Prisjakt

Electrolux Pure i9 PI91-5

Electrolux Pure i9 PI91-5

  • Typ: Dammsugare
  • Funktioner: Timer, Schemaläggning, Trappsensor, Självdockning (automatisk laddning), Display, Mobilapp för styrning av funktioner, Rumsnavigering
  • Ljudnivå: 75 dB
Bevaka
Jämför

Electrolux Pure i9 PI91-5

Användaromdömen

Sorterat efter datum
Y
Yagoa

5 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
pajar met skonsam användning och garantin är så krånglig att det inte är värt att lämna tillbaka, största besvikelsen någonsin
S
ScoobyBear

780 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Jag har haft den i ett par månader nu den har fortfarande inte skapat en användbar karta över huset! Två av rummen försöker den aldrig ens gå in i! Troligen pga. mina mässingströsklar som den har stora problem med. De är för visso bara "ramper" som är som högst ca 1cm och 3cm breda, men jag gissar att de är för blanka. Men jag har även några trösklar som är en slät träskiva (0,5cm höga, 7cm breda) och den har enorma problem att ta sig över dem också, om den ens försöker! Hade den varit lite intelligent och tog lite sats hade det inte varit några problem. Nu lyckas den oftast när den går snett över dem, men det är långt ifrån alltid den gör det och när den väl lyckas har den hållit på en bra stund. Värdefull batteritid... Ibland får den för sig att den är klar och ska tillbaka till basstationen efter bara några minuter. Helt obegripligt! Men med tanke på att den kan ta timmar på sig att hitta "hem" (troligen pga. sina totalt missvisande kartor den skapar och problem med trösklar) så är det kanske inte så konstigt... Jag har provat att flytta basstationen men då jag i princip bara har två ställen i huset (båda i hallen) som uppfyller de krav den har på placeringen av basstationen, så är mina möjligheter begränsade. Där den står nu dammsuger den hallen bättre men den hittar aldrig hem igen och kartorna den skapar är helt uppåt väggarna fel! En "fjärrkontroll" i appen så man kan styra den hårt in i rum eller tillbaka till basstationen hade varit önskvärd! Nu kan man ju bara hjälplöst sitta och titta på när den irrar runt, alt. lyfta den till basstationen (men hur ska den då lära sig hitta???). När den står vid en tröskel och tuggar brukar jag peta på den med foten så den åker över trösken, men de är totalt meningslöst då den då direkt vänder och kör ner igen och börjar om försöken att komma över. Varje gång! Inga undantag! Mattor och hinder i övrigt (förutom trösklar) klarar den bra. Den dammsuger bra och behållaren rymmer mer än man tror. I "Silent" läget är den relativt tyst men dammsuger fortfarande OK. Electrolux leasingavtal är vettigt men som det är nu ångrar jag att jag behöll den efter prövotidens 2 veckor. Men jag tyckte den fungerade bättre i början. Detta är min första robot, så jag har inget att jämföra med. Men anledningen till att jag väntat så länge med att skaffa en har visat sig vara befogade. Det är låångt kvar innan dessa blir riktigt bra!
C
Carsten

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Liten och smidig dammsugare som är utmärkt på att ta upp smutsen. Enkel att tömma och rengöra. Appen är lätt att förstå och när man har låtit den gå igenom hela lägenheten/huset en gång och skapat en karta så är dammsugaren effektiv i sin städning. Stort plus för att den tar sig över våra 2,5cm trösklar vilket ingen annan dammsugare vi testat har klarat
M
Mathias

2 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Helt värdelös navigering. Irrar runt på 3 kvadrat av 60 trots öppen planlösning utan möbler i vägen.
E
Erik

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Utmärkt dammsugare, har haft den ett par år nu och går lika bra som när den köptes och uppdateringar av mjukvaran har kommit successivt hela perioden, numer kan man schemalägga delar av bostaden för dammsugning. Den har relativt stor dammbehållare så det är inte mycket jobb med att ta hand om den. Vi kör 3ggr per vecka så att dammet inte hinner leta sig in i de små hörnen. Vi dammsuger manuellt ungefär en gång varannan månad och det är rent ändå!
m
medborgare

32 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
***Höjt betyg!*** Uppdatering nov 2019 Under hösten har uppdateringar av appen och dammsugaren gjort systemet gradvis bättre. Stödet för zoner är ett stort plus. Appen är enkel men begränsad. Något jag inte nämnde i första recensionen var hur välbyggd själva dammsugare är.. Laddningen tar lite lång tid. *** Gamla betyget 5*** För priset förväntade jag mig mer. Långsam (den städar 50 m2 under 9 timmar (varav 2:15 aktiv)) Städresultatet är bra - det känns rent. Den blir förvirrad under bord med stolar. Tar lång tid på sig att åka tillbaka och hitta till laddstationen. Bäst funkar det att städa av ett avgränsat rum i taget.
*Redigerades 2 år sedan
D
DillerDude

17 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Har haft tre neato D85 sedan tidigare. Elux i9 är en robot med tightare formfaktor både på alla håll jämfört med Neato. I9 klarar högre trösklar än Neaton. I9 har en ryckigare gång och snurrar runt mer än Neato. En neato som snurrar runt mycket har oftast problem med sitt lasertorn, så det var något att vänja sig vid med i9. Appen till i9 är buggig och leder till att man kan tror det är fel med hårdvaran på roboten, men det verkar bara vara appen som krånglar och i sin tur sabbar det för roboten ibland. Det förändras när uppdateringar av appen kommer. Hade det inte varit för appens nuvarande strul hade det varit fullpott på betyget.
a
akeprisjakt

50 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Fungerar enligt specifikationer och förväntningar. Lätt installation. Högljudd, i Eco-läge lite lägre men då städas det inte lika rent. Enkel / Basic app utan finesser. Verkar lite vimsig när den skall till laddstation. Orkar inte 35 kvm på en laddning, och det tar 2 timmar innan den fortsätter avbruten städning. Stor (jämfört med andra) dammbehållare som är enkel att rengöra. Borsten lika svår som andra maskiner (t ex hår, fuktighet). Knapp på maskin för bl a Spot, Home. Rekommenderar den. Har tidigare en Cleanmate S 800 som är lite sämre. T ex är hinder-hantering bättre på Pure i9
*Redigerades 3 år sedan
B
Beckerath1

2 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Haft den 6 veckor varav tre på service. Vimsar runt på samma 5-6 kvadrat som städas varje gång. Går inte vidare ens i samma rum och har aldrig försökt ta sig över en tröskel. Jag har rena 5 kvadrat men knappast värt det priset. Jag har hört av mig till Electrolux igen och hoppas de kan fixa den den här gången.
d
djst

30 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Enigt mig den bästa dammsugaren på marknaden. Har testat Roomba och den skulle ha samma smarta kartläsning men den klarade inte att navigera alls i huset och fastnade överallt. Gav sig dessutom på en matta trots att den konsekvent misslyckades. I9 är bättre och klarar sig hyftat bra utan att fastna. Däremot har den stora problem om något ändras i rummet under städningens gång. Man ska ta marknadsföringen med en stor nypa salt, logiken för att hitta runt i huset är tämligen enkel och man har helt klart stunder när man hellre hade slängt dammsugaren i soptunnan. Men sen så tömmer man dammbehållaren och då påminns man om vilket jobb den ändå gör varje dag. Det är egentligen otroligt hur mycket damm den samlar upp varje dag! Tips: 1. Hitta en bra plats för stationen. Vi provade flera ställen och den fastnade ofta och hittade inte hem. Nu står den i hallen och då klarar den jobbet bra 4 gånger av 5 och så vi har enplan och öppen planlösning så tar den alltid det viktigaste (hallen och köket) innan den ev fastnar nånstans. 2. Gör lite förstädning innan du startar dammsugaren, ta bort saker som ligger på golvet, speciellt trådar, snören och andra lösa saker som barnleksaker. Så här i juletider är det värsta den vet presentband, det kan trassla in sig rejält. 3. Låt den sedan arbeta ostört och var inte hemma samtidigt (det är ändå ganska irriterande ljud från den). Då brukar det fungera hyfsat och det är relativt sällan man kommer hem och den fastnat.
Sida 1