Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass
  • 8 november 2019
  • 59 hjälpta
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Se när vår expert Björn Sige testar Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som vill ha ett par tokbra NC-lurar till vardags och på jobbet
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Headphones 700 är en grym NC-lur på stan och i kontorsmiljö. De är fantastiska musikförmedlare i nästan alla situationer och brusreduceringen är bland det allra bästa du kan få idag. Den överlägsna mikrofonen gör dem också lämpliga för yrkesresenärer som ofta för kundsamtal i miljöer med mycket oväsen.

Söker du en optimal reselur?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Headphones 700 är ej hopfällbara och känns heller inte direkt stryktåliga. Brusreduceringen är grym för kontor och dagspendling, men Sony WH-1000XM3 lär vara ännu mer effektiv på flyget. Även föregångaren QC35II är, rent ergonomiskt, en mer renodlad reskamrat än Headphones 700.

Introduktion

Bose, pionjärerna inom aktiv brusreducering, var länge ledande inom segmentet med sin QuietComfort-serie av hörlurar. Men så fick konkurrenterna, med Sony i framkant, för sig att på riktigt gå på offensiven och utmana Bose på sin hemmabana. Till slut lyckades Sony göra köttfärs av QC-lurarna med sina WH-1000XM3. Bose har dock inte legat på latsidan, utan vill naturligtvis skydda sin titelstatus som tillverkare av de bästa NC-lurarna på marknaden. Resultatet av den strävan är Headphones 700.

Valet av namn har rest några ögonbryn men för mig är det bara logiskt. Det går i linje med Boses nya sortiment av stilrena, smarta AV-produkter med ’lifestyle’-approach (t ex Soundbar 700 och Home Speaker 500) - ett koncept tydligt tänkt att konkurrera med t ex Sonos och B&W Play.

I kartongen

Headphones 700 levereras inuti vad som känns som ett ganska väl skyddande fodral. Kablage för 2,5-3,5mm samt USB-A - USB-C ligger gömda under en magnetisk ficka. Snyggt.

Design, kvalitet & komfort

Headphones 700 är inte billiga - saftiga 4400 kronor vill Bose ha för dem. Men de har iallafall en behaglig premiumkänsla som faktiskt slår Sony på fingrarna och gör första intrycket till en angenäm upplevelse. Snygga är de också. Det finns dock ett par designval som jag vill ifrågasätta. För det första går Headphones 700 inte att vika ihop vilket gör att de tar onödigt mycket plats i handbagaget. Jag undrar också varför kåporna roterar åt ’fel’ håll. Bra om du snabbt vill lägga hörlurarna på ett bord antar jag, men konstigt när du vill bära hörlurarna runt nacken - vilket de flesta lär vilja göra emellanåt.

Nåväl, komforten är iallafall riktigt bra. Inte fullt så fantastisk som Sony, men mer än tillräckligt för flera timmars lyssning.

Headphones 700 är ej IP-klassade.

Funktioner & mobilapp

Touch-gränssnittet på Headphones 700 är bland det bästa jag upplevt. Du kan bara svepa och trycka på främre halvan av kåpan, men responsen är riktigt rapp och följsam. Ta lärdom, Sony.

Och TACK Bose för att ha inkluderat Bluetooth med multi-parkoppling, verkligen är en uppskattad funktion då du kan vara ansluten t ex till dator och mobil samtidigt. Som jag saknar detta i mina Sony.

Lika lyrisk är jag inte över den ackompanjerande ’BOSE Music’- appen. Den är snygg måhända, men jag har bara fått den att fungera en endaste gång under tiden jag haft lurarna. Hur den funkar på Androidtelefoner kan jag tyvärr inte svara på.

I teorin ska du kunna ställa NC-effekten i 10 nivåer och använda något Bose kallar för ”Bose AR”, en plattform som lovar innovativ implementering av hörlurar i augmented reality-sammanhang. Någon EQ som exempelvis Sony och JBL inkluderar finns dock inte, så det är till att du är nöjd med ljudet från början.

ANC-prestanda

Även avstängda märks det hur bra Headphones 700 sluter tätt om öronen. Men på med strömmen och det blir fantastiskt tyst, med bara ett nästintill ohörbart sus i utbyte.

Frågan på allas läppar lär vara huruvida Bose lyckats toppa Sony på den här punkten. Svaret är att båda hörlurarna håller absolut toppklass vad gäller brusreduceringen och vilken du än väljer kommer du att bli riktigt imponerad. Men, rent subjektivt utifrån mina jämförelser i olika miljöer, är Sony fortfarande snäppet mer effektiv - iallafall på att dämpa lågfrekvent buller.

Bose plockar också upp ljudet/vibrationerna från mina fotsteg mycket tydligare än vad Sony gör, potentiellt irriterande om du tänker promenera mycket med dem.

Ljudkvalitet

Korta versionen; ljudkvalitén ur Bose Headphones 700 är så bra att alla utom de mest hängivna audiofilerna (och basgalningarna) kommer leva lyckliga med dem oavsett om det är till tonerna av Beethovens Moonlight Sonata eller Astrid S senaste singel.

Ljudbilden är glasklar och verkligen raffinerad, tydligt mer så än JBL-lurarna jag nyligen recenserat, och upplevs åtminstone subjektivt som bättre definierad än hos huvudkonkurrenten Sony WH-1000XM3. Det är dels tack vare basåtergivningen, som är stramare, mer exakt och mindre svulstig i Headphones 700.

Mellanregistret är klangmässigt riktigt bra men en smula betonat, vilket kan uppfattas som positivt till en början då det får ljudet att kännas tydligare/krispigare. Men i slutändan kom jag att föredra Sony, som känns mindre framfusiga och inte framkallar lyssningströtthet.

Skillnaderna är inte enorma och för de flesta lär det vara smak som avgör. Gillar du ett detaljerat och luftigt ljud lär du uppskatta Headphones 700, medan EDM- och hiphop-nörden troligtvis kommer att föredra Sony. Rent tekniskt håller ljudkvalitén i båda lurarna, för den här kategorin, absolut toppklass.

En klar fördel med Sony är att du har möjlighet till EQ-inställningar i appen, något Bose som tidigare nämnts helt saknar.

Batteriprestanda & laddning

Headphones 700 har sämre batteritid än Sony WH-1000XM3, 20 timmar ungefär med ANC aktiv mot Sonys nästan 30. Men lyckligtvis finns USB-C snabbladdning som, likt med Sony, ger löjligt mycket speltid på bara en kvart, om det skulle knipa. Ingen av dem lär ge någon batteriångest men Sony är klart mer imponerande på pappret.

Specifikationer
Anslutning
USB-C
IP-klassificering
Nej
Vikt
250 g
Bluetooth
5.0
Tid snabbladdning
Upp till 2,5 timmar
Max speltid på en laddning
20 timmar
Om hörlurar från Bose

Amerikanska Bose är sedan starten 1964 ett högt innovativt företag med en mängd patent som gjort dem kända inom olika områden av ljudindustrin. Förutom brusreducerande hörlurar tillverkar Bose även bilsystem, bärbara högtalare, hembiosystem samt väldigt specialiserade nischprodukter som Soundwear Companion & Bose Frames (solglasögon med inbyggt musiksystem!).

Boses produkter är ofta relativt dyra och som de flesta populära produkter med högt pris gillar folk att prata illa om dem. Jag har dock alltid respekterat Bose för mer än bara designen och imponerats bland annat över vad de lyckats få ut för ljudegenskaper ur förhållandevis väldigt små högtalarkabinett. Ministereon Wave är ett bra exempel.


Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast som driver eget företag inom digital medieproduktion, fotografi & marknadsföring. På hobbysidan har jag en särskild förkärlek till musik och har haft ett brinnande HiFi-intresse sedan 14 års ålder. Jag har under den tiden sysslat med allt från högtalarbaserad Hi-Fi och hemmabio, byggt egna högtalare och delningsfilter samt köpt, sålt och testat hörlurar i prisklasser allt från 60 kronor till 600 000 kronor. På Prisjakt kan du se mig ranka och utvärdera allt från Bluetooth-högtalare, till soundbars, till studiohörlurar och brusreducerande hörlurar. Allt görs med omtanke och med målsättning att ge bästa möjliga köpråd till er läsare!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset?

j
jordekorre
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Takes awhile to connect with Bluetooth consistently when you turn them on. Then, Amazon Alexa breaks into your programming randomly with "connect to your Alexa app and try again" which you cannot deactivate. So annoying and disruptive. Worse than much less expensive headsets

J
Jorel83
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan

Uppdaterar mitt omdöme, mina Bose 700, blev utbytta på garanti efter 1.5 år, i mars 2021. April 2023 så börjar dom boot-loopa så testade allt som logiskt går göra sen ringer jag Bose som utan fler frågor bara tar serienr, skickar fraktsedel och sen får jag igen returnera produkten för att få ett par i utbyte. 1 månad över 2 års garanti! Fantastisk garanti och utmärkt support! Enda negativa är: Mikrofonen är rätt kass men den satans bra garantin väger upp allt.

o
ollaxe
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Riktigt förundrad över hur ett par hörlurar kan ha så många buggar i sin firmware, de är inte sällan de krashar eller paus-gesten bara slutar fungera. Räckvidden är inget vidare och ibland cuttar ljudet även om jag sitter precis vid datorn. Dessutom känns det som Boses taktik med att EQ:a upp billiga högtalar-element gick ett steg för långt med dessa. De är helt olyssningsbara när batteriet är dött och även med batteri finns en rejäl fasskiftning i de låga frekvenserna som är både hörbar och mätbar som har ett par negativa konsekvenser. För det första kan basen låta "tom" på ett onaturligt sätt, för det andra hanterar inte brusreduceringen plötsliga höga smällar eller poppande ljud (exempelvis att tappa en sked i golvet) särskilt väl på grund av respons-fördröjningen som en sådan fasskiftning resulterar i. Ur den aspekten är de alltså sämre än QC25 som jag ägde tidigare. Förutom det distar de också ovanligt mycket vid högre volymer, med ett ringande ljud. Är inte heller ett fan av att hörlurarna justerar EQn så basen är högre vid låga volymer, framför allt eftersom det inte blir så när man justerar volymen i mjukvara, vilket gör de helt värdelösa för kritisk lyssning. Det kan tyckas vara småsaker, men allt som allt plussar det på till en riktig besvikelse. Det är synd när flera andra aspekter av dessa hörlurar är så välutförda, exempelvis en trevlig ljudsignatur, den snabba och enkla parkopplingen, den inbyggda EQn och mikrofonerna som plockar upp rösten klart och tydligt och filtrerar bort oljud effektivt. Har lite av ett love-/hate-förhållande med dem, men jag skulle inte köpt dem igen och kan inte rekommendera dem. Det känns helt enkelt som en produkt som inte fick tillräckligt med tid i utvecklingsstadiet. Jag tror att ett par bättre högtalare och några månader till i QA hade gjort under. Edit: Lyckades gå till botten med varför paus-knappen inte fungerar ibland och det verkar vara något problem med Google Assistant. Har stängt av det så länge och nu verkar det i alla fall fungera. Återkommer med om det även hjälper mot crash-problemen.

B
BosseTheMan
114 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Tyckte dom var utmärkta ända tills dom sluta funka efter 2,5 år och garantin på 2 år gått ut. Trasigheten är att det brusar kraftigt i hörlurarna. Innan dess var jag supernöjd.

billeohamn
billeohamn
62 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Allt OK, men inte imponerad över touchknapparna. På mina gamla Bose-hörlurar är det fysiska knappar, fungerar mycket bättre.