Glue Smart Kit Scandinavian

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Glue Smarta lås (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  11 dagar sedan
  Rekommenderar inte Glue!
  Jag köpte Glue som praktiskt hjälpmedel och i första hand för mina barn som kan hantera sina mobiltelefoner och aldrig någonsin kommer tappa bort dem ;). Hoppades på ett bra alternativ till nycklar helt enkelt. Har nu skickat tillbaka Glue.
  Några saker som ni som väljer att köpa Glue bör ha i åtanke är:
  - Oavsett hur ni väljer att kalibrera Glue kommer Glue att vrida mot ändläge, mot både öppna och stänga, dvs Glue kommer att vrida så hårt att Glue upplever ett visst motstånd, på samma sätt som en elektrisk fönsterhiss på en bil, då den stannar.
  - Meddelandet i appen "Glue har låst/öppnat" betyder bara att Glue har försökt att låsa/öppna, vilket enkelt inses när dörren fortfarande är låst när man står där utanför dörren och funderar. Ännu värre är det när man lämnar huset och tror att dörren är låst!
  - Sesam-öppna-dig-funktion via fjärrmanövern fungerar inte. Man står där som en fåntratt och hoppas, men icke. Man är tvungen att ta fram telefonen och fippla med den och i bästa fall öppnas låset såvida det inte fastnat i låst läge pga att Glue vridit fast låset så att Glue inte själv orkar öppna det igen.
  - Kontroll via appen om låset är låst/öppet finns inte. Loggfilen meddelar bara vad Glue försökt att göra. Om Glue lyckades måste kontrolleras på plats.
  - Glue är långsam både i reaktion och i själva rörelsen.
  Eftersom låset kan hamna i ett besvärligt läge för Glue om man använder nyckel från utsidan i den typ av lås som vi har, kom vi överens om att bara använda telefonerna för att öppna/låsa. Men tyvärr så hjälper inte detta för Glue som inte vet i vilket läge låset är i varje givet ögonblick samt att Glue trasslar till det för sig själv (i mitt lås iaf) då den drar åt för hårt och inte orkar dra loss ifrån ändläge. Med andra produkter är detta möjligt, dvs kommer familjemedlemmarna överens om att endast telefoner ska användas fungerar detta utmärkt.
  En bra funktion som faktiskt fungerar (om Glue orkar vrida vill säga) är det som kallas för "dubbel-tapp" (en dubbeltryckning på Glue)som låser dörren tidsfördröjt när man kommit ut och stängt dörren, vilket är en bra lösning för de som normalt sett har dörren uppställd när de är hemma och vill stänga och låsa dörren på ett smidigt sätt när de lämnar bostaden utan att behöva trassla med telefonen just då. Den funktionen är den enda funktion jag saknar i produkten jag valde att köpa istället.
  Jag valde en annan produkt som ni förstår.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Jag har använt låset ett tag och kan säga att jag är riktigt nöjd. Jag köpte den bara att släppa in barnen när de kommer hem och har glömt nyckel. Detta har inget pris utan man är glad att den har gjort nytta. Det jag saknar är en riktigt bekräftelse att det är låst respektive olåst. Sedan att den låser upp automatiskt när man kommer hem. Sedan att den har stöd för Google Home assistant eller Alexa.
 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Ett helt okej "Smart" Lock.

  Ger ändå känslan av en rätt simpel med ändå bra konstruktion, jag skulle använt ytan bättre mellan batterierna och kanske nyttjat någon slags status LED på låst eller olåst genom ett knapp tryck på låsknappen.

  utöver detta så känns det som att man borde få veta status om dörren är låst eller ej i appen, när den låstes senast är rätt orelevant, och eftersom man inte får notiser när dörren låser upp sig utan hjälp av appen så blir den infon snabbt orelevant.

  Jag hittar mig allt för ofta där jag helt enkelt glömt om det är låst eller ej, och jag ändå skickar en låsning och hör hur motorn jobbar men dörren redan är låst..

  Det finns 3 saker som de MÅSTE implementera i en uppdatering:

  - Status på låst eller öppen dörr. (Duh?)

  - Notiser på om dörren låser upp sig med nyckel eller manuellt, känns otroligt viktigt att detta implementeras rätt omgående, det ska trots allt vara ett "smart" lås.

  - Öppna API:er, med en gång, en enhet är absolut inte "smart" om den inte kan kommunicera med andra "trusted" enheter, t.ex. Zwave eller IFTTT.

  Med en gång, fix it.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Ett bra lås som gör det den lovar. Enkel att installera och enkel app.
  Jag installerade låset på tillhållarlåset även kallat polislåset pga. låset inte är kompatibelt med mitt huvudlås. Fick modifiera och tillpassa enheten för att det skulle fungerar. Ett stort plus är att man kan se batterinivån på låset via appen. Viktigt i mitt fall då jag inte längre har möjligheten att låsa upp dörren utifrån med nyckel.

  Förbättringsförslag:
  -Lägg in en funktion i appen så att man kan se om låset är låst eller öppet.
  -Förenkla inloggningsfunktionen i appen. Lägg till upplåsning med fingeravtryck för upplåsning och för inloggning i appen.
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Har testat låset rätt utförligt under ett par veckor.
  Fördelen med att inte behöva använda eller ha med sig nyckel och att kunna släppa in folk under vissa tillfällen och tider är ju självfallet uppenbar.
  Är dessvärre rätt besviken över låset som helhet.
  Låset fungerar i princip som det är tänkt. Har haft lite problem med att utdelade "nycklar" inte alltid lyckas att låsa upp, däremot tycks att låsa fungera bättre.
  Cloud-servern som möjliggör remote kontroll av låset har legat nere vid flera tillfällen.

  Fördelar:
  + De uppenbara fördelarna med ett smart lås
  + Lätt att installera med tydliga instruktioner
  + Bra kontakt via blåtand

  Nackdelar:
  - Inte helt stabil kommunikation med cloud-servern som möjliggör remote access
  - Tar lång tid att låsa och låsa upp
  - Appen ger inte feedback huruvida låset lyckades låsa eller låsa upp. Jag hade önskat mig en givare i karmen som bekräftar låsningen
  - Det är otydligt i appen om dörren är löst eller inte
  - Jag hade önskat mig mer funktioner i appen
  - De personer som ska låsa upp tillfälligt behöver ladda ner appen och skapa en användare, borde gå att lösa på ett smidigare sätt
  - Inget geofence vilket tar lite poängen av ett smart lås
  - Jag är inte säker på hur ett lås med denna funktionalitet skulle bli snyggt men jag kan konstatera att mitt ordinarie vred är betydligt mer estetiskt jämfört med detta läs
  - Inga möjligheter att få in låset i någon hemautomation (Ingen Kompatibilitet med Z-wave, Zigbee, Homekit, Home assistant eller SmartThings)
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Extremt enkel att installera och komma igång med.
  Tycker inte den är speciellt långsam som en del påpekar. Beror nog troligen när man tar upp telefonen för att låsa upp kan jag tänka mig. För min del som bor i lght en trappa upp på motsatt sida (ca 4 meter) där man kommer upp så räcker det att ta upp telefonen på sista steget och så är det öppet när jag kommer till dörren.
  Appen stör mig som bara den. Jag har wifi modellen (har förvisso inte sett enbart blåtand, kanske borttagen då den känns överflödig?) och har sällan blåtand på men ändå varnar appen för att blåtand inte är igång och jag måste klicka bort denna ”varning”. Hade varit skönt att slippa!
  Sen är det ju självklart riiiiktigt tråkigt att den inte är homekit vänlig. Detta samt appen är det som är mest irriterande. Annars är detta en kanonbra produkt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hur grym som helst. Enkel att installera och ställa in. Rekommenderas starkt.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Testade hos en vän, så galet långsam jämfört med konkurrenterna. Snygg dock men det väger inte upp! Köp inte nuvarande modell