Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Apple AirPods Max - bäst, men inte för alla
  • 26 februari 2021
  • 206 hjälpta
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Se när vår expert Björn Sige testar Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Är du iPhone-user och vill ha de bästa, mest välbyggda trådlösa ANC-lurarna på marknaden?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

De må begära ett lyxpris, men inget annat just nu rår på Airpods Max kombination av bygg- och ljudkvalitet, användarvänlighet och helt utmärkt implementerad ANC.

Är du Androidanvändare och/eller vill ha ett par smidiga lurar att ha med överallt?
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Det finns inte mycket poäng i att skaffa ett par Max om du inte redan gett Apple en stor bunt av dina sunt förvärvade stålar. Relativt hög vikt och ett ganska meningslöst fodral gör dem dessutom till en av de minst smidiga/portabla over-earlurarna i klassen.

Inledning

"WTF!! 6690 kronor, är de inte kloka?!"

Detta var troligtvis reaktionen hos 90% av de som följde lanseringen av Airpods Max. I ett segment där toppmodellerna vanligtvis begär ca 3500-4000 kronor drar Apple - en über mainstreamtillverkare - till med nästan det dubbla för sina första over-earlurar.

Sägas bör att hörlurar för 6000 kronor eller mer inte alls är någonting nytt; det finns gott om modeller på marknaden i den prisklassen och långt över. Men i bluetooth/ANC segmentet är vi inte vana vid att se sådana alternativ (även om det finns något enstaka, t ex B&O H95 för 8500) och självklart leder det till att många höjer på ögonbrynen.

Men den relevanta frågan är ju egentligen; vad får du för dina pengar och kan köpet på ett eller flera sätt motiveras?

ANC-hörlurar, som började med Bose och då främst var något man använde på flyget, är fortfarande i regel de minst välljudande lurarna i sitt prissegment (även om det blivit betydligt bättre) och i tanken välkomnar jag att någon höjer ribban och pushar på utvecklingen, även om det må kosta. Då Max ändå verkar sälja rätt bra hade det absolut inte förvånat mig om vi fick se fler alternativ ganska snart i detta nya segment av trådlösa 'premium ANC' - hörlurar.

I kartongen

Airpods Max kommer i en rejäl låda där allt är vitt och minimalistiskt presenterat i typisk Apple-manér.

Förutom hörlurarna i sitt fodral (mer om det senare...) finner du enbart dokumentation och en USB-C till lightningkabel för laddning.

Att parkoppla lurarna för första gången är busenkelt. Fram med en iPhone (vilket du BÖR ha om du överhuvudtaget funderar på att införskaffa Airpods Max) eller iPad och en typiskt lyxig Airpods-popup välkomnar dig och ber dig att parkoppla. Detta behöver du bara göra en gång, sedan kommer Max liksom sina småsyskon att koppla och switcha sömlöst mellan enheterna i ditt iCloud-nätverk beroende på vilken du använder där och då (sedan iOS 14).

Det funkar hur bra som helst och första intrycket är både intuitivt och lyxigt.

Design, kvalitet och komfort

Säga vad man vill om priset, men något man vackert får konstatera är att Max placerar samtliga av sina konkurrenter i bluetooth/ANC kategorin - möjligen undantaget B&O - fullkomligt i skamvrån vad gäller genomgående kvalitetskänsla. Här finns ingenting som känns det minsta billigt/plastigt, utan alla material och komponenter håller hög klass.

Nackdelen med att bygga lurar i övervägande metall är förstås att vikten snabbt går upp. 385 gram är märkbart mer än ANC-lurarna från Sony, Sennheiser och Bose men jag skulle inte kalla det tungt i absolut mening. Bygeln med hårband i väv gör ett kanonjobb med vikten och skapar ingen tryckpunkt ovanpå hjässan.

Öronkuddarna (som du enkelt kan rengöra samt byta ut med tiden till det extremt förmånliga priset av 850 riksdaler....) är mjukt vadderade, rymliga och andas bra, så öronen blir inte varma alls lika fort som i Sony XM4. Enda komfortanmärkan är egentligen att Max trycker relativt bestämt runt öronen. Man vänjer sig, men detta är nog inte hörlurar de flesta har på sig hela dagen lång utan vidare.

De är heller inga lurar du motionerar med och de är inte tätade mot väta och damm, så använd dem inte i regnet eller när du slipar tapet.

Funktionalitet

Om du är bekant med Airpods sedan tidigare kommer du känna dig som hemma här. Apples lurar är riktigt smidiga i hur de integrerar perfekt med iOS & macOS Big Sur och parkopplar sömlöst mellan enheterna i samma iCloud-nätverk. Det behövs ingen app.

Det finns i övrigt endast två fysiska kontroller båda på högra kåpan; en Apple Watch-inspirerad 'krona' som både klickar (play/pause/byt låt/Siri) och roterar (volym) samt en väl tilltagen knapp för byte av ANC-läge.

'Kronan' är såå jäkla mycket bättre än oprecisa touch-svepgester och layouter med 5 knappar intill varandra som du fortfarande inte lärt dig vad de sitter efter ett år. Dessa två kontroller är superlätta att hitta/särskilja även med handskar, det går att justera volymen väldigt precist och båda ger en robust och tillfredsställande klickkänsla. 10/10!

Men någon på/av-knapp finns inte. Och Airpods Max viker inte ihop för viloläge som t ex Sennheiser Momentum eller Beats Solo Pro. Istället väntas du placera dem i fodralet varpå magneter direkt utlöser strömsparläget. Det känns lite tradigt då fodralet i övrigt är snudd på meningslöst. Det är mycket bökigare att stoppa i och ur lurarna än vad man är van vid från Airpods och deras etuier, fodralet skyddar inte lurarna särskilt bra och känns onödigt svår/klumpig att packa och transportera runt.

Jag bör nämna Spatial Audio, Apples variant på virtuellt surroundljud. Det fungerar som utlovat och ger en häftig upplevelse till film, dock känns det mest som en kul grej att dema för polarna och som kommer vara mer användbar i Virtual Reality-sammanhang framöver. Det stöds i skrivande stund bara på nyare iOS-enheter, inom vissa tjänster (Apple TV+ och Disney+ är två) och ej på Apple TV... synd för oss som inte är så intresserade av att kolla film på mobila enheter.

Ljudkvalitet

På tal om ljud... hur låter AirPods Max?

Jo, riktigt bra. Toppklass faktiskt, för att vara bluetooth/ANC lurar.

Ljudbilden är märkbart renare och mer nyanserad (= mer "hi-fi") än Sony XM4. Diskanten är informativ men allt annat än forcerad; snarare lite dämpad i de nedre partierna antagligen medvetet, för att förebygga lyssningströtthet. De flesta köpare kommer att märka av kvalitéerna framförallt i basområdet. Max har ett klart fastare grepp än XM4 samtidigt som basen är rejält tung och ger mig en riktigt härlig ansiktsmassage med Drakes "In my Feelings".

Inledningsvis reagerade jag på att Max kändes lite beslöjade, men jag vande mig vid ljudbilden. Jag hade nog inte valt dem i första hand för kritisk lyssning och klassiskt, men till det mesta inom mainstream-musik - framförallt pop/rock - kommer det lite "snälla" ljudet troligtvis att vara mer till nytta än skada.

Är det natt och dag gentemot XM4? Njae. Och kan Hans Guldöra från Audiofilgatan 1A få bättre ljud för priset? Absolut. Han kan köpa ett par Sennheiser HD 560 + förstärkare (och ändå få pengar över) och allt utom djupbasen kommer att vara klart bättre. Men då tappar han convenience/plug&play-faktorn samt hela poängen med trådlösa ANC-lurar.

Det går att använda Max med kabel om du t ex behöver perfekt läppsynk, men du måste ha Apples specifika, svarta Lightning - 3,5mm variant som är skräddarsydd för ändamålet och snopet nog (you guessed it) inte medföljer. Kom igen, Apple.....

TLDR? Airpods Max låter överlag bäst i ANC-segmentet just nu, även om marginalerna inte är enorma mot konkurrensen.

ANC-prestanda

Airpods Pro är bland de bättre in ear-lurarna vad gäller aktiv brusreducering och har fortfarande den avgjort bästa implementeringen av ljudinsläpp i 'Transparency mode'. Det kommer därför inte som en chock att de mycket större och dyrare Airpods Max briljerar på båda dessa punkter.

Transparency-mode är nästan läskigt bra. Airpods Pro har ju en ventilerad design vilket sannolikt assisterar mycket i detta men vad jag kan se är Max helt förslutna runt öronen. Därför blir det ännu mer imponerande hur väl de bara "försvinner" än med Pro. Bakom ridån är det mikrofoner och smarta algoritmer som jobbar, men det låter exakt som att du har på dig ett par helöppna lurar. Så övertygande är genomsläppet.

Precis som med Pro sker övergångarna mellan de aktiva lägena snyggt och behagligt och jag hör inget brus alls i lurarna med varken ANC eller Transparency igång. Bravo! I mina ovetenskapliga tester är brusreduceringen aningens bättre än i referensen Sony XM4, vilket är riktigt imponerande. Och den superintuitiva implementeringen gör funktionen till en fröjd att använda.

Hatten av, Airpods Max är den nya ANC-mästaren.

Batteriprestanda & laddning

Airpods Max spelar i lite över 20 timmar på en laddning. Därefter laddar de fullt på ca 1,5h och ger upp till 1,5h speltid på bara 5 minuter. Du är med andra ord "covered" vad gäller batteritid och detta är ett område där det verkligen lönar sig att skaffa ett par riktiga overear-hörlurar framför små inears.

För de allra längsta flygresorna har Sony XM4 och B&W PX7 en fördel med sina 30h men i min erfarenhet är det extremt få andra situationer där du behöver mer än 20h, sålänge det går fort att ladda.

Nackdelen i batterifrågan är snarare fodralet, som ju behövs för att omedelbart placera lurarna i strömsparläge. Använder du inte fodralet kommer lurarna i praktiken att förbruka ström när de ligger och inte används, innan de går i vila efter ett par timmar. För användning då och då har de strömresurser så det räcker oavsett, men under perioder då du är beroende av att använda dem ofta och länge lönar det sig att stoppa dem i fodralet mellan sessionerna.

Slutsats

Airpods Max är en lyxprodukt i sitt segment. Det måste man greppa innan man börjar prata om värde. Om du bara vill ha ett par trådlösa lurar med gött ljud, grym brusreducering och bra batteritid då räcker Sony XM4 alldeles utmärkt. Samma gäller för icke-Apple användare.

Men uppskattar du det där lilla extra i form av design/känsla och är djupt investerad i Apples ekosystem, då är Max de tveklöst bäst byggda och mest användarvänliga trådlösa ANC-hörlurarna just nu och har (med mindre marginal) även den bästa ljudkvalitén och brusreduceringsprestandan.

De är kanske inte de allra mest bekväma och definitivt inte de smidigaste - delvis tack vare fodralet. Och även med lyxfaktorn i åtanke känns 6690 kr lite väl i överkant.

Hursomhelst helt klart värda en varm rekommendation! Inte för alla - men för dig som kan/vill lägga pengarna och har rätt förutsättningar samt förväntningar för att fullt uppskatta ditt inköp.

Specifikationer
Bluetooth
5.0, AAC, ej multiparkoppling
Batteriprestanda
20h/laddning Snabbladdning 5 min = 1,5h
Vikt
384,8 g (hörlurar) 134,5 g (smart case)
Sensorer
Positionering, gyro, accelerometer, optisk, fodral
Om hörlurar från Apple

Att Apple har ett kärt band till musikbranschen är ju ingen hemlighet, iPod och allt det där - men det är kul att se att de satsar mer och mer på att bygga högtalare och hörlurar av rang. Det märktes inte minst vid uppköpet av Beats by Dre, varpå märket stadigt raffinerat sitt sortiment och släppt bättre och bättre modeller prestanda- och kvalitetsmässigt. Troligtvis är det också genom den sammanslagningen som ingenjörskapet bakom Apples egna AirPods och HomePods växt fram. Med fullstora Max har Apple nu en gedigen trio av egendesignade hörlurar i olika prisklasser och troligtvis lär vi se en uppdatering av in ear-modellerna nu under 2021.


Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast som driver eget företag inom digital medieproduktion, fotografi & marknadsföring. På hobbysidan har jag en särskild förkärlek till musik och har haft ett brinnande HiFi-intresse sedan 14 års ålder. Jag har under den tiden sysslat med allt från högtalarbaserad Hi-Fi och hemmabio, byggt egna högtalare och delningsfilter samt köpt, sålt och testat hörlurar i prisklasser allt från 60 kronor till 600 000 kronor. På Prisjakt kan du se mig ranka och utvärdera allt från Bluetooth-högtalare, till soundbars, till studiohörlurar och brusreducerande hörlurar. Allt görs med omtanke och med målsättning att ge bästa möjliga köpråd till er läsare!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset?

o
one_andy
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades en månad sedan

Köpta i Svart på Apple för 6700 kr 2022-02. Dock återlämnade till förmån för begagnade för 3000 kr (med liten repa på ena kåpan, dock inget som stör). De får 3,5 stjärnor för det priset, men enbart tre stjärnor till nypris 4800-6700 kr i skrivande stund. OBS! Om du klarar av AirPods Pro så finns ingen som helst anledning att välja dessa, då de inte är bättre ljudmässigt eller på något annat sätt och är snarare väldigt otympliga och kan inte användas under en mössa, skidhjälmen, cykelhjälmen e.dyl. Så mitt korta svar är att inte köpa dessa, utan AirPods Pro istället. TIPS: Man kan köpa dem båda genom Apple och prova dem för att sedan lämna tillbaka de man inte gillar, inom 14 dagar, så länge man inte gör någon skada på dem. ——————— UPDATE 1 mån: 1. Störde mig enormt över att de är så obehändiga att ta med sig. Man är hela tiden tvungen att tänka om man verkligen behöver ta dem med sig. Visst gäller detta mer eller mindre alla over-era, så här är vi olika, men för mig var det droppen. Därtill är man alltid lite för rädd att de ska repas. 2. Jag blir mer yr i dessa än med ANC (Active Noise Cancellation) i Pro. Gäller förmodligen pga att de trycker runt öronen och att man blir lite varm samt allmänt känner sig instängd. 3. Tycker att de är något tunga/otympliga på huvudet, man kan tex inte luta sig i flygplansstolen eller ligga på sidan i soffan utan att komma åt kåporna, vilket är mycket ofunktionellt. Sedan tycker jag inte om att gå runt och se ut som en DJ. = Detta gjorde att jag sålde dem och köpte ett par AirPods Pro 2021 för 2100 kr! Tycker att basen och ljudet i allmänhet låter väldigt snarlikt samt att man kan ha med sig dem överallt! Därtill upplever jag att de är snäppet bättre på att stänga ute ljud med ANC på. Så för mig blev de en självklarhet och skulle inte rekommendera Max annat än om man verkligen stör sig på in-ear. Slutbetyget för min del blir 1-2 stjärnor sett till funktionalitet/pris, men det är ju väldigt personligt och hade blivit högre om jag inte hade sett till funktionalitet. ——————— RECENSION 2022 Köpte dessa då jag vill ha ANC på kontoret och för resor. Hade Bose Over-Ear och In-Ear under 2014, men klarade inte av trycket vid ANC samt att jag kände mig yr/instängd med båda. Men ger det ett nytt försök nu och då med Over-Ear som relativt känns behagligare. Dessa är däremot mycket klumpiga på resa (de blir det pga hur sköra de upplevs vara, men de tål mycket mer än vad man kan tro! Även meshen!) och man måste ha dem på sig när man checkar in för att de inte ska ta upp halva bagaget. De är bäst att ha legandes på kontoret, men det är det som är det dåliga, just att de är jobbiga att bära runt på och ta hem! Man kan inte bara slänga med dem i fickan, utan förutom dess fodral så måste man Linda in dem i en påse som skydd. Bara det drar ned minst 0,5 stjärnor. Man kan absolut inte promenera runt med dessa eller andra Over-Ear-lurar då kåporna förstärker vibrationen från stegen som en resonanslåda, vilket bara möjliggör användning eller att man har dem över huvudet när man sitter ned. Förstår inte vem som skulle ”gå runt” med sådana över öronen på stan! Men läs min utförliga nedbrytning här nedanför: PLUS - Bästa NC, utan att man upplever ett tryck. - Transparency Mode är fantastiskt! Och ett måste när man pratar i telefon/Teams för att kunna höra sin egen röst normalt/så som mottagen hör en. - Väldigt balanserat ljud åt alla håll, även ned till 20Hz om man skruvar upp ljudet lite. Skulle säga att det passar de flestas ljudprofil. Men känner knappt skillnad på basen jämfört med AirPods Gen 3 / Pro. - De absolut snyggaste/mest kvalitativa lurarna någonsin och är en revolution designmässigt sett till material och estetik. - Man får inte ont i öronen, vilket man får från vissa andra som trycker en hel del mot öronen, däremot får man lite tryck runt öronen på huvudet istället. - Man kan lyssna medan man laddar dem. - Konnektiviteten och stabilitet när man kollar upp sig till Mac, PC, iPhone och iPad, finns inga andra som ens kommer i närheten. - Man slipper få ont inuti öronen som man får med in-ear och kan låta örongången vila! Detta är enda anledningen till varför jag väljer over-ear och inte in-ear. Hade jag inte fått ont i örongången så hade dock definitivt valt AirPods Pro. Klarar du av dem, så välj dem. De är lika bra, med fördelen att de är små och kan således tas med i alla sammanhang. MELLAN - Jag blir yr av dem! Har upplevt samma med tidigare Bose-NC-lurar, då också Over-Ear. Gäller även när jag inte har NC på, tror att det har att göra med trycket av lurarna mot huvud/tinning vilket påverkar balanssinnet på något vis. - Man känner sig lite instängd. - Även om de är snygga så ser de inte helt konventionella ut, lite som hamburgare tryckta mot öronen, precis som AirPods Gen1/2 ser ut som öronpetare/eltandborstar :). De kunde blivit mer slimmade om kåporna varit rundade. - NC-funktionen har ett vitt brus som är tydligt när det är tyst, men mycket lägre ljudnivå än många andra. - Man måste ladda med Lightning, tycker mest att det är dåligt. - Dessa är enbart gjorda för iPhone/iPad, man missar mycket funktionalitet utan dem och ljudkvalitén är inte lika bra från PC av någon anledning. - Spacial Audio är en gimmick som inte alls går efter iPhones placering, utan när man startar den så utgår den från åt vilket håll man hade ansiktet vänt! Den känner inte alls av telefonen! Oärligt av dem! Tekniskt verkar den således inte alls använda UWB, utan istället använda någon form av Gyro i lurarna. - Tycker därtill att ljudbilden är väldigt lik mina AirPods Gen 3 och Pro för den delen! Vet inte om det är ett minus för Max eller ett Plus för de andra :D, så lade in den här på Mellan. - De borde kunna få mer bas på något sätt, man borde kunna ändra dess profil under inställningar, men det lär komma i framtiden och jag förstår att de pga detta valt att göra dem så balanserade. MINUS - Måste säga att priset på 6700kr är på tok för mycket! Särskilt om man jämför mot AirPods Pro som IMO har väldigt precist liknande ljudspektra, ANC och transparency mode. Dessa borde snarare kosta 4000kr-4500kr hos Apple. Detta drar av 1,5 stjärnor till 3,5 stjärnor. - Hårdare tryck på lurarna mot öronen än andra lurar, man känner sig instängd och blir lätt yr, ska se om jag vänjer mig. - Man kan inte hålla dem runt halsen, annat än om man spegelvänder dem. Hur tänkte Apple här? - Man kan inte fälla ihop dem! Även om de har alla förutsättningar för att kunna fällas ihop. - Fodralet skyddar inte lurarna nämnvärt och ser ut som en BH eller väska, lite som AirPods case ser ut som en floss-case :) - Allt som allt är de väldigt tunga, men helt ok - Med fodralet känns det som att de väger minst det dubbla mot all andra lurar. - Trycker lite hårt, man blir yr - Inte bästa placeringen av volymreglaget, de borde bytt plats med NC-knappen. - Det är otympligheten som drar ned ytterligare en halv stjärna till 3 stjärnor. - Dålig batteritid med tanke på hur stora och tunga de är! De borde kunna klara 40h som många andra, dvs. inte bara 20h som nu! Snålt! - Ej Ultra Wide Band! Apple kommer garanterat gå över till det hösten 2022/2023 för HQ-ljud och skippa LQ-Bluetooth. Men av någon oförklarlig anledning så har bara AirPods Gen 3 och Pro den funktionen! Fy Apple! Man måste alltså ha kabel för max ljudkvalitet. - De laddar ur sig på 4-6 dagar, även om man inte använder dem 20h och trots att man har dem i fodralet. Detta pga. att man inte kan stänga av dem och delvis pga FindMy, men märkte ingen skillnad av att stänga av det. Pga att cyklerna går ur så ofta, så kommer batteriet inte hålla så länge. Skulle tippa på att användningstiden halveras med till 10h om tre år och jag förväntar mig kunna använda dessa i 5 år till detta priset! Jag lämnade tillbaka mina till Apple (man kan göra det med alla deras produkter inom 14 dagar) och köpte istället ett par likadana men begagnade för 3000 kr. Man kan hitta nya för 4000 kr, MEN då får man inte svarta, den färger kostar av någon anledning alltid mer! Finns inte att hitta under 4800kr för tillfället. Tycker att de inte är värda mer än 4000 kr och 3000 kr är för mig ett rimligt pris.

M
Muskelbit4
2 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Bra ljud men klumpiga i storlek. Kopplar snabbt ihop sig med Iphone. Tyvärr för dyra för att få fem stjärnor

g
glide3dfx
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Absurt otympliga, osköna, och mediokert ljud för prislappen. Saknar dessutom de flesta blåtands-codec för bättre ljudöverföring som apt-x etc..

B
Bea
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

perfekta over the ears men de är något för stora för mig

eforce
eforce
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag gick från ett par Bose QC35II till ett par AirPods Max och nedan följer mina reflektioner: # Uppsidor hos AirPods Max (viktigast överst): - Riktigt klart, detaljerat och ”öppet” ljud utan överdriven bas. - Fungerar oftast (men inte alltid) sömlöst med mina Apple-enheter. - Helt okej ANC (active noice cancelling) helt utan bakgrundsbrus. - Helt okej men absolut inte revolutionerande ljudisolering. - Riktigt bra "transparency mode". Dock extremt sällan använd. - Stora och svala kåpor med sköna luftkuddar som inte irriterar öronen och huden. - Kändes initialt lite konstigt designade men växer på en över tid. - Byggkvaliten känns premium i allt bortsett från mesh-nätet i bygeln. - Riktigt bra räckvidd som går genom flera väggar. - Spatial audio är mest en kul gimmick (fungerar enbart på iPhone/iPad samt för extremt få filmer). - Man blir mindre trött i öronen av dessa än många andra lurar av någon anledning. # Nackdelar hos AirPods Max (värst överst): - Löjligt dyra. Kostar mer än de smakar jämfört med liknande konkurrerande lurar. Typ det dubbla. - Helt otroligt värdelöst fodral (om man ens kan kalla det så). Ett dåligt skämt. - Oroar mig jämt för att paja det sköra meshnätet i bygeln. Vågar knappt bära lurarna i bygeln. - Ruskigt tunga! Mina gamla lurar känns otroligt lätta i jämförelse. - Pressar hårt på sidorna, vilket ibland leder till huvudvärk. Speciellt om man har glasögon. - Inte så imponerande batteri faktiskt, känns som jag laddar dessa oftare än andra lurar. - Tappar cirka 5% batteri per natt (eller 15% per dygn) i stand-by. - Går inte att stänga av utan "BH-fodral" så de är alltid i stand-by. - Tappar allt batteri över natten om pairad med PC i sleep mode. - Oroar mig ofta för att repa aluminiumet på kåporna. - Löjligt dyra reservdelar (kåpor) och tillbehör (sladd). - Ingen equalizer (bortsett från Apples Headphone Accommodations). - Skrymmande då de inte går att vika ihop som de flesta andra over-ear-lurar. - Får varken utsättas för minsta fukt ellet vattenstänk enligt Apple själva. Sammanfattningsvis skulle jag skulle enbart rekommendera dig att köpa dessa om du: - Likt mig redan är djupt investerad i Apples eco-system som iPhones, iPads och MacBooks osv. - Likt mig får dem av din arbetsgivare eller någon annan alternativt har obegränsat med pengar. - Inte planerar att använda dem utomhus, vid träning eller resa utan framförallt hemma eller kontoret. - Är en person som är extremt noga och försiktig med dina grejer. - Inte är beroende av maximalt med bas för att uppskatta din musik. - Inte bär glasögon. Vi får se om jag återgår till mina Bose QC35II:or över tid eller behåller dessa. En liten updatering 18 månader senare: - Jag stör mig inte längre på lurarnas höga vikt. - Nya glasögon med smalare skalmar tog bort pressen på huvudet. - Mesh-nätet är överraskande nog fortfarande helt (dock har de aldrig lämnat hemmet). - Jag kan numera inte vara utan dess "transparency mode" under Teams-möten. - Jag har bara använt mig av "spatial audio" en enda gång. - Värdelöst fodral & ingen av-knapp gör mig fortfarande arg men jag har löst detta med: https://www.sfbags.com/products/airpods-max-shield-case