Sony Xperia XZ1 Compact G8441

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ångrar inte en sekund att jag valde en blå XZ1 compact. Jag byter telefon ungefär vart tredje år och har egentligen aldrig velat haft en värsting trots att jag sålde mobiler ett par år. Nu har jag nästan det. Kommer ifrån Z1 compact och ville såklart ha en uppgradering. Telefonen är supersnabb och har ett snyggt gränssnitt om än med lite bloatware. Är egentligen inget fan av sånt och sneglade därför på Nokia 8 som verkar riktigt bra och prisvärd, men är i mitt tycke för stor. IPhone och Samsung går bort för mig. Vill inte ha nåt som alla andra har.

  Många ogillar Xperia som ligger lite efter i trenden med smala kanter runt displayen. Den kantiga designen är inte heller för alla men jag gillar den skarpt. Snygg som f*n! Avskyr att så många mobiler är så lika varandra idag.

  Kameran är snabb och ger riktigt fina bilder. Uppskattar vidvinkel och slowmotion. Batteritiden är kanon och displayen riktigt skarp och ljusstark. Haka inte upp er på att det bara är 720p. Det gör inget på den här storleken. Se den i verkligheten istället. Jag drar av en stjärna för bloatware men kan det varmaste rekommendera den här luren.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft min i snart en vecka nu, och är riktigt nöjd. Hoppade på android tåget igen efter min senaste Windows phone eftersom det inte kommit mycket nytt på den fronten. Hade hoppats på en surface phone men det verkar dröja.

  + Storleken. Använder oftast bara en hand så bra att tummen kan nå över hela skärmen.
  + Känns väldigt snabb och pigg. (Snapdragon 835)
  + Bra skärm med bra ljusstyrka även mitt på dagen.
  + Bra batteritid (Jag får ca 1.5-2 dagar vid normal användning)
  + Känns som den är bra kvalité i material i övrigt.

  - En del onödigt skit installerat, men det går att plocka bort eller avaktivera det mesta.
  - Fingeravtrycksläsaren kan vara lite knepig om du har lite handsvett.
  - På kvällen kan ljussensorn flippa ut och höja och sänka ljusstyrkan lite random, vilket kan vara smått irriterande.

  Uppdatering: Glömde nämna på minus sidan.
  - Hörlurarna som medföljer är fruktansvärt obekväma, och verkar vara designade att trassla sig så mycket som möjligt. Ljudet är väl ok, men de kunde skippat att skicka med lurar över huvud taget.

  Annars är jag riktigt nöjd. Kommer nog hålla mig till Sony framöver om de fortsätter göra bra snygga telefoner mindre än 5 tum.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En superb telefon med en enorm akilleshäl.

  + Formfaktorn
  + Välbyggd
  + Ok batteritid
  + Nästan stock - och majoriteten av de förinstallerade apparna går att avinstallera eller inaktivera.
  +bra skärm
  + sd-kort
  + prestandan

  Mycket talar för full pott, men där är en del som behöver göras.

  - Prestandan - telefonen hackar till ibland (främst kameran!) och förinstallerade appar crashar.
  - Kameran är total katastrof, Välkommen till 2010.
  Bilderna är urvattnade och ofokuserade. jag har läst runder på XDA och problemet är välkänt inom communityn och det skrivs flitigt på sonys forum ang det. ändå har sony inte åtgärdat problemet... uruselt. Det konstigaste är att videokameran fungerar Betydligt bättre än stillbilderna
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  13 dagar sedan
  Android 9 (Pie) rullades ut idag till denna modell och uppdateringen fungerade perfekt. Vänligen uppdatera egenskaperna.
 • Mycket bra
  19 dagar sedan
  Usb-C. Fast batteri. Annars bra. Fingeravtryck bra. Kamera bra. Batteritid hyfsat normalt. Bra minne. Snabb och rapp. Liten och robust = bra. Bra pris.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Sambon köpte denna på Black Friday for 1990kr. Här kommer några intryck från mig:

  + Lagom stor
  + Känns väldigt snabb
  + Prisvärd
  + Trevlig skärm utan PWM-flimmer (720p räcker gott)
  + Notifikations-LED
  + Dedikerad kamera-knapp
  + Minneskortsläsare
  + Nästan alla förinstallerade appar går att inaktivera
  + Fingeravtrycksläsare
  + Stereohögtalare

  - Power-knappen är lite svår att trycka in eftersom den sitter långt ner (mitten på långsidan ungefär) och djupt in
  - Väldigt kantig
  - Virtuell hemknapp äter upp utrymme på en redan liten skärm
  - Kameran imponerar inte
  - Ljussensorn gör inte riktigt som man vill
 • Usel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har haft ett antal sony compact (Z1, Z3, X, XZ1). Detta är den bästa modellen. Tidigare har framför allt haft problem med mekanisk hållbarhet. Skärmar som sprack och luckor för kontakter som inte höll och fuktskydd som slutar fungera. Kamera och prestanda på telefonerna har bara blivit bättre och just nu kan man få en XZ1 för under 3000 kr. Kanonpris.

  Vill egentligen bara flagga för en konstruktionsmiss. Den nya USB C-kontakten håller inte i längden. Jag har köpt tre olika märkessladdar. Dels är de dyra och dels passar de inte till något man har sen tidigare. Alla trillar ut ur telefonkontakten. Jag får alltså tejpa fast kontakten för att kunna ladda numera. Vet inte om detta är läget med andra SUB-C prylar, men det här fungerar inte i längden.

  Trådlös laddning är förhoppningsvis nästa naturliga steg.

  Såg också att nästa modell skippat 3,5 mm pluggen till hörlurar och kör via USB. Det blir ju katastrofdåligt...
  BT-lurar fungerar nästan alltid, men med flera enheter m.m. är det faktiskt lite meckigt ibland. En helt vanlig sladd är mer beprövat. T.ex. när man ska slå på flygplansläge och BT hoppar bort. Eller när telefonen hoppar mellan hörlurar och bilstereon.

  Och nu, efter ett drygt års ägande kan jag inte ladda telefonen alls längre. Sänker betyget radikalt. Vad är nyttan med smarta telefon om man inte kan ladda den...
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte denna mobilen under Black Friday för 1990:- på NetOnNet
  Första intrycket var välbyggd, snygg/sober, behändig storlek samt hur supersnabb den är oavsett vilken applikation den tar sig ann, även vid surfande. Skärmen var inte en besvikelse men inte heller så pixeltät som jag hade förväntat mig på en 4,6"-display trots att jag visste att den har undermåliga 720p i upplösning. Det kompenserar troligtvis batteritiden vilket är ett plus. Helhetsintrycket är annars fina färger, bra kontrast och är ljusstark. För bättre bild vad gäller färger kan man nog leka lite med vitbalansen.

  Batteritiden är nog rätt bra om man jämför med andra högpresterande mobiler men jag tycker den verkar äta en del batteri fast man inte använder telefonen. Det blir att strömoptimera den och ett tips vore kanske att avaktivera wifi i viloläge men även se över appar och annat som käkar batteri i bakgrunden. Troligtvis bättre strömoptimerad när Android Pie 9.0 kommer(det är bekräftat utav Sony men är i nuläget försenat) till denna mobilen. Men många gånger blir det bara marginell skillnad som knappt är märkbar om det blir en förbättring så jag förväntar mig inget större fenomen här.

  Kameran var lite av en besvikelse vid närbilder då autofokusen inte levererar som jag hade önskat, då tycker jag min ipad air med 5mpix kamera är lättare att hantera. Man får helt enkelt öka avståndet och zooma och fixa för att få en bra fokus. Mörkerbilder eller vid mörkare förhållanden är inte heller särskilt bra, ibland rentav dåligt och där är återigen min gamla ipad air nästan mycket bättre och kan ljusa upp bilderna. Dock blir det inte den grynigheten(p.g.a. mer m-pixlar) från mobilen och kanske mer trovärdiga färger(aningen mättade kan jag tycka) än ipaden som ger lite mer urtvättade färger.

  I ljusa förhållanden blir bilderna som förväntat bättre än surfplattan. Provade att filma i 60fps HD utomhus i dagsljus och det flöt på grymt bra!. 4k-inspelning var som väntat absolut inte lika responsivt och är inget som jag prioriterade vid valet av denna telefonen utan bara kul att man kan göra det. Såklart får jag nytta av den upplösningen när jag skaffar mig en 4k-pc skärm/tv, då blir det intressant att se.

  Uppdateringen Android Pie 9.0 ska tydligen ge ett helt nytt kamera-interface och möjligheten till inspelning i 960p slow motion, HDR! och kanske annat smått och gott så man får hoppas att det kan finnas förbättringar vad gäller mörkerbilder och närbilder. Men annars är jag nöjd, det är ju en fin kamera inkluderat för priset av 1990:-

  Wifi har hållt sig uppkopplat alldeles utmärkt och är snabbt att slå på/av. Hittar alltid närmsta wifi snabbt.

  Sammanfattningsvis är det en välbyggd, snabb och behändig mobil med lite avdrag för kameran och batteritiden. Prisvärd?-Ja det tycker jag helt klart efter lite mer än en veckas användning.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Efter nio månaders användning har jag nu ändrat åsikt om denna mobil. Den är inte alls särskilt bra, snarare ganska dålig. Ångrar köpet men hittar tyvärr inget annat som passar eftersom jag har så specifika krav när det gäller mobilens storlek.

  FÖRDELAR
  *Bra format, smidig att hantera med en hand.
  *Bra upplösning på skärmen.
  *Kameran är bra men kunde vara bättre. Till och med min gamla Galaxy S5 Mini tar bättre bilder, särskilt närbilder.
  *Snabb respons, bortsett från låsningarna jag nämner här nedan.

  NACKDELAR
  *Så skarpa kanter att man får hål i fickorna och den sliter även sönder tyget på framsidan av jeansen. Det är den ENDA mobilen jag haft som lyckats med det konststycket! Hade aldrig kunnat tro att det kunde bli så, men jo då...flera jeans har förstörts av mobilen.
  *Låg volym, vilket ger dåligt ljud vid uppspelning, och det har även lett till att jag missat alarm, samtal, sms och aviseringar när jag haft mobilen i fickan. Dessutom är samtalsljudet ofta burkigt, metalliskt och har ett visst eko och störningar. Inte okej.
  *Fortfarande oförklarliga låsningar som gör att mobilen kan sluta svara i upp till en minut.
  *GPSen är inte helt pålitlig. Positionen far mycket fram och tillbaka.
  *Usel på närbilder.
  *Skärmen är inte särskilt ljusstark, vilket framförallt märks utomhus.
  *Batteriet påstods hålla väldigt länge men vid dagens slut behöver mobilen ändå laddas. Dvs precis som alla andra mobiler jag haft.
  *Oväntat repkänslig. Skärmen har fått två större repor och massor av mikrorepor. Inte alls särskilt tålig skärm. Baksidan har fått massor av repor och märken. Dålig kvalitet, Sony.
 • Bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  15 november 2018

  Har haft telefonen ett tag nu och märkt att batteriet är betydligt sämre än Z5 Compact. Telefonen har varit igång men inte använts på 4 dagar och 15 timmar, statima på, ingen mobildata, gps eller annat på och telefonen har bara 46% kvar.

  Enligt statistiken har "Telefonen är inaktiv" förbrukat 17%, "Mobilnät i väntläge" 17%, "Phone" 1% och "Operativsystem Android" 1%. Detta blir 36% och då hade 64% av batteriet varit kvar, det saknas alltså 20%. Är det dold mjukvara som ligger i bakgrunden och äter batteri?

  Z5 Compact-telefonen har använts på jobbet i fyra dagar sedan laddningen till måndag och det har pratats sammanlagt någon timma och surfat 100MB och telefonen har kvar 39%. Statima på och mobildata alltid av när det inte används.

  7% skillnad i batteriförbrukning mellan dessa telefoner. Det är något fel på XZ5 Compact-telefonen. Den förbrukar nu lika mycket som när Z5 Compact inte används men har igång mobildatan, som i sig äter 10-15% av batteriet per dag.

  20 oktober 2018

  Har använt Z5 Compact och det är en bra telefon. Letade efter en efterföljare och XZ2 Compact men den saknade hörlursuttaget så den försvann helt på min karta. Att den kostade det dubbla för marginell prestandaökning var inte intressant.

  Har nu haft telefonen två månader och min lista är som lyder nu.
  + 3,5mm-port
  + USB Typ C
  + Android 8 direkt i telefon
  + 4GB ram mot Z5 Compact 2GB
  + Stereohögtalare
  + SD-kortsplats
  + Acceptabel batteritid

  - Min erfarenhet är att powerknappen på Z5 är bättre.
  - What's New-skiten inkluderad i telefon.
  - Meddelar att den är i STAIMA-läge, ALLTID, vid nedscrollsmenyn.
  - Saknar Zoom-funktionen i text som Z5 Compact har.
  - USB 2
  - Skärmglaset är en aning böjd i hörnen så skärmskydd i härdat glas får ingen kontakt i kanterna.
  - Kan inte öppna baksidan utan måste lyfta skärmen om man vill pilla i den.
  - Saknar FM-radio (om man nu vill ha det. Vad för plats tog den i telefonen?)

  Telefonen är helt ok. En batteritid på en vecka vid lite användning är lagom men hade gärna set längre. Får ofta ladda två gånger per vecka med några samtal.

  Den har sina mystiska mjukvaruproblem men bara jag reagerar nog på dom för att jag irriterar mig på idiotin tillverkare håller på med. Säkert så för att få kunder att köpa nya telefoner stup i kvarten och då öka på sopbergen för att dom är gnidna.

  Slutsats och babbel:
  Sonys Compact-serie är (var) en bra serie telefoner i vettig storlek med balans av användbarhet och plasts i ficka. Det VAR en bra serie tills Sony också hoppat på den idiotin att ta bort hörlursuttaget.

  Varför tar alla andra mobilföretag dom dåliga "förbättringarna" Apple gör? Ingen batterilucka, tar bort hörlursuttaget, notch-saken, ingen SD-kortplats, motarbetar sina kunder...

  Vad kommer andra företag snart ta efter Apple? Förstöra tangentborden på bärbara datorerna? Ta bort portar på datorerna? Göra så datorer inte kan uppgraderas och sedan använda tullen för att konfiskera reservdelar till sina datorer tredjepartsreparatörer importerat? ...även till produkter som Apple inte längre reparerar.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Fantastisk telefon för dom pengarna. Tycker formatet är perfekt, har tröttnat på de större formaten. Den a är mer bendig. Grym kamera (förutom möjligtvis vid mörker), grymt ljud (bäst av alla enl. mig.), bra avvägningar gjorde i interfacet gillar det mycket bättre än Samsungs dito. Ingen direkt bloatware o de appar som är med är relevanta. Styrningen i OSet är perfekt. Läget av tumtrycksläsaren är perfekt på on/off knappen. Väldigt tålig samt 3.5 utgång! ☀
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Flaggskeppsprestanda i kompakt format.

  Köpte den för 3290, helt fantastisk telefon för pengarna, grym batteritid, bra kamera i upplysta miljöer, rapp i användning, går utan problem att använda med en hand, vattentät, rekommenderar starkt!
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Gillar att Sony gör Compact-versioner, och som är riktigt bra. Vill få ner luren i fickan. 3D-foto är kul (onödig men roligt) vattentät, brusreducering inbyggt i luren (med Sonys lurar) Jobbigt med USB C-kontakt, ännu kabel hemma...
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  + Formfaktorn
  + Välbyggd
  + Ok batteritid

  - Prestandan
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  fungerar bra, skön att hålla, hyfsat snabb och bra pris!
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  +Bra batteritid
  -Dålig support
  -Whats New går inte att avinstallera vilket jag förstod när jag köpte den, men att vid varje uppdatering så slås notifieringar på appen igen så att de verkligen säkerställer att man får massa reklam från Sony. Uppdateringar kommer ju ganska ofta, men sjukt dåligt att man alltid måste gå in och spärra reklam från Whats New. Detta gör att jag aldrig mer kommer köpa en Sonylur, jag köper inte en vara för att få massa reklam..
  -Dålig kvalite, min bottenplatta den silvriga delen har lossnat
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Fick den som jobb mobil för två månader sedan och kan inte rekommendera den
  +Sony har lagt på väldigt lite bloat-ware.
  -Dock finns det bloat-ware som inte går att ta bort som ”Whats New” och den är extremet irriterande.
  Fick till slut ta till lite våld och tog bort den med adb kommandon pm uninstall -k --user 0 com.sonymobile.entrance
  -Ikoner och Widgetar flyttar sig mellan skärmarna, bytte launcher men dom flyttar på sig ändå.
  -Battery Care funktionen har anti AI. Kör igång när som helst under dygnet och inte under natten… hur svårt kan det vara.

  Har haft en Xperia x1 compact för några år sedan och den var betydligt bättre, mycket mindre ”features” som går fel.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Första intrycket var väldigt bra, användarvänlig, moderna funktioner etc, bra batteritid, snabb. Audio-jacket började glappa rejält efter två veckor och slutade fungera helt kort därefter, några dagar senare slutade uttaget för laddaren fungera också. Vet inte om det är världens otur då jag inte tappat den eller skadat den på något sätt, min iphone 6 som jag hade tidigare höll i flera år.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Allt med telefonen är egentligen riktigt bra men den har en akilleshäl och det är den urusla kameran.

  Det är något jag verkligen inte förväntade mig då jag äger en systemkamera från Sony som ger kanonbra bilder. Generellt så har dom bra koll på detta och är kända för att producera bra kamerasensorer.

  Här har dock något gått allvarligt fel. Bilderna ser extremt dåliga ut. Ser ut som kameran har en upplösning på typ 2 mpx. Pixlarna glider ihop till en kletig massa och det ser rent förjävligt ut.

  Kvaliteten är dålig på kamera både fram och bak. Front kameran brukar dock sällan vara någon höjdare. Att notera är även att frontkameran är mer vidvinkel än vad jag uppfattar som vanligt. Kan orsaka ansiktsförvrängningar och dylikt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har man kört compact serien innan lär man inte bli besviken.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer ifrån en LG G6 och kan säga att den här lilla mobilen bara flyger fram i flyt och hastighet jämfört med G6. Inte för att den var speciellt seg, men skillnaden är märkbar!

  Var lite fundersam hur jag skulle uppleva den lilla skärmen, men efter några dagar så hade jag vant mig och tycker faktiskt det är riktigt skönt att ha en hanterbar mobil, som kan enkelt hanteras med en hand.

  Färgerna är kanon, upplösningen är en bra bit ifrån G6, men jag måste säga att med den här ytan så räcker 720p alldeles utmärkt.

  IP68 säkerställer att den kan följa med i badkaret, vilket är lugnande när man lyssnar på musik i de utmärkta dubbla högtalarna, eller bara kör lite Youtube i regnet.

  Batteritiden är bra och räcker i 2 dagar för mig, som inte är en heavy user på något sätt.

  Oreo från start är nice, med Treble som extra godis och säkerställer därmed snabba uppdateringar i framtiden.

  Kameran har jag inte testat så mycket, så jag lämnar 1 stjärna där
  .
  Köpte på CDON för 3790kr, prisvärt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är den bästa Sony-lur jag haft, och då har jag haft alla Compact-föregångarna och några till. Grym byggkvalitet med metall precis där det behövs. Prestandan är den bästa jag sett i någon mobil någonsin, slår till och med iPhone i mitt tycke. Batteritiden är awesome. Jag är en hängiven Pokemon lirare och kan ändå spela en hel dag på en laddning. Tidigare telefoner har laddningen bara räckt till några timmar på sin höjd. Vid normalt bruk har jag aldrig haft under 50% batteri kvar när jag kommit hem från jobbet.

  Skärmen är ett kapitel för sig. De flesta nya skärma är av OLED typ men denna är en LCD, vilket man vid första anblick kan tycka är något dåligt. Men. Ljusstyrkan, detaljrikedomen och kontrasterna är fantastiska. Ytan på skärmen är dessutom precis lagom blank för att man ska få bra snurr på pokebollarna. Den lilla rundningen av kanterna är perfekt för att ge ett bra grepp och en snygg finish.

  Första 10-poängaren jag haft.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft min sedan release och är riktigt nöjd.

  Kommer från ett antal telefoner med 5-6' skärmar och faktumet att jag äntligen kan använda mobilen i en hand igen, och nå hela skärmen utan problem eller konstiga handrörelser är riktigt nice, önskar att fler tillverkare hade gjort mobiler med lite mindre skärmar.

  Tycker den ser väldigt clean och snygg ut också, men det är ju givetvis subjektivt.

  Andra plus:

  *Batteritiden är fantastisk.
  *Flytet i gränssnittet är som smör, säkert delvis pga att skärmen är mindre.
  *Färgerna på skärmen är mkt bra.
  *LDAC stöd för lossless BT med mina hörlurar.
  *Materialvalen är perfekta, inget glas på baksidan som kan repas och den känns bra att hålla i.
  *Videostabiliseringen är oväntat bra.
  *Android O.
  *Relativt vanilla UI (inga clown-fräger *host*samsung*host*), inte så mkt bloatware och skräpappar och de som finna kan disablas.
  *Priset!
  *Super slow-motion är lite kul, har fångat några videos på min katt som hoppar runt och det är ganska coolt :P

  Minus:
  *Kameran är inget vidare i mörker, men det har iofs inga andra jag testat varit heller direkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  +
  Snabb tack vare sd835
  Perfekt format
  Snygg
  Minneskortsläsare
  Vattentät
  -
  32gb lagring
  Hade föredragit ren android

  X
  Går att köra substratumteman utan root med andromedatillägget (på mobil + dator)
  För att funka som bäst krävs dock att du avinstallerar de Sonys egna teman via adb
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra byggd, bra storlek. Bra hårdvara överlag men alldeles för mycket skit förinstallerat som inte går att ta bort.

  Jag kommer från att under många år använt Nexustelefoner och nu bytte jag för att jag tröttnat på de ständigt ökande storlekarna. Jag har absolut noll förståelse för dyngan som tillverkarna lägger på ovanpå ett fullt fungerande operativsystem där man som användare själv kan bestämma vad man vill ha installerat. Sony lägger in appar som jag aldrig kommer använda och som jag inte kan ta bort och i vissa fall inte ens inaktivera. Helt kass och riktigt synd på en i övrigt väldigt fin telefon.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym nalle... Springer cirklar runt alla i denna storleksklass.. Vill man inte ha stora Phablets som iPhone 8 Samsung S8 etc. men samma funktion och bra kamera så är denna kompakta nalle bästa valet idag.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Snabb som attan
  Bra batteritid (än så länge iaf)
  Bra kamera
  Smidigt format
  Sambon är lite avis faktiskt även om hon själv har en XZ

  Dock inget för den som vill ha stor skärm med väldigt hög upplösning.
  Ska försöka återkomma när jag haft den lite längre...
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Nöjd med:
  - Batterilivslängd: Klar för måttlig användning utan tvivel två dagar före laddning.
  - Storlek: Bra i handen. Inga problem att komma över skärmen med tummen.
  - Prestanda: Aldrig upplevt att det är lagring. Växlar snabbt mellan olika appar.

  Otillfredsställd med:
  MYCKET!
  Det här är den buggy-telefon jag någonsin har haft. Nämnde på farten:
  - Smart lås fungerar inte plötsligt. Måste stänga av smarta låsningstjänsten, starta om telefonen och återaktivera funktionen så att den fungerar.
  - Bluetooth är ibland instabil. Slå alltid på och av röstsamtal på hörlurarna som jag använder för att den ska fungera.
  - Röstsamtal är instabila. Halva tiden jag ringer, händer inget. Måste lägga till och försök igen.
  - Kameran vägrar att sätta på. Få meddelandet om att SD-kort inte är tillgängligt. Måste stänga alla appar för att den ska kunna öppnas.

  Måste stänga av fingeravtrycksfunktionen eftersom jag ofta bara kontrollerar meddelanden mm på låsskärmen. Eftersom strömbrytaren och fingeravtryck är desamma fungerar det inte. bara genväg till ficklampa och kamera på låsskärmen.

  Kameraet är verkligen dåligt. otroligt kornig i de flesta fall. Inte vad du förväntar dig för 5000 kronor.

  Det här är vad jag gör på resan. Det finns många fler små problem som jag inte får på språng.

  Gick från en ära 8 (som kostar halvdelen av vad xz1 kompakta kostnaden) och kan säkert säga att Honor 8 blir xz1 kompakt ner i stövlarna på alla punkter, förutom batteri.

  Rekommendera INTE den här telefonen!