Rekordintresse för golf

Prisjakt reder ut senaste tidens golftrend

Känner du någon som nyligen börjat spela golf? Eller har du börjat se fler golfrelaterade bilder dyka upp på sociala medier? Det skulle inte förvåna oss. Den senaste tiden har nämligen vi på Prisjakt märkt av ett ovanligt stort intresse för golfprodukter. Läs vidare för att ta reda på varför golfen är så populär just nu.


Därför är intresset så stort


Först och främst så kan vi på Prisjakt se att köpintresset för golfklubbor ökat med hela 81,7 procent den senaste månaden. Statistiken är än mer uppseendeväckande när det kommer till golfskor och golfhandskar, som ökat med 210 respektive 220 procent. 


Nu tror du kanske att det är vårvädret som gör att så många intresserar sig för golf just nu. Men enligt vår kollega Carl Vult von Steyern kan det stora intresset bero på något helt annat:


– I dessa tider är utomhusaktiviteter och att hålla avstånd två nyckelfaktorer för att umgås med sina vänner. Det här kan helt klart ligga till grund för varför allt fler vänder sig till golfen, säger Carl Vult von Steyern, nordenchef, Prisjakt.

Unsplash © sydney Rae

”Fler spelare än maj, juni och juli ihop”

Under coronapandemin har vi alltså börjat köpa golfprylar – men används de? För att ta reda på det tog vi ett snack med Carl Arnetz som är vd på Golfer Sweden AB. Företaget har tagit fram den populära bokningsappen Min Golf, som licenseras och används av Svenska Golfförbundet. 


–  Vi kan tydligt se att golfen har fått sig ett rejält uppsving under de senaste två månaderna. Vi är bara i början av säsongen och har högsäsongen framför oss, ändå är vi inte långt ifrån att gå om hela fjolårets totala spelarbokningar. Hittills i maj har det varit fler spelare inbokade än maj, juni, juli var ihop under 2019, säger Carl Arnetz, grundare & vd, Golfer Sweden AB.

Nu har du svaret på varför golftrenden är så stark just nu. Vill du också börja spela golf, eller kanske uppgradera utrustningen? I sådana fall kan du läsa vidare! Här nedan finner du nämligen information om tre populära golfklubbor som flest av våra användare klickar på just nu.

1: Titleist Vokey SM7 Wedge


Väl ute på banan är det viktigt med ett bra närspel, och då är wedgeklubbor ett måste! Denna variant från Titleist är otroligt populär.

Se pris och lagerstatus på Titleist Vokey SM7 Wedge2: Cobra Golf King F9 Speedback Fairway Wood


Jämfört med en hybridklubba är fairwaywood generellt lite svårare att träffa rätt med. Men står du långt ifrån fairway kan detta mycket väl vara rätt melodi.

Se pris och lagerstatus på Cobra Golf King F9 Speedback Fairway Wood

3: Callaway Mack Daddy 4 Wedge

Ännu en wedgeklubba kvalar in på topplistan. Kom ihåg att wedgarna med lägre loft (52 och mindre) ger mer konsekvent spinn på fulla slag – medan de högre loftade (54 och uppåt) ger mer kontroll i ruffen och runt green.

Se pris och lagerstatus på Callaway Mack Daddy 4 Wedge

Annan golfutrustning hittar du här.