Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 5

  • Helt vattentät
  • Funktioner: Distansmätare, Inbyggd pulsmätare, Sömnavläsning, Kalorimätare, Klocka, Touchscreen, Stegräknare, Vibrationslarm
  • Display
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Xiaomi

Xiaomi Mi Band 5

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.8 / 5
(5 omdömen)
5
(1)4
(4)3
(0)2
(0)1
(0)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
n
nexus5

8 omdömen

en månad sedan
Otroligt mycket för pengarna. Fungerar klockrent, bortsett från lite bristfällig teckenuppsättning, därav 4 stjärnor. Inget att fundera på, bara köp, alla borde ha en.
s
stoffus

21 omdömen

en månad sedan
Prisvärd och verkar räkna steg någorlunda rätt. Tråkigt att det saknas fullständig teckenuppsättning för det svenska alfabetet.
Saturnus
Saturnus

198 omdömen

3 månader sedan*
Edit: nu har det gått ett tag sedan nedan review och jag upplever att stegräkningen förbättrats en hel del i takt med att uppdateringar rullats ut. Även PAI verkar hänga med. Höjer mitt betyg från tre till sju, men är beredd att justera upp igen om bandet fortsätter vara stabilt, eller ner om motsatsen. En sak jag upptäckt är att bandet har svårt att räkna steg om man håller långsamt promenadtempo. Vid något tillfälle saknades ca 1500 steg på en 7000 stegs runda. Jag har valt att speeda upp tempot och har på så sätt kommit runt denna defekt. Review: För de som vill använda detta band som stegräknare vill jag höja ett varningens finger. Jag har ägt Mi Band 3 och 4 tidigare och nu gått vidare till version 5. Jag märkte direkt att den senaste utgåvan var väldigt snål med stegen. Efter den uppdatering som kom den 10/8 har bandet gått från dåligt till rent skräp om man frågar mig. Den dagliga runda jag tar sedan ca 1,5 år tillbaka är ca 6.700 steg, verifierat som genomsnitt från flera olika stegräknare, iPhones, min frus Garmin etc (hon får ca 7.100 på samma runda). Mi Band 5: 5.400 steg! Jättedåligt. Så grov felmarginal är oacceptabel. Igår hade jag tidigare under dagen samlat 4.000 steg och tog sedan en kvällspromenad med aktiviteten ”promenad” igång. Efter 1h 45min hade jag samlat 10.000 steg under min aktivitet, enligt app och armband. Vad tror ni klocka och app rapporterade när jag avslutade aktiviteten? Jo, 12.900 steg! Hur kan 4.000 + 10.000 bli 12.900 steg? PAI är en jättebra funktion som visar hur aktiv du är. I teorin i vart fall, eftersom det inte fungerar. Under nämnda aktivitet ovan fick jag 3 (tre!) indexpoäng, vilket tog mig från 170 till 173. Enligt tidigare erfarenhet borde 10.000 steg ge minst 20-30 indexpoäng. Som sagt, stay away tills Xiaomi löst detta. Jag har laddat upp loggar från både app och armband till dem men inte fått någon återkoppling. Band 3 och 4 fungerade fint, så något är helgalet med version 5.
*Redigerades 2 månader sedan
a
ainatar

8 omdömen

2 månader sedan*
Har till skillnad från omdömet nedan väldigt exakt räkning på stegen (med samma firmware) så känns som att dess persons band är ett måndagsex. För övrigt så använder jag bandet för att räkna steg och att mäta rundor och till det så funkar det utmärkt och mätningen är väldigt noggrann. Bra batteritid och lagom stor och tydlig skärm. Har inte mycket att klaga med tanke på det låga priset. En grej är att datumformatet är felaktigt (mm/dd istället för dd/mm som det borde vara) oavsett vilken inställning man har i telefonen.
*Redigerades 2 månader sedan
M
MaxBroden

6 omdömen

3 månader sedan
Gör det jag förväntar mig av det dubbla priset. Efter att min Ticwatch E vart fuktskadad, letade jag efter det billigaste i smartklockeväg som kan ge mig tiden, notiser och bra batteritid. Jag vill att notiserna från messenger ska synas, och det gör dem. Jag har denna som SMS-app, vilket gjorde att"Messenger" inte ligger med i den vanliga app-listan utan nås i inställningarna som "Inkommande SMS". Jag är väldigt nöjd över lag, dock är det notiserna som drar ner det till en 4/5. Jag är glad att det överhuvudtaget fungerar med notiser för 449 kr, men både emojis och å, ä och ö förvandlas till frågetecken på armbandet. Detta + få ord per rad gör att det ibland kan vara svårt att hinna läsa ett meddelande innan skärmen släcks. En always-on funktion saknas väldigt. Det som fick mig att välja Mi band 5 för 449:-, istället för Mi band 4 för 249:- var främst att skärmen växt 0,15 tum (vilket jag trodde skulle vara en stor skillnad, men nu i efterhand förmodligen inte hade spelat någon större roll), och tron på att det släpps uppdateringar till detta band längre fram i tiden än till 4an. Jag använder sällan bandet till träning, men här finns det elva träningspass att välja mellan, istället för sju som på 4an. Det sista jag vill påpeka är att jag, ganska lätt, har fått ett par repor på skärmen. Jag har inte märkt av att jag fått någon smäll på armbandet, men ändå har jag hittat 2-3 repor på displayen efter en veckas användning. Detta är oftast inget som stör, man ser dem bara ur vissa vinklar. Men det verkar ändå vara stor skillnad på repkänsligheten jämfört med min Ticwatch E som fått en repa på ca 2 år. Även om det inte blev full pott, så är det verkligen värt priset. Om du blir avskräckt för att priset skriker låg kvalitet, tänk om. Xiaomi hade kunnat sälja detta band för det dubbla och det hade inte varit en dålig affär för dig som kund.