Sennheiser PC 360 G4ME

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (256)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Jag är professionell fps-gamer och spelar således väldigt mycket och på hög nivå.
  Dessa lurar är fruktansvärt lätta och luftiga vilket gör att man kan spela långa perioder utan att tänka på de. Dessutom sitter de runt örat vilket gör att det inte blir jobbigt för öronen. Utmärkt för hemmamiljö. Är du på ett LAN med mycket bakgrundsljud kan det vara en idé att ha slutna lurar när du spelar viktiga matcher.
  Slutna lurar är dock väldigt mycket jobbigare att bära längre perioder så jag rekomenderar öppna lurar 99% av speltiden. Jag tänker inte på att jag bär dessa.

  Ljudet är mycket bra. Det finns säkert bättre lurar för musik i samma prisklass, men dessa låter nästan identiskt med mina AGK studiolurar som kostade lika mycket. Ljudet är neutralt, en aning åt det varma hållet och jag tycker de låter kanon.
  I spel har jag inget att anmärka på. Jag hör utmärkt var fienden kommer, ljudet är neutralt, basen ganska kraftig och jag begär inget mer.
  Skönt ljud, behagligt.

  En klankompis har likadana lurar och ljudet från mikrofonen är i absolut toppklass. Ingen låter bättre på TS än vad han gör.
  Ska du ha bättre mic får du köpa en studiomikrofon. Funktionen att micen stängs av när man fäller upp den är kanon. Perfekt om flickvännen kommer in och tjatar och man inte vill skämmas på TS...

  Jag köpte först Logitech G500, tyckte de var jobbiga att bära samt att ljudet var väldigt tamt. Dessa lurar är dyrare, men HÄSTLÄNGDER bättre. Spelar du mycket - lägg de extra kronorna.

  Jag är en klantig rackare och har tappat dessa lurar en jäkla massor gånger i golvet, och de ser ut som nya.

  Det är sällan jag skriver recensioner, men jag är så nöjd med detta köp att jag var tvungen
  :)
  5 år sedan
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  Uppgraderade från Sennheiser PC160 till dessa.
  Visst kostar de, men allt är ju premium i kubik på detta headset. Använder med nöje till både gaming och portabelt ljud.

  Jo, dom är även riktigt sköna att ha på sig under ett par timmars spelande.

  Luftig bred ljudbild.
  Det märks att det är Sennheiser " know how".

  Öronkuddarna känns som memoryfoam material överdragna med sammet.

  Sorry, hittar inget negativt med dessa !

  Uppdatering av ovanstående recension:

  Är nu inne på mitt andra par med exakt samma fel.

  Något är fel på potentiometern, volymratten.

  Efter en tids användande får jag ett statiskt knastrande och den tappar volym helt eller delvis på vänstra kanalen, när man vrider på ratten.

  Troligvis beroende på en billig potentiometer.

  Besviken på billigt komponentval här.

  Har informerat Sennheiser om problemet, men inte fått någon feedback än.

  Bytte till Qpad QH-1339 ( AKA Beijerdynamic MMX 300), är riktigt nöjd med dom så här långt.
  Dock är de slutna, vilket kanske inte passar alla.

  Är det fler som har haft samma problem med sina headset ?
  7 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Har använt oerhört många headsets genom tiderna och detta är det absolut bästa jag någonsin använt. Om jag nån gång behöver köpa ett nytt så köper jag denna, eller ev. ny version av denna. Det är kvalitet hela vägen igenom och ljudet är helt underbart. Gillar starkt att man mutar/unmutar mikrofonen genom att böja upp/ner micen, samma med volymkontrollen på örat. Dessa två funktioner är väldigt intuitiva och man slipper dessutom volymkontroll och mute på kabeln, det är där många headsets lägger av efter ett tag.

  Det sitter skönt på huvudet och väger väldigt lite, det klämmer inte heller åt så hårt som headsets brukar göra på mig (har stort huvud). Det ska tilläggas att hörlurarna är öppna, det ska dock inte blandas ihop med att lurarna inte täcker hela öronen för det gör dem. Öppna lurar gör att du hör omgivningen, framförallt när du inte har något ljud på alls, jag gillar detta starkt för då kan man t.ex. bara stänga av musiken om någon kommer in och ska prata med dig, man slipper ta av sig lurarna. Man hör även saker som dörrklockor, alarm, mikrovågsugnar, kaffebryggare perfekt. Gillar att inte vara isolerad från omgivningen. Men bor man i ett högljutt hem kanske man ska hitta andra lurar.
  5 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Tveklöst det bästa headset jag haft. Väldigt bra ljud för pengarna, och sitter helt galet bekvämt. Kan ha på mig det i timtal utan att det är det minsta jobbigt, och det är det enda headset jag stött på som är så pass bekvämt.

  Bra med volymkontroll på lurarna och en mikrofon som går att dra upp för att mutea och om man inte vill ha den ivägen.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Funkar superbt till spelandet.
  Har inte haft några problem alls med volymvredet som beskrevs.

  Enda negativa är att micen inte går att justera närmare munnen utan att den återgår ganska snart till ursprungsformen.

  ps. Den simulerar 5.1 ljud väldigt bra i FPS spel mha soundforge 2 kretsen.
  2 år sedan
 • Ganska bra
  Ny uppdatering: Ett vanligt problem som uppkommer med dessa headset över tid är att man får problem med volymvredet. Damm samlas i det och göra att det sprakar när man vrider på det och ljud försvinner ibland i en eller andra hörselkåpan. Om vredet vrids upp till max försvinner öven ljudet ur ena kåpan. Googlat runt och sett att många andra har detta problem så blir tvungen att dra ner betyget några hack.

  Tidigare: Bästa headsetet/hörlurarna jag ägt. Bra ljud med lagom mycket bas, bra komfort, tillräckligt lång sladd, skön mute-funktion på micen. Finns absolut inget att klaga på!
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Perfekt
  Haft Siberia V1 och V2 samt 5H & 7H, var inte rädd. 360n ger allt du behöver för spel som CS:GO, 1.6, Battelfield. Bättre ljud än de andra i mitt tycke, som vanligt är det alltid lite jobbigt i början med ett headsetbyte men efter veckan kommer du vara nöjd.
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Jag vill ge ett rätt dåligt betyg till den här luren. Detta eftersom jag förväntade mig mycket mer.

  På plussidan finns ljudet, som faktiskt är riktigt bra. Både mic och spelljud fungerar prima och volymratten gör systemet smidigt. dessutom så är headsetet väldigt lätt med sina 300 gram. Byggkvaliteten känns även den rätt stabil.

  Nackdelarna då... Ja, det är en helt öppen lur som trots att den stänger in öronen släpper igenom mängder av ljud utifrån, vilket jag absolut inte trodde att den skulle göra. Vidare så är den faktiskt väldigt obekväm på så sätt att lurarna sitter för hårt åt mot öronen. Jag är heller inget fan av sammeten som finns runtom.

  Komforten är det som sänker den här luren för mig.

  För det här priset så hade jag förväntat mig MYCKET mer. Jag skulle inte rekommendera någon att köpa det här headsetet innan dom testat det grundligt. 1500 kr, jag misstänker att man kan få betydligt mer valuta för pengarna än såhär. Siberia headseten sitter faktiskt mycket mer bekvämt exempelvis.

  Uppdatering: nu har jag haft dessa lurar i fyra månader eller så och tycker om dom mer och mer. Konforten upplever jag numera väldigt bra och man glömmer bort att man har dom på sig. Ljudet är fortfarande mycket bra och dom är extremt smidiga med miccens av och på läge, genom att bara rikta den upp eller ner.

  Uppgraderar betyget kraftigt och tänker att man inte ska recensera en produkt innan man har 50 timmar med den :)
  3 år sedan
 • Perfekt
  As gött ljud och bas. Tyvärr svårt att driva dom med min gamla dator. Ska köpa nytt ljudkort så är saken biff.

  Saknar endast aktiv brusreducering.

  Synd om folk lyssnat på andra sennheiser lurar som har sämre bas och inte gillat dom, i så fall GE DESSA EN CHANS!
  3 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra ljud i hörlurarna, nästan så jag föredrar att lyssna på musik i dessa än min stereo.

  Mikrofonen är också väldigt bra, mina vänner hör mig klart och tydligt i spel och skype.
  Gillar skarpt funktionen med att höja upp / rotera mikrofonen för att stänga av den.

  Stora kåpor med tyg så de är väldigt bekväma under längre sittningar. Tror faktiskt inte jag har haft bekvämare headset eller hörlurar. Kåporna är öppna vilket gör dem väldigt luftiga också, dock finns det en nackdel med det. Det har hänt några gånger nu under två års användning att det blivit rundgång för mina vänner på skype när jag haft väldigt hög volym på.

  Mitt headset gick sönder efter knappt två års anvädning. Det blev dålig kontakt i mikrofonen. Dock hade jag garantin kvar så jag skickade in dem på tisdagen och fick hem ett helt ny headset på fredagen. Otroligt bra service!

  Jag har använt mig av headset med 5.1 och 7.1 ljud förr men tycker man hör tydligare "surround" med detta även fast det bara är 2.0 ljud.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Har haft lurarna i två år nu, och måste säga att dom fungerar fortfarande lika bra som när jag köpte dom. Bästa gaming-lurarna på marknaden, väldigt bekväma, även under många timmars spelande, bra jlud i lurarna samt i micken. Finns inget att klaga på. Betyget blir så klart 10/10.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  En väldigt bra lur i sann Sennhesier-anda.

  Har tidigare använt Siberia V2 som jag tyckte var sådär, då de inte sitter värst bra och mikrofonen är tveksam.

  Dessa sitter väldigt bra, nästan för bra om öronen, har du stort huvud kan de sitta lite väl bra.

  Men på mig sitter de mycket bra. Gillar också att de använder mocka som muff om öronen.

  Ljudet är riktigt, riktigt bra.

  Allt som allt en bra lur, med hög kvalitet.

  Plus för mikrofonen som stängs av när man fäller upp den.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Skönaste lurarna jag haft. Smidiga, bra ljud och en mic som andra verkar tycka ger ifrån sig klart och tydligt ljud. Har haft dem i ca 2-3 år nu utan problem.
  3 år sedan
 • Perfekt
  So sweet!

  Det jag kan fylla på med som inte redan är sagt är kanske att de passar riktigt bra när man har riktigt stort huvud. Har alltid största storleken av mössor, hjälmar etc som går att få och dessa passar mig perfekt. Precis som mina Sennheisser RS180 som jag har till TV:n och mina Sennheisser Momentum jag har på stan.

  De här "klämmer åt" lite mer än RS 180 men sitter så skönt. Rejäla kupor.

  Sennheisser är good shit!
  3 år sedan
 • Bra
  + Utmärkt ljud
  + Riktigt sköna att ha på sig
  + Super mic

  - Tar in alldeles för mycket ljud utifrån för min smak. Verkar som den förhöjde ljudet av allt runt omkring när man inte lyssnade på nått.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Mycket nöjd med dessa lurar! Spelar mycket spel och lyssnar på väldigt mycket musik. För att vara ett headset(!) fungerar det otroligt bra för både musik, film och spel.

  Det finns mycket bättre hörlurar för musik för detta pris, men då får du köpa en separat mikrofon.

  Positivt:
  Sladden är tjock och stabil, trasslar sig inte.
  Kåporna sitter skönt kring öronen.
  Lurarna är öppna! Mycket bra tycker jag, det påverkar inte ljudkvaliteten negativt. När jag pratar hör jag mig själv precis som jag gör utan lurarna på.
  Det låter lite för omgivningen men sitter du bara hemma är det inget problem.
  Mikrofonen är väldigt riktad men fungerar bra, inget att klaga på.
  Väldigt trevligt att man kan stänga av mikrofonen genom att dra upp den.

  Negativt:
  Inget speciellt. Vill du ha bättre ljudkvalitet får du antagligen lägga mer pengar eller köpa lurar utan mikrofon.
  3 år sedan
 • Bra
  Haft dessa i ett halvår nu och har testat dem med allt ifrån film till intensivt spelande.

  De andas verkligen kvalité jämfört med till exempel SteelSeries eller de andra kända gamingheadseten. Miccen är också ren kvalité, ingen liten plasttråd som hänger fram. Sen att den stänger av sig själv när man fäller upp den är genialiskt. Hade problem i början att man fick störningar i micken av mobilen till exempel, har dock inte haft det de senaste 3 månaderna nu.

  Kabeln håller lika hög kvalité som allt annat, volymkontrollen likaså (det är sååå mycket skönare att ha den på sidan av hörluren istället för på kabeln).

  Nu till ljudet. Är ingen audiophil till att börja med. Jag tycker det är alldeles för mycket diskant och för lite bas. Har dock höjt basen på mitt ljudkort för att hjälpa upp den bristen.
  Däremot så verkar elementen inte vara byggda för bas på hög volym heller, ifall man drar på ett bastest på de lägre frekvenserna och har ca 80-100% volym så låter det rent ut sagt förj*vligt när man passerat 60Hz ungefär.
  Det är inget jag har märkt av i musik dock (trots att jag lyssnar mest på bastung hardstyle). Det är endast när jag kollar på film som jag märker av det, till exempel på "klubbscener" och dylikt.
  Därav drar jag av 2 stjärnor.

  För övrigt så sitter de mycket skönt på huvudet. Visserligen kan inte muffarna matcha lädret jag hade på ett annat headset, men man vänjer sig.

  (Edit 5/12 -13:
  Ändrad åsikt: mycket skönare än läder. Med tanke på att man slipper sitta och svettas om öronen vid längre sessioner!)

  Den sista stjärnan drar jag av för att priset är på tok för högt tycker jag, 1000kr hade varit rimligare!

  Så betyget blir 7/10 stjärnor. Egentligen så skulle jag säga att det är mer 6/10 om man tänker sig att 10 är perfekta drömhörlurar. Men om man jämför med resten av headseten på marknaden så får de ett högre betyg, 7/10, just för att de har det som 90% av alla headset saknar: kvalité.
  5 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Mycket bra
  Inhandlade dessa idag, efter många funderingar och övervägningar. Jag är ingen ljudexpert alls och har alltid nöjt mig med det vanliga och varit glad. Tills nu.

  Jag har alltid haft ljudet relativt lågt när jag lyssnar på musik och spelar eftersom jag aldrig förstått grejen med hög volym, det är bara irriterande och man får ont i öronen. Nu vet jag vad problemet har varit. Med mina nya PC 360 skruvar jag upp volymen rejält men ändå sköljer en känsla av behag över mina öron när bilar exploderar och helikoptrar avfyrar en salva ovanför mitt huvud samtidigt som jag manglar ner de där jävla terroristerna.

  Jag byter tillbaka till mina gamla Siberia V2 och direkt förstår jag vad felet har varit. Skillnaden är påtaglig när jag går ifrån denna smörbakelse till ljudmaskin till de skruttiga burkar till högtalare som jag ny förstår att Siberia V2.

  Mikrofonen trodde jag faktiskt skulle vara bättre. Min röst är klar och tydlig men jag hör ett ganska högt brusande i bakgrunden. Mycket bättre än mina V2 är dom iallafall. Möjligen kan det bero på att jag inte har något ljudkort utan kör direkt från moderkortet.

  Överlag tycker jag faktiskt att dom är värda pengarna.
  3 år sedan
 • Ganska bra
  Bra ljud, men tyvärr ganska dålig kvalité på komponenter i luren.

  Har haft två exemplar varav båda gått sönder. Ena paret slutade ljudet fungera i ena luren, dessutom så glappade volymreglaget. Andra paret så slutade mikrofonen att sluta fungera helt plötsligt, även här så glappar volymreglaget något enormt.
  Ljudet är okej men absolut inte värt pengen!

  Som exempel kan jag ta Creative Aurvana Live! som jag precis inköpt som ersättare, ljudet är bättre i creative-lurarna för 500 kronor än detta headset för ca 1400 kronor.

  Jag använder lurarna både för spel men främst musik.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft dessa lurar en längre tid nu och gillar dom väldigt mycket fortfarande. Dom sitter bra och man kan ha dom i timmar utan att bli svettig eller att det känns jobbigt på nått sätt. Man ska dock tänka på att det är en öppen design så allt bakgrundsljud släpps rakt igenom så kanske inte bästa valet på ett LAN.

  Innan dessa har haft bl.a. SteelSeries Siberia och PC360 är enligt mig mycket bättre på alla sätt. En kompis till mig har Sennheiser HD650 och dom kommer givetvis inte ens i närheten i ljudkvalitet där men man får se till vad det är... ett par gaminglurar av bättre kvalitet. Vill man lyssna på musik ska man nog titta på några andra.
  Mikrofonen funkar bra och jag gillar att den stängs av om man fäller upp den helt. Väldigt smidigt om man vill stänga av den en kort tid.

  Använder dom tillsammans med Asus Xonar Essence STX.

  + Ljud
  + Komfort
  + Mic
  + Funktion

  - Volymratten kan strula

  Efter en viss tids användande kan volymratten börja knastra. Men det går enkelt att fixa genom att skruva isär dom och blåsa rent. Har aldrig behövt att använt elekronikrengörningsspray eller nått sånt utan det räcker med att blåsa bort dammet.

  Om man nu skulle behöva göra rent volymratten så det enkelt fixat.
  1. Ta bort kudden som bara sitter fastklämd.
  2. Ta bort inre skyddet som sitter med 5st skruvar.
  3. Ta bort volymratten på utsidan som sitter lätt limmad på vridpotentiometern.
  4. Skruva bort kretskortet som sitter med 3st skruvar.
  5. Blås rent.
  6. Sätt ihop allt.

  Har gjort detta en gång efter ca 2 år och det tar ca 5min.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Bra ljud, sitter bra. Dyra men värda pengarna imo
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Detta är ett riktigt, riktigt bra headset! Har sällan varit så nöjd med ett köp.
  + Mikrofonen: Klart och fint ljud. Stängs av när den fälls upp.
  + Byggkvaliteten: Känns exklusivt och välbyggt.
  + Ljudet: Förbaskat bra. Jag kan inte annat än jämföra med mitt (till ASUS Xonar DX kopplade och välkalibrerade) gamla SteelSeries 5Hv2 och direkt ur lådan är ljudet utan tvekan bättre. Framförallt är ljudrymden större och ljudet är klarare, utan att lida av över-diskant och utebliven bas (som är fallet med 5Hv2). Jag gillar även att det har öppen design, så att ljud kommer in och ut (vilket om inte annat har hjälpt mig att sänka min röst in-game och minskat risken för att bli vettskrämd av att någon helt plötsligt hänger över axeln).
  - MEN... Det är mindre/trängre. Jag har inget enormt huvud (L i hjälmstorlek) men när det var helt nytt tryckte det lite väl hårt kring öronen. Efter en periods användning gick det dock över och såhär ett år efter köp lider jag inte av det längre; även om det kan vara skönt att ta av det då och då.
  5 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  Jag är supernöjd, har haft dem i 2 månader nu.

  Bra ljudkvalité.
  Bra mikrofon.
  Sköna att ha på sig.

  Att dom är öppna passar mig perfekt eftersom jag inte vill bli helt avskärmad från omvärlden. Var lite orolig att de skulle läcka ut för mycket ljud, men det inte varit något problem alls.
  4 år sedan
 • Bra
  Överlag är jag nöjd med dessa lurar. Dock har jag nu börjat få problem med glapp vilket inte riktigt känns ok med tanke på prislappen (när jag rör volymkontrollen på höger öra kan ljudet i vänster öra försvinna). Jag har haft dem i ett par år nu men har tagit väldigt bra hand om dem.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Finns absolut inget negativt i mina ögon (öron, hehe).

  + Ljud - Låter förträffligt vad du än lyssnar på
  + Design - Stilrena och inget trams
  + Micen och hur den fungerar - Uppfälld = avstängd, nedfälld = påsatt
  + Komforten - Mjuka och goa kuddar som aldrig blir jobbiga att ha på sig
  + Hållbarheten - Har ägt detta headset i ca. 2 år och under dessa 2 åren har jag haft på mig headsetet när jag sover varje natt (lägger mig i sängen med hörlurarna och somnar). Det enda som "gått sönder" är scrollhjulen som man justerar volymen med, själva gummikåpan har ramlat av så funktionen fungerar fortfarande.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Kört detta headset i en månad nu och försöker sammanfatta intrycken:

  + Riktigt bra ljud(Separat ljudkort med hörlursförstärkare gör dock väldigt stor skillnad åt det positiva hållet, se på minus)
  + Vansinnigt bra mic! Låter som en radiopratare och man behöver inte ha mic boost.
  + Uppfällbar mic som dessutom mutar den
  + Skönt, komfortabelt
  + Relativt lätt och går att ha på sig länge
  + Kvalitet, känns tålig, bra sladd
  + Lång sladd, 3m.
  + Smidig ljudjustering på högra kåpan(bättre än justering på sladden som blir "tung")

  - Dyrt
  - Behöver hörlursförstärkare i ljudkortet för att leva upp till sitt potential(ASUS Xonar DGX gör jobbet och kostar inte mycket). Kör INTE med integrerat ljudkort på moderkortet.

  +/- (smaksak)
  * Läcker ljud pga öppet system. Kan störa omgivning och är förmodligen mindre lämpliga på LAN-party då det även släpper in en del ljud. För mig är detta system bara bra på grund av fördelarna av att inte vara helt avskärmad hemma.
  * 3.5 mm kontakter. Jag tycker om det för då kan jag välja ljudkort. I en bärbar kanske man vill ha USB med extern förstärkare eller övergång.
  * Inte trådlöst. Stör mig inte då jag är "stationär", men man får rätt schyssta trådlösa lurar för samma pengar.

  Summering:
  Ruskigt bra headset. Förmodligen värt pengarna om man uppskattar kvalitet.
  Får ändå 9 av 10 pga grund av just priset. 999kr hade varit perfekt!
  4 år sedan
 • Knappt godkänd
  För att vara lurar från Sennheiser så förväntade jag mig så mycket mer. Det är absolut inget fel på lurarna så länge de funkar, men det tog bara ett halvår innan ljudet i lurarna började glappa för mig och nu, efter att jag haft dem i ungefär 1,5 år, så har mikrofonen lagt av helt och hållet.

  De sitter åtminstone skönt på huvudet, men för priset jag betalade (cirka 1600kr) så förväntar jag mig bättre kvalitet.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Sjukt mycket pengar men efter att ha haft dem i några månader nu är jag helt nöjd ändå. Känns väldigt robusta då man håller i dem.

  [Random info]
  * Brusar skumt när jag inte har något program igång som skickar ljud... hade läst om det problemet innan jag köpte dem och känner att jag kan leva med det.
  * 1300 kr är faktiskt ändå lite väl i överkant.

  EDIT
  * Bruset är helt borta. GALET bra mic, aldrig någonsin haft problem med att andra inte hör mig och då jag frågar säger alla att de hör mig riktigt bra. Ljudet är också riktigt bra, använder de mest för game'ing och skypemöten. NÖJD!
  5 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  Fick hem dessa idag och spelat ett par timmar och kan bara säga att dom är riktigt grymma, Underbart sköna att ha på sig, Och ljudet är väldigt klart och basen är snärtig, Helt underbara. Piskar mina Beats by dre pro lurar ordentligt. Rekomenderas varmt.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Jag brukar ha problem med att hitta hörlurar, och framför allt headsets, som passar mitt enorma huvud. Jag har bland annat testat modellerna Logitech G35, Steelseries Siberia v2, Roccat Kave och Razer Cacharias, men alla dessa har varit obekväma, och inget jag skulle sätta på huvudet frivilligt igen.
  Genom att googla "headset big head" upptäckte jag dock Sennheiser PC360, och efter ett antal dagars funderande på om det verkligen skulle vara en bra idé att beställa ett par hörlurar för ett så högt pris, bestämde jag mig för att testa. Ett par dagar senare fick jag hem dem, och till min förtjusning passade de alldeles utmärkt på huvudet, justerade till maximal storlek. De satt lite tight till en början, men det var inget som störde mig, då jag varit med om att ha betydligt värre saker på huvudet. Efter snart ett par veckors intensivt användande, sitter de i princip perfekt på huvudet.
  Ljudet, som vissa redan påpekat, är lite basfattigt, inte minst för mig, som bytte från ett par superbasiga Sony MDR-XB700, men det är även oerhört detaljrikt: Jag har aldrig tidigare ägt ett par hörlurar med så briljant diskant och klart mellanregister. Vill man ha mer bas går det dock att fixa, bara man har en någorlunda duglig equalizer, så ljudet går definitivt att modifiera till lyssnarens behag. Mikrofonen har jag ännu inte använt alltför mycket, men jag fick höra i TeamSpeak att det lät väldigt bra, och då får man väl anta att den faktiskt är väldigt bra också.
  Att mikrofonen sedan stängs av när man fäller upp den är en alldeles briljant funktion, och kombinerar man det med att volymhjulet sitter på högerörat, då har man ett headset som är alldeles utmärkt designat. Storleken på mikrofonen är väl visserligen inte speciellt smidig, till skillnad från Steelseries finurliga utfällbara lilla sak, men med tanke på att ljudet i den ska vara väldigt bra, och att den känns väldigt robust, så är det inget som jag ser som ett minus.
  Hur som helst, allt som allt är det här ett nästintill perfekt headset. Jag hade såklart föredragit om det hade varit lite billigare, och hade gärna sett att de gjort öronkuddarna i ett läderaktigt material istället, men dessa två punkter är de enda negativa jag hittat hos produkten än så länge, så det får bli nio av tio stjärnor.
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Från att ha gått över från PC 151 så förvänta jag mig att bli nöjd med Sennheisers top hörlurar efter alla positiva recensioner.
  Blev allt annat än nöjd.
  Vikten, de känns tunga och klumpiga att ha på sig. Tycker det är viktigt att man inte ska bli distraherad av detta, dock blir man när dom också spänner, dock inte att det blir jobbigt, å andra sidan blir det varmt runt öronen fort.

  Ljudet är sämre än mina tidigare PC 151, väldigt rakt och innehållsfattigt ljud. Känns hjärtlöst och gör spelen tråkiga.
  Bättre känsla till musik, men dom är gjorda för spel, så jag ser inte innebörden i det.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Fantastiskt ljud!
  Bra i både spel, film och för musik.

  Säkert köp.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Update som lovat: De är fortfarande lika underbara. Aldrig haft ett par så klockrena lurar faktiskt. Perfekt ljud, rätt tänkt med automatisk avstängning av mic när man fäller upp. Jag har dessutom fått beröm för ljudkvaliteten över mic:en. Rekommenderas!

  Jag har testat och slitit ut ett otal olika lurar/headsets genom åren och jag har aldrig stött på ett par som känns lika underbara från första användning som dessa. Klockrena rakt igenom!

  Ljudet är välbalanserat med lagom mycket bas. Trots mitt tämligen stora huvud, och glasögon, så upplever jag perfekt komfort. Inget som sitter åt eller klämmer alls. De blir heller inte varma då de är av den öppnare typen. Att de då läcker ut mer ljud än stängda stör inte mig, men kan vara värt att tänka på i andra situationer.

  Återkommer efter några månaders användning!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Fungerar bra. Jag är nöjd.
  Hade förväntat mig lite mer, men jag antar att det är mitt integrerade ljudkort i datorn som sätter gränsen..
  5 år sedan
 • Perfekt
  bästa headset.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Detta är helt enkelt det bästa headset som jag testat och haft nöjet att bära på skallen.

  Passformen är perfekt, komforten perfekt. Som någon tidigare skrev, så kan man tom glömma att man har det på sig.

  Ljudet är bra balanserat och ger ett riktigt kvalitativt intryck.

  Du får en lång sladd som räcker o blir över, volymkontroll vid högra luren och en mic som man lätt fäller upp o ner.

  Headsettet är snyggt, sitter fast ordentligt på huvudet och man förstår efter några timmars användande varför det snodde så mycket pengar ifrån kontot.
  Detta är kvalité och kvalité kostar pengar.

  För mig var valet enkelt, heldre betala mera och få någonting som man verkligen tycker om att använda än att betala hälften och få någon plastig skit som tex Steelseries som många verkar envisas med att sälja. Ska du använda ditt headset aktivt, så köp ett bra!

  Har letat nackdelar o negativt, men än sålänge inte hittat någonting. Så då är det helt enkelt det perfekta headsetet.

  Köp detta =)
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Skitbra headset - väldigt bra ljud, lagom mycket bas och underbar mic. Tyvärr så är kabeln inte jättemycket att lita på, då min nu har kortslutits så att micen inte länge fungerar. Dessutom brusar det lite när man höger/sänker volymen via volymkontrollen på högra kåpan och när man har volymen på minimum via nämnda volymkontroll så verkar det glappa lite och ljudet försvinner ibland ur vänstra kåpan. Haft headsetet i ca 1½ år, men nu är det tyvärr dags att byta upp sig.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Om vi säger så här:

  Ta hörlurarna och förbättra passformen på öronkuddarna lite från Sennheiser HD555 och ta mikrofonen från PC350 så får du PC360

  Passformen är Helt fenomenal!
  jag kan ha hörlurarna på mig och ibland nästan glömma att jag har på mig dom, Dom sitter så sjukt skönt med dom nya öronkuddarna dom använder, samma öronkuddar som HD555 men lite tjockare så dom sitter bättre. Kudden längst upp på huvudet är också lite tjockare

  Ljudet Är underbart bra för att vara ett headset.
  Använde HD555 när jag spelade kopplade jag in PC360 och ljudet vart sjukt mycket klarare, jag hörde ljud som inte HD555 kunde ta upp och kristall klart samt att dessa har mycket mer bas än HD555 men basen är ganska perfekt så som jag vill ha det. Jag tycker ljudet är riktigt bra balanserat mellan ljud och bas så dom fungerar bra för både spel och musik

  Från att totalt sågat PC350 så har PC360 ändrat på exakt allt jag ogillade med PC350 så det här är en riktig vinnare enligt mig!
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Kan bara instämma med de andra här!

  Detta headset har:

  -Mycket bra ljud

  -En av de bästa mikrofonerna som jag har använt, den ger klart och tydligt ljud

  -Stora öronmuffar, vilket gör att det är bekvämt att ha på sig headsetet under en längre tid

  -Samt lufthål på kåporna, som gör att öronen inte blir varma

  Så, om du letar efter ett bekvämt headset med bra mikrofon och ljud ska du köpa detta!

  *Uppdatering*

  Efter att ha haft headsetet i ca 1 ½ år så har volymreglaget lossnat för andra gången!

  Därför drar jag bort två stjärnor eftersom kvaliten verkar vara bristande på reglaget.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Mycket bra
  Har precis kopplat in de här, grym kvalitetskänsla och ljudet är nästan i klass med mina Sennheiser HD590. Hittar jag anledning får jag revidera betyget men just nu känns det helt rätt.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  gick från ett sennheiser pc151 till detta och köpte även till ett ljudkort för ca 800kr. märker skillnad i allting där det låter klarare och du har enklare för att höra små detaljer.
  dock förstår jag inte riktigt varför headsettet är så dyrt om det inte är guldpleterade kontakter men annars var det ett bra köp 9/10

  update.
  haft dom ett bra tag nu i ca ett halvår och dom fungerar fortfarande perfekt.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Utmärkt
  Riktigt sköna lurar med bra ljud...

  + Sitter skönt över öronen tack vare mjuka tygkuddar som omsluter öronen och vilar mot skallen istället för själva öronen.
  + Kristallklar diskant. Hör detaljer som jag inte hörde förut.
  + Bra tryck i basen.
  + Väger väldigt lite för att vara så stora och detta utan att kännas plastiga och "billiga"
  + Skönt med auto-mute så fort man fäller upp micen. (Jag får inget "långt elektroniskt ljud" som en annan användare beskriver som negativt, bara ett litet klick som hörs från själva brytaren)
  + Micen är sjukt bra. När polaren bytte till dessa så märktes de en brutal skillnad över teamspeak.
  + Ordentliga kablar.
  + Otroligt prisvärda

  - Är inte helt överens med mellanregistret vad gäller musik. (I spel är detta inget som helst problem dock)
  - De har ett ganska hårt tryck över skallen vilket kan vara lite obekvämt. (Kan ju vara jag som har vattenskalle iofs) Jag gör helt enkelt bara så att ja flexar ut bågen lite innan jag tar på dom så blir dom lagom tajta. Tror detta kan ge sig efter ett tag när dom blir lite mer slappa.
  (UPDAT. Efter några veckors flitigt användande är dom inte alls lika hårt pressade mot huvudet längre utan sitter nu tajt men skönt.)

  Övrigt:
  * Till en början hade jag lite problem med att ljud "blödde" ut genom lurarna å in i micen vilket gav eko tillbaka till mina kompisar på teamspeak men efter lite justerande med känsligheten löste sig detta och nu funkar det helt utan problem.

  Kan inte annat än att rekommendera dessa lurar om du är villig att lägga uppåt 1500:- för ett headset.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Riktigt sköna lurar, väl investerade pengar...

  + Sitter riktigt bra på huvudet med tanke på mina lite större öron
  + Super bra ljud och bas
  + Logiskt och praktiskt kontroll för mic och volym
  + 3 meter lång kabel
  5 år sedan
 • Perfekt
  Supernöjd, inga problem med att det är en öppen konstruktion som göra att voice återsänds till andra.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Vill du lägga 1000+ spänn för ett headset, så varför inte detta? Himla bra ljud och superbra mikrofon. Sitter bra på huvudet. Inget bra alternativ om du vill gå omkring på stan och se "alternativ" ut, mycket på grund av den stora mikrofonen, dårå..
  6 år sedan
 • Perfekt
  Jag är långt ifrån någon expert på headset för gaming men jag har ganska höga krav på ljudkvalitet för musik. Jag köpte ett par Sennheiser PC350 men lämnade tillbaka dem pga att jag var missnöjd med ljudet. De saknade mycket bas och kändes lite "tomma". Jag har också provat Razer Megalodon. De hade bättre bas men sämre ljud i övrigt. Efter att ha läst lite på webben om skillnader mellan PC350 och PC360 bestämde jag mig att chansa på PC360. Hämtade dem igår och redan vid första provlyssningen (dvs helt utan inspelning) låter de bättre än alla andra lurar jag provat tidigare). Miken verkar också ge väldigt bra ljud (det lilla jag testat). De sitter också bekvämt. Lite tajtare än både PC350 och Razer Megalodon men jag tycker de sitter väldigt bra. Med PC350 behövde jag inte sitta speciellt länge innan jag märkte att det blev ganska varmt och att man började svettas där skinnmuffarna låg mot huden. Megalodon kändes betydligt öppnare men slöt inte heller speciellt tätt mot öronen så de kändes lite "lösa". PC360 sluter lika tätt runt öronen som PC350 men har tygmuffar och känns betydligt bättre. Fördelen med Megalodon är "dosan" som gör att man kan justera ljudet på ett sätt som inte går med Sennheiser-lurarna. Dessutom har man 7.1-ljudet i Megalodon. Jag prioriterar dock ljudkvalitet högre och jag tycker att PC360 har bättre ljud än både PC350 och Megalodon. Jag är alltså än så länge nöjd med mitt köp, trots den höga prislappen. Jag blev dessutom tvungen att köpa ett externt USB-ljudkort eftersom min dator inte hade någon mik-ingång vilket gjorde hela affären ännu dyrare (men fortfarande värt det).
  6 år sedan
 • Utmärkt
  jävligt bra ljud, bra detaljuppfång. enda att klaga på är väl att de är dyrt, men endå prisvärt.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Bästa Headsetet på marknaden skulle jag vilja påstå.
  Kan i många fall mäta sig med med vanliga lurar i ljudkvallité.

  Jag kan faktiskt inte komma på en enda nackdel med dessa lurar.

  Så är du kräsen när det gäller ljud o vill att dina vänner ska höra dig klart o tydligt så är det dessa lurar du skall ha, inget snack om den saken.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Riktigt bra ljud och bra bas, Mic'en är jävligt bra med klart o bra ljud! Rekommenderas!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Har aldrig varit nöjdare! Klockrent ljud i både högtalare och mikrofon. Älskar mute-funktionen då man lyfter upp mikrofon-armen och kan justera volymen på ena hörluren. Även om man maxar volymen så blir det högt, men det gör inte ont i öronen.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Läs detta test gjort av professionella grabbar!
  Och till x3mcool: de är visst guldpleterade.

  http://www.sweclockers.com/recension/13420-corsair-hs1-sennheiser-pc-360-och-steelseries-7h

  Bästa gaminghörlurarna någonsin, helt och hållet i en klass för sig. Har haft Steelseries 7H USB, och de var en total besvikelse. Men inte dessa! Lätt värt att lägga ner några fler hundralappar på dessa!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Sjukt fint ljud tillsammans med mitt creative fatal1ty titanium. Micen är också superb enligt mina medspelare så jag kan inte ge något annat än 10* men satsa på ett fint ljudkort när du köper ett headset i denna prisklass om du vill få ut dess prestanda
  6 år sedan
 • Perfekt
  Ett grymt välljudande headset med öppen konstruktion, som alltså både släpper ut och in ljud, vilket är en smaksak. Har du din spelhörna nära TV eller annan plats där andra människor kommer att sitta under tiden du spelar kan det vara bra att tänka på att de kommer att höra det mesta. Detta kan vara ett problem för vissa.

  Ljudet får tack vare konstruktionen sin rymd och det blir "stort". Diskanten är krispig och basen är lagom distinkt och helt i min smak. Mellanregistret låter också bra, och ljudbilden är mycket balanserad. Kör X-FI Crystalizer på 60-70% direkt ur ljudkortet (Creative Sound Blaster X-FI Xtreme PCI-E)

  Mikrofonen är i VÄRLDSKLASS. Det bästa jag hört/haft. Vill du ha bäst mikrofonljudet av polarna, här har du det.

  Passformen är skön och tack vare den låga vikten får man inte känslan att man måste ta "en paus" utan dem på sig efter ett par timmars spelande.

  10/10 är ingen överdrift. Det bästa gamingheadsetet?
  6 år sedan