Prisjakt

Netgear WN2000RPT

Netgear WN2000RPT

  • Typ av enhet: Accesspunkt, Brygga, Repeater
  • Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11a, IEEE 802.11n (Wi-Fi 4)
  • Max dataöverföringshastighet: 300 Mbit/s
Bevaka
Jämför
Netgear

Netgear WN2000RPT

Användaromdömen

Sorterat efter datum
u
urbansan

2 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
har bara haft den i ett dygn men är jättenöjd. Den skapar ett nytt nätverk med extensionen "_EXT" i SSID-strängen. Det tror jag är rätt metod. Är skeptisk till lösningar som kör samma SSID som orginal-wifi-nätet. Vi får se ifall min drabbas av krångel med tiden, men just nu är allt frid och fröjd. Får minst 25Mbit/s från den. Använder den till att förlänga Wifi-nätet till min nya Yamaha R-N500 receiver, utan att behöva dra kabel. Och som bonus får jag bättre täckning i delar av källaren.
*Redigerades 7 år sedan
Sunbane
Sunbane

10 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 år sedan*
Som många andra vittnat om är den här mojängen ganska instabil. Positivt: 1) Billig. Negativt: 1) Dör om den får för mycket trafik. Måste ständigt startas om. 2) Ganska kort räckvidd för att vara en repeater. 3) På våran har WPS-funktionen aldrig fungerat. Den var trasig från dag ett. Har gjort många försök att få det att hoppa igång, men det är lönlöst. 4) Den enda krypteringsformen som tycks fungera med alla enheter är WEP - trots att de enheter som nekas anslutning med högre kryptering fungerar felfritt med bättre kryptering mot andra routers. 5) Kan plötsligt och utan förklaring vägra att ge IP-adress till en enhet som tidigare fungerat mot den. Vi kan exempelvis inte använda våran Chromecast (som tidigare anslöt utan bekymmer) på grund av detta. 6) Gränssnittet är extremt "ned-dummat" och det blir därför svårt att skräddarsy repeaterns funktioner till nätverksmiljön. 7) Netgear sopar problemen under mattan och ignorerar dem. Jag kan inte rekommendera ett köp av WN2000RPT. Faktum är att jag skulle föreslå att prova vilken annan repeater som helst före denna.
*Redigerades 8 år sedan
B
Bolfass

8 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
8 år sedan*
Alldeles nyss installerat den och det ser ut att fungera som jag planerat. Har min router på vinden i ett isolerat rackskåp och denna står på ca 10m fågelvägen på markplan. Får ut ca 25-35mbps när jag testar hastigheten vilket är högre än om jag testar med min dator direkt mot routern från samma plats där Netgearen står. Har samma SSID angivet på denna som på min AP och det skiftar över utan att jag märker av det. Lite dåligt med inställningsmöjligheter på denna och inte ens möjlighet att starta om den via webb-gränssnittet men förhoppningsvis slipper jag starta om den. Riktigt bra med extra nätverksportar även om jag i dagsläget inte använder dessa.
*Redigerades 8 år sedan
h
hjort72

9 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Klockren repeater. Förlänger mitt nuvarande Wi-Fi från nedervåningen upp till allrummet/rummen på övervåningen. Kanon! + att det finns 4 portar att koppla in tv-spel och andra enheter. + superenkel installation Köp!
*Redigerades 8 år sedan
Chinka Chonka
Chinka Chonka

20 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Funkar kanon till både min LG tv och Yamaha receiver. Haft den i ca 1år och har aldrig krånglat. Har också använt den till min Xbox360 då det inbyggda wifi modemet lagt av. -Den blanka svarta ytan vill gärna repa sig bara av lite lätt dammtorkning. Enligt mig en riktigt bra produkt som jag gärna rekommenderar till vänner för trådlös anslutning av tv etc..
*Redigerades 8 år sedan
mole
mole

79 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Köpte denna efter rekommendation från en bekant, använt den i knappt två dagar. Har en WN2000RPT v2 med i nuläget senaste firmware v1.1.0.12 kopplad till min ASUS RT-N56U som står 5-10m bort med två väggar mellan. Jag använder inte WN2000RPT som extender (AP-funktionen är deaktiverad) utan som brygga mellan trådat till trådlöst. Vid större filöverföringar når jag 3.9-5.2 MB/sekund utan att ha experimenterat med placeringen för att nå högre hastigheter. Har behövt starta om både min router och WN2000RPT en gång då den har "hängt sig", drabbats av låga hastigheter samt enorm packet loss. Sänker betyget om det händer längre fram.. Edit: Efter två månaders användning kan jag notera att den inte funkar felfritt med min ASUS RT-N56U. Oklart vilket enhet som ibland krånglar, brukar kräva omstart av båda för att återfå stabilitet och hastighet. Kan gå veckor mellan gångerna men sen plötsligt behövs det ett par gånger per vecka.
*Redigerades 9 år sedan
CassePer
CassePer

56 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Använder den för att slippa dragning av TP-kablar till TV:n på övervåningen. Lite bonus att man får lite bättre mottagning på framsidan. Inga problem alls att ansluta till det befintliga nätet. Grannarna undrar nog varför vi har 3 trådlösa nät :D Edit: Tappar lätt mottagningen om den lite skymd.
*Redigerades 9 år sedan
v
v13

33 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Fungerar hur bra som helst, mitt mål att eliminera så många tp-kablar som möjligt har kommit en lång väg nu. Kör den här tillsammans med en 3500L-router (med TomatoUSB-firmware), också från Netgear och det fungerar riktigt bra. Först blev det lite knas, men det var för att jag försökte få igång den via wifi, och när jag förstått att det var med kabel man skulle fixa inställningarna så har den rullat på galant! Bra pris, schysst funktionalitet. Uppdaterat: Fungerade ett tag, sen la den av. Fungerar några minuter i stöten. Köp inte. Undvik till varje pris.
*Redigerades 9 år sedan
BestRip
BestRip

25 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Har svårt att förstå att det kan vara så skilda erfarenheter av samma produkt. Jag har 2 st som går hur fint som helst. Har inte behövt starta om eller liknande. Dom har tuffat å gått i drygt ett år utan omstarter eller problem. Det var bara att plugga in elen så gick all uppkoppling m.m. av sig självt. Min erfarenhet ger den en 10'a.
*Redigerades 9 år sedan
b
bjorn47

6 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Samma problem som många andra. Den klarar KNAPPT av att få signal 15 meter från en D-Link DIR-645, slutar att skicka vidare DHCP-requests så datorer inte får något IP från den, extremt rudimentärt gränssnitt. Går mellan 13-70 Mbps som bäst (av 300). Och varför den står listad som accesspunkt/brygga vet jag inte, den klarar bara av att göra trådlöst nätverk till trådat. Inte tvärtom. Mitt betyg blir "avoid at all costs".
*Redigerades 9 år sedan
Sida 1