Prisjakt
Annons
AdobeStock.com / fizkes

Så vet du om ett erbjudande är bra

Det är lätt att falla för butikernas många lockelser. Men bara för att det står rea och skyltarna har röda priser så betyder det inte att deras erbjudanden är bra. Så här bör du tänka innan du köper något på rea.

Kolla prishistoriken

Det är inte ovanligt att butiker höjer priser före en rea och därefter sänker dem igen för att ge sken av bra rabatter. Med vår prishistorik ser du direkt om det fuskas med priserna inför Black Friday och även hur ofta det sker prissänkningar. På så sätt blir det också enklare att planera dina köp, samt kan försäkra dig om att du "gör ett klipp, på riktigt"

Kolla om det är en nyare eller äldre produkt

Många butiker rear ut fjolårets modeller när nya produkter är på gång. Då kan det vara läge att kolla efter bra prissänkningar på de utgående modellerna. Men var försiktig – om du köper en äldre mobiltelefon eller TV-apparat är risken att den inte längre har stöd hos tillverkaren.

Kolla om priset är lägre i en annan butik

Bara för att en butik har sänkt sina priser betyder det inte att de är billigast. I många fall kan du hitta samma vara till ett lägre pris i en annan butik. I tursamma fall kan du spara åtskilliga tusenlappar på att välja rätt butik. Glöm inte att kolla lagerstatus och omdömen – den billigaste butiken behöver inte vara det bästa alternativet för dig.

Långa leveranser och hög fraktkostnad

Idag är det vanligt med fri frakt och snabba leveranser. Har du otur kan det dock vara precis tvärtom. Butiker med sitt lager utomlands har ofta längre leveranstider och vill du inte vänta kan det vara värt att betala lite extra för en snabbare butik. Tänk också på att returer kan bli mycket kostsamma om butiken inte erbjuder gratis returfrakt, speciellt på tunga varor som vitvaror och tv-apparater.

Paketpriser hjälper dig att spara pengar

Glöm inte att ett stort köp ofta följs av flera små. Det kan vara att din nya bärbara dator behöver en sleeve eller väska, att mobiltelefonen behöver skal och skärmskydd, eller att du behöver en styluspenna till surfplattan. Dessa extra kostnader kan stå för en stor del av slutpriset och kosta dig flera tusenlappar mer än du först tänkt dig. Kolla först om det finns billigare paketpriser som minskar kostnaden jämfört med separata småköp.

Kolla andra alternativ

Den där dyra prylen som har ett trevligt kampanjpris kanske är riktigt lockande just nu, men behöver du den verkligen? Ibland finns billigare produkter som uppfyller alla behov. Och när du ändå är i samma tankespår – ersätter prylen du vill köpa något fungerande som redan fungerar bra i hemmet?

Black Friday 2024

Alla Black Friday-erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj