Fitbit Alta HR

Fitbit Alta HR

  • Funktioner: Nummerpresentation, Distansmätare, Inbyggd pulsmätare, Sömnavläsning, Kalorimätare, Klocka, Touchscreen, Stegräknare, Vibrationslarm
  • Display
  • Vattentålig
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Fitbit Alta HR

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.3 / 5
(10 omdömen)
5
(4)4
(2)3
(1)2
(2)1
(1)
Sorterat efter datum
2 månader sedan
Fitbit verkar konstant ha problem med kvalitén på armbanden. Sedan dag ett jag började använda denna har den töjts ut allteftersom. Nu måste jag ha på sista hålet, och när jag började kunde jag som mest ha den på tredje hålet. Idag så lossnade armbandet helt och jag tappade min fitbit utan att lägga märke till det. Lyckligtvis hittade jag den två timmar senare, liggandes i gräset utomhus där jag gått. Detta problem med kvalitén på armbanden är som sagt något som återkommit åtminstone de senaste 5 åren gällande Fitbit.
ett år sedan
De funktioner jag mest är ute efter är stegräknare och vibration som avisering då jag får SMS eller samtal till mobilen. En bonus är att det går att läsa SMSet på bandet och även se vem som ringer. Utifrån det har det fungerat utmärkt. Möjligheten att ställa in väckning med vibration har min fru uppskattat då jag inte längre behövde väcka henne på morgnarna då jag skulle upp tidigt. I övrigt är armbandet nätt och känns inte så mycket på handleden. Tyvärr tror jag dock inte att bandet tål lite tuffare tag. I löparspåret blir det svettigt vilket utsätter bandet för fukt och salt. Kan ha varit det som efter ca 1 år gjorde att pulsmätningen hängde sig. De gröna sensorerna började lysa konstant med full kraft varvid batteritiden gick ned till ca 12 tim. Efter några tacklingar på innebandymatcher gick armbandet sönder så att det började lossna väldigt lätt. Efter två år, nästan på dagen, dog bandet helt. Med lite längre livslängd så hade det blivit 5 stjärnor.
2 år sedan
Jag var mest intresserad av sömnmätningen, och blev väldigt imponerad av hur väl den fungerar. Man får ett diagram över REM-sömn, djup sömn, lätt sömn och vakenhet. Det är förstås svårt att veta hur exakt det blir, men det verkar stämma rimligt med egna upplevelser av vakenhet och drömmar. Emellanåt missas dock insomningen med 30 eller 60 minuter, så att redovisad sömntid därmed blir för kort. Pulsmätningen fungerar sådär. Stämmer väldigt bra med pulsmätare med bröstband vid låg till medelhög puls, men vid hög puls visar Fitbiten konsekvent 10 för mycket. Synkronisering och laddning fungerar för det mesta bra. Batteritiden helt ok. Det sämsta är armbandet. Det töjer sig sakta, nu efter 5 månader med 1-2 hål. Och nu börjar fästet mot klockan att ge upp. Måste alltså redan köpa nytt armband.
2 år sedan
Helt okej. Väldigt trög när man interagerar med den. Även om jag tycker mig lära mig var och hur ofta man kan trycka så reagerar den ändå inte alltid. Inte heller tänds den alltid då du lyfter handleden vilket är extremt störande i kombination med det tidigare. Annars upplevde jag den exakt med stegräkningen och andra funktioner. Nu till summan av hela min upplevelse med fitbit som företag: Jag lyckades slå emot den mot en vägg då jag, just det, hade en aktivitet (!). Glaset gick sönder och föll av. Var helt säker på att man kunde få nytt glas hemskickat. Men icke! Det finns inget sätt att reparera den och inte heller finns det extraglas att erhålla (enligt fitbit själva). Förstår inte hur en teknisk pryl som används i aktiviteter, träning m.m. INTE erbjuder reparation. Så den åkte rätt i soptunnan efter ca 10 dagars användning.
2 år sedan
Klockan är smidig och fin och ett trevligt interface. Men själva funktionerna är funktionsodugliga. Stegräknaren räknar konstant fel (ger mig steg vid dator-jobb och tandborstning). Synkningen tar 5-8 försök innan man får över pulskurvan. Armbandet växer och snart är det för stort för mig. Sen vad som framförallt ger det dåliga betyget är pulsmätningen som var anledningen till att jag köpte denna. Den mäter konsekvent fel oavsett placering på armen, både höger och vänster. Ibland kan den gissa sig tillräckligt nära en konventionell pulsmätare (bröstband) men den missar för mycket för att vara tillförlitlig. Som exempel kan den visa +10->20 slag vilopuls, +20->60 slag vid träning. Det är inte en pulsmätare, det är en pulsgissare
2 år sedan
Har haft min alta hr nu i ett par månader och är mycket nöjd. Har rört mig runt bland olika produkter inom kategorin de senaste fyra åren och detta är utan tvekan det bästa jag haft hittills. Det är lätt och smidigt så man tänker inte på att man har det på armen, batteritiden varierar såklart beroende på hur aktiv man är, men min ligger mellan de 5-7 utlovade dagarna. Positivt: + Rimlig batteritid + Bästa appen på marknaden för aktivitetsarmband + Synkar väl mot telefonen + 24/7 pulsläsning + Bra sömnloggning Negativt: - Raise to wake funkar 1 av 5 gånger för mig, faktiskt helt värdelöst. - Specialladdare, så vill man ha två får man köpa från fitbit Rekommenderar denna produkt starkt.
2 år sedan
hade den gamla alta (utan HR), men tappade den pga pajjat armband. oväntat nog saknade jag den, och skaffade denna nya modell. armbandet är förbättrat! men sync "glappar lite", ibland tar det 12h innan det blir syncat. och laddkabeln har samma känsla, stoppar i den, den säger "laddar", men lite senare så: har den inte laddat:( fast, 7d batteritid, liten, lätt, diskret är perfekt. dåligt är att: den kräver internet för att synca till min telefon, så när man reser måste man ha data-roaming för att korrigera tidzon. och dåligt är att: man inte kan sätta den i flygläge, så inte alla europeiska bolag accepterar den. använder mest: larm för stillasittande, 10k steg, och... klocka!
3 år sedan
Mitt första aktivitetsband och jag har haft den i snart 14 dagar, mitt intryck hittills är att den är gjord i bra byggkvalitet samt känns bekväm att ha på sig även när man sover, appen "Fitbit" är fantastiskt enkel och överskådlig att använda. Jag betalade 1200kr och det är 2-års garanti så jag kan inget annat än att ta av mig hatten för denna hälsobringande teknikpryl.
3 år sedan
Bra batteri tid vattentät har duschat flera gånger inga problem och snygg tycker jag...
3 år sedan
Positivt: det är en Fitbit. Fitbit är roligt och bra, så är det bara. Nackdel: finns inget sätt att starta träningsläge, varken på armbandet eller på telefonen. Utan armbandet reggar en aktivitet om den har varat i längre än tio minuter. Lite halvtaskigt och efterblivet. En till grej som är efterblivet med Fitbit över huvudtaget, är att de bara räknar totala kalorier, istället för aktiva kalorier. Kan de inte bara fatta och skicka ut en uppdatering. Hur svårt kan det vara?
Sida 1