Google Home Mini

 Lägg i lista  Jämför
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas ihop med andra Home-produkter inom samma nätverk. Google Home Mini har svenskt språkstöd från den 24 oktober 2018. Tänk på att importerade exemplar kan sakna svensk nätadapter. Kolla noga att det medföljer rätt i köpet. Stäng
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas... Läs mer
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har använt Googles "assistant" i princip sedan tjänsten släpptes till Googles Nexusserie så jag har vanan med att prata med Google inne så övergången till att prata och styra allt via en högtalare var smidig. De andra familjemedlemmarna som inte tidigare använt Google Assistant i någon större utsträckning har också haft lätt att lära sig använda den. Vi har vår Mini i köket och där passar den väl in både till design och funktion. Det är skönt att bara säga "Good morning" till den på morgonen också får man dagens planering från kalendern, vädret, tid för att ta sig till jobbet samt därefter nyheter från de nyhetskällor jag angett. När jag skaffade den såg jag det mest som en "roligt pryl", men nu skulle jag absolut inte vilja vara utan den! Här följer lite pros and cons:

  + Fungerar även som mediauppspelare via Chromecastikonen.
  + Bra produkt för köket / när man lagar mat! Den fixar receptenhetskonverteringar, sätta timers, lägga till saker på mina shoppinglist m.m.
  + Styr väl uppspelning av Spotify.
  + Jag gillar utseendet på den / designen.
  + Prisvärd

  - Ganska begränsat stöd när det gäller att säga till den att spela specifika radiostationer via TuneIn och IheartRadio. De stora amerikanska stationsnamnen känner den igen och kör igång, men sedan blir det problem.
  - Fleranvändarstödet verkar inte ha släppts i denna regionen.
  - Ljudet är OK som köksradio, men vill man ha en bättre ljudupplevelse bör man nog satsa på någon av de två större modellerna.
  - Inget stöd för svenska.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte ett par för att i grunden styra Philips Hue lampor.
  Men det finns verkligen mängder med funktioner och möjligheter att bygga ut.

  Använder mina även för kalender, väder, timer, lyssna på musik eller avslappnande ljud vid läggdags, starta och stänga av tvn m.m.

  Köpte mini-varianten då jag inte har behov av en högtalare som ska låta bra vid musikspelande. Då kan jag be den använda Chromecast och ljudanläggningen istället.
  Ändå helt okej ljud för att vara en så liten och billig högtalare.

  Den enda nackdelen jag kan se är att det inte finns stöd för svenska.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 dagar sedan
  Köpte för 444 kr (2018-11-14) så priset blev ju ok. Enkel att sätta upp och det öppnar ju en ny värld med kul saker att utforska och ha nytta av.

  Fick en engelsk (dvs engelsk eladapter), men det märktes inte alls och jag behövde inte göra något -plöjde igenom installationen och den var igång på svenska.

  Ljudet är klart över förväntan och mick:en funkar fint. Har inte så stora krav på en sån här liten grunka, och det är knappast något man använder för hemmafesten direkt.

  Viktig notis! Den är inte helt kompatibel med Google G-suite, dvs installerar du med ett sådant konto så får du inte all funktionalitet (kalenderaviseringar bl a). Jag kör som det är, så får vi se om det känns alltför begränsande, eller inte.

  Drar av en stjärna pga priset -borde kostat 399 kr och framför allt med en mängdrabatt, typ köp 3 st för 999 kr. (Google kan ju alltid finansiera ett lägre pris genom kick-back från tjänsteleverantörerna).
 • Mycket bra
  8 dagar sedan
  Använda i köket. Fungerar utmärkt. Ok ljud för sin storlek.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jättebra bortsett från att jag tycker att den hör lite dåligt. Jag upplever att micarna fungerar bättre i den fullstora högtalaren.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Riktigt mycket assistent för pengarna. Snart funkar den på svenska också.
  Riktigt smidigt när man kan tända bänkbelysningen i köket, när man är kladdig om händerna.
  Rutiner är också praktiskt, när man tex går upp på morgonen och säger "Good morning", så får man vädret uppläst, följt av nyheterna och sedan den radiokanal man vill lyssna på.
  Starta timer när man kokar pasta eller något liknande.
  Starta dammsugaren fungerar också bra.
  Lyssna på musik via Spotify är smidigt. Radio via Tunein funkar skapligt (blir nog bättre när man kan använda svenska).
  Det vi använder den till mest, är belysning, musik och morgonrutinen.

  Det enda negativa, jag kan komma på, är att den slutar lyssna ibland.
  Sen saknar jag hållare för vägg/tak (i Sverige).

  Vi kommer köpa fler, då vi bara har en i nuläget.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Underbar apparat! Hjälpte mig precis när jag inte fick tag på min morsa som var hemma hos oss. Skickade då ett meddelande "Ok Google broadcast Ring mig morsan" den spelade upp meddelandet hemma och morsan ringde upp direkt.

  Sen styr jag tellstick, spotify etc med bravur.

  Blir att köpa flera nu.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  En hyfsad produkt för göra lite småa kommandon, lägga till inköpslistor ha den typ i köket, men man skulle kunna ha en på toan också så man kan dra lite nyheter på morgon medans man borsta tänderna, men om ni förväntar och spela musik så skulle jag så klart rekommendera Home, eller Home Max, men vill man ha den mest för vanligt användande så fungerar den perfekt.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Efter en dags användning:
  Cool grej men tyvärr är antalet prylar den kan styra hos mig ganska begränsat. Min Android TV (Sony KD55a1) kan jag bara visa YouTube clip och styra volymen, inte sätta på eller stänga av den. Philips Hue lamporna går att styra men ganska jobbigt att göra jämfört med en app (att sätta på stänga av lampor är ok med röst men färger ljusstyrka är värre). Den funktion som just nu tror mest på just nu är shoppinglist det är precis sådant som är enklare med röststyrning.

  Jag antar det tar ett tag innan man hitta de användbara funktionerna kommer uppdatera detta omdöme efterhand.

  Enheten is sig är det inget fel på snarare tvärt om gör det den ska med diskret utseende.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Köpte 3st, en till vardera sida om sängen i sovrummet och en i köket. Till det jag använder dem till funkar dem klockrent, då jag på dessa platser bara vill ha lite bakgrundsmusik, men vill man ha "riktigt" ljud får man välja någon av de större varianterna.

  Google assistant funkar bra, och tillsammans med Harmony hub/Sonos/Google home så har de verkligen fått in en riktig fullträff. Lite kvar att slipa på, javisst, men i det stora hela en bra intergration.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Helt okej men har vanliga Home i huset och ljudet i dem är betydligt mycket bättre än mini. Beroende på behov så kan denna vara klockren, men i vårt fall så spelar vi musik rätt ofta och då är de rätt sunkiga. Men vad mer kan man förvänta sig för 500 kr? Well, köp den dyrare och du märker skillnaden!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Har nu haft min Mini i två dagar och kan inte annat än att ge den full pott.
  Grymt imponerande enhet.

  Den största nackdelen är att vissa funktioner stöds inte på svenska. Så om du vill utnyttja den fullt ut måste din mobila enhet vara på engelska så att den överensstämmer med Google home enheten, annars försvinner funktioner så som voice match osv. Men Google ska släppa en svensk uppdatering senare under detta år.
  En annan är då man spelar "hög musik" på enheten så har mikrofonen lite svårt att höra din röst, så du måste höja rösten rejält för att enheten skall reagera.

  Men annars är denna produkt suverän. Jag kommer att köpa en till och ha i sovrummet där den kan spela chillout musik, berätta sagor eller spela upp podcast osv.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Med reservation för integriteten så är detta en makalös produkt. Be den komma ihåg var du lägger saker och den gör det. Koppla ihop med Telldus via IFTTT så styr du ljuset med rösten. Låt den spela Spotify eller Netflix på externa högtalare eller TV via Chromecast (audio eller video). T ex kan du säga ”Play Elvis Presley using Spotify on Kitchen speaker” och den lyder blint. Eller be den väcka dig en viss tid. Den kan också konvertera olika mått, svara på allsköns frågor eller tala om hur varmt det är ute.

  För det mesta är det nog den frågandes engelska grammatik som gör att den svarar goddag yxskaft men ibland kan den verka ”korkad”. Svenska låtar på Spotify funkar tex inget vidare. Men i år ska en svensktalande uppdatering komma.

  Nog blir man imponerad av den även om det bara är en föraning om vad som komma skall vad gäller AI.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Ingångsprodukt till det Smarta Hemmet?
  Hade redan en Google Home I köket så passade på att köpa 2 av dessa i Australien under rea. Mikrofonerna är såklart inte lika bra som på original-Home, men de fungerar väl. Använder mina för att styra ett antal Chromecast Audio och Home Assistant enheter.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Kunde inte svara på mina enkla frågor.
  Triggades igång när jag såg en film och kom med några uppslag dock :)

  Bra pris dock.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Köpte på blocket. Skitbra. Använder för att styra mina lampor
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Använder den varje dag på morgonen och sen på kvällen. Riktig cool pryl och skulle rekommendera Google home mini till alla som gillar gadgets