Prisjakt

Apple iPad Pro 11" 64GB (1st Generation)

Apple iPad Pro 11" 64GB (1st Generation)

  • Skärmstorlek: 11 tum
  • Operativsystem: Apple iPadOS 14
  • Lagringsutrymme: 64 GB
Bevaka
Jämför

Apple iPad Pro 11" 64GB (1st Generation)

Omdömen

Produktbetyg

4.1
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 omdömen
5
(5)4
(1)3
(1)2
(0)1
(0)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
C
Cheezy

9 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan

Den bästa surfplattan som finns. Förutom några små krångligheter i ios så finns det inget negativt om den.

o
one_andy

52 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 månader sedan*

Helt fantastisk, dock väldigt dyr och används enbart till väldigt specifika ändamål som att läsa böcker och anteckna, samt visa upp bilder vid enstaka tillfällen. TIPS! 11” är så mycket händigare och mer praktisk än 12,9”, så köp den! Kommer dock aldrig kunna ersätta min Mac, men blir som ett skönt mellanting mellan min telefon och Laptop. Som padda ör mjukvaran dock ljusår före i UX än konkurrenterna och hårdvaran och funktionaliteten med alla tillbehör likaså. Kostade 9200 kr hos MediaMarkt sommaren 2019, men jag köpte den begagnad i nyskick för 5000 kr inklusive ett Apple Cover i Grey. Köpte till en Apple Pencil gen 2 för att anteckna, men kommer behöva vänja in mig med den. Den är enbart bra när man ska skriva anteckningar som man bevarar som anteckningar. Vägde denna mot en iPad Air 2021, men insåg att denna har Pro Motion display (120 Hz) vilket är en stor skillnad särskilt när man ska skriva med penna, samt att den har Face-ID, Så för en billigare peng fick jag en bättre padda. Svårt att skriva snabbt i stående läge. UPDATE 1 månad: Köpte till ett Magic Keyboard och då blir det fantastiskt hjälpsamt! Däremot så är det lite väl trångt, så man tröttnar i händerna av längre skrivande. Men det är lysande på kortare resor osv. Nu känns det dock som att iPad ”makes sence” och jag använder den nu nästan dagligen för att skriva och dela media från skärmen.

*Redigerades 5 månader sedan
D
D-mann

19 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Har ägt en Google Nexus 7, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Air och Galaxy Tab S3 innan denna, samt Surface Pro och Surface Go. Men iPad Pro 2018 är på en helt egen nivå jämfört med dem. Skärmen är perfekt, storleken är lagom och prestanda samt batteritid är otroliga. Lägg till två par riktigt bra högtalare samt utmärkt byggkvalité; Där har vi denna produkt. Fördelar: + Skärmen. Ingen backlight bleed, perfekta färger, hög ljusstyrka, hög uppdateringsfrekvens och låg reflektivitet. Enda dåliga är väl att smuts enkelt fastnar på den. + Prestanda. Aldrig laggat, och aldrig behövt vänta på den. + Batteritid. Kollar på filmer hela tiden, och batteriet tycks aldrig dö. Otroligt imponerande. Sedan laddar den väldigt fort när det väl är dags för det. + Pennan. Att skriva på denna platta med pennan är verkligen surrealistiskt likt att skriva med en riktig penna. Surface-enheterna jag äger kommer inte ens nära den precision och känsla som Apple Pencil erbjuder. Nackdelar: - Utöver att skärmen blir smutsig enkelt finns inte mycket att säga. Möjligtvis hade jag viljat ha tillbaka hörlursuttaget, men min Samsung-adapter fungerar fint.

Muyfa666
Muyfa666

179 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan*

Om man ska få ut max av denna padda så bör man köra iPadOS 13 (och helst macOS Catalina på sin Macbook) som släpps nu i höst. Både finns dock redan nu som public beta och fungerar redan alldeles utmärkt. Prestandan är bra, likaså batteritiden. USB-C är definitivt ett steg i rätt riktning för att i framtiden kanske bara behöva ha en kabeltyp till all elektronik. Jag älskar formfaktorn och Face-ID. En riktigt stor grej är ProMotion 120hz. Det kanske inte låter så imponerande på pappret, men i verkligheten är det stor skillnad på flytet om man jämför med en vanlig surfplatta. Lägg till detta en Apple Pencil 2 och ett Smart Keyboard så har vi en vinnare!

*Redigerades 2 år sedan
s
simonsjogr3n

2 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan*

Köpte en sådan här iPad för en månad sedan med förhoppningen att mer eller mindre kunna ersätta datorn (4,5 år gammal i7-laptop), vilket den också gjort. Jag använder bara min dator för fotoredigering för tillfället, men när Photoshop kommer till iPad senare i år har jag svårt att tro att jag kommer använda datorn mycket mer över huvud taget. Ur mitt perspektiv som använder iPaden som ”dator-ersättare” anser jag följande: + Lätt att ha med sig. Den är smidig, liten, och man behöver inte tänka på att ha med sig en laddare eftersom batteritiden är bättre än för många datorer. Därav är den mycket enkel att flytta runt. Vill man nu ändå ha laddare är den mycket mindre än en datorladdare. + Skärmen. Skärmen är precis tillräckligt stor för att användas som dator, och är väldigt skarp samt flexibel med ljusstyrkan. 120 Hz är en fröjd för ögonen (och ska tydligen vara mindre ansträngande att kolla på?). + Tillbehören (penna+tangentbord). Jag antecknar med hjälp av pennan och skriver texter på tangentbordet. Tangenterna är inte supersköna i början men man vänjer sig ganska snabbt. Jag skriver ungefär lika snabbt och bekvämt på min iPad som jag gjorde på min PC. Pennan laddar trådlöst vilket är en stor anledning till att skippa 10,5-tumsmodellen i mitt tycke. + Appar. Rent generellt tycker jag att appar förhöjer upplevelsen ganska markant jämfört med de flesta webbsidorna (Twitter, Mail, Messenger, Youtube, osv). + Arbetsflöde. I princip alla aappar är välutvecklade, multifönsterfunktionen fungerar klockrent, byta mellan appar går smidigt, osv osv. FaceID gör att webbinloggningar funkar snabbt och smidigt. - Priset. Ja, det kostar vid första anblick hutlöst mycket pengar att köpa dessa prylar, omkring 12 000 kr totalt sett. - För tunn? Jag har alltid en liten oro av att den skulle kunna böja sig i väskan, även med tangentbordsskalet på. Skulle nog rekommendera att man inte lägger den i en full ryggsäck, åtminstone. - Filhanteringssystemet. Egentligen finns det inte längre några större brister i filhanteringen internt i iPaden – jag har åtminstone inte upptäckt några svårigheter hittills. Med det sagt kan man inte ansluta en extern hårddisk och usb-minnen, vilket är en klar nackdel. Jag hoppas att Apple kan fixa detta till nästa iOS. Summa summarum: En dyr pryl, men som gör precis vad den ska. Jämför man med ultrabooks/macbooks i samma prisklass anser jag faktiskt att man får minst lika bra värde för pengarna. Om man inte heller är intresserad av Surface (vilket jag inte var) så är det faktiskt ett väldigt bra alternativ, enligt mig. Processorskraften i nya iPads är så stark att de sannolikt kommer att hålla minst lika länge som vanliga datorer. Köp den här om du vill ha en smidig produktivitetsmaskin som du kan använda som en dator, med få undantag. Men köp inte bara iPaden utan tillbehör för att använda som videovisare – då är billigare iPads mer prisvärda.

*Redigerades 3 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

iPad Pro 11” är tilltalande på alla sätt, och presenteras som ett enormt steg framåt jämfört med tidigare iPads. Det är den inte. I allt väsentligt är det här förra årets iPad i en ny design, med en mer kraftfull professor, men alltför många kompromisser. De allra flesta bör köpa 10.5” iPad Pro, och i efterhand önskar jag att jag gjort det också. Om du använder multipla processorkärnor för att dagligen exportera 4K-video eller behandla RAW-bilder är iPad Pro 11” det bästa valet. Annars inte. Det finns ingen annan fördel, i praktiken. Men många nackdelar. Jag valde Pro 11” över 10.5” främst av följande skäl: större skärm, tunnare kanter, FaceID, större tangentbord (onscreen). Samtliga skäl faller bort i praktiken. Större skärm: Differensen är ca 15%, men iOS utnyttjar inte den extra ytan särskilt bra. Samtidigt börjar skärmen bli så pass stor att det är obekvämt för ögonen. Omkring 11” bör avståndet från ögonen vara runt en halvmeter, men man håller oftast iPad närmare. Det här formatet fungerar bäst med iPad på ett bord, med ett externt tangentbord. Tunnare kanter: Det ser snyggt ut. Det ger lite mer utrymme på höjden. Men på bredden är det utrymmet faktiskt mindre eftersom ”edge to edge” är ren lögn. Avståndet till kanten är mindre på ena bredden men alltså större på andra bredden än Pro 10.5”. En mindre trevlig konsekvens är att det är väldigt lätt att oavsiktligen råka få input från andra saker eftersom touch-ytan går längre ner, exempelvis om du vilar iPad mot mage, knä eller liknande. FaceID: I teorin skulle detta göra det snabbare och enklare än TouchID på Pro 10.5”. I praktiken gör det nästan inget enklare eller snabbare, men däremot många saker omöjliga eller långsammare. Enda sättet att låsa upp Pro 11” är att ha huvudet ganska rakt framför iPad, vilket gör att det är omöjligt att t.ex. snabbt skicka ett kort svar på ett meddelande med iPad liggande på bordet. Om man vill göra något kvickt så får man antingen luta sig över iPad eller hålla upp den, vilket snabbt blir mer än lovligt tjatigt. TouchID är helt enkel objektivt överlägset för att låsa upp iPad. Webbsidor och appar var min stora förhoppning för FaceID för där är TouchID ganska bökigt. Jonglerar man ett dussin webbsidor med inloggningar så får man ständigt byta fattning för att läsa fingeravtrycket. Det är inte bättre på Pro 11”, bara annorlunda. Det tar lite längre tid att logga in på hemsidor med FaceID, och man måste byta fattning ofta ändå eftersom kameran sitter exakt där man lätt håller handen. Större tangentbord: Det här såg jag fram emot mest eftersom jag jobbar med min iPad. Större knappar borde göra det lättare att skriva snabbt. Tyvärr är knapparna oftare mindre än tidigare för Apple har ändrat layouten och stuvat in flera nya tangenter istället. Det är väsentligen svårare att skriva på än iPad Pro 9.7 och och jag skulle nog rentav säga det sämsta onscreen tangentbord Apple någonsin gjort för porträttläge/vertikalt. Översiktligt sett kan man alltså säga att i ett nischat use case är Pro 11” mycket bättre (riktigt tunga applikationer plus att använda iPad på ett bord med externt tangentbord). Merparten av det som de flesta gör (”iPad things”) är dock sämre jämfört med tidigare. Det är genomgående i mängder av småsaker, från att Pro 11” är mycket svårare att plocka upp från ett bord till att de nya kanterna skär in i händern. Summa summarum, en mycket dyrare och lite sämre iPad relativt priset och föregångaren. Lägsta prisvärdet i en iPad Pro någonsin, undantaget för den extremt lilla andelen användare som sitter hela dagarna och exporterar video. Svälj stoltheten med att ha det allra senaste och köp 10.5” istället. Båda är fantastiskt kraftfulla och har nästan identisk skärmyta, men 10.5” är dessutom mer ergonomisk, ekonomisk och hållbar.

*Redigerades 3 år sedan
K
Kullberg8989

17 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Riktigt monster med en grym skärm, bättre och grymt kraftfulle än sin föregångare 10.5. Batteritiden är kanon. Nya edge till edge med face-ID är riktigt välkommet. Finns inget som konkurrerar med denna, Apple gör det de gör bäst. Apple är inte billigast eller gör allt rätt, men allt fungerar så smärtfritt och perfekt. Dom gör det enkelt och snyggt utan att gröta till det. Alla Apples produkter fungerar så otäckt bra ihop.