Prisjakt

KEF LSX

KEF LSX

  • Signalseparation: 2-vägs
  • Trådlös anslutningsteknik: Bluetooth
  • Typ av lådkonstruktion: Basreflex
Bevaka
Jämför

KEF LSX

Användaromdömen

Sorterat efter datum
B
Buck Rogers

14 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Jag har dom som skrivbordshögtalare vilket är lite som bortkastat. Dom är inte riktigt gjorda för närfältslyssning. Visst funkar dom men behöver 1.5-1.7m för att nå sin potential. Har du ett djupt skrivbord så är det lugnt. Själv sitter jag ca 60cm ifrån högtalarna och lätt vridna mot mig. Sitter man så nära tappar dom sin pondus och grepp i musiken, allt känns "tunnt". Det är inget appen kan fixa. Det ultimata vore att LSX hade rumskalibering med mikrofon. För att få tillbaks lite av köttet i musiken så har jag kopplat in en sub, det har faktisk hjälp. Mitt råd är låna hem och provlyssna och se om det funkar för dig. Köpte dom för 7 månader sedan.
*Redigerades 10 månader sedan
D
DeusEXMachina

22 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan
Fantastiska högtalare. Behåller signaturen från storebror LS50, om än i ett mindre format. Har min LSX som skrivbordshögtalare och de funkar utmärkt. Med LS50 hamnar ljudet bakom huvudet. Stereobilden är särskilt imponerande med LSX. Spelar otroligt bra oavsett om man kör med optisk eller streamar wi-fi.
magpe824
magpe824

53 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*
Låter bra och är snygga. Bra köp för 10000. 15000 är de dock inte värda, IMO. Med tanke på sin storlek låter de mycket bra. Jag har dem i ett ganska litet rum så basen är fullt tillräcklig. Jag trodde innan köpet att de skulle låta lite mer som större högtalare. Mina trevägs golvare är nog inte lika raffinerade, men vinner i längden på att de har mer kraft och låter större. Positivt: + Ljudet + Formatet + Designen. Jag tog de gröna. + Funkar bra utan tp-kabeln mellan dem inkopplad. + Spotify Connect. + Hög WAF, för att vara högtalare ;) + Allmänna kvalitetsintrycket. Negativt: - Fjärren fick 0,1% av budgeten under utvecklingen. - Två appar behövs vid installationen. Efter ett strömavbrott fick jag göra om installationen, då lamporna indikerade att jag skulle kontakta en reparatör. Rekommenderas? Ja, men lägg för all del inte dina sista slantar på dessa. Låter nog inte dubbelt så bra som aktiva för 5000 kr. Uppdatering 2020-07-06: Jag har under våren spelat dessa högtalare i genomsnitt två timmar om dagen ungefär, då jag arbetat hemifrån. Jag måste därför höja betyget till en nia. Jag gillar dem mer och mer. Det som saknas är bättre fjärrkontroll och appar. Uppdatering 2020-12-14: Perfekta högtalare att ha på skrivbordet. Gillar dem mer och mer. Snyggt designade också.
*Redigerades ett år sedan
C
CookieMonster

43 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
+ Ser bra ut enligt min uppfattning +- Ljudet är bra. Inte 15 000kr bra, men helt okej - Inget stöd för exempelvis Google Assistant - Halvkass fjärrkontroll och rent av jobbigt att växla mellan olika ljudkällor -Tappar ibland kontakten med ena högtalaren All in all så är det ett par helt okej högtalare men inte värd pengarna eller de höga betyg som de fått.
*Redigerades 2 år sedan
s
skippo

17 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Jämförde dessa mot Argon Forte A4. Det är stor skillnad på diskanten. Det är betydligt mer närvaro med dessa högtalare. Ljudet låter mer naturligt och det låter som att musiken spelas live jämfört med Argon högtalarna som man tydligt hör att ljudet spelas upp via mindre högtalare. Basen är väldigt lik Argon. För egen del var det för lite skillnad på dessa och Argon, sett till prisskillnaden. Skulle Argon Forte A4 ha en inbyggd justering av DSP, skulle jag kunna tro att Argon skulle vara ett självklart val framför dessa. Hade den gröna varianten på prov. Färgen på bilderna är inte likadan som i verkligheten, då färgen på tyget är betydligt ljusare/blekare samt är själva fronten mörkare, nästintill militärgrön.
*Redigerades 2 år sedan
K
KKKAAA

33 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Helt perfekta som dator högtalare. Så rent o fint ljud.
M
Moac

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
!PERFEKTA! Makalöst ljud! Har köpt Kef LSX runt nyåret och fick dem för en vecka sedan , i början av Januari, har aldrig haft några 'Hi-fi' högtalare innan. (från https://www.hifiexperience.se) Mitt intryck: Ljudet som kommer från högtalarna är otroligt 'rent' och rikt , bassen är väldigt bra, så bra att man egentligen inte behöver någon Subwoofer om man använder dem i mindre rum. (ska senare köpa Kef Kube 10b Subwoofer) Jag använder dem , för nuvarande, som PC högtalare (ansluten via optical port till ljudkortet på min dator). Kef LSX är inte för stora för att användas med PC men kan också användas som TV högtalare och kan lätt fylla ett rum. I spel, film och musik märker jag mycket mer detaljer och ljudet är so djupt att man lever in sig i filmer o spel. Viste inte vad folk menade med 'soundstage' ... nu vet jag och herregud ... vad man gick miste om. Once you go hi-fi you dont go back. Kef LS50Wireles kostar runt 24 000Kr (är nog bättre för XXL Vardagsrum) , LSX är 1/2 priset men ger ljud i samma bollpark. Har läst massa recensioner innan jag köpte LSX och kan bestämt säga att du inte hittar en lika fullkomlig system för dessa pengar och med dessa funktioner. Funktioner: Sub-utgång Spela upp via Wi-fi AptX Bluetooth Apple AirPlay 2 (Kommer tidigt 2019) Tidal 48kHz/24bit trådlöst (96kHz/24bit med kabel) dvs kan användas utan sladd mellan 'master - slave' högtalarna. Spotify Connect