Prisjakt

10 populäraste kategorierna under Black Friday 2020

Vet du vilka produktkategorier som var mest populära under Black Friday 2020? Vi på Prisjakt har grävt djupt i statistiken och vet vad konsumenterna var mest intresserade av under årets största readag.

Teknik dominerar helt när vi undersöker de populäraste produktkategorierna på Prisjakt under Black Friday 2020. Högst upp på listan hittar vi hörlurar, mobiltelefoner, tv-apparater. Här är listan över de tio kategorier som hade flest besök den 27 november 2020.

Foto: Deagreez, iStock

Hörlurar

Apple tar både förstaplatsen och tredjeplats med den populära AirPods-serien. Det är två hörlursmodeller som sällan får några större prissänkningar, inte ens under Black Friday då priserna hållit sig högt de senaste två åren. Med nya AirPods (tredje generationens) på marknaden kanske vi får se några fina prissänkningar på de äldre modellerna under årets Black Friday.

Tre populäraste hörlurarna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla hörlurar på Prisjakt

Foto: Apple
Apple

Mobiltelefoner

Samsung tog hem förstaplatsen under fjolårets Black Friday med storsäljaren Galaxy S20 128GB, tätt följt av iPhone 11 64GB. Tredjeplatsen tog iPhone SE 64GB med bara hälften av antalet besök som syskonmodellen iPhone 11. Större delen av vår topplista domineras helt av Samsung och Apple. Först på 13:e och 14:e plats hittar vi de första konkurrenterna från Motorola och Xiaomi.

Tre populäraste mobiltelefonerna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla mobiltelefoner på Prisjakt

Foto: 9632290_400, iStock

TV-apparater

Samsung är det populäraste märket för tv-apparater under Black Friday, men de två populäraste modellerna är båda tillverkade av LG. Numera utgångna OLED65CX6 lyckades knipa förstaplatsen med den mindre syskonmodellen OLED55CX6 hack i häl – följt av QLED-modellen QE65Q80T som fått riktigt bra betyg av recensenterna.

Tre populäraste TV-apparaterna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla TV-apparater på Prisjakt

Foto: gargantiopa, iStock
iStock.com / gargantiopa

Spelkonsoler

Nintendo Switch (2019) fortsätter att dominera topplistan och var precis som i fjol den mest populära spelkonsolen. Och precis som sist kom och gick Black Friday utan någon nämnvärd prissänkning. Vi trodde nästan att PlayStation 5 skulle ta tronen med tanke på den superhype som varit kring spelkonsolen, men Sony var inte ens nära att putta ner Nintendo Switch från förstaplatsen. Kanske årets Black Friday bjuder på ett tronskifte?

Tre populäraste spelkonsolerna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla spelkonsoler på Prisjakt

Foto: kenzaza, iStock
iStock.com / kenzaza

Mobilhögtalare

Den lilla och billiga smarthögtalaren Nest Mini (2nd Gen) tog förstaplatsen under årets Black Friday, och det med marginal ner till tvåan JBL Charge 4. Även Sonos trillar in på listan med populära One (Gen2) som fungerar både fristående och tillsammans med soundbar i ett hembiopaket. Apple HomePod Mini fanns inte med på topplistan under 2020, men kanske kan Apples minihögtalare göra en större succé i år.

Tre populäraste mobilhögtalarna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla mobilhögtalare på Prisjakt

Foto: Artisteer, iStock

Bärbara datorer

Asus och Lenovo är de populäraste märkena för bärbara datorer, men det är Apple som dominerar topplistan med sin ständigt populära MacBook Air-modell. Under fjolårets Black Friday var den då helt nya M1-varianten överlägset mest populär, följt av en Chromebook från Lenovo och en Intel-bestyckad syskonmodell till Macbook Air (2020) M1.

Tre populäraste bärbara datorerna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla bärbara datorer på Prisjakt

Foto: SchuchratSteven, Adobe Stock

Surfplattor

Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T510 32GB var rejält prissänkt under fjolårets Black Friday och kanske är det därför som surfplattan fullkomligt utklassade alla de andra modellerna under readagen. Apples iPad-modeller som är tvåa eller trea på vår topplista kunde inte mäta sig med Samsungs surfplatta varken prismässigt eller i popularitet.

Tre populäraste surfplattorna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla surfplattor på Prisjakt

Foto: Pixel-Shot, Adobe Stock
Pixel-Shot / Adobe Stock

Bildskärmar

Xiaomi toppar listan över de populäraste datorskärmarna på Black Friday förra året. Den omtyckta 34-tumsskärmen Mi Curved Gaming Monitor lyckades knipa förstaplatsen med minsta möjliga marginal ner till LG UltraGear 27GL850. Breda bildskärmar blir allt mer populära och vi gissar att årets topplista bjuder på betydligt fler modeller över 32 tum när Black Friday är över.

Tre populäraste bildskärmarna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla bildskärmar på Prisjakt

Foto: Apple

Smartklockor

Apple dominerar med Watch-serien på alla tre pallplatserna, men inte utan att konkurrenterna har något att säga till om. Det skiljer inte mycket i popularitet ner till Huawei och Samsung som båda har utmärkta smartklockor för Android-serien. Men just nu är det Apple som håller tronen och kanske får vi se välkomna prissänkningar under årets Black Friday efter att Watch Series 7 är släppt.

Tre populäraste smartklockorna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla smartklockor på Prisjakt

Foto: Robert Kneschke, Adobe Stock
© Robert Kneschke / Adobe Stock

Robotdammsugare

Roborock är ohotat den populäraste tillverkaren av robotdammsugare just nu. Det märktes inte minst under fjolårets Black Friday när Roborock knep alla pallplatserna med sina populäraste modeller. Men de får se upp – Neato, Xiaomi och Cleanmate ökar i popularitet och kanske får vi se ett tronskifte under årets Black Friday.

Tre populäraste robotdammsugarna under Black Friday 2020:

Här hittar du alla robotdammsugare på Prisjakt

Black Friday 2024

Alla Black Friday-erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj