Humax BXR-HD+ 500GB

 Lägg i lista  Jämför
Humax BXR-HD+ 500 GB är en Boxergodkänd digitaltv-mottagare som klarar att hantera marksänd HDTV (T och T2). Dessutom har den en inbyggd 500 GB hårddisk, USB-port och HDMI-anslutning. Boxen har fått goda omdömen i tester. Lanserad 2011. Stäng
Humax BXR-HD+ 500 GB är en Boxergodkänd digitaltv-mottagare som klarar att hantera marksänd HDTV (T och T2). Dessutom har den en inbyggd 500 GB hårddisk, USB-port och HDMI-anslutn... Läs mer
Jämför pris på alla Humax Digitalboxar (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Update (November 2012):

  Efter uppdatering av mjukvara till 1.00.07 har boxen blivit ostabil vid användning av paus-funktionen som antingen inte funkar alls eller hänger boxen. En annan bugg är att det inte går att titta på inspelningar (kommer bara tillbaka till inspelningslistan) utan att bryta strömmen till boxen. Text-TV är trasigt i denna uppdatering också.

  Kan inte rekommendera denna box i nuläget. Med tidigare mjukvara (1.00.04) var den bra förutom problemet med avläsning av programkort (löstes genom att tjata till sig ett nytt programkort från Boxer).

  Boxen har även en bugg som gör att man får felet "kanalen är kodad eller inte tillgänglig" ibland när man byter kanal (denna fanns även i förra mjukvaran, men har inte fixats). Tittar man på TV löses det enkelt med att bara byta kanal och sen tillbaka, men händer det vid en timer-inspelning blir inget inspelat.

  ---
  Med senaste mjukvaran från december 2011 är jag riktigt nöjd med denna box. Serieinspelningsbuggen är fixad och det funkar nu som det ska. Boxen har heller aldrig hängt sig sen jag uppdaterade mjukvaran, vilket den gjorde ofta tidigare när inspelningar startades från standby.

  + Boxen leverar mycket bra bild och ljud via HDMI.

  + Snygga menyer, snabb, stabil, tyst och lättanvänd.

  + Bra multi-fjärr som även kan styra TV och DVD.

  + Bästa HD-boxen just nu!

  - EPG:n funkar, men kunde varit bättre. Saknar listvy, vilket gör att den blir ganska rörig och svåröverskådlig om man vill programmera program flera dagar framåt.

  - Att radera inspelningar tar flera sekunder, ju längre inspelning desto längre tid tar det.

  - Efter att man man raderat en inspelning går boxen till toppen av inspelningslistan, jobbigt om man har många inspelningar.

  - Går att koppla in USB-minne/hårddisk, men förstår inte riktigt vitsen med det när inspelningarna är krypterade och endast kan spelas upp på samma box (inte ens en annan lika dan box). På min gamla topfield kunde man föra över inspelningar till datorn, men det är nog bara att glömma på denna box.

  - Går inte att sortera om kanallistan

  - Ganska dyr
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  16 dagar sedan
  Segt menysystem. Bara Full HD.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Funkar bra. Kan hänga sig någon enstaka gång men det gör väl de flesta apparater av det här slaget. Enkel att hantera.
 • Usel
  3 år sedan
  Usel när man vill se och spela in samtidigt -då krachar den och fölorar inspelningen så den måste startas om. Vid normalt tittande krachar den ofta så fort man ''snabbspolar'' ca var 25e min får man starta om genom att stänga av och sätta på varvid start sker från senaste inlaggda stop, fyrkant på fjärr. Min ga Engel funkar fortfarande utmärkt och har inga av Humax nackdelar, kostade 900 kr, men för liten hårddisk. Byt hårddisk isf box och byt inte till Humax.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Verkar inte finnas någon box som fungerar utan problem.
  Hade en Sagem box tidigare, bytte till denna som var 2år nyare med HD och större hårddisk. Tänkte att Humax kan ju inte vara sämre.

  +bra bild
  +tyst
  +design
  +lättanvänd
  +dubbla tuners, spela in på 2 kanaler och samtidigt se på en inspelat program eller en tredje kanal (måste dock vara på samma MUX som en av de kanaler som spelas in).

  -visar "kodad kanal" ibland på en kanal man skall kunna se, man får byta kanal och gå tillbaka så brukar den komma igång igen.
  -ser inte i programlistan om ett program spelas in
  -ibland går det inte att se inspelade program, det enda som hjälper är att dra ut nätsladden
  -ibland på vissa kanaler syns inte svenska texten, dra ut nätsladden så brukar det hjälpa
  -ibland på vissa kanaler är texten inte synkad med bilden, kan skilja flera sekunder

  Den får knappt godkänd pga för många irriterande fel.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Kanonbox!
  Mycket stabil , få videoinspelare jag varit med om som är så stabila.
  Pausa, starta , stoppa, spola och det bara fungerar.
  Jag har läst i tråden att många har problem med senaste FW men det är inget jag märkt. Kan vara att vi har mycket bra mottagning här.

  Visst, det finns buggar , men man råkar sällan ut för dem , nu när man vet hur man ska undvika dem.

  Ett annat minus som gör att jag inte ger den 10 är att den saknar internet-access , hade varit så nice att kunna ställa inspelning vi internet.
 • Usel
  4 år sedan
  Mitt SÄMSTA köp ! Hade en Topfield PVR-5700 som fungerade ypperligt. Fick byta kondensatorer i nätdelen vilket var lätt med de utförliga handledningar som finns online.
  Men - tillslut ville den inte godta Boxer-kortet längre och då tänkte jag att det kanske finns bättre boxar med twin-tuners idag??
  ICKE! Den här Humaxen måste startas om var och varannan dag. Den hänger sig med samma regelbundenhet som hos de inställda SJ-tågen under vinterhalvåret, dvs var och varannan dag.

  Supporten tog låång tid på sig att svara och när dom gjorde det så var rådet: "Starta om burken"
  -Jamen, det är ju det jag gör, HELA TIDEN! Har den inte tappat betal-TV kanalerna så klagar den på att antennen är KORTSLUTEN!? Det är naturligtvis bara ljug men nå´t måste den väl haspla ur sig? Nu funderar jag på att ta grävmaskinens gripskopa och knyckla ihop fanskapet och samtidigt filma begivelsen så att jag kan lägga ut "eventet" på Youtube.
  Pengar i sjön = Humax BXR-HD+
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tillägg:

  Mjukvaran (1.00.07) som boxer/humax tvingade ut hösten 2012 är katastofal och introducerade massa trista & mycket allvarliga buggar i boxen! Går att nedgradera, men så fort man har gjort det så tvingas man på uppdateringen igen. Så nu åker betyget ner. Den är dessutom rätt seg (i interfacet och kanalbyten mm) & inte alls pålitlig längre för programmerade inspelningar.

  "De" verkar dessutom inte ha en lösning på de nya buggarna (tänker främst på chase-play problemet då även senaste SW (1.00.08) i skrivande stund (23 jan-13) lider av detta.
  /Ola
  _________________________________________________________________________

  + Jäkligt fin bild. Både på HD och uppskalat standardmaterial
  + Bra, snyggt och trevligt GUI. Väldigt intuitivt.
  + Fin design och bra kvalitetskänsla
  + Bra funktionallitet på inspelningshantering, timeshift mm. Enkelt och funkar precis som det ska

  - Ibland rycker dock bilden på HD-kanalerna. Ser ut som bilden hoppar över bildrutor ca var 3-5 ruta. Ser riktigt ill ut. Ju mer rörelser i bilden, och panoreringar, ju mer syns det. Verkar ha med SW att göra för om man pausar (1 sek räcker) och tittar 1 sek timeshift så är problemet borta. Har även idag (21 Jan-12) testat en annan likadan box (än min), med ett annat boxer-progamkort, andra kablar och på en annan skärm/tv = samma sak!. För mig har det visat sig på samtliga HD kanaler (utom MTVHD för den tittar jag inte på). Har felsökt på många olika sätt. Ryck-fenomenet går att tvinga fram genom att flippra/byta kanal verkar det som. Ibland poppar då fenomenet upp efter nån halvtimme, ibland efter bara 5-10min, ibland tar det helt kväll och ibland kommer det inte alls. Inkonsekvent. Boxer teknik är infomerade om detta och ska analysera problemet (som jag inte är ensam om att ha - se forumet) inför framtida uppgradering av mjukvaran. Bara att hoppas att de hittar roten till felet.

  +/- Fläken låter lite mer än jag trodde (inget fel, men vill ändå beskriva det här). Oftast är dock boxen väldigt tyst - fläken går dock upp i varv nån gång i timmen (ev vid hårt belastning) - varar ca 5-10min, vilket låter lite. Men inget som stör när man vant sig och jag är kinkig som fan på ljud........

  Kan dock inte annat än rekomendera den! Grym box!

  TILLÄGG 120413.

  Verkar som ryckigheten i bilden på HD-kanalerna har försvunnit sedan den omläggning Boxer/Teracom gjorde för HD-kanalerna den 21 Feb i år. Har alla fall inte sett problemet en enda gång sen dess. Kalas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte den på netonet innan de slutade ha den, fungerar mycekt bra, efter uppdateringen precis som det står på forumet får man problem med Text-TV, har bara frikanelerna så har inga övriga problem alls. Är mycket tyst, men inte helt tyst.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Rätt nöjd faktiskt. Enda missen är väl kanal listan som folk brukar klaga på.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Ingen kärlekshistoria...

  Det som är bra: Den tickar på och funkar för det mesta. HDTV (Inte för att jag har en, men nästa dumburk blir väl.) Kan spela in på två kanaler samtidigt och titta på tredje med vissa restriktioner.

  Det som inte är bra: Användargränssnittet. Man borde kunna välja horisontal eller vertikal lista och det tror jag inte går. Barnkanalens alla korta program visas bara som tom ruta eller de första bokstäverna i titeln. Då får man navigera på varje för att se vad som kommer, och navigationen är bara hyfsat snabb.
  Hoppar ur favoritlistan och tillbaka till defaultlistan med tv-kanaler. Trodde detta skulle fixas med ngn automatisk uppdatering, men inte...
  Inspelningar kraschar och blir svåra att radera.
  Svårbegripliga användarmeddelanden som kommer upp på skärmen vid ngn form av programinspelningskonflikt odyl. Fortfarande efter ett halvår känner vi oss inte riktigt hemma med denna låda som används varje dag.
  Gyttrig info i användargränssnittet. Massor av symboler och annat stör mig. Däremot är det svårt se i kanallistan om ett program håller på spelas in.

  På något sätt känns denna som inte riktigt genomarbetad och att ingen uppdatering kommer automatiskt visar väl att tillverkaren inte arbetar på buggfixar så hårt heller.

  Min gamla Sagem var mycket mer lättnavigerad och rappare och jag skulle bytt tillbaka any day om den inte hade kraschat storstilat med en brummande hårddisk.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyvärr är det alldeles för mycket som inte fungerar som det ska: Gång på gång misslyckas programmerade inspelningar för att kanalen inte kan avkodas, signalen försvinner stup i ett i några sekunder, numrering av kanaler och hantering av favoritlistor är kass etc. Bör man då köpa denna: Tja det finns ingen annan som är bättre. Det är dock märkligt att alla de extrafunktioner som finns i originalprodukten (Humax Fox T2) är bortplockade i Sverige. Detta hade ju annars gjort produkten mera prisvärd och kanske fått en att delvis förlåta bristerna som nämnts ovan. Att sedan tillverkaren inte sköter det här med mjukvaruuppdateringar gör inte saken bättre.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  [EDIT - Maj 2012] Problemet med krascher vid inspelningar har nästan helt försvunnit sedan senaste mjukvaruuppdateringen, bra så. Men jag tvingas ändå sänka betyget ytterligare en gång pga ett ännu värre problem som uppstått senaste månaden. Boxen kan inte ta emot några betalkanaler korrekt längre, kan fungera i från 20 min upp till ett par timmar efter uppstart, sedan börjar boxen hävda att kortet inte är isatt, att kortet inte kan läsas eller att man inte har rättighet att se kanalen. Inträffar på alla betalkanaler, men det varierar lite från gång till gång. Uppenbarligen flera som har detta problem men Boxer och Humax är till noll hjälp utan skyller bara på varandra. Kortet är dock troligen inte boven då jag provat med ett annat kort och problemet kvarstår. Boxers "flaggskeppsbox" är således alltså i princip obrukbar för annat än fria sändningar om man har oturen att råka ut för detta problem... Kul att man betalar flera hundra i månaden för ett abonnemang som man knappt kan se en enda kanal på mer än en kort stund. Om Boxer/Humax inte löser detta omgående så blir det då aldrig Boxer som leverantör eller Humax som boxtillverkare igen för mig iaf.
  [/EDIT - Maj 2012]

  + Överlag väldigt snabb och för det mesta stabil
  + Snygga menyer
  + Grym bildkvalité, även finfin uppskalning av SD

  - Hänger sig då och då fullständigt vid timerinspelningar. Har inte hänt speciellt ofta, men tillräckligt många gånger för att jag inte ska våga lita på boxen fullständigt. När det händer låser sig dessutom boxen helt och hållet så att alla inspelningar som programmerats in senare går åt skogen också, om man inte bryter strömmen till boxen och startar om den innan. De inspelningar som boxen kraschat på dyker upp i medialistan med 0 minuter längd och meddelandet "Inspelningen misslyckades på grund av okänt fel" visas om man försöker spela upp en sådan. Problemet har inte lösts trots att ett par mjukvaruuppdateringar släppts sedan jag fick boxen.
  - Tillåter inte att man numrerar kanaler i favoritlistor etc som man vill, alla kanaler behåller de nummer som de får från Teracom/Boxer. Urlöjligt att en "flaggskeppsbox" som den kallas inte klarar detta när i princip boxar från alla andra märken fixar detta utan minsta problem.

  Hade så gärna viljat ge denna boxen full pott, men pga ovanstående två brister så kan jag verkligen inte göra det. Till stor del är det dock en kanonbox och jag tror nog de flesta kommer vara mycket nöjda med den. Men vill man ha en box som till 100% går att lita på vid inspelningar (finns det ens?) och möjligheten att sortera och numrera kanaler som man vill så är det nog bara att leta vidare.. Finns dock förmodligen ingen bättre Boxer-godkänd HD-box än denna i nuläget, trots dessa brister.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har använt denna box i drygt sex månader och är generellt sett mycket nöjd ägare. Fin bildkvalitet och ett snabbt och lättanvänt gränssnitt gör att jag inte behöver irriteras av trögheter som jag upplevt med tidigare boxar som jag använt. Den enskilt bästa finessen är apparatens möjlighet att spela in en kanal samtidigt som man tittar på en annan kanal. Om man tittar på tidigare inspelningar så kan man till och med spela in två kanaler samtidigt. Mycket bra!

  Men det finns en sak som funkar mindre bra, nämligen textningen så fort man kollar på något som inte är live!

  Observera att textningsproblemen finns i sändningar där textningen skickas separat från bilden, t ex i textTV-sändningar. De program där textningen ligger tryckt i bilden, t ex en engelskspråkig långfilm i TV3, påverkas självklart inte.

  Exempel 1, SVT-s kanaler; Där ligger textningen konsekvent 3-4 sekunder före bilden. Oerhört störande, tittarupplevelsen blir lidande, man tappar fokus och kan inte njuta av inspelningen. Problemet finns inte bara på Kunskapskanalen och svtB/svt24 (där textningen skickas separat från bilden), utan även på SVTs övriga kanaler där textningen ligger på textTV-sidorna 199 och 299.

  Exempel 2, Animal Planet; Där uppstår problemet när man t ex hoppar över reklampauser. Då hamnar textningen inledningsvis fem-sju sekunder efter bilden. Successivt kommer textningen ifatt, men sedan börjar textningen så smått visas mer och mer före bilden. Irriterande. Får man dessutom för sig att hoppa tillbaka i inspelningen så hamnar textningen helt galet.

  Avslutningsvis kan jag rekommendera denna box helhjärtat för de som inte bryr sig om textningsproblemen. Men tittar du på program som är på främmande språk? Har du kanske problem med att höra av vad som sägs i programmen emellanåt? Ja, då skall du vara medveten om att textningen är en akilleshäll för denna box.

  Jag tar bort tre stjärnor i mitt betyg enbart på grund av textningsproblemen. Apparaten i övrigt är mer än värd sitt pris.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Bra box som gör vad den ska. Hyffsad bild (så bra det kan bli med boxers höga komprimering) Dubbla mottagare, 500Gb disk, T2 till HD-Kanalerna m.m.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Mkt bättre bildkvalitet gentemot Sagem!
 • Perfekt
  5 år sedan
  )-:
 • Perfekt
  5 år sedan
  Sjukt bra på allt !
 • Bra
  5 år sedan
  Boxen som sådan förefaller i stort funka bra och prestera väl tekniskt. Den enda stora invändning jag har har inte med boxen att göra utan att Boxer ger en rätt sunkig (för komprimerad) signal ijmf med de bättre alternativen (Canal Digital och för den delen även t.o.m. Comhem). Gäller såväl SD som HD.

  Så i min värld är Boxer en nödlösning (blev själv mer eller mindre tvingad att välja det) och de som har möjlighet gör rätt i att istället välja t.ex. Canal Digital. Ja, om nu "tv bildkvalité" står på prioritetslistan då...
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Som de flesta säkert vet så är utbudet i det här området märkligt begränsad. Jag satt och väntade på den update som kom i december 2011 innan jag slog till och vilken suverän box detta är. Har nu använt den i ett par veckor.

  + Snygga menyer som attan, speciellt om man kommer från en Sagem tidigare. Skillnaden är som natt och dag.
  + Inte alls lika känslig avseende antennstyrka/kvalitet som Sagem t ex.
  + Serieinspelningar funkar perfekt (än så länge).
  + Fjärrkontrollen känns rejäl och kvalitativ. Ligger bra i handen med ett vettigt upplägg.
  + Suverän bild!
  + Boxen känns som en helt annan liga avseende byggkvalitet. Den känns "nextgen" på nästan alla områden.
  + Tveklöst (!) den bästa boxen på marknaden i o m updaten från december.

  - Radering av inspelningar tar ibland några sekunder. Men om det innebär en säkrare radering jämfört med gamla Dilog, där ibland halva inspelningslistan kunde ryka på kuppen så gör det inte mycket. Man vänjer sig.

  Återkommer om det dyker upp några märkligheter!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu haft boxen i snart 1 år. Grymt nöjd. De har fixat serieinspelning. Till er som är negativa - vad skall man köpa istället....Dilog, sagem?
  Bäst just nu för boxer.

  Har nu haft boxen i 3 veckor - Otroligt nöjd. Funkar kalas, bästa boxen jag haft.
  En liten grej: Svenska koderna till multifjärren fick jag inte att funka, surfade in på:
  http://www.humaxdigital.com/global/products/new_manual/UM_HDRFOXT2_200GB_11-0208.pdf och jämförde koderna. Andra koder i den engelska manualen - Som funkade :-)
  Såg också en kommentar om att det inte gick att sortera kanaler. Man går in i meny-inställningar-redigera kanaler. Då får man den ordning man vill ha. Kanalnumret går dock inte att ändra på.
  Går också att spela in två kanaler och se på en tredje, dock kan man bara se på de kanaler som ligger på samma MUX som de som spelas in (Se boxer.se om vilka kanaler som ligger på respektive MUX).

  Har haft en hel hög med boxar. Senast Dilog 655 och före det Dilog 550.
  Om man kort tar Dilog 655. En otroligt dålig produkt som gjorde mig grymt besviken. Har haft den i 8 månader när jag nu köpte denna Humax, Varför bytte jag? Massor av fel, största var dålig mottagning (pixelbild) och att de inte hade en fungerande twintuner (trots att det funkade på 550). Man kunde inte spela in och pausa samtidigt. Sedan var dosan oerhört känslig.
  Då till Humax. Har aldrig haft detta märke förut. Läste lite forum och många var nöjd med tidigare Humax boxar. Så jag slog till. Boxen är ganska stor, men gediget byggt och känns som kvalitet, kontra Dilog 655 som känns som den är gjord av papper. Dosan tar direkt och ur olika vinlar. Det är en mulltidosa så man kan även styra tv etc. Känns bra. Mottagningen är jättebra och twintunern (Pausa och spela in samtidigt) funkar kalas. Allt man spelar in kan bli en lång lista, här kan du även göra mappar och döpa dem: Serier, barnprogram etc så det blir lättare att hitta - grymt bra. Den skalar upp till 1080i så bilden är ruggigt bra. Den tar även HD kanaler. Har inte kunnat prova dem. Inga HD kanaler hos mig förrän 1 Juni.

  Jag har säkert haft 7-8st olika boxer boxar. Denna är den klart bästa. Gedigen kvalitet på boxen, snabb att byta kanaler, 500Gb hårddisk - Den bästa jag har haft hittils! Givet köp.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Nyinstallerad, men verkar lovande! Mkt bra bild.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mkt nöjd med denna box, har haft två liknande (senast Dilog DT 655 hd) och den här är mkt bättre. Har inte haft några problem med serieinspelningar sen senaste uppdateringen,
  Som sagt, helnöjd! Bra bild, snabb, tyst, lättanvänd och framförallt stabil.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Min erfarenhet av boxar är en gammal Sagem för ComHem.
  Så för mig är detta ett stort steg framåt, med HD och inspelningsmöjligheterna, jag är jättenöjd, den är enkel och det fungerar.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Denna box är helt OK. Bild och ljud fungerar som förväntat men det finns inget som är utmärkande. Själv tycker jag inte att den är prisvärd och jag förväntar mig mer av en digitalbox som kostar 3500:-. Jag har ännu inte påträffad några direkta buggar. Det jag saknar mest är:
  * Bättre gränssnitt där man utnyttjar mer yta. Bitvis är t.o.m. min gamla Dialog DT-555 bättre. Det gäller främst EPG. Fonterna är för stora och kolumnerna för breda. Man skulle kunna få in mer information om man ändrade layoout.
  * Öppna upp ethernetporten som sitter på baksidan. Jag skulle vilja kontrollera enheten från en remote dator eller iPhone. Jag skulle vilj kunna spela upp filer som ligger på min NAS, etc. etc.
  * Bättre filstöd. Idag klarar den DIVX. Men de flesta filer som jag har är MKV/H.264.
  Boxen är ju relativt ny så jag hoppas innerligt på framtida uppgraderingar.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  För att balansera lovorden något kan jag nämna att tex serieinspelning inte fungerar, allt som oftast spelar boxen inte in trots att den borde, felet är känt och man hoppas på nästa firmwareuppgradering, den nuvarande är från april. Okänt releasedatum. Jämfört med tex windows 7 MC är gränssnitt och funktioner betydligt underlägsna. Navigering går segt. EPG är oftast inkomplett. Kodade kanaler faller bort. Boxen hänger sig och man får dra i och ur kortet ofta. Att ta bort en inspelning kan ta uppmot 10 s av okänd anledning. Den kan inte lista epg annat än i griden vilket gör det väldigt svårt att tex lägga in spridda inspelningar 1-2 v framåt. Tycker inte att allt strul med boxen väger upp för den bättre bilden på HD kanalerna (iaf på 55 tum), så vi använder den sällan. Sist jag kollade såldes den inte av Boxer längre, sannolikt för att den fungerar så dåligt. Flaggskepp?
 • Utmärkt
  6 år sedan
  En helt enkelt lysande box !
  Speciellt efter de botten napp som vi boxer kunder upplevt med SEEEGEM och DILAAAG....

  Den är snabb ,tydlig, och har allt det som man saknat på de tidigare boxarna, jag rekommenderar denna box !

  Det hade blivit 10 om man kunde ansluta den till nätverket, det är väl det ända som jag saknar nu efter 2 veckors bruk...

  Ett tips är att köpa den direkt från Boxer, de har erbjudanden om man binder sig i 12-24 månader, då kan man komma undan med 1400Kr.
 • Bra
  6 år sedan
  När det blev nödvändigt att införskaffa digitalbox för marksänd TV föll det sig naturligt för mig att välja Humax-boxen. Helt enkelt av den anledningen att den är den enda som är godkänd av Boxer och som fungerar med T2.

  EPG:n är väl egentligen rätt OK. Men, en stor del av EPG:n upptas av bildrutan som visar den kanal som är aktiv och lite annan information. Jag skulle istället vilja maximera hela TV-ytan till kanaler istället så att jag får bättre överblick.

  + Enkel installation
  + Inspelning av två kanaler samtidigt
  + Bra bild
  + Fjärrkontrollen är helt OK - Det mesta fungerar bra även med Harmony kontroll även om jag ibland plockar fram humax-kontrollen
  + Enkel installation
  + Enkelt gränssnitt, logiskt uppbyggt
  + 1995:- då jag band mig för 24 månader (ringde Boxer kundtjänst)
  + T2 (har dock inte HD-paket ännu då jag måste sätta upp en bättre antenn)

  - EPG är egentligen OK men jag tycker vyn är för begränsad
  - Skulle vilja att min favoritvy kommer upp direkt i EPG:n istället för två knapptryckningar bort.
  - Ingen nätverksfunktion, ethernetporten är bara en serviceport
  - Inget webinterface för schedulering av inspelning
  - Hittar inget logiskt ställe för firmwareuppgradering.

  Avdraget på 3 stjärnor är pga EPG-vyn samt att jag inte kan göra något från distans - tex om jag glömt bort att spela in ett program.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Lysande bild, snabb, enkel men helt plötsligt upptäcker jag avancerade funktioner, precis, jag läser sällan instruktionsboken :)

  Jättebra bild även vid SD, HD = SUPER. TV'n känns nyare och bättre.

  Den spelar in två kanaler och man kan se en tredje. Iofs bara testat med inspelning av trean och fyran samtidigt som jag kollade Canal +

  Den "bara funkar" helt enkelt, precis så som man önskar att en vardagsprodukt skall vara.

  Jag kan inte vara mer än nöjd och bedömt från att vara en dekoder med disk så är 10 ett underbetyg, den är klart bättre än jag trodde den skulle vara.

  Det är förresten den femte dekodern jag själv har hemma. Jag har faktiskt aldrig upplevt att jag sett någon som skulle vara bättre.

  Fjärren är även den bra = tydlig, ganska lätt och funkar utan att man måste sikta noga.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Jag kan bara hålla med "Hellberg" och "Daniel A" att det är en överlag bra box med bra bildkvalité och bra menyer. Det som drar ner betyget ordentligt är att den ej går att lita på vad gäller inspelningar och det är väl lite därför man köper en box av den här typen?

  Vad jag har fått erfara så är det framför allt inspelningsalternativet "Spela in hela serien" som har en förmåga att bara fungera ibland. Det märkliga är att om man har valt att spela in en serie så kan man i programguiden se att avsnitten för serien är markerade i programguiden men när porgrammet väl startar händer ingenting förutom att själva "inspelningsmarkeringen" försvinner. Min "lösning" är istället att välja att bara spela in ett enskilt program och sedan använda "upprepning", t.ex. spela in varje vardag. Detta verkar fungera bättre, det tar dock ingen hänsyn till om programmet börjar senare/tidigare eller om det kanske bara visas 3 av 5 vardagar =/

  Jag har även nu på senare tid, efter ca 4 månaders användande, märkt att boxen vid uppspelning av inspelat material ibland kan hoppa över några sekunder av inspelningen. Spolar man dock tillbaka så verkar den inte hoppa över det ytterligare en gång.

  Jag betalade 3990:- för den här boxen vilket är vansinnigt mycket pengar för en "inspelningsbar" box med så här mycket problem.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ställer mig bakom er andra och hyllar denna box. Hade en Sagem RT-90 tidigare som jag hävde köpet på. Denna boxen funkar dock klockrent.

  Tyst, snabb och lättanvänd. Dessutom fantastisk bild.

  Det ända som stör mig är att listen som kommer upp vid spolning av insp. program lkigger kvar när man har spolat klart. Den borde försvunnit utan att man skulle behöva trycka på back-knappen.

  Här i söder så får vi in otroligt mkt skit från tyskland, polen och danmark och det hanterar boxen otroligt bra. Har jämfört med konkurerande märken och dom klarar inte av svåra förhållande vilket denna box gör med utan problem.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en Humaxbox 500GB för 3 veckor sedan istället för en sagemcom 160 gb. Sagemcomboxen hängde sig hela tiden och HDD var på tok för liten för HD-matrl. Provade och spela in EL Classico i helgen på 3D-kanalen (C+) och det blev superbra. Har också kanalnamnet i display istället för bara ett nummer. Denna boxen är överlägsen. Vill gärna höra om fler har denna boxen
  Håller med "Hellberg" om att den hänger sig då & då. Alla timmerinst. efter blir fel får också "Inspelningen misslyckades på grund av okänt fel. otroligt jobbigt. hoppas de löser detta snart annars lämnar jag in den för service.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Suverän box - funkar bra även med SmartWI (den gamla versionen har jag). Kör HD-kanalerna också
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Föredrar Miraclebox 9 med dubbla T2. Där får jag i alla fall 1080p i upplösning samt okodade inspelningar för överföring till dator.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Klockren TV-box. Snabb, intuitiv, responsiv, kanonbild, stabil. Snyggt GUI. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Ni som funderar på Sagem:s nya T2:a så glöm den. Humax:en är bättre på precis allt.

  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Jag har haft boxen nu i snart 3 veckor. Jag har tidigare haft Dilog, sagem boxar och har hela tiden varit besviken på hur dåliga dessa boxar är. Att något så förhållandevis enkelt som en digitalbox ska vara så svår att få till bra.

  Men med denna boxen så är upplevelsen den motsatta, här blir jag faktiskt imponerad av hur välbyggd den är. Hur enkelt det är att handha den och att det bara funkar.

  Plus
  ---
  Helt tyst
  Snabb i kanalbyte
  Bra och enkelt gui
  Stabil

  Minus:
  -----
  En stor nackdel dock är att själv inte kan välja att sortera om kanallistan.