HTC Desire

 Lägg i lista  Jämför
Med en 3,7-tums SLCD-skärm och Qualcomms Snapdragon-processor är HTC Desire en av marknadens vassaste Android-telefoner. Den har HTC Sense och Friendstream för att förenkla användande av exempelvis Twitter och Facebook, och har hårdvara liknande Google Nexus One, också den utvecklad och tillverkad av taiwanesiska HTC. Stäng
Med en 3,7-tums SLCD-skärm och Qualcomms Snapdragon-processor är HTC Desire en av marknadens vassaste Android-telefoner. Den har HTC Sense och Friendstream för att förenkla använd... Läs mer
Jämför pris på alla HTC Mobiltelefoner (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Tjenare. Skriver ett långt inlägg för jag uppskattar omdömen innan jag handlar teknik och sitter säkert många därute som funderar på denna lur. Har haft min Desire i några dagar och testat det mesta. Android är här för att stanna!

  Först och främst så tycker jag den ligger bra i handen. Inte fullt lika skönt som Legend - vilken jag tycker är optimal storlek på - men gummit bakom gör att den inte glider av och då kan man flytta fingrarna lite mer även bakom och på så sätt nå hela skärmen. Jag har ganska långa fingrar så förstår om det kan bli problem för vissa.

  Processorn är snabb, skärmen är enligt mig kanon och responsen på tryck väldigt kvick och precis, speciellt när man skriver sms.

  Den är dock inte snygg....men samtidigt inte ful. Designen är inte en tia på den oavsett ful eller snygg. Hade gärna sett olika färger på den bruna delen som sitter runt skärmen..

  Vidare till insidan. Den är inte perfekt men absolut det närmaste jag haft hittills. Bytte från en Iphone och ångrar mig inte en sekund. Tror många går i samma tankar men läser på forum om brister som Desire har som inte finns på Iphone. Men den sistnämnda har betydligt fler brister enligt mig. Desire kan exempelvis multitaska vilket sätter bra mkt högre krav och jag har lyckats få den att sega vid grafiska övergångar mellan menyerna en gång. Iphone kunde lätt hänga sig bara mitt i en meny, och alla har väl fått vänta några gånger på att på/av-knappen ska verkställa sin uppgift. Motsvarande "buggar" finns inte på Desire, vad jag än har upplevt. Och hävda att den har bättre prestanda är inte ett argument tycker jag då en telefon ska fungera med tillhörande OS utan att hänga sig över huvudet taget.

  Android Market tycker jag är helt okej även om det kommer ut en hel del skit eftersom det verkar vara öppet för alla. Att det inte går att spara apps på minnet är ju inte bra men nöjer du dig med mindre än 100 apps är inte det något problem. Kommer säkert i uppdateringen i höst..

  Kör du på ett vettigt WLAN hemma så går det nästan lika snabbt som på dator att surfa. En av alla finesser är att när du surfar så ändrar sig texten efter skärmen oavsett storlek vilket gör att du inte behöver dra fram och tillbaka för att läsa alla texter. Guld värt för en van sportentusiast..

  Synkade Spotify direkt och allt funkar klockrent. Laddade ner mina skönaste listor till offline (lägger sig på sd-kortet) för att ha till träning.

  Som sagt är den inte perfekt. Kontaktboken som många nämnt är lite störande. Alla kontakter lägger sig dubbelt (jag lyckades iaf inte lösa det) så då fick jag plocka bort hälften manuellt. Men sådana småsaker tycker jag att man alltid får fixa med när man skaffar ny telefon. Vad som är smart är att den föreslår länkar mellan personer i din kontaktbok och facebook/twitter/flickr-konton om de delar namn, adress eller nummer. Klockrent! Du kan då också se i telefonboken om någon skrivit ngt på fb/tw eller flickr.

  Sen vill jag säga några väl valda ord till alla er som klagar över batteritid/batterikrävande program. Det är intressant att ni läser på om alla funktioner som finns i nya telefoner och skaffar den senaste tekniken men använder sen inte dess funktion i jakt på batteribesparing. Spelar det någon roll om ni får ladda 4 gånger istället för 3?? Isf, skaffa en 3310.. I annat fall - använd telefonens funktioner, sluta klaga (enligt mig finns det inte en enda färgskärmstelefon som har haft vettig batteritid och såklart aldrig i närheten av utlovat) och inse att batteritiden förhoppningsvis ökas i framtiden med bättre teknik och uppdateringar.

  Har inte testat x10 som många jämför Desire med men pillat på den några minuter och den knarrade när jag tog i den första gången. Bara där känns det ju som något femåringar har i sandlådan och leker med. Sen tyckte jag att skärmen va för stor. Detta är såklart upp till var och en vad man tycker om men att nå hela skärmen med en hand va bara att glömma även med mina långa fingrar. Sen är det en SE och jag har haft ett gott öga för dem men de ligger efter. Pressar man deras system lite så kommer det buggar. Både MAC och HTC överglänser SE enligt mig för tillfället. Hårdvara är SE grymma på medan mjukvara är deras akilleshäl. Övriga märken är jag inte bevandrad i och kan inte uttala mig om..

  För alla som går i köptankar så tror jag inte ni blir besvikna..
  7 år sedan
 • Bra

  Gillat omdöme
  Ett försök till ett OBJEKTIVT omdöme ;)

  Fördelar:
  *Mycket fina färger, kontrast och svärta samt bra känslighet och respons på skärm. En riktig skönehetsupplevelse!
  *Telefonen är välbyggd och känns väldigt solid och lyxig
  *Android 2.2 kommer numera förinstallerad och öppenhet och anpassningsbarhet är riktigt bra
  *Många smarta funktioner är förinstallerade - möjligheten att länka ihop telefonnummer med Facebookprofiler är en riktig guldklimp
  *Mekaniska hem, meny tillbaka och sökknappar är en stor fördel då åtkomst av misstag på motsvarande touchknappar på andra mobiler är frustrerande
  *Använder endast standardkontakter (MicroUSB samt 3,5mm jack)
  *Tunn och relativt smidig trots sitt gedigna utförande
  *Mycket stabil och försvinnande lite buggar

  Nackdelar:
  *Av nackdelarna är den begränsade batteritiden den i särklass största. Telefonen inbjuder till flitig användning, men den kan inte nyttjas till fullo då batteriet snabbt tar slut vid aktivt användande
  *Provocerande dålig extern högtalare, visst, vill man ha bra ljud kopplar man ju ändå in till något annat, men att ha något som kan skapa trivsel "i nödfall" är ju trevligt (jämfört med min Nokia E75 är högtalaren mycket sämre)
  *Mikrofon och intern högtalare hade kunnat vara något bättre, men är inte så dåliga att man stör sig på dom
  *Jag ser inte poängen med att man inte kan avsluta apps och gadgets direkt i själva programmen, utan måste göra det via externa Task Managers (men det är ju kritik mot android och inte telefonen)
  *Wifi-hanteringen måste kunna göras effektivare, nu gör endast att den är påslagen att batteriet fullständigt käkas upp. En smart styrning där Wifi bara går igång när ett program söker åtkomst borde finnas som standard
  *Väl mycket konfigurerande behövs innan telefonen blir ett rent nöje att använda
  *Med en sån fantastisk skärm, processor och användargränssnitt hade det varit trevligt med en bättre kamera
  *Stödet för textinmatning något buggigt, vid skrivande av exempelvis sms kan man behöva stänga och öppna det virtuella tangentbordet för att åter aktivera tangentbordet

  Sammanfattningsvis är telefonen ett rent nöje att använda, skulle det inte vara för den begränsande batteritiden skulle telefonen helt klart hamnat på en nia, och hade dom fokuserat mer på bra ljud i högtalare, bättre kamera, samt byggt bort de enstaka buggarna som finns skulle telefonen nått upp til den Mycket svåruppnåeliga tian :) Äntligen känns dock Pekskärmsmobilen som en mogen och fantastisk produkt som på allvar kommer konkurrera ut klassiska mobiler även för icke entusiaster eller Apple-fanatiker ;) (batteritiden är nu den största utmaningen för tillverkare att övervinna känns det som)

  Ps. Måste bara säga att jag Älskar kommentaren/omdömet "Bästa telefonen jag någonsin har haft!". No shit Scherlock! ;)
  7 år sedan
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  En mycket prisvärd telefon. (Den mest prisvärda?) Jag gick från SE W700i(!) till denna, och har haft den i snart tre veckor. Det tog ett tag att vänja sig med själva touch-känslan. Men telefonen är snabb, smart och lättanvänd - vilket påskyndar den processen. Den ligger bra i handen och det regummerade bakstycket är väldigt skönt.

  Plus:

  + Snabb
  + Android
  + Fm-radio
  + Skärmen (3,7" Amoled)
  + Processorn
  + Flashstödet
  + Byggkvaliteten
  (Dock ej lika skön som systern HTC Legend)

  Minus:
  - Batteriet
  (laddning varje dag/natt krävs, dock blivit bättre med fler laddningar)
  - Lite internminne
  (Applikationer bör kunna installeras på SD kortet, kommer säkert?)
  - Kameran
  (Ingen kameralins och själva kameran hör inte till eliten)
  - Medföljande headseat
  7 år sedan
 • Alla omdömen

 • Usel
  Efter HTC's hantering av HTC Desire så blev det aldrig HTC för mig igen. So long HTC, hope it was worth it!

  Betyget på enheten när den väl användes. 9 stjärnor, det var svårt att hitta några större fel på den om man jämför vad man fick och vad som fanns på marknaden.

  Svår slagen ända till introduktionen av Samsung galaxy S2.
  8 mån sedan
 • Perfekt
  Gudatelefonen! Ajfåndödaren nummer 1337. Min älskade följeslagare.. Håller än idag! Lika ståtlig än!
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Riktigt bra telefon för pengarna! Rekommenderas väl!
  6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  En riktig toppen mobil! Köpte den bland de första i Sverige. Den har varit igång 24/7 nu i snart tre år! Helt otroligt att den håller. Jag är ganska fumlig och tappar mina mobiler ganska ofta men det har inte hindrat denna mobilen.

  Med tanke på att den kom när iPhone 3GS var det hippaste man kunde få så är den ytterst kompetent än idag. Ni som klagar på lite bör vara medvetna om att det var mycket minne när mobilen tillverkades. Avinstallera Flash så får ni mellan 15-25 mb mer RAM.

  Fördelar som jag ser

  1. Utbytbart batteri
  2. Stöd för många filformat
  3. Bra stöd för överföring av filer mellan dator, FTP osv
  4. Bra skärm, dok kan saker bränna fast i skärmen om man inte ser upp.
  5. Stabil hårdvara
  6. Långt stöd för Operativsystemet.
  7. Bra med standardkontakt för laddare och fil överföring
  8. Tidlös design så den känns inte omodern änns så här tre år efter lansering.
  9. Bra känsla i telefonen och lätt att få gräpp om den
  10. Toppen med en optisk-mus så att man lättare kan navigera i text eller mellan länkar
  11. Super bra med minneskort som du enkelt kan ta med till nästa mobil och slipper köpa en dyr 16, 32 eller 64 GB mobil
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har använt den i över en vecka nu och den slutar aldrig övertyga :) Helt underbar mobil och ångrar mig inte en sekund!

  De största nackdelarna enligt mig:
  - (detta fungerar nu) Fotolampan går inte att använda som ficklampa
  - Hörlurarna man får med är värdelösa
  - Batteritiden känns i kortaste laget
  - en egen kameraknapp hade varit behändigare

  Men för priset kan man inte begära mer, och detta är bara smådetaljer jag knappt stör mig på vid normal användning, och andra mobiler har betydligt större anmärkningar!

  Kan inget annat än rekommendera!
  men se till att ha ett stort surfpaket, så man inte känner sig begränsad. Har ett på 200mb/månad nu. Räcker vid normal surfanvändning, men jag tänker iaf utöka så jag kan streama via Spotify, och leka på facebook, och youtube utan att kolla trafiken varje minut :p

  Helnöjd! HTC gör de bästa/mest prisvärda mobilerna just nu enligt mig!
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Bra
  Lite mer RAM hade inte skadat.
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Telefonen var felfri när jag köpte den för 2 år sen. Nu om du jämför denna telefon med andra nya Android-telefoner så finns det en del saker att tänka på.

  + Bra ljud och helt okej kamera
  + Bra storlek för och ha den i fickan
  + Helt okej färger

  - Ganska seg processor
  - Android uppdateringar är begränsade ( Går inte att installera Ice cream sandwich Android 4.0)
  - Den väger mer än dagens Android telefoner
  - Den känsliga (optiska styrkulan) går inte att avaktivera, råkar man komma åt den så kan det kännas irriterande, exempelvis när man skriver sms eller surfar.
  5 år sedan
 • Bra
  Köpte den här telefonen ny i april 2010 och tänkte att jag kunde tycka till litet om den, så här efter 25 månaders användning. Pararellt har jag i jobbet kört en iPhone 3G (från 2008).

  Fem bra saker:

  + Mycket bra skärmstorlek. Varken för stor eller för liten, även vid användning utomhus.
  + Bra konstruktion: ligger bra i näven och stöter ifrån sig smuts riktigt bra.
  + Helt ok batteritid, går att kräma ur 8-9 dagar ur den här om man vet hur man ska bära sig åt.
  + Lätt att rota för den som är är sugen på att uppgradera till nyare versioner av Android mha en alternativ ROM (Själv kör jag 2.3.3 med OxyGen).

  - Uselt ljud i hörlursutgången. Fullständigt oacceptabelt för oss som förväntar oss att använda telefonen som MP3-spelare.
  - Låg mängd internminne, tar snabbt slut om man inte aktivt flyttar appar till SD-kort.
  - Inte särskilt bra digilizer (som i: inte så smart tryckavkänning på skärmen). Svårt att få flyt i skrivandet och rätt usel multitouch.
  - Bara stöd för Android 2.2 (Froyo) vilket är grymt synd då Android inte är särskilt bra innan 2.3.

  (Telefonen var det bästa Android hade att erbjuda Q1 2010 men är dessvärre inte särskilt märkvärdig idag.)

  Telefonen får dock 7/10 då den är grymt prisvärd efter två år på marknaden. Nypriset låg på 4k.
  5 år sedan
 • Ganska bra
  Uppdaterar och sänker betyget. Det är en bra telefon, men att kalla den gedigen är bara för mycket. Först och främst så lider den av ett huvudproblem - Lagringskapaciteten är dålig som tusan. Med det innebär det att du får problem med att installera appar, och det efter ett 20tal.

  Om man bortser från det så är telefonen faktiskt ganska bra, oftast upplevs den som snabb men skärmen däremot har en lila nyans i svärtorna vilket känns väldigt illa. Jag tyckte om telefonen när den var ny, men jag har hunnit ändra uppfattning om den så många gånger och nu har jag äntligen köpt en ny.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Utmärkt
  mycket Bra, haft en i två år, inget har strulat för mig.
  För sin ålder är den snabb och jag gillar den optiska styrkulan vilket gör det lätt om du måste backa in i ett ord och ändra en bokstav eller välja länk i webbläsaren och liknande. fungerade utmärk som kamera knapp med, lätt tryckt vilket sällan gjorde att du skakade telefonen i samband med att du tog bilder.

  en sak som jag började uppleva som ett problem var dock minnet för appar, 130mb är inte mycket utrymme för appar.

  många har klagat på batteri tiden, men har själv inte haft några problem med det, ca 6 timmar konstant surfande kunde jag göra med bluetooth headset med musik gång i örena innan den fick slut på ström och jag tvivlar på att många andra smartphones klarar av så mycket mer. hade som oftast ca 40-50% kvar på batteriet på slutet av dagen. om jag valde att stänga av datakommunikation, wi-fi, bluetooth och ganska sparsamt bara använda den som telefon så kunde batteriet räcka en vecka.

  rekommenderar den starkt ifall du är ute efter en begagnad telefon.
  5 år sedan
 • Ganska bra
  Slänger in en recension här då, skulle kanske gjort tidigare men har å andra sidan haft den i 2 år nu...

  Hade satt högre får 1-1,5 år sedan, nu får den "endast" 6 av 10 stjärnor. Varför? Internaminnet är på tok för litet vilket blir frustrerande efter ett par installerade appar/spel. Riktigt dåligt faktiskt enligt mig, många appar går heller inte att flytta till SD-kortet.

  Batteritiden måste jag faktiskt och klaga på, tycker inte den håller måttet här.

  Annars är designen bra och den är skön att hålla i. Lätt att anpassa hemskärmar osv.

  Touchskärmen irriterar så fort det blir fingeravtryck och liknande på den, då kan den börja scrolla upp/ned av sig själv helt plötsligt.

  Som sagt, hade jag skrivit detta runt sena 2010/tidiga 2011 hade betyget blivit högre. HTC är eller var åtminstone sega med uppdateringar till denna, därför kommer jag med glädje att byta upp mig till nya SGS3 inom kort. Men det är ingen dålig telefon för en vanlig användare, trots det jag klagat på.
  5 år sedan
 • Bra
  Lånade en av en kompis medans min iphone 4 var på lagning.
  Det enda negativa, var batteritiden sedan när man var van vid ios så var det lite jobbigare/krångligare med vissa saker. Men jag vande mig fort.
  Sedan gillade jag inte layouten på vissa saker. Men det är ju mer en smaksak om utseendet.

  Den fungerade bra, kameran var dock väldigt dålig imo. Ljud kvalitén var inget att hurra över heller imo.
  Men väldigt bra mobil i allmänhet.
  5 år sedan
 • Perfekt
  grym mobil som inte är för dyr. kan inte hitta något fel på den :)
  edit: började strula väldigt mycket efter ett tag.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Utmärkt
  Har haft denna mobilen i snart 2 år. Finns absolut inget att klaga på, allt har fungerat felfritt. Nu har dock hårdvaran blivit för gammal för att hänga med, så har bytt till en galaxy nexus istället. Tror dock att denna är ett bra alternativ när man köper begagnat.
  5 år sedan
 • Bra
  Oerhört nöjd med telefonen, lättanvänd och relativt logiska menyer. Enda abret är väl att jag två gånger fått lämna in telefonen för byte av huvudkort...ena gången så låste den sig hela tiden och blev skållhet. Andra gången tvärdog den. Detta inom loppet av 1,5år.
  5 år sedan
 • Ganska dålig
  Ja har haft min htc desire i ca 1 ½ år kan säga att jag är väldigt missnöjd.

  + Skärmen bra ljusstyrka.
  + HTC Sense det är väldigt bra.
  + Kameran den har bra fokus och kan fota väldigt nära på t.ex text.

  - Batteritiden är ganska dålig den slukar batteri som jag vet inte vad.
  - Den blir väldigt varm om man använder den en "liten" stund.
  - Byggkvalite den känns väldigt plastig med sin soft touch baksida

  Anledningen till att jag inte är nöjd med denna telefon är att jag har haft den inlämnad 5 gånger pga fel
  Felen:
  Skärmen fick som en stor röd/blå runt prick såfort skärmen hadde något svart framme Skärmen var bytt 2 gånger
  Den läste inte mitt minneskort problem 2 gånger dom bytte kretskort båda gångerna
  Kameran utan att tappat telefonen någon och alltid använd fodral så var något löst i kameran bytt kamera
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Mina 9/10 stjärnor är baserade på hur jag upplever telefonen, inte jämfört med någon annan telefon. Googla om du inte vet vad några av uttrycken nedan betyder, man bör veta om vad de betyder om man funderar på en android-telefon enligt mig, men man klarar sig självklart utan den kunskapen.

  Jag har haft min Desire i mer än ett år nu, och jag kan säga att jag är väldigt nöjd med denna telefon. Den är snygg, ligger bra i handen, bra skärm och allt annat som andra säger i recensioner.
  Sense är snyggt och praktiskt, jag har inte haft några problem med samtalskvaliteten, och den funkar utmärkt att surfa med.
  Lägger man in en lätt rom som Oxygen och LauncherPro istället för standardlaunchern så går den extremt smooth i menyer, och de flesta nya prestandakrävande spel går jättefint. Batteritiden med custom roms är inget att klaga på, klarar mig lätt genom en dag med normal användning. Jag vet att man genom att mixtra en del kan komma upp i två dagar.

  Angående utbudet av roms så finns det ett stort utbud av roms med/utan Sense 2 och 3, de flesta med gingerbread och annat fint. Något som är ganska irriterande är det lilla utrymmet för appar på ynka 512MB, men detta är lätt fixat med en rom (eller utan), bara man kan följa instruktioner.
  Det finns ytterligare ett minus som tyvärr inte går att fixa, det att digtizern inte klarar multitouch fullt ut, korsar en touchpunkt en annan så kan den inte riktigt skilja på de två, vilket kan innebära problem i vissa applikationer, men för det mesta handlar det bara om att zooma i bilder eller webbsidor, vilket funkar som det ska.

  Desire är inte perfekt, därav 9/10 stjärnor, men det är en sjuhelvetes bra telefon!
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Ganska dålig
  Köp inte!
  Hade denna mobil i ett tag och så började den krångla.
  Den blir varm,den blir seg,när man zoomar på skärmen så flimmar det.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Vill bara gå in och ge den här telefonen full pott. Hade den i ett år och var supernöjd.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  +
  Snabb! Underbart tangentbord. Sense.

  -
  Småtråkigt skal.

  =
  Desire och Legend är de bästa telefoner du kan köpa just nu. Vilken du väljer är egentligen en fråga om vad du prioriterar, snabbhet eller byggkvalitet.

  BETYG
  Form/design: 8
  Ergonomi: 8
  Ljudkvalitet: 6
  Bildkvalitet: 6
  Funktioner: 9
  Användarvänlighet: 9
  Prisvärde: 9

  KÖP NU!
  7 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Mycket bra
  Bra
  5 år sedan
 • Perfekt
  Kanon
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra mobil, perfekt storlek, snabb och ganska snygg.

  Kunde vara lite snabbare och lite stabilare ibland. Ganska dålig täckning med tele2, men det kan vara tele2 och inte mobilen.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Köpte den för 1495:- från telia, ej operatörslåst. Perfekt för mig som använder Tele2. Helt klart den bästa luren för priset!
  I samma prisklass som tex ZTE Blade men med 1000 ggr bättre kvalitet!
  Fin, välbyggt, kan uppdateras till Android 2.3, 1ghz, 512 RAM.
  Bara + i min bok. Inget annat slår denna i 1500-kronors prisklassen! (Om man nu kan få tag i den för 1500:-)
  6 år sedan
 • Perfekt
  Vilken superlur, finns ett enda minus och det är batteritiden men å andra sidan så är den kass på alla smartphones...
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Mycket bra telefon på alla sätt, min första smartphone men absolut inte den sista. När man väl skaffat en sån är kan man inte tänka sig att gå till baka till en gammal "vanlig" telefon, detta är framtiden i din hand.

  Minus för att intern minnet är så begränsat och blir fullt fort, annars är den super och håller bra än efter ett års flitigt användande.
  6 år sedan
 • Usel
  VARNING! Använd inte telefonen utomhus för då får du en fuktskada som inte ersätts av garantin !

  Har köpt en HTC Desire till min son i april och i juli slutade en tangent att fungera. Inget problem tänkte jag eftersom vi har garanti, men ack så jag bedrog mig. Vi lämnade in telefonen där vi köpt den och det skulle ta 2-3 veckor. Efter cirka 3 veckor får min son ett sms att telefonen är fuktskadad och inte går att laga !
  Till råga på allt skall de ha 395 kr för att vi skall få tillbaka telefonen !

  Urusel telefon som inte klarar av vårt svenska klimat. Säkert en bra telefon om ni inte tänker använda den utomhus.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Riktigt bra när den kom, snålt minne bara.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Jättenöjd med telefonen!
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Supernöjd med min telefon. Den är relativt tålig, jämfört med andra mobiler, snygg designmässigt och snabb. Det finns så många möjligheter med applikationer och inställningar tack vare Android. De enda problemen är batteritiden som är förvånansvärt kort och kamerakvalitén. Rekommenderas dock varmt till alla som vill ha en snygg, snabb och prisvärd telefon.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  En underbar lur! Jag älskar den. Dock tror jag att en Iphone fortfarande är bättre för nybörjare och noviser, då den har ett lättare insteg rent pedagogiskt, men för mig personligen är denna telefon klockren! Känns rakt igenom genomtänkt.

  Som så många andra har skrivit så är det största minuset batteritiden. Men den stora fördelen mot Iphone att HÄR är batteriet tillgängligt och kan bytas ut. Man KAN alltså skaffa ett extrabatteri då man vet att man behöver använda den en längre tid utan möjlighet till laddning.

  Edit: Jag börjar på less på det begränsade minnesutrymmet för appar. Vill jag installera en större ny app så är det bara att be för att appen ska ha stöd för App2SD och inte tar så mycket cache-utrymme, annars är det bara att börja avinstallera andra appar...
  7 år sedan ( Uppdaterat: 6 år sedan )
 • Bra
  Haft denna lur som arbetstelefon ett år och jag är överlag nöjd även om den har sina tillkortakommanden.

  processorn snabb. allt känns direkt och mjukt.

  skärm har väldigt bra färger (oled) och gillas skarpt. touchen likaså även om den kan vara lite udda ibland i vissa spel.

  negativt. app-utrymmet klagas konstant och hade önskat stort att de inte snålat på det när den kom. ja det går att lösa med rootning och apps2sd (flyttning av allt inte bara det som tillåts till separat partition på minneskort). men då det är arbetstelefon blir det nej. synd för appar idag blir större och större så nästan inget som går in idag.

  kameran är sådär. inget jag hänger i julgranen även om det är 5mp så är det brusigt värre. filminspelningen har fått 720p i uppdatering men inget som märks i kvaliten när man väl tittar på filmen. brus där med.

  ljud/högtalare/lurar är bra och för musik/headset är det perfekt.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Köpte en HTC Desire, tänkte först köpa en Iphone 4. Men med tanke på att de är så låsta och dessutom sjukt dyra föll valet på en Desire. Haft den i ca 2 veckor och är sjukt nöjd. Allt flyter på och det finns så mycket bra saker. Dessutom har den en gratis och välfungerande GPS, flash och bluetooth vilket inte Iphone har något av detta.

  Kan varmt rekommendera denna telefon. Lovar att ni kommer bli riktigt nöjd.

  Det enda - jag har är batteritiden. Men då använder jag den till att se webb tv och surfa m.m. flera timmar per dag. Så troligtvis är det lika på alla smartphone. Batteriet räcker dok utan problem en dag med aktiv användning större delen av dagen.

  Nu har jag haft telefonen i ca 8 månader. Är fortfarande en sjukt bra telefon. Allt funkar klockren,inte ett dugg seg. Fortfarande hel och fin.
  Amoledskärmen är en riktigt bra skärm. Allt blir riktigt snyggt med den.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Köpte den förra våren och är riktigt nöjd med kvaliteten. Helt problemfri.

  Har inte alls gillat HTC mobiler innan med Windows.Har också haft 2 iPhone och sämre kvalitet än så går inte att köpa. Kred till iPhone för att dom utvecklat mobilbranschen men aldrig mer deras produkter. Android tar första platsen.

  Nu har en del andra kommit men jag kommer inte att byta innan ett större skifte sker.
  6 år sedan
 • Bra
  Helt OK telefon.
  Har haft den sedan releasen förra året.
  Den är byggd i bra kvalité, den känns ordentlig när man håller i den. Dem fysiska knapparna hade man ju kunnat vara utan, nu efter ett år så är dem riktigt sega att trycka på, man få verkligen ta i för att dem ska reagera.

  Jag tyckte att kameran var kanon bra i början, men om man jämför med andra mobiler som finns där ute nu, så är det ju nästan pinsamt att skicka ett MMS i den här kvalitén.

  Skärmen är grym. 1 år senare så har jag fortfarande inte en enda repa på den och det känns minst lika bra som t.ex. Desire HD.

  Har fortfarande inte träffat på någon app som telefonen inte klarar av eller laggar på. Vilket måste anses som bra, men sen finns det ju inte så många roliga appar till den.
  Android isig är ju så tråkigt så klockorna stannar.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Sjukt bra telefon, snabb och väldigt rejäl att hålla i, kablar och telefonen känns lyxiga:-)
  6 år sedan
 • Bra
  En bra lur, men med några små saker som stör mig.

  1. Klen output på headset utgången, orkar inte driva mitt headset som jag har till min Nokia c7.

  2. Precisionen på skärmen är inte så bra alla gånger, händer att den aktiverar saker 1-2 cm bredvid själva klicket.

  3. Ljudet på högtalaren i telefonen är klent.

  4. Batteritiden, men det är ju ett allmänt fel på smartphones.
  6 år sedan
 • Acceptabel
  Nu har jag haft telefonen i 4 timmar och måste säga att den rockar! Alla lyriska recensioner verkar stämma till punkt och pricka.

  Dock får man inte missa att gå igenom installationsguiden första gången man startar telefonen och logga in på sitt Google konto direkt! Annars verkar den inte kunna få kontakt i efterhand om man inte kör en hard reset vilket jag fick göra.

  ------

  Nu drygt ett år av användande får man ju ta och dra ner betyget en hel del tyvärr. Först och främst gäller det det otroligt snålt det interna minnet är för att installera appar. Hur kan man sätta 100mb som gräns 2010 i en Androidlur?! Otroligt! Nu har HTC dessutom precis kommit ut med att man inte kommer uppdatera till Android 2.3 "Gingerbread" eftersom det inte finns tillräckligt med minne!

  Jag rootade telefonen och installerade Oxygenrom och plötsligt går det installera Gingerbread och få bortåt 512mb extra via en ny partition på SDkortet att installera appar på!

  Efter Root, Oxygenrom och LauncherPro så funkar luren som den ska.
  7 år sedan ( Uppdaterat: 6 år sedan )
 • Mycket bra
  En mycket bra mobil!
  Snabb, bra färger, bra kamera, allt! Den har en riktigt bra touchkänsla när man använder den också. Man får en grym mobil för inte ett vansinnit pris.

  Det enda jobbiga kanske är att batteriet tar slut efter 1 dag, men om man laddar den var dag är det inget problem.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Haft den ett år nu cirka, kör den rootad med Cyanogen mod. Till att börja med så har den en väldigt robust känsla då man håller i den, vilket jag tycket är väldigt viktigt. Sedan designen är bland det snyggaste som finns, gillar den mer än tex iPhone. När man använder den så flyter allt på riktigt bra, displayen är perfekt storlek och mkt bra, förutom i solljus, men vilken display är det nu mera? Vad mer kan jag säga, Sjukt trevlig telefon med bra prestanda, Det enda jag kan klaga lite på är ljudet i högtalarna. Annars är jag riktigt nöjd!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Helt fantastisk telefon! Den första telefonen jag någonsin haft som jag är 100% nöjd med.

  Ligger bra i handen, samtalskvaliteten är super, ruskigt snabb och responsiv, uppgraderingsbar, kan customisera den hur man vill. Jag får ut två dagar normalt användande utan problem, men laddar den oftast varje natt.

  Solklar 10:a. Har svårt att se vad nästa mobiltelefon skulle kunna erbjuda för att förmå mig till att byta.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Den bästa telefon jag haft kan jag säga efter ett års användande. Helt problemfritt. Upplever den som snabb och användarvänlig. Ett otrolig lyft jämfört med den HTC Touch pro jag hade innan.

  En detalj jag är väldigt förtjust är att man efter uppdatering kan använda telefonen som mobilt bredband. Superenkelt att koppla upp sin vanliga pc till telefonen via Wifi för att kunna använda den som en "bredbandsdongel"
  Ofta kommer man dock på sig med att man surfar på nätet på telefonen för det är så smidigt.

  De brister jag ser är följande:
  1. Minnet för att spara appar är alldeles för litet även fastman kan lägga huvuddelen av dem på SD.
  2. Batteritiden är en dag. Men spelar man lite spel eller lyssnar på musik. Eller för den delen vistas på en plats med dålig täckning. Då kan man få svårt att få batteriet att räcka från 0630-2300. När man får varning och orange batteristatus då är det i praktiken väldigt lite kvar. När man får röd status hinner man knappt till närmsta uttag. (på den antika Ericsson T68 klarade man sig på rött varningsblink en hel dag)
  3. Kameran. För det mesta riktigt bra. Men i svagt ljus kan det bli mycket brus. Tar man kort med blixten så blir det istället alldeles för skarpt ljus. Så ansikten t.ex. blir kritvita.
  4. HTC verkar inte ha kopplat Desire till htcsense.com. (tror jag) Jag önskar jag kunde "fjärradera" telefonen vid ev stöld.

  Hade jag gjort denna rescension tidigare hade betyget blivit 9, men nu blir det 8 med vetskap om den utveckling som skett.

  Android i sig har några brister som ingen tillverkar verkar ha löst helt ännu. Jämfört med Win mobile så är filhantering inte helt smidig oavsett app. Kalenderfunktionen brister också. Den funktion jag saknar mest är att kuna högerklicka på ett möte, kopiera det och sedan klistra in det på ett nytt ställe. Hur svårt ska det vara.

  Använder skaninaviskt tangentbord. Ibland slutar telefonen vibrera vid knapptryckning tillfälligt. Efter en stunds knappande kommer funktionen tillbaka.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Haft mobilen i lite över 1 år nu, väldigt nöjd. Finns dock några nackdelar:

  - kameran
  - laggar ibland om man har många program öppna
  - dåligt med rom utrymme
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Mycket bra telefon. Android är så bra! Desire har bara ett problem - för lite inbyggt lagringsminne, 130mb räcker inte till operativsystem och alla apps/program/mail som inte går att flytta till SD-kortet. Så man får radera hela tiden. Annars toppenlur, funderar över att byta till Desire S som är i samma storlek fast med större lagringsutrymme.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft telefonen nu över 1 år och har varit grymt nöjd med den! Android är något fantastikst och den bara växer och växer.

  De finns både för och nackdelar med telefonen men födelarna är helt klar fler! ;)

  Jag köpte telefonen ganska så fort den var tillgänglig för att köpas. Jag var en av de lycklia som fick telefonen med en AMOLED skärm!

  + AMOLED skärmen! underbar, fantastiska färger och fantatisk svärta!
  + Bra tyngd och ergonomisk
  + Mycket bra touch/digitzer
  + Super snabb webläsare!
  +++ Anroid!
  + Bra intergration med facebook, twitter etc..
  + HTC Sense!
  + Fullspeckad med bra och användbara apps!
  + Tangentbordet!
  + Uppdaterats ofta! 2.3 gingerbread på väg

  - Kamern är OK.. inget mer
  - pinch-to-zoom fungerar sådär, ganska segt
  - Flash kan vara lite buggigt i webläsaren
  - Batteri tiden är Urusel... Tyvärr.
  - Inbyggda minnet för apps är illa! Visst finns de Apps2SD men de räcker fortfarande inte.

  Men för att sammanfatta de hela en fantastisk telefon!
  Trots den har mer än 1 år på nacken nu håller den en stadig plats inom smartphone världen.

  Funderar du på att köpa en Desire? Tveka då inte. Köp! för under 3000 kr är telefonen ett riktigt kap!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Grymt bra telefon som har det mesta, jag är helnöjd.
  Köpte den på Poradio.se för 3299:- ink frakt
  6 år sedan
 • Perfekt
  Fantastisk telefon!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Har haft den sedan i November, och kommer antagligen att ha i flera år till.

  Den uppdateras fortfarande då och då, även fast det "var ett tag sedan" den kom.
  Den har aldrig laggat eller något.

  Kan bara hitta ett minus, och det är telefonminnet som är löjligt litet. Men det gör inget, så full pott!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Efter ett års användande kan jag säga att det är det bästa jag haft. Helnöjd, inga problem alls.
  Vet inte om det finns bättre ens nu.
  Håller just på att testa nya Nokian, men vet ännu inte vad jag skall säga.
  Saknar iallafall Desiren.
  7 år sedan ( Uppdaterat: 6 år sedan )
 • Utmärkt
  Har haft mobilen sen den släpptes och med HTCs android i sig får den 6 av 10. Men när man rootar telefonen och installerar nått bättre, så du får alla dina appar på sd kortet får telefonen nytt liv och presterar bättre. Där av 9 av 10.
  Roota denna telefon är nästan ett krav nu.
  6 år sedan