Kategorier
Prisjakt

Sony Xperia 5 II Dual XQ-AS52

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
T
Teknik1

1 omdöme

6 dagar sedan*
Min första Sony-telefon. Kommer från en Samsung S10! Efter ca 1 veckas användning följer några omdömen: Plus: * Design/byggkvalitet * Display med 120Hz * Flytet i menyer, spel mm. blixtsnabb! * Photo Pro * Batteritiden * Rent Android * Bra samtalsljud * Prisvärd (6490kr) Minus: - Hal, skal rekommenderas (Spigen gör otroligt bra skal!) - Standard kamera-appen känns sådär, svårt att tex. fokusera på objekt mm. Tar lite tid att lära sig Photo Pro-appens alla funktioner för att kunna ta grymt bra bilder. Går ju givetvis även att plåta i auto-läge som fungerar bra det med! - Vibrationen För övrigt en kanontelefon, trodde att jag skulle sakna Samsung, gör jag inte alls. Rekommenderas! Förhoppningsvis stödjer Sony telefonen med flera uppdateringar samt säkerhetsuppdateringar.
*Redigerades en dag sedan
W
Warpie

50 omdömen

14 dagar sedan
På det hela taget en fantastisk telefon. Sen Android 11 dök upp höjde den sig en halv stjärna 🌟 till då det blev lättare att hantera ljud ut via Bluetooth plus en massa annat så klart. Det enda negativa är väl att laddningen är aningen trög. Men jag klarar en hel dag utan att ladda, så det är inte ett stort problem.
Hooligan
Hooligan

32 omdömen

21 dagar sedan
+ Formatet + Displayen + 120 Hz + 3.5 mm + Stereohögtalare + IP68 + Flytet + Kamerorna - Långsam laddning Detta är en kandidat till 2020 års bästa telefon.
m
martinb3000

1 omdöme

2 månader sedan
Ren Android-upplevelse. Inte för många bundlade appar. Snabb. Helt nöjd med köpet. Rekommenderas. Petigheter följer. Att ha skal på mobilen är inte min grej, men det är nästan som om den är designad för att ha ett skal: * Lås-knapp lite för lätt att komma åt av misstag men det kanske är en vanesak. * Otroligt låg friktion, glider nästan ur handen. Glider av från i stort sett alla ytor som inte är perfekt horisontella. * Kamera-paketet gytter ut från baksidan något. Sämre än Pixel 1 jag hade förut: * Att det alls finns bundlade appar (Facebook, LinkedIn, Call of Duty, Tidal). * Högtalaren burkigare (men den var exceptionellt bra på Pixel1 och jag nyttjar inte den i någon större utsträckning). * En centimeter längre på höjden? Men den fungerar bra i fickan ändå.
j
jioop

46 omdömen

2 månader sedan
Har använt telefonen en vecka. Positivt -3,5 mm -ip68 -120hz -processor och GPU Snabb och responsiv, snygg och lättanvänd med en hand. Når över hela skärmen med tummen utan problem. Negativt -skärmen, den lider av skuggor när man scrollar, blir mer påtagligt vid mörkare inställningar. Aspekt ration är omöjlig för spel, trotts det anser Sony att detta är en telefon som är optimerad för spel och riktar sig till spelande. Hur? Vilka är de spel Sony anser optimala? Lägger man in "black bars" blir bilden så liten att text inte går att läsa och normalstora vuxna fingrar är för stora för att kunna spela. Hade skärmen varit lite bredare hade den fått 5/5, men jag ser inte nån målgrupp för produkten annat än för foto och video, och då finns ju många bättre alternativ. Nej, en rejäl flopp. Kommer från OnePlus 6, som förmodligen får hålla ett tag till då Xperia 5 ii lär hamna i nån låda. Köpte telefonen på rea för 6990kr, trotts det känns den för dyr för vad man får.
S
Siv

2 omdömen

2 månader sedan*
Riktigt bra! Bytte från en note 20 ultra och ångrar inte det. Känns som Sony lägger alla pengar på mobilens skärm, snabbhet och alla andra viktiga funktioner som flaggskepp ska ha. Det ingår tex inte hörlurar och massa andra onödiga tillbehör. Utan krutet ligger på mobilen. Läs bara specifikationerna. Operativsystemet är i princip stock Android och flyter på bra hur bra som helst. Batteri tiden är jag imponerad av och efter att du har använt 120 Hz är det svårt att gå tillbaka. Älskar verkligen formatet på denna mobilen, den är otroligt skön att hålla. Inget laggar här, på min note 20 ultra hakade Chrome upp sig hela tiden. Gillar till och med skärmen mer på den här än min note 20 ultra som ska egentligen vara den bästa. Det enda negativa är det kommer massa förinstallerade program. Rekommenderas starkt. Sony är verkligen tillbaka och de förtjänar att vara med i marknaden.
*Redigerades 2 månader sedan
L
Lewskinslayer

2 omdömen

2 månader sedan*
Köpte den för en dryg månad sedan på Black Friday för 8.990 och då ingick ett par trådlösa hörlurar från Sony. Bytte från en Samsung S7 som jag haft ett antal år som dog vid en uppgradering som Samsung pushade ut sedan ville de inte ersätta mig för att de förstört min telefon. Innan jag skaffade min Samsung har jag bara haft Sony/Sony Ericsson och jag ville tillbaka till dem då jag trivs mycket bättre med dem jämfört med Samsung. Mindre bloatware på Sony. Är väldigt nöjd med telefonen. Batteritiden är fantastisk, jag laddar bara den på natten och kan använda den väldigt mycket under dagen utan att komma i närheten av urladdning. Nu är klockan 22:10 och jag har använt den sedan 06:30 (108 upplåsningar och 3h4m aktiv skärmtid i olika appar) och batteriet är fortfarande på 50%. Jag har ett hallon-abonnemang, så tyvärr har jag inte 5G men det känner jag inget större behov av heller. Det långsmala formatet är riktigt trevligt, speciellt när man tittar på saker i 21:9-format. Det är lite störigt när man tittar på saker i 16:9 och man får svarta kanter på sidorna, men man kan välja att zooma in om man vill. Kameran är verkligen inte enkel att hantera tyvärr, det bästa alternativet är nog att hålla inne knappen så man tar en massa bilder och väljer den bästa, men om man anstränger sig kan man få riktigt bra bilder. Det är inget som stör mig jättemycket. Jag har haft problem med att den hänger sig i browsern ibland men jag räknar med att det löses när den får Android 11 i jan/feb 2021. Oavsett kan man komma runt det genom att taskswitcha.
*Redigerades 2 månader sedan
o
observationer

1 omdöme

2 månader sedan
Bytte från en Huawei P20 Pro. Har nu haft Xperia 5 II i några dagar och är mycket nöjd hittills, då den uppfyller mina behov. Min enda stora fråga är varför inte fler köper Sonys mobiler. Min ambition var att köpa en mobil löst när min bindningstid går ut och sedan välja operatör med bästa 5G abonnemang utan att vara bunden. Målet var att hitta en bra telefon som håller längre än två år. Krav var IP68, 5G, Stort batteri med god batterioptimering, en någorlunda gedigen design och en bra kamera till ett rimligt pris. Den här telefonen hade det absolut bästa erbjudandet på mellandagsrean, och jag fick dessutom ett par trådlösa, brusreducerande, ear-on hörlurar från Sony på köpet. Hittills är jag mer än nöjd. Med ett skal och skärmskydd ska den nog hålla ett bra tag.
c
cm

1 omdöme

3 månader sedan
Efter att ha tröttnat på batteritiden hos Apple mobiler så bestämde jag mig för att vid kommande byte prioritera batteritid och bästa kamera. Hamnade då på Huawei i ett par generationer av mobilbyten, senast Huawei P30 Pro. Användarmässigt mycket låg switchingtröskel. Det enda jag undrade varför jag inte gjort detta byte tidigare... Tyvärr har USAs mer eller mindre välgrundade sanktioner mot Huawei gjort sin verkan så att det kan vara ett vågspel med begränsad apptillgång, fr.a. med Googles tjänster. När så jag tappade min P30 Pro så hårt och illa att skärmen sprack blev det till att se sig om en ny mobil. Valet föll på japanska Sony och den lite mindre och lättare Xperia 5 II med toppklassprocessor och ganska rent Android OS. Givet att man fortsätter använda sin favoritlauncher, i mitt fall Microsoft Launcher, så blir switching frustrationen obetydlig mellan olika Android fabrikat. Samma USB-C laddning på denna Xperia som på min iPAd Pro, två dagars batteritid med Sonys utmärkta "battery management" och kameror fullt i klass med i alla fall min P30 Pros "normallins". Vidvinkel och telelinserna klart bättre. Med expansionsmöjlighet till 1 Tb på minneskort så riskerar man inte behöva bli stående för att rensa bort videos och bilder bara för att kunna fortsätta ta en bild... Ergonomiskt riktig fingeravtrycksläsare på sidan gör att mobilen snabbt och säkert öppnar sig i de flesta situationer utan att jag ens behöver tänka på det. Möjligen sämre i ösregn även om mobilen är vattentät. Efter två veckors användning konstaterar jag att det är en toppmobil!
D
DWA

9 omdömen

3 månader sedan
Efter att min gamla lur valt att flippa ur så var det dags för en ny. Jag valde denna Xperia 5ii för den hade det mesta på min lista över funktioner jag ville ha, Har använt telefonen i ca en vecka nu och den har fungerat felfritt och jag är väldigt nöjd med detta köp. Det enda negativa jag hunnit lägga märke till är den dedikerade "google assistant" knappen som gärna kunde ha skippats. Ett bra skal är lösningen på detta och det gör så att man inte råkar trycka på knappen av misstag lika ofta.
Sida 1