Kategorier
Prisjakt

Sonos One

Sonos One

  • Trådlöst nätverk (Wi-Fi)
  • Funktioner: Fjärrkontroll, Vattentålig, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöd för multiroom, Inbyggd mikrofon
  • Smart högtalare (virtuell assistent)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sonos One

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
m
munge

20 omdömen

2 år sedan*
Jag beställde ett par Sonos One och försökte koppla in ikväll. Jag har nog kopplat in runt 50 olika prylar i nätverket: laptops, servrar, iPad, mobiler, Chromecast osv. Inget strul öht. Förrän nu. Sonos går inte att koppla in trådlöst, trots alla alternativ som appen erbjuder. Kan det bero på att jag har accesspunkter i nätverket? Efter lite Googlande visar det sig att Sonos bara funkar med AP om man kör samma kanal på alla. Tjena! Vilket pajassystem! Uppdatering: Det funkar inte ens om man kör samma kanal Edit 1 år senare: Har fått igång skiten eftersom vi flyttat och inte längre har AP. Fortfarande en dålig lösning. Varje gång man startar Sonos-appen så måste den leta efter högtalare. Ibland hittar den alla efter någon minut, och ibland hittar den inga. Samtliga är uppkopplade mot routern hela tiden. Obegripligt att Sonos är så stort med tanke på hur dålig lösningen är. Måste också klaga på appens Spotify-integration: Listar man alla album så kommer de i en slumpmässig ordning, inte sorterat efter artist eller albumnamn. Enligt Sonos så beror det på att listan kommer osorterad från Spotifys API. Hur svårt vore det för Sonos att sortera den listan?? Att lista alla artister från Spotify går inte om någon trodde det.
*Redigerades ett år sedan
t
tearzyo

66 omdömen

2 år sedan*
Med Airplay 2 fungerar detta klockrent, dock märker jag ibland att det kan bli lite osync i ljudet pga Wi-Fi, kör 2 stycken seriekopplade. Hade man anslutit dessa med kabel är det nog optimalt. Använder dessa som 2.0 ljud till Apple TV i sovrummet. Ljudmässigt jämfört med tex Apple Homepod tycker jag ljudet har lite mindre bas, men är betydligt mer balanserat och renare diskant/mids. Ljud för priset: 8/10 Design: 7/10 Funktioner: 9/10 Nöjdhet för prisklassen: 10/10 Priset för Sonos subwoofer om man vill köra 2.1 är dock relativt överpris för vad den kan leverera. Har en annan B&W sub hemma som levererar 500 watt för något tusenlapp extra. Använder heller inte Sonos app till iOS, så kan ej betygsätta denna, fungerade bra att installera högtalarna, men för att spela ljud kör jag endast Airplay 2. Den enda funktionen i appen jag eventuellt använder är väckarklocka, där du kan ställa in att vakna till en låt från din streamingtjänst, väldigt imponerande, saknar dock snooze-funktion. Kommer köpa fler för alla mindre utrymmen. Edit: Ett minus vid Airplay 2 uppspelning är att WiFi endast har 2.4Ghz stöd samt att synken mellan två stereokopplade högtalare laggar emelllertid, hamnar i osync, en högtalare slutar spela och en fortsätter etc. För att få detta att fungera optimalt MÅSTE du köra nätverkskabel till högtalarna.
*Redigerades ett år sedan
xamarikku
xamarikku

110 omdömen

2 år sedan
Riktigt dåligt ljud för pengarna. De är också enormt jobbiga att koppla ihop. Flyttar på mina ofta för olika event, kontor, etc och det är alltid en enorm huvudvärk att få alla att fungera bra ihop.
a
axelra82

15 omdömen

2 år sedan
Grymt ljud för storlek och pris. Fungerat felfritt från dag ett. Liten och snygg. Stort plus för airplay2! Bra app, utan strul, packad med funktioner.
S
Searie6

1 omdöme

2 år sedan
Jätte bra högtalare, bra bas, har AirPlay 2 och röstassistent! Appen funkar bra och med hjälp av AirPlay kan jag streama ljud från t.ex. youtube eller podcasts. Högtalaren har även Spotify connect så att FU kan koppla dig till den direkt i appen, vilket kan vara andvändbart för android användare. Rekommenderar till vem som helst att köpa denna högtalare. Obs! Röstassistent finns ej i Sverige än och högtalaren har ej bluetooth och behöver wi-fi för att fungera.
b
bes82so

11 omdömen

2 år sedan
Bra ljud men allt annat är kass Skitdålig app (Android) * Ingen Google Cast * Ingen Spotify Connect - man måste använda Sonos URUSLA app för att använda spotify??? Fy fan vilket skit
S
Suka

10 omdömen

2 år sedan
Köpte först en och blev chockad över hur bra det lät. Svårt att tro att det fylliga ljudet med klar mellanregister och djup bas kommer från denna pyttehögtalare. När jag sen köpte en till för att stereokoppla dem blev det ännu bättre bas, man känner den i kroppen nästan även i moderat volym. Jag har ett par Yamaha NX-N500 som får skämmas faktist. Sonos ersätter dem nu som mina musikhögtalare och Yamahan får bli TV-högtalare. Sonos One är det bästa högtalarköpet jag gjort. Kan inte ens föreställa mig hur Sonos 5 skulle låta, med tanke på priset måste de vara något utöver denna världen med tanke på priset på Sonos One och ljudet man redan får för det priset. Och i en recension måste man väl säga något negativt också för balansens skull och det skulle då vara att man är begränsad till Wifi då bluetooth eller AUX inte finns. Och det faktum att man inte kan konfigurera ljudet efter rummet med Android (funkar bara med iPhone)
JohanOscarPersson
JohanOscarPersson

180 omdömen

2 år sedan
Fantastisk liten högtalare som är väldigt bra till musik på lägre volymer. Jag har fyra stycken i min lägenhet och planerar att köpa några till för att komplettera stereo i vissa rum. Av fyra stycken var en dålig (inget ljud kom ur den), denna ersatte Hifi-klubben direkt när jag lämnade in den dagen efter jag mottagit dem. Värt att notera är att man bör ha två eller fler i rum som är större än ca 12-13 kvm eller så om man vill ha lite fylligare ljud, framför allt om man har takhöjd över normala 2,4 m. Den är helt enkelt för liten för att fylla större rum. Har man en Sonos One placerad nära lyssningspositionen kan mono bli ganska irriterande efter ett tag. På egen hand hanterar One inte särskilt hög volym utan att dess DSP går in och sänker basen för att inte dista. Att DSP justerar ljudet är tydligt, så förvänta dig inte att basen är kraftig när du går över 50-60% på ljudreglaget. Däremot är hela lågregistret ganska tydligt på lägre volymer. Vid högre volymer är det Play 5 eller Sub som gäller. Man får köra mono om du har >2 st i ett rum då du bara kan konfigurera ett par stereo. Det borde dock gå att köra fyra i ett rum med stereo*2, men inget jag testat. Det lär finnas risk för faskrock och behov av fasskiftning i detta scenario, särskilt i kvadratiska rum. För 2 200 kr (erbjudande under Black Friday från bl.a. HiFi-Klubben) är det utan tvekan ett bra köp men i större hem blir Sonos ekosystem rejält med pengar om man ska köra multi-room på riktigt . Som vanligt när man köper elektronik gäller det att förstå vad man ska ha dessa till för att upplevelsen ska bli fin.
K
Krykk2000

18 omdömen

2 år sedan
Har 3st nu, funkar perfekt! Funktionen att styra med Alexa fungerar även den lååångt över förväntan (finns dock än så länge bara på engelska!) Ett tips är att man bör ha 2st i större rum, upp till 13m2 fungerar 1 enhet. Toknöjd faktiskt, viss dom är inte gratis men dom levererar! De får en 9/10 då det uppstår ett stort köpsug att komplettera med fler högtalare, vilket iofs inte bör vara en negativ sak men med tanke på priset på prylarna blir det svårt att motivera investeringen...
B
Bihac

53 omdömen

3 år sedan
Mycket bra ljud men väldigt begränsat med deras egen mjukvara. Spela upp enkel sak som youtube musik blir onödigt krångligt.
Sida 1