Populäraste prylarna på Black Friday 2017 – var de billigare på Cyber Monday?

Är det lägst priser på Black Friday eller bör man vänta till Cyber Monday? Vi har granskat de populäraste prylarna under Black Friday och jämfört med priserna på Cyber Monday – och svaret är kanske inte helt överraskande.

Av de tio mest populära produkterna på Prisjakt under Black Friday var åtta dyrare under Cyber Monday, och två produkter kostade lika mycket under båda dagarna.

Om du köpte den populäraste produkten av alla – Nintendo Switch – på Black Friday sparade du strax under 400 kronor på att inte vänta till Cyber Monday. Tillräckligt för att kunna köpa ett extra spel till spelkonsolen.

Om du istället köpte TV:n LG OLED55B7V på Black Friday istället för Cyber Monday så sparade du en hel tusenlapp. Ännu mer på OLED55C7B där prisskillnaden var hela 7 000 kronor till fördel för Black Friday.

Fallet med OLED55C7B är extremt, men det visar också att det går att spara mycket pengar genom att välja rätt dag. Här under listar vi de tio populäraste produkterna på Black Friday, och hur mycket du sparade genom att köpa dem då istället för på Cyber Monday.

När vi breddar oss och granskar de fem populäraste prylarna i våra tio populäraste kategorier under Black Friday ser vi samma mönster. Det är större risk att du får betala mer på Cyber Monday.

Prisskillnaden varierar stort mellan kategorierna

Av 50 granskade produkter var 32 billigare på Black Friday jämfört med Cyber Monday. 17 produkter kostade lika mycket båda dagarna och bara en produkt var marginellt dyrare på Black Friday.

Skillnaderna i pris varierar stort beroende på kategori. I vår TV-kategori skiljde kunde du spara mellan 1 000 och 7 000 kronor på de fem populäraste modellerna. Surfplattorna låg alla under 1 000 kronor i skillnad och för spelkonsolerna var skillnaden under femhundralappen.

Tittar vi på de populäraste spelen för Playstation 4 är prissänkningarna under hundralappen och även spelkonsolerna ligger lågt i skillnad. De modeller som var billigare låg bara hundralapparna under i pris jämfört med Cyber Monday.

Den genomsnittliga prisskillnaden för de 32 billigare prylarna var 732 kronor.

Läs mer om Cyber Monday och se alla kampanjerbjudanden här.

Fotnot: I de fall där vi saknat prisdata om en utgången produkt har denna ersatts med nästa produkt i topplistan.

Cyber Monday 2022

Alla Cyber Monday-erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj