Kategorier
Prisjakt

Asus ROG Rapture GT-AC5300

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
umj
umj

42 omdömen

4 månader sedan
Haft den här i flera år nu har alltid fungerat felfritt.
D
David

1 omdöme

ett år sedan*
ja ska tillägga att ja har en repeter från tp-link och när mitt barn drog ut den så strular nätverket min 5 stjärna är för att ja har repeter annars tror jag att ja skulle döma som endel andra ska du skaffa den här rputern så får du lägga till 400-500 på en repeter
*Redigerades ett år sedan
V
Vir81

16 omdömen

ett år sedan
Jag köpte den för priset va sänkt men den jag köpte fick jag lämnar tillbaka samma dag förlorade Wi-Fi. Fick en ny den fungerade ca 2 dagar sen kom problemen samma där lever sitt eget liv. Jag är inte så duktig med att ändra på alla funktioner som den har och den är fullspäckat med det. Köp inte den om du vill han problem hemma med familjen.
3kgt

159 omdömen

3 år sedan*
Har haft Asus AC66U senaste åren där den har funkat Problem fritt och super bra. Men då man är en teknik nörd och ville ha något bättre så föll valet på denna efter mycket läsande. Till utseende ser den ut och vara en Monster router och spec på papper. Men tyvärr så har jag samma problem som övriga här med att 2Ghz bandet strular, försvinner eller är extremt segt. Ibland försvinner 5 banden osv! Flera omstart m.m. Täckningen över 2.4 är inte hellre det jag trodde när man ser 8 antenner. När 5Hz bandet funkar så är den Ruskigt snabb. Får 320 i mobilen när jag har 250 från telia. Vet dock ej om det är mjukvara eller hårdvara! Hoppas Asus rättar till det då denna är en lovande hårdvara Så plus: +Sjukt snabbt. +Ser häftigt ut +Massvis med funktioner & inställningar & möjligheter +VPN +Funkar med Telia TV. +Appen är Super bra och med många trevliga funktioner. +8 portar +Trippelband (Funkar dock ej stabilt) +Mesh möjlighet Minus: -Ostabil! Startar om flera gånger om veckan! En del dagar 1-2 gr medans andra dagar kan den hålla sig 2-3 dagar utan strul! Ser ingen logik i det. Blir värre med trippelbanden på. -Nästa minus är att du ska ej luras om att den har många antenner och du får 300M räckvidd! Utan det är "normal" räckvidd i jämförelse med min gamla Asus. -Priset Uppdatering. Jag är extremt besviken och trött på strulande med wifi! Oftast är det 2.4 bandet som lägger av men även 5an kan försvinna. Eller bägge 2 som i skrivande stund har ännu en gång utan nån anledning försvunnet! Kabel funkar felfritt. Så en router i denna klass för dem pengarna Bör ju Asus kunna fixa till en fungerande mjukvara. Detta är dessutom min andra då jag bytte ut första nån vecka efter. Gav den chansen nu i flera månader på att dem skulle fixa till detta men jag kan tyvärr ej rekommendera någon att köpa den! Du lär få en stabilare router för 500 kr! Dessutom trippel band kan du glömma helt i denna då hos mig har jag gett upp om den och kör bara med dubbel som ändå strular. Och Så klart har nollställt flera gånger. Nollställt vid uppgraderingar. Inget hjälper :( Är så less så den får enbart en 1a. Hoppas verkligen att Asus agerar nu. Uppdatering 3: Efter senaste mjukvaru så är den mera stabil! Hoppas det håller i sig så höjer jag mina betyg. Men den har gett mig mycket huvudvärk för dem pengarna som jag gav! Uppdatering 4: Höjer betyget något då den är nu stabin efter att jag stängde av schemaläggning av 2.4 bandet!
*Redigerades ett år sedan
Araben
Araben

7 omdömen

ett år sedan*
Köpte samma router. Efter en vecka började den strula. Jag fick inget internet i mina datorer. Startde om routern då funkade internet. Wifi signalen försvann då o då. Jag kunde inte se min router när jag skannade efter wifi i min mobil. Jag försökte göra Factory Reset men mina inställningar i router raderades aldrig. De var kvar där. Alltså det gick inte att nollställa den och inte heller konfigurera routern på nytt från noll. När familjen körde online spel typ csgo och fornite så laggade den då o då. Ibland försvann internet helt. Ingen anslutning i spelen. Vi startade ofta om den för att internet skulle fungera. Det är en dyr router men helt värdelös. ASUS routrar är inte stabila och har massa bugar i sina firmware. Fullt med tekniska strul jämfört med andra tillverkare typ Netgear osv. Som tur reklamerade jag den på garanti hos Elgiganten. Den skickades iväg till ASUS. Efter ca en månad fick jag inget svar av Elgiganten angående status på min service. Gick till butiken och frågade och fick svaret att ASUS inte ännu kvitterat ut försändelsen hos DHL. Alltså routern är fastklämd hos DHL tills ASUS betalar för frakten för att kunna ta emot den. Då valde Elgiganten personalen att ge mig pengarna tillbaka. Nu kör jag med en Netgear Blackhawk router som fungerar klockrent. Har inte behövt starta om den någon gång. Stabil och bra räckvidd. Köp inte ASUS routrar. ASUS är dåliga på sånt. Det är endast ASUS datorer som är tip top på marknaden ifall du funderar på att köpa en gaming dator eller laptop. Allt annat ASUS produkter är bara skräp typ gaming headset, mus, keyboard, router, mic, musmattor osv. Bli aldrig lurad av utseendet på routern. 8 antenner o fin design osv. Den levererar dålig wifi signal och ostabil internet anslutning. Fullt med tekniska bugar trots nya firmware uppdateringar. Fullt med strul. Du kommer behöva starta om den hela tiden. Helt onödig huvudvärk. Rekommenderas inte. Inte ens värd 1000 kronor.
*Redigerades ett år sedan
f
fransico

3 omdömen

2 år sedan
Funkade klockrent ca 1månad. Sedan försvann 2ghz bandet. Försökte få tillbaka det med factory reset men lyckades inte. Använder dock inte det så lät det vara. Efter ca 1 månad började den hänga sig. Enda sättet att få igång den var att stänga av och sätta på den för att få den att funka. Behövdes göra ca varannan dag. Om man gjorde en factory reset så höll det ca 1vecka innan det började strula igen. Har alltid kört Asus senaste drivrutiner ihop om att det ska lösa mitt problem Sökt efter svar på internet och även genom asus support men dock utan framgång. Verkar som att många har problem med denna router. Rekomenderas endast för den som gillar att syssla med problemlösning dock dom få gångerna den kör stabilt gör den det bra.
Pepsico
Pepsico

121 omdömen

2 år sedan
Hej! Har bevakat denna router i flera månader nu och nu har jag äntligen köpt den. Den var på rea på Komplett.se för 3295kr. Direkt efter att jag hade beställt den, gick jag in här på prisjakt för att se betyg och omdömen på routern och blev genast nervös över vissa omdömen. Hade jag köpt något som är sämre än det jag hade idag (Asus RT-AC87U)?! Har nu använt denna router i över en vecka och jag är så otroligt imponerad av prestandan och stabiliteten! Den är sjuksnabb! Har 1000/1000mbit fiber till huset och kommer nu upp i följande hastigheter: Via kabel: Nedladdning: 991 mbit/sek Uppladdning: 922 mbit/sek Via Wifi (mätte med Samsung Note 9 från 20 meters avstånd från Routern): Nedladdning: 615 Mbit/s Uppladdning: 511 Mbit/s Täckningen är mycket bättre än tidigare. Vi har full Wifi styrka över hela tomten (1150 m2). Streaming: Detta var snabbt även med gamla routern och nu startar Netflix direkt i 4k utan fördröjning. Negativt? Kan inte hitta något att klaga på än så länge. Kanske priset som är något högt. Men enligt mig är det absolut värt den prestandaökningen jag fick. Älskar att routern är så stor. Vi har den uppe i vinden, vilket gör att storlek inte är något som stör oss. Den ser brutal ut! :) Positivt: *Hastigheten på tråd och Wifi. *Täckningsytan är enorm! *Byggkvalitet är superb! *Installation var extremt enkelt! Den hittade alla inställningar som jag hade på min gamla router och kopierade över det till den nya. Magic! *Onlinespel på Nintendo Switch har mycket bättre respons nu. *Snygg! KÖP!
M
MrPontus

64 omdömen

3 år sedan
kommentar till 3kgt "Täckningen över 2.4 är inte hellre det jag trodde när man ser 8 antenner." det är många antenner för att kunna kunna kommunicera med flera trådlösa enheter samtidigt utan att tappa hastighet, inte att du ska ha full täckning i grannkåken routern blir mycket bättre med ny firmware :)
P
P_Frenell

78 omdömen

3 år sedan*
Har samma problem med hårdvaran som "Frågeteckne2". Dessutom kommer inte Merlin FW stöda denna. Ska ni köpa denna så välj inte GT versionen utan RT versionen. Denna stöder merlin dessutom. Mycket buggar i FW kan jag även säga. Skulle den funka är den troligen ett givet val. Men gissar på i slutet av 2018 kanske de har ordning på FW ? Skulle inte välja denna idag, kommer själv lämna tillbaka produkten!
*Redigerades 3 år sedan
Frågeteckne2
Frågeteckne2

2 omdömen

3 år sedan*
Har haft denna i 3 veckor nu och det har inte gått en enda dag då jag inte behövt starta om, återställa eller leta efter olika lösningar på nätet. 2G radion slutar funka delvis eller helt och hållet. Även 5G slutar sända till & från, nyaste mjukvaran är installerad men jag misstänker att hårdvaran inte är ok, finns liknande case att läsa om efter lite googlande. Köpte denna för att klara av många inkopplade enheter och slippa strul, så blev det inte riktigt tyvärr. Förmodligen en super router när hård/mjukvara funkar. Lämnar tillbaka denna imorgon och kommer absolut inte köpa en likadan. //Micke
*Redigerades 3 år sedan
Sida 1