Kategorier
Prisjakt

Sony Xperia 1 II XQ-AT51

Sony Xperia 1 II XQ-AT51

  • Operativsystem: Android 11
  • Skärmstorlek: 6.5 tum
  • Lanseringsår: 2020
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Xperia 1 II XQ-AT51

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
Tomme
Tomme

306 omdömen

3 månader sedan*
Detta är mina första intryck efter ett par veckors användning - kommer uppdatera efter längre användning. Min tidigare telefon var en Huawei P20 Pro, före det en Xperia Z5 Premium. +Clean Android +Snabb respons (både med avseende på skärm och OS) +Bra kamera med enl. mig rätt brännvidder (motsv. 16, 24, 70 mm). Uppskattar clean output som man sedan kan bearbeta efter smak/behov. "Photo Pro"-appen är en stor del av denna upplevelse tillsammans med bra sensorer/optik. Gillar att man har "holy-trinity" med 16-24, 24-70 och 70-200 (de tre kamerorna börjar på kortaste brännvidd för respektive intervall). +Trevligt format som gör den lätt att hålla trots rejäl skärmstorlek +Minneskortsplats (slängde i ett 400 GB Sandisk Extreme - gott om plats för video och annat) +Creator Mode som använder en kalibrerad profil för skärmen, för korrekt återgivning av färg, kontrast osv. Motsatsen till alla "demo-läge", så skönt! -Automatiskt ljusstyrka på skärmen okänslig/grov (den ska lära sig efter användarmönster, blir ev. bättre med tiden) -Always-on display drar oväntat mycket ström. Min tidigare P20 Pro, också OLED, drog ingen märkbar ström med always-on display. Jag fick stänga av det på Xperia 1 II (använder "smart aktivering" istället, så den tänds en stund när man tar upp telefonen) (-)Bilder i standard kamera-app inte lika avancerade automatiska algoritmer som konkurrenter, det är en medveten strategi hos Sony och inget minus för mig men bör påpekas. Även lillebror Xperia 5 II är nog intressant då den delar mycket med Xperia 1 II. Skillnader är skärmen (storlek, upplösning, uppdateringsfrekvens), ToF sensor, QI-laddning.
*Redigerades 10 dagar sedan
x
xvikingerx

16 omdömen

3 månader sedan
helt ok telefon, mycket bra prestanda, men saknar massor av funktioner och känns inte alls modern jämfört med kinesiska tillverkare till exempel. Den känns ändå stabil och stark. kommer at lämna tilbaka den eftersom jag inte kan byta hur navigationsknapparna sitter. De sitter fel, tillbaka knappen sitter till vänster och det går inte att ändra, alla andra telefoner jag har haft sedan 6 år, har haft den möjligheten tyvärr.
F
Fieskmask

6 omdömen

5 månader sedan*
Vill först och främst nämna att denna telefon är INTE avsedd för att öppna standard kameraappen och knäppa det första du ser, då kan du köpa en Samsung. För oss som vill ta näst intill professionella kort med årets bästa mobil så är detta helt klart en hit. Hårdvaran är topnotch med SD865, OLED 4k display, 3.5mm hörlursuttag, stereo högtalare riktad fram samt maffig kamerakvalite. Avsaknaden av 120hz som de flesta flaggskepp har idag finns det inte, denna telefon har ett ordentligt fint flyt i UI och appar så att betala flera tusen för det är onödigt. Jag har inget dåligt att säga om den förutom att Sony har avvecklat Albumappen som var helt klart den bästa på marknaden. Vill du ha en kamerautmaning med Photo Pro och Cinema Pro så är denna lur för dig, man kan verkligen göra magi med lite kreativitet, YouTube är full med info.
*Redigerades 5 månader sedan
Aquarius89
Aquarius89

53 omdömen

8 månader sedan
Jag tycker den tar mycket fina bilder. Snabb är den också.
T
TvGeekojaa

48 omdömen

9 månader sedan*
Man blir ju orolig att sälja denna mobil till kunder då det behöves en separat utbildning av denna magiska kamera, för att inte framtså som en idiot.
*Redigerades 8 månader sedan
B
Bjurra

1 omdöme

8 månader sedan
Snygg telefon med bra prestanda. Men dess stora försäljningsaspekt är kameran. Så med stor entusiasm förhandsbeställde jag den då foto är en stor hobby och delvis jobb för mig. Självklart så förväntade jag mig inte något annat än mobilkvalite på bilderna, när jag behöver bättre använder jag min Sony A7 III. Så till bilderna. Min tidigare telefon var en Huawei P20 Pro, ett av flaggskeppen från 2018 vilket generellt ger god kvalite på bilderna, men det hade ändå gått två år eller hur? Jag påbörjade därför direkt jag fick den nya med en ren kamerajämförelse. Jag fotade samma scener i samma differentierade ljusförhållanden och jämförde resultaten. Till min stora förvåning så tog den gamla P20P i många fall bättre bilder. De var skarpare, mer rätt i vitbalans och för att inte tala om mörkerbilder där Huawei verkligen var bättre. Autofocusen var mycket bra och tillförlitlig på Sonyn men när det blev mörkt så hade den problem med att fokusera och klagade på att det behövdes mer ljus, även där P20P utan problem fokuserade i stillbilder. De två saker som sticker ut i den här telefonen är Photo pro appen och dess motsvarighet när det kommer till video. Gillar du att pilla på inställningarna så fine, men fastän jag är noga med mina bilder så är det oftast point and shoot bilder med en telefon. Ska jag prioritera bildkvalitet och inställningar har jag ändå min systemkamera. Så med andra ord så finns det 3 appar för att ta bilder och filma med telefonen, lite rörigt. Länk till jämförelsen finns här: https://swedroid.se/forum/threads/fototraden-xperia-1-ii-2020-visa-dina-bilder.182200/
5 månader sedan
SONY är tillbaka i spelet

Google