändan kom jag att föredra Sony, som känns mindre framfusiga och inte framkallar lyssningströtthet.

Skillnaderna är inte enorma och för de flesta lär det vara smak som avgör. Gillar du ett detaljerat och luftigt ljud lär du uppskatta Headphones 700, medan EDM- och hiphop-nörden troligtvis kommer att föredra Sony. Rent tekniskt håller ljudkvalitén i båda lurarna, för den här kategorin, absolut toppklass.

En klar fördel med Sony är att du har möjlighet till EQ-inställningar i appen, något Bose som tidigare nämnts helt saknar.

Batteriprestanda & laddning

Headphones 700 har sämre batteritid än Sony WH-1000XM3, 20 timmar ungefär med ANC aktiv mot Sonys nästan 30. Men lyckligtvis finns USB-C snabbladdning som, likt med Sony, ger löjligt mycket speltid på bara en kvart, om det skulle knipa. Ingen av dem lär ge någon batteriångest men Sony är klart mer imponerande på pappret.

Specifikationer
Anslutning
USB-C
IP-klassificering
Nej
Vikt
250 g
Bluetooth
5.0
Tid snabbladdning
Upp till 2,5 timmar
Max speltid på en laddning
20 timmar
Om hörlurar från Bose

Amerikanska Bose är sedan starten 1964 ett högt innovativt företag med en mängd patent som gjort dem kända inom olika områden av ljudindustrin. Förutom brusreducerande hörlurar tillverkar Bose även bilsystem, bärbara högtalare, hembiosystem samt väldigt specialiserade nischprodukter som Soundwear Companion & Bose Frames (solglasögon med inbyggt musiksystem!).

Boses produkter är ofta relativt dyra och som de flesta populära produkter med högt pris gillar folk att prata illa om dem. Jag har dock alltid respekterat Bose för mer än bara designen och imponerats bland annat över vad de lyckats få ut för ljudegenskaper ur förhållandevis väldigt små högtalarkabinett. Ministereon Wave är ett bra exempel.


Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Prisjakt skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset?

billeohamn
billeohamn

58 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Allt OK, men inte imponerad över touchknapparna. På mina gamla Bose-hörlurar är det fysiska knappar, fungerar mycket bättre.

c
charlie2999

19 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan

Good sound, and superb mic and call quality. I bought these for online meetings and they are great for it. I was cooking dinner while using them and non one could hear it, but they heard me perfectly.

J
Jorel83

10 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Använder dessa med min Huawei P40 Pro och dator. Bättre passform och enklare använda än Sonys och lika bra eller bättre ANC. Perfekta hörlurar och Bose's garantier är utomordentligt bra, bara kontakta dom om det är reklamation och man får nytt headset på 10 dagar. Aldrig hört missljud eller annat problem. Rekommenderas! + Kvalite, ljud, funktion, garanti, hållbarhet. ANC är riktigt bra. - Uppdaterat 20211011 Mikrofonen i dessa är kassa eller fel på mitt huvudspassform folk hör mig dåligt men aningen bättre än äldre versionen, dock totalt oacceptabelt för ett 3K headset. - Dyra

W
Wicap

24 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Okej ljud, underbart bra mic, bra NC. Extremt bra NC för oljud som filtreras bort för de som lyssnar på en. Totalt värdelös programvara, om den används på två enheter samtidigt. Pratar jag med någon och får en notifikation på andra enheten, då tar andra enheten över helt och den jag pratar med hör inte mig. Sjukt irriterande om man är på ett möte t.ex. Basic funktionalitet som bara skall funka, fungerar alltså inte. Förstår inte hur man kan göra sånt dålig programvara för så dyra headset.

Miltex
Miltex

68 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Mycket nöjd med dessa lurar! Mina första noice cancelling, så har inga jämörelser förutom mot icke noice cancelling lurar. +Noice cancelling, magiskt, så underbart att kunna stänga av ljudet runt om kring mig +Bra dämpning ävenutan noice cancelling påslaget +Bra ljud för musik (enligt mina mått), blir ännu bättre om man slår av noice cancelling när man inte behöver den funktionen igång. +Riktigt bra för digitala möten, då micen även isolerar rösten så att andra mötesdeltagare slipper höra bakgrundsljud såsom andra röster etc. +Sitter skönt, kan användas i många timmar utan obehag +Diskret design som inte sticker ut +smidigt att koppla in flera enheter +Lång batteritid -Laddfodral inte inkluderat, men går att köpa separat -Går ej att använda under laddning, kanske är en säkerhetsgrej..? +/- Touchkontroller, tar ett tag att vänja sig vid...