Prisjakt

Sony Xperia 5 Dual J9210

Sony Xperia 5 Dual J9210

  • Operativsystem: Android 10 (Android Q)
  • Skärmstorlek: 6.1 tum
  • Lanseringsår: 2019
Bevaka
Jämför

Sony Xperia 5 Dual J9210

Användaromdömen

Sorterat efter datum
A
Androidreas

20 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan
Den är oerhört ömtålig, glas på både baksidan och framsidan, och inga kanter runt om som kan ta emot smällar. Och väldigt dyr att laga, de flesta kan inte få tag på reservdelar utan väldigt få specialiserade firmor som lagar den. Ny skärm kostar mer än hälften av en ny telefon.
e
ernstp

7 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Riktigt snabb. Mycket bra batteritid. Den tjänar nog på att bara ha 1080p pixlar i bredd. Jag tycker skärmen är hur skarp som helst ändå. Jättenöjd med kameran också. Ligger väldigt bra i handen. Man kan använda SideSense™ för att dra ner notifieringarna som ju är ganska långt upp annars. Fingeravtrycksläsaren fungerar inte 100% av gångerna men nästan alltid tycker jag.
p
promaster

253 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Överlag bra telefon bra skärm och ligger bra i handen, snabb och responsiv. ljudet i högtalaren är lite lågt. även vibration är inte super starkt. Och som tidigare har nämts fungerar fingerskannern på sidan dåligt. Helt ok batteritid brukar ha ca 40% kvar efter en full dags arbete. Ogillar alla appar som inte går att avinstallera, varför inte bara köra pure Android. Och är nog lite överprisad känns som den borde kostat max 5500sek.
SirMacke
SirMacke

442 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan
Riktigt snabb telefon. Bra och stor display som täcker stor del av framsidan. Batteriet håller i 2 dagar, helt magiskt för att vara en telefon 2020. Lite osäker på kvalitén på kameran.
c
carloskar

25 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Mycket bra telefon. Längden känns udda först men självklar efter ett tag; tangentbordet skymmer inte halva skärmen längre, att ha två appar på skärmen samtidigt fungerar faktiskt nu. Skärmen är riktigt bra, fick faktiskt lov att köpa ny TV (OLED) för jag satt hellre och tittade på film på mobilen än gamla TVn 🙂. Batteriet räcker gott och väl en dag för mig. Rent och snyggt UI, rapp som förväntat. Fingersensorn funkar ok för mig, kanske 1/20 som den inte ens försöker scanna, tillräckligt sällan för att jag inte ska störa mig på det. Kameran startar snabbt (långtryck på kameraknappen) och tar bra bilder.
B
Bystrom86

2 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det som jag inte tycker är bra är fingeravtrycksläsaren för den fungerar helt enkelt inte eller väldigt sällan så använder man en sådan funktion mycket så leta efter en annan mobil för Sony har inte lyckats med detta.
u
ulfmoh

31 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*
Bytte upp mig från en en XZ1 compact som jag iofs var nöjd med men det lilla formatet passade inte mina stora händer. Storleken på Xperia 5 passar mig bra, jag får också bättre överblick över appar och flöden och det större tangentbordet är perfekt för mig. Kameran snäppet bättre än XZ1 compact. Enda invändningen jag har är väl att fingeravtryckssensorn kan vara lite okänslig så jag kör mest med ansiktsigenkänning vilket fungerar bättre. Batteritiden är helt ok, räcker lätt en hel dag för min typ av användning som är lågintensiv.
*Redigerades 2 år sedan
S
Svensken84

111 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Kom från xz1:an (ca 2år gammal flaggskepps telefon).. Så denna telefon blev ett mycket stort lyft för mig. Snabb och responsiv och med bra batteri tid, laddar min varannan dag. Skärmen är väl det som sticker ut mest.. ljus stark och med bra färger och en upplösning som jag inte kan klaga på. Dock beskrivs den som "lång" av många, det är både rätt och fel i min mening.. den är runt samma höjd som andra flagskepps telefoner (kanske upp till 5mm högre än konkurrenterna).. men skärmen är smalare än många konkurrenters vilket gör det lättare att använda med en hand (jag är 180 och har normal/genomsnitt storlek på mina händer). Testat netflix med denna cinewide skärm och kan inte gå tillbaka till något annat än 21:9 känns det som.. och den "långa" skärmen gör också att mer av hemsidor mm syns utan att scrolla massa, vilket jag är mycket nöjd med. Minus om något skulle väl vara avsaknaden av 3,5mm ljud utgång (men det saknas hos många konkurrenter i skrivande stund, och precis som hos andra så har de löst det med adapter som kopplas till laddutgången, usb c -> 3,5mm).. ett annat "minus" är interna minnesmängden.. men det går att bygga ut med 512gb via microSD minne (på bekostnad av förlust av simkortsplats nr 2).. men det är något jag kan leva med 😎. Jag köpte min på release och fick trådlösa hörlurar värda 2200kr på köpet utan extra kostnad, röd färg så klart då den är snyggast.. totalkostnad? Mindre än 50% än vad apples senaste flaggskepps telefon kostar i skrivande stund..och då har denna bättre skärm i mitt tycke. Sist men inte minst så kan jag skriva om kamerorna, och det går att spela in video i cinewide också (21:9)... Men när det kommer till stilla bilder så är jag av uppfattning att en RIKTIG KAMERA är den rätta lösningen oavsett telefon modell eller tillverkare.