Prisjakt

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 5

  • Helt vattentät
  • Funktioner: Distansmätare, Inbyggd pulsmätare, Stoppur, Sömnavläsning, Kalorimätare, Klocka, Touchscreen, Stegräknare, Vibrationslarm
  • Display
Bevaka
Jämför
Xiaomi

Xiaomi Mi Band 5

Användaromdömen

Sorterat efter datum
jenordfoto
jenordfoto

35 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
Fungerar som tänkt även om den ibland under långa bilturer räknar lite steg, men det är väldigt lite och spelar ingen större roll. Kan rekommendera.
T
Thomas S

31 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan*
1/6-2021, Pulsmätning/heart rate fungerar dåligt/sporadiskt oavsett inställning? Batteritid har försämrats, numera en dryg vecka? Åker i soporna nu tyvärr! 😞 Gött med lite större skärm, görgott för en 48-årig gubbe! :-) Får ändra mig angående batteritid, behövdes "ett par laddningar" för att nå "full effekt", numera ca 14 dagars batteritid med "mitt användande". ( Batteritiden verkar avsevärt sämre tyvärr, ca 7 dagar kontra ca 20 dagar med "4:an"! :-( ) Åäö är med nu också, om än lite små!
*Redigerades 4 månader sedan
m
macjohan

21 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan
Inget att klaga på. Fint med Hitta min telefon, Styra musik man spelar på telefonen, se samtal man får på telefonen
D
Dalslandskungen

26 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Jag gav detta armband i present till min syster och hon har varit jättenöjd. Hon har tidigare sagt att hon inte är intresserad av ”sådan här teknik” men nu verkar det som att hon har börjat gilla den. Tänker att det är en billig ”entry-level” smartklocka som kan ge lite smånotiser och ge försmak på hur en smartklocka fungerar. Priset är så löjligt billigt så det är bara att testa om man gillar det, och om inte, ge den vidare. Jag har tidigare använt Apple Watch 3, Mi Band 4 och idag använder jag en Mi Watch Lite dagligen.
Saturnus
Saturnus

193 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Edit 2: dags att hitta en ersättare till Xiaomi Mi Band 5. Bandet som sådant är ok nu, men appen är katastrofalt dålig. Aktiviteter som startats avslutas på eget intiativ av appen. I går vägrade bandet och mobilen kommunicera. Testade alla ”trix” men det slutade med factory reset och tappade data samt bruten stegsvit. Tack för denna tiden Xiaomi. Edit: nu har det gått ett tag sedan nedan review och jag upplever att stegräkningen förbättrats en hel del i takt med att uppdateringar rullats ut. Även PAI verkar hänga med. Höjer mitt betyg från tre till sju, men är beredd att justera upp igen om bandet fortsätter vara stabilt, eller ner om motsatsen. En sak jag upptäckt är att bandet har svårt att räkna steg om man håller långsamt promenadtempo. Vid något tillfälle saknades ca 1500 steg på en 7000 stegs runda. Jag har valt att speeda upp tempot och har på så sätt kommit runt denna defekt. Review: För de som vill använda detta band som stegräknare vill jag höja ett varningens finger. Jag har ägt Mi Band 3 och 4 tidigare och nu gått vidare till version 5. Jag märkte direkt att den senaste utgåvan var väldigt snål med stegen. Efter den uppdatering som kom den 10/8 har bandet gått från dåligt till rent skräp om man frågar mig. Den dagliga runda jag tar sedan ca 1,5 år tillbaka är ca 6.700 steg, verifierat som genomsnitt från flera olika stegräknare, iPhones, min frus Garmin etc (hon får ca 7.100 på samma runda). Mi Band 5: 5.400 steg! Jättedåligt. Så grov felmarginal är oacceptabel. Igår hade jag tidigare under dagen samlat 4.000 steg och tog sedan en kvällspromenad med aktiviteten ”promenad” igång. Efter 1h 45min hade jag samlat 10.000 steg under min aktivitet, enligt app och armband. Vad tror ni klocka och app rapporterade när jag avslutade aktiviteten? Jo, 12.900 steg! Hur kan 4.000 + 10.000 bli 12.900 steg? PAI är en jättebra funktion som visar hur aktiv du är. I teorin i vart fall, eftersom det inte fungerar. Under nämnda aktivitet ovan fick jag 3 (tre!) indexpoäng, vilket tog mig från 170 till 173. Enligt tidigare erfarenhet borde 10.000 steg ge minst 20-30 indexpoäng. Som sagt, stay away tills Xiaomi löst detta. Jag har laddat upp loggar från både app och armband till dem men inte fått någon återkoppling. Band 3 och 4 fungerade fint, så något är helgalet med version 5.
*Redigerades 9 månader sedan
D
Danski

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan
Grym för priset, du kan verkligen inte få något vettigare för såna här pengar. Faktiskt inte ens för 2-3x priset. Perfekt för den som bara vill mäta daglig aktivitet och få notiser på armen. Inget alls för den som letar avancerad smart watch eller träningsklocka. Positivt + Bra batteritid + Liten och smidig + Noggrann pulsmätning för vardagen + Smidig för att se vem som ringer, skickar meddelande Negativt - GPS endast genom telefon, det är alltså egentligen meningslöst och kan lika bra mätas av en app i telefonen. - Pulsmätning vid träning ej tillförlitlig - Liten skärm betyder att du inte läser meddelanden, bara vem det är ifrån (räcker för mig) - Inte helt självklar UX och saknar manual Neutralt x Osäkert på hur bra sömnmätningen är
L
Lena763

2 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan
Köptes enbart för sömnregistring - vilket var meningslöst. Mitt tredje aktivitetsarenan och definitivt det sämsta. Ingen vettig manual, ingen hjälp från den globala supporten och nån svensk existerar inte. Svår att förstå sig på och dålig app. Rekommenderas INTE.
G
Gustaf

8 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan
Köpte för 200kr på Xiaomis hemsida under black friday. Kort sagt, du får vad du betalar för. Detta var min första smart watch just för att se om det är en kul grej man kanske skulle vara intresserad av. Min bakgrund har historiskt varit lite anti IOT men är en väldigt aktiv person med mycket fysiska aktiviteter i vardagen. För mig fungerar denna bra till: - Stegräkning - Inaktiv/vilo-pulsmätning Detta fungerar den okej till: - Sleep tracking (mest är det ai som gissar och sover du bra stämmer den ganska bra, sover du sämre stämmer den inte alls. Du kan vara uppe och gå och den rapporterar fortfarande att du sover. Du kan sitta lugnt i sängen och titta på tv och då sover du också enligt klockan) Detta fungerar den inte alls till: - Någon annan aktivitet utom gång - Automatisk aktivetetsidentifiering - Automatisk aktivetetspaus - Google fit - Höjdspårning / elevation tracking Som första kul smart watch var den kul men majoriteten av datan som den producerar i mitt aktiva liv är totalt oanvändbar och felaktig när man sedan börjar kolla och verifiera den. Integrationen med Google fit fungerar tyvärr inte. Den automatiska funktionen som ska identifiera aktiviteter är mest random och den som ska pausa om du cyklar och stannar vid ett rödljus 'glömmer' ibland att starta igen. Ingen höjddata rapporteras över huvud taget. Xiaomis svar, "new phone, who dis?". GPS-sökningen är otroligt långsam. Otroligt verkligen även om du står mitt på fotbollsplanen på Heden i Göteborg men till slut hittar den dig i alla fall. Du måste ha appen igång också eftersom klockan själv bara synkar om någon missat det. Samtidigt har Google 100% koll och den spårningen som Google kör samtidigt som Mi bands app i termer av GPS är extremt mycket mer precis. Det är nästan komiskt och läskigt hur exakt Google är. Tyvärr så tycks integrationen med Google fit vara trasig då bandet rapporterar en sak i Mi-appen. Sedan när den synkar till Google fit blir det något helt random. En cykeltur i Mi-appen blir ofta en promenad i Google fit, i 25km/h. Jag ger den ändå 3 stjärnor för 200kr för en stegräknare och ändå okej pulsmätare vid inaktivitet är ju trots allt helt okej. Så du får verkligen vad du betalar för. Personligen har jag dock fått mersmak nu och skickar detta bandet vidare till en mer inaktiv familjemedlem som ska räkna steg så ska jag satsa på något mer seriöst aktivitetsband för aktiva livsstilar. p.s: möjligtvis är det min telefons android som lirar dåligt med appen men det är en Xiaomi-telefon med deras egna officiella mjukvara så om det ska fungera bra med någon telefon borde det vara deras egna kan man tycka. Har rapporterat alla grejjer här till dem och fått vissa bekräftade och andra föll 'into the void'. Tack för mig och lycka till med stegräkningen :)
stelex
stelex

71 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan
Dålig knäppning av remmen. Tappade i golvet och displayen sprack.
K
Krangen

16 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan*
Köpte för 199:- och för det priset finns de inte så mycket att gnälla på. Har haft mi band 4 också. Inte så stor skillnad faktiskt. Men svårt att ge omdöme ändå pga jag inte använder så ofta, pga jag har Samsung Watch istället. Stort plus för batteritiden!
*Redigerades 10 månader sedan